{ helppo piirakka }

09.6.2012

Joku jo ehtikin eilisessä postauksessa kysyä raparperipiirakan ohjetta. Vanhat blogin lukijat varmaan muistaa, että mulla on yksi älyttömän helppo ja hyvä piirakkaohje, jota voi muokata moneen tarkoitukseen. Koska jostakin syystä, en vanhaa reseptipostausta täältä Bellasta löydä, laitan ohjeen uudelleen. Tämä on siis tosi tosi helppo ja yksinkertainen piirakkataikina, johon ei tarvita vatkaimia tai muita koneita. Kulho, nuolija ja mitta riittävät. Tarkoittaa siis pientä tiskimäärää myös! 🙂 Onnistuu jokaiselta ja valmistuu nopeasti!

Helppo marja-/hedelmäpiirakka

1,5dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

1tl soodaa

1dl piimää

1,5dl voisulaa/juoksevaa margariinia

 Pinnalle marjoja, raparperia, hedelmiä ym. Sokeria maun mukaan.

***

 Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää rasva ja piimä. Sekoita.

Levitä voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Lisää marjat, tai omenalohkot päälle. Ripottele päälle sokerit ja kanelit ym.

 Paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Sama taikina muuntuu helposti omena-, mustikka- tai vaikka raparperipiirakaksi. Kaveriksi vaniliajäätelöä tai -kastiketta. Nam!

Leppoisaa lauantaita!


27 Responses to “{ helppo piirakka }”

  1. Muumimamma says:

    Ja mustikka ihan parasta 🙂 Kauniita kuvia -taas kerran <3

  2. Saila says:

    Oi, kiitos helposta ohjeesta, laitanpa muistiin 🙂
    Miulla “vapaa” viikonloppu, nautin niin täysillä!!

    Mukavaa viikonloppua teille <3

  3. Anna says:

    Namm! Muuttohommissa ei ehdi kokata pitemmän kaavan mukaan..tää on just sopiva ohje 🙂

    • Varmaan jaksaa kantaa muuttolaatikoitakin paremmin, kun hiukan herkuttelee. Tämä on kyllä oikeesti niin helppo ja nopea, että menee kaupan taikinoiden ohi ihan ryminällä 🙂

  4. Mervi says:

    Kiva, olenkin kaivannut tällaista ohjetta (vaikka leivontakirjoja on vino pino…) tarkistan vielä tuon piimämäärään – mitä tarkalleen tarkoittaa tuo 1,dl piimää…onko yksi vai ehkä puolitoista desiä? Sitten ei kun leipomaan!

  5. Sanni says:

    Minä varmistan vielä, että munaako ei siis tule ollenkaan? Entä kuinka pieneen vuokaan ko. annos on sopiva? Raparperipuskat notkuvat, joten vaihteeksi voisin kokeilla tuota ohjetta avuksi raparperinkulutukseen.

  6. Hanna says:

    Pitää kokeilla tätä sun ohjetta, mukavaa markkinahumua sinne, harmi vaan kun vähän satelee ainakin täällä.

  7. LeAnn says:

    Ihanat kuvat kuten aina! 🙂 Täytyypä kokeilla, kun maanantaina on tulossa vieraita käymään. Lupasin anopille, että leivon kerrankin jotain itse…

    Mukavaa lauantai-iltaa! 🙂

  8. Rilla says:

    Raparperiohjeita ei voi olla liikaa 🙂 Meilläkin on hurja määrä raparperia odottamassa käyttöä. Tuo piirakka häviäisi meillä hetkessä!

    • Mulla on sinänsä huonompi homma, kun pidän raparperista ja kaikista raparperiherkuista. Joudun vaan aina itse syömään kaiken, kun muulle perheelle ei uppoa. Että piirakkaa aamupalaksi jne 🙂

  9. Manda says:

    Kiitos ohjeesta, tätä täytyy heti kokeilla pihan raparperisadolla. 🙂

  10. Noushka says:

    Loistavaa! Meillä meni vatkain rikki eikä uutta olla (vielä) saatu hankittua, joten tälläiset reseptit ovat ernemmän kuin tervetulleita! Tässä ei myöskään ole kananmunaa, mikä on tupla plussaa, sillä lähisuvussa on yksi vegetaristi, joka ei syö munia ja kahvitarjoiluissa joutuu tämän tietysti aina huomioimaan 😉 Triplaplussa vielä siitä, että sain taas yhden tavan mihin upottaa tuota pihan raparperia, jota muuten riittää!

  11. Domi says:

    Heh, juuri kun eilen ostin raparperia ja sitten kotona tajusin, että olen hukannut mummin reseptin ja yritin etsiä netistä jotain toimivaa.. osui tämä kohdalleni tänään blogilistalta ,) Ihanaa, pitää kokeilla ,)

  12. Sofié says:

    Oi nam!!! Ja mitä kuvia <3

    Ps. Meikkaaja suositteli minulle yhtä uutta Estée Lauderin voidetta. Hyvä kuulemma silmanalusien peittoon..Kipaisen varmaan tänään Stockmannilla 😉

    • Aika herkuttelua ollut viime päivinä 🙂

      Hei, laitathan mulle tietoja voiteesta. Olen jo ihan myyty EL:n kosteusvoiteelle, ja silmänympärysvoiteelle. Ja kosmetiikkahankkijani tulee huomenna kylään, joten saisin heti laittaa listaa vetämään 🙂

  13. Paula says:

    En ole ikinä aikaisemmin tehnyt raparperipiirakkaa, muita piirakoita kyllä, mutta huomenna ajattelin testata tätä sopivan helppoa ohjetta. Kuinka paljon laitat raparperia piirakkaan? Kas kun ei ole mitään tuntumaa… 🙂 Kiitos jo etukäteen.

    • Moikka. Kiva kuulla, että aiot testata ohjetta! Mitäköhän sanoisin raparperin määräksi. 2-3 dl sellaista pilkottua raparperia. Vaikea sanoa määrää, kun raparperi on niin eri kokoista. Kannattaa kuitenkin ripotella ne ihan reunoilel asti. Uunissa nuo pääliset tavallaan hiukan vajoaa piirakan keskelle, ja reunat jäävät aina hiukan paljaiksi.
      Toivotaan, että maistuu 🙂

Kommentoi