{ kosmeettista }

24.10.2012

Aika ajoin me bloggarit saamme kokeiltavaksi jos jonkinlaista kosmetiikkaa. Osa tuotteista ei ainakaan omalla kohdallani kohtaa tarpeitani ja käyttötottumuksiani, mutta joskus joukosta valikoituu myös uusia tuotelöytöjä. Tämän syksyn aikana olen saanut parikin uutta kosmetiikkatuttavuutta, jotka katson mainitsemisen arvoiseksi. Eli niistä nyt.

Ensimmäisenä käsittelyssä Vichyn uusi Idéalia -hoitolinja.
Ensikosketukseni vichyn tuotteisiin sain kun taannoin roa-kuurin aikana lampsein paikalliseen pikkuapteekkiin, ja osoittamalla silmäkulmieni harakanvarpaita pyysin saavani jotakin tehokasta, mutta hellävaraista silmänympärysvoidetta. Apteekin tytöt suosittelivat Vichyn Neovadiol hoitovoidetta huulten ja silmänympäryksille, ja tyytyväisenä ostokseeni palasin kotiin. Kylppärissä tarkemmin ostokseeni perehtyessä huomasin, että pakkauksessa oli teksti suositusiästä, ja se oli 50+! Voitte kuvitella, että hetken aikaa harakanvarpaat syvenivät entisestään, mutta järkytyksestä toivuttuani totesin tuotteen varsin toimivaksi, ja se onkin jäänyt ihan vakituiseen käyttööni. Ihoni on herkkä ja helposti juuri silmänympärysiho reagoi vahvoihin tuotteisiin. Tämä on toiminut kuitenkin hyvin.

Positiivisesta kokemuksesta viisastuneena ihan mielenkiinnolla lähdin testailemaan myös tätä Idéalia sarjaa, ja otinkin voiteet seurakseni lomamatkalle. Sarjan luvataan tasoittavan ihon sävyä, korjaavan esimerkiksi aknearpien jättämää ihon kirjavuutta jne.
En usko ihmeisiin. Pahan aknen jäljiltä ihoni on siinä kunnossa, että arpien hoitaminen jää aikanaan plastiikkakirurgin huoleksi, eikä minulle myydä ihmeparannusta purkissa tai tuubissa. Matkalle lähtiessäni ihoni oli pahasti tulehtunut, täynnä finnejä ja punainen kuin tomaatti. En väitä, enkä usko itsekään, että kaikki olisi Vichyn ansiota, mutta muutaman lomapäivän jälkeen kasvoiltani katosivat finnit, ja ihoni muuttui luonnollisesti vähemmän kirjavaksi. Vaikka normaalisti hikoilu, aurinkotuotteet ja kaikki lämpimään lomaan liittyvä on saanut ihoni kukkimaan entisestään, oli tämä loma erilainen. Selityksiä tapahtuneeseen on varmaan monia, ja itse katsokin, että lopputulos on useamman tekijän summa; Raskauden viimeisellä kolmanneksella hormonitaso alkaa tasoittua, mikä kohdallani lievensi näppyjen syntymistä. Samalla menetin kynteni, jotka sain heti alkuraskaudesta finnien ohella. Auringon valo ja kevyt päivetys tasoittivat ihon sävyä, meikittömyys antoi iholle aikaa hengittää jne.

Sen verran on kuitenkin ihoni nyt hyvässä kunnossa, että en missään nimessä uskalla luopua noiden voiteiden käytöstä. Omalla kohdallani parhaiten toimi normaalille iholle tarkoitettu kosteusvoide ja tehoseerumi, jota levitän joko voiteen alle, tai käytän sellaisenaan. Tuotteet (ja hormonitasapaino) ovat hillinneet myös ihoni talineritystä siihen malliin, että olen pystynyt luopumaan myös meikinpohjustustuotteista. Parasta on kuitenkin se, että olen nyt kohta neljä viikkoa pärjännyt vähemmällä meikillä, ja kulkenut myös täysin meikittä useina päivinä.
Se, miten kunkin iho voiteisiin reagoi on tietysti yksilöllistä ja iho reagoi moniin muihinkin muutoksiin, mutta suosittelen kuitenkin testaamaan tämän voidesarjan, mikäli ongelmana on aikuisiän akne ja näppylät. Tuotteethan ovat anti-age kategoriaa, eli eivät ole mitään teiniajan finnitököttejä.

Toinen mainitsemisen arvoinen kosmetiikkapakkaus tuli Stenderssiltä. Merkki oli minulle aivan vieras, eikä taida olla Suomen markkinoilla vielä pitkään ollutkaan. Nettisivujen perusteella, kuitenkin ihan mielenkiintoinen konsepti.
Ruusuntuoksuinen käsivoide on hyvä peruskäsivoide, ei mikään ihmeparantaja, mutta kiva kuljettaa käsilaukussa ja hieroa kämmenselkiin. Olen käsirasvojen suurkuluttaja, ja tuubeja pitääkin olla joka huoneessa ja laukussa, aina saatavilla.

Tässä voiteessa parasta on ehdottomasti tuoksu, joka toi mieleeni lapsuuden kesät ja puiston ruusupuskien riipiminen terälehdistä. Se tuoksu, joka tuosta puuhasta jäi käsiin, on nyt pakattu voiteen muotoon. Stenders on avannut myymälän Turkuun, ja tarkoituksenani onkin joku kerta kipaista nuuskimassa, onko muihinkin tuotteisiin saatu tallennettua tuollainen luonnollinen ja aito tuoksu.

Talolla tapahtuu ja rempan suhteen nyt tehdään ihan superpitkää päivää, jotta muuttokuorman vieminen viikonloppuna onnistuisi. Voinen kertoa, että lattiamaalivalinta meni uusiksi, mutta näitä päivityksiä toisella kertaa. Nyt pitää taas mennä paiskimaan hiukan hommia, jotta saadaan tähän blogiinkin enemmän taas sisustusjuttuja.

Kivaa päivää kaikille!

 


26 Responses to “{ kosmeettista }”

  1. Joskus olisikin kiva löytää sopiva tuotesarja haastavalle iholleni. Kun kärsii atopiasta, rasvaisesta mutta samalla pintakuivasta ihosta, couperosasta, aikuisiän aknefinneistä ja keratosis pilariksesta niin hoito ei ihan simppeliä olekaan. 😉

    • No mulla on jotakuinkin vastaavanlainen ja yhtä haastava iho. Ei ole helppoa, ja moni ei ymmärräkään että samall akuiva ja hilseilevä iho voi tosiaan olla myös rasvoittuva ja näppyläinen kuin teinillä 🙂

      • No nimenomaan! Ja että iho voi olla oikeasti moniongelmainen muutoinkin. Joskus toivoisi, että saisi edes yhdeksi päiväksi täydellisemmän ihon ja täydellisen ihon omaavat yhdeksi päiväksi ongelmaihon. 🙂

        • Ja mikä pahinta: Vaikka saisit rahaa ja kaiken maailman plastiikkakirurgit töihin, ei ihoaan voi muuksi muuttaa. Itkettää katsoakin meikkivoidemainosten täydellisiä hipiöitä. Hitto jos olis edes normaali iho. Edes sen päivän saisi kokea, miltä tuntuu, kun naama ei ole kuin pitsa ja housuja riisuessa kuollut iho ei pöllyäisi niin että henkeen ottaa! Mutta elettävä on tämänkin kanssa, vaikka monesti olen itkenyt, että vaihtaisin oikean käteni terveeseen ihoon. Joku voi sanoa, että pinnallista ja turhamaista, mutta kokeilkoon sitten itse miten itsetuntoa syö olla aina se nyppynaama, jonka iholle meikki vaan kasaantuu epämääräiseksi läjäksi!

          • Niinpä. Onhan toki elämässä tärkeämpiäkin asioita, mutta olisi kiva jos joskus edes se meikkivoide peittäisi jotain. :/

          • Voi Emilia, kohtalotoveri! Kopioin sulle tähän toiseen blogiin pari päivää sitten jättämäni kommentin: Muistan kun ihotautilääkäri sanoi 18-vuotiaalle minulle Roaccutan-purkin yli, että kolmekymppisenä sinulla on sitten täydellinen iho. Tuota noin, 32-vuotias minä on eri mieltä.. Viimeksi kun kävin ihotautilääkärillä (eri henkilö kuin nuorena), hän sanoi, että tule sitten takaisin kun lapset on tehty niin saat sen Roaccutan-reseptin. E-pillereiden lopetus, raskaus, hormonit – hohhoi.
            Eli tsemppiä täältä!

          • Niinpä niin. Muistan yläasteajat, sen kun vielä uskoin noihin lääkäreiden lupauksiin. Muut lohduttivat, että rasvainen iho saa sitten ainakin rypyt myöhemmin. Vaan paha aknehan syö myös ihon kollageeneja, joten lopputulos on jotakuinkin näin kolmekymppisenä ihan toinen kuin kuvittelin. Söin raskauksien välissä kaksikin roa-kuuria, ja valoa alkoi jo hieman näkyä. Vaan taas meni hormonit sekaisin ja iho reagoi.
            Tsemppiä siis myös sinne!

          • Anne says:

            Toi on niiiiiin totta! Turha on arvostella turhamaiseksi, ennenkun itse kokee saman. Mulla oli yli 8 vuotta pahat arvet kasvoissa, ei siis akne. Nuo mokomat tummuivat raskauden aikana auringossa ihan järkyiksi länteiksi joita ei meinannu edes blascot peittää. Kävin kaiken maailman laser-hoitoihin upottamassa kaikki rahani, eikä toivottavaa tulosta syntynyt. Aloin jo totutella ajatukseen että olen lopun ikääni ihan “friikki” kunnes nyt, ihan toivosta luopuneena päätin vielä puolihuvikseni kokeilla yhden ihotautilääkärin määräämän tosi vahvan “myrkkyvoiteen.” Ja se auttoi!!! Pää ei vaan vieläkään meinaa uskoa että mitään jälkiä ei enää ole. Joten älä menetä toivoasi, myrkkyjä on maailma täynnä ja ihan varmasti joku vielä tepsii sinuunkin. Älä luovuta! Ja muista siis että meitä on muitakin hengessä mukana, eikä varmana vähätellä (: Tsemppiä!

          • Musta on kiva kuulla, että monet muutkin painivat saman ongelman kanssa. Vaikka ei tietysti ole kiva, että kellään on näitä ongelmia, mutta lohduttaa tietää, että kohtalotovereita löytyy ja sitten myös ratkaisuja ongelmiin.
            Mikä on toi ihmevoide? Kerrot heti!
            Mulla oli viimeksi ennen ja jälkeen roa-kuuria, sellainen joku a-vitamiini voide, jota sai reseptillä. Se oli oikeesti tosi hyvä ja auttoi arpien kanssa. Oikeesti apu oli silminnähtävä. No, raskausaikana sitä tietty ei saa käyttää, mutta ajattelin, että pyydän kyllä heti ihotautilääkärlä sitä alkuvuodesta, vaikka roa-kuurille ei oliskaan tarvetta.

            Me puhutaan myrkyistä, ja niitähän noi lääkkeet on. Tosi udein törmää siihen, että ihmiset neuvoo vaihtamaan luomukosmetiikkaan ja syömään terveellisesti. Mutta kyllä se vaan on niin, että sairaus hoidetaan lääkkeillä. Akne ei ole vain muutama satunnainen nyppy, tai ihon reagointia ohimenevään stressiin. En itsekään neuvoisi syöpää sairastavan hauduttamaan vaan voikukanlehtiä. Ja jos akne olis kiinni jostain suklaan syönnistä, niin mä en pyllistäisikään kohti suklaata 🙂

            Tsemppiä sullekin, ja ihan oikeesti lohduttavaa kuulla näitä “selviytymistarinoita”!

          • Niin juu, se voide oli Avitcid! Muistui nimikin mieleen. 🙂 Oliko sulla sama?

          • Anne says:

            Se on rasvasekoitus jonka ne tekee apteekissa. Ainesosat on just se avitcid, lisänä hydrochinon ja hydrocortison. Naama punoittaa ja hilseilee aika mojovasti, mutta tehoaa. Mun naama oli oikeesti pahan näköinen, siihen kokeiltiin rubiinilaseria kaksi kertaa ja siluetin limelight-hoitoa viisi kertaa. Arvet vaalenivat, mutta eivät kadonneet. Voit siis kuvitella missä mittakaavassa tämä on minua häirinnyt, kun olen kaikki (vähät!) rahani tähän käyttänyt! Kokeile ihmeessä, kunhan saat tuon ihanan pikku hormonihäiriön mahan ulkopuolelle pörräämään. (: Pidän peukut ja varpaat pystyssä että aine toimisi sinullakin(:

          • Kiitos, mun pitää tota kysellä lääkäriltä heti helmikuussa!

            Mä olin ajatellut mennä ensi vuonna siluetin hiontaan, jos naaman saisi näpyttömäksi. Mun lääkäri oli sitä mieltä, että kun mun akne on sen verran hormoniperäinen, ja riski näppyjen uudelleen ilmestymiseen aina suuri, ei hoitoja kannata tehdä. On kuulemma niin, että noiden hiontojen ja kuorintojen jälkeen tulevista finneistä jää kahta kauheammat arvet. Joillakin noi hoidot saa myös aknen puhkeamaan uudelleen ja arvet jää tosi pahoiksi, kun iho ei ole enää samaan tapaan luonnostaan uusiutuva.

            Kiitos peukuista ja varpaista 😀

  2. Sari says:

    Taisin juuri eilen sanoa kaverille miten kaipaan sitä lomanjälkeistä ihoa! Vaikken ongelmaihosta sinänsä kärsikään teki aurinko tosi hyvää ja minäkin kuljin alkuun oikeastaan pelkässä ripsarissa. Nyt kun alkaa kaunis auringolta saatu väri katoamaan huomaa aamu aamulta heiluttelevansa enemmän meikkivoidesutia ja punertavia kohtia piilottavia peitekyniä.. Tylsää. Ei oo enää paljon porkkanan syöntikään auttanut! 😀

    Mutta mitä mitä?? Mikä meni maalivalinnassa mönkään? :O

    • No mutta sä olet sellainen siloposki, että voisit vallan meikittä elää. Jos mulla olis tuollainen normaali iho, mä en jaksaisi pakkkeloida ollenkaan! 😀

      Maalissa meni vikaan vähän kaikki; sävy, maalivalinta jne… Piti muuttaa kurssia, mutta nyt näyttää lupaavalta 😀 Aiheesta blogissa sitten myöhemmin 😉

      • Sari says:

        No nyt tuli tyhmä olo kun luin tuota teidän keskustelua.. Pieni ongelma tietysti joku rusketuksen katoaminen tuollaisten juttujen rinnalla. Mutta ihan aidosti sydämestä voin sanoa että sä olet tosi kaunis, iho-ongelmista viis!

        • Eikä se, että jollain on huono iho tarkoita sitä, että toisten pitäisi kantaa sitten huonoa omaa tuntoa hyvästä ihostaan 🙂 Pyh, pois tuollaiset ajatukset! 🙂

          Mutta on se vaan tuo iho sellainen tärkeä juttu meille naisille. Ja musta tuntuu kivalta kuulla, että en paini ongelmieni kanssa yksin, vaan kohtalotovereitakin löytyy 🙂

  3. Annoin noi Vichyn purkit naapurini 48v äidille, ja se on ihan fanina sarjaan nyt. Kuulemma tosi hyvä tuntu jää kasvoihin!

    • Mä uskon, että vaikka osa mun naaman hyvinvoinnista selittyykin monin muin tavoin, on näillä kyllä varmasti osuutensa ollut. Kiva jos sait purkit osoitteeseen, jossa niistä on ollut hyötyä. Mulla olis seuraavana se hoitovoide testauksessa. Nyt rempan aikaan noille paksummille voiteille on kyllä käyttöä kun pöly syö käsiä ja kynsiä. Niin ja pojan peppuun noita menee aina, raukka kun ei tahdo kestää tota paperilla pyyhkimistä 😀

  4. Mulla myös noi Vichyn tuotteet käytössä ja ihan aikuisten oikeasti iho on ollut aika hyvä ja jotenkin helppo niiden ansiosta(?) 🙂

    • Niin siis ihan oikeasti tuntuu aina siltä, jos blogissa kehuu jotain ilmaiseksi saatua, että sitä kehuu ikään kuin pakosta. Mutta mitään velvotteitahan meillä ei ole yhtäkään tuotetta kehua, ja oikeasti kosmetiikkablogithan on aika koviakin tuomitsemaan suurta osaa tuotteista.
      Mä itse koen, että noista on ollut mulle apua. Eihän ne tietysti kaikille sovi, mutta haluan tosiaan vinkata, että jos jollakulla on näitä kirjavuus ym. ongelmia iholla, on tämä tuotesarja kyllä testaamisen arvoinen!

      Kiva kuulla, että muutkin on saaneet apua näistä! 🙂

  5. Voi vitsi, nyt tekis kyllä mieli noita kokeilla…
    Mulla kanssa aikuisiän akne, sekä varsinkin talvella myös samaan aikaan tosi kuiva iho… Kyllä syö joo itsetuntoa kun iho on niin ruma…:( Missään valokuvissakaan ei viitsi juuri esiintyä kun naama kuin pizza…
    Mulla auttais e-pillerit parhaiten, mutta niitä en voi nyt käyttää. Kumpa niitä saisi ilman sitä itse ehkäisevää vaikutusta..;D Olen siis valmis kokeilemaan noita voiteita, pitää vähän selvitellä mitä maksaisi…
    Kiitos vinkistä.:)

    • Voi nää on aina ikäviä juttuja. Ongelmathan on juuri meillä “hedelmällisessä iässä” olevilla naisilla, ja lääkitys sitten sen mukainen. Itse olin roa-kuurilla pariinkin otteeseen, sillä mä halusin nostaa myös ne vauvahaaveilut välillä pois pöydältä. Mulle se kuurin aika oli vapauttavaa, kun ei ollut niitä pettymyksiä ja turhautumisia vauva-asiassa.

      Mutta koita Henna ihmeessä. Toi seerumi varsinkin, sitä suosittelen. Hinnaltaan vichyt ovat markettikamaa hintavampia, mutta jäävät esim. estee lauderia huomattavasti edullisemmaksi. Olisko se silmänympäysvoidekin jonkun 17-21€, eli ihan kohtuullisessa hintaluokassa mennään! 🙂

  6. Riikka says:

    Hei te muut ongelmaihoiset! Onko kukaan muu testannut luontaistuotekaupoista saatavia etanavoiteita? Mulla kunnon arpia myös ihossa ja aivan mielettömästi silottunu etanaseerumilla ja -voiteella. Jonkin aikaa kun olin käyttänyt näitä (kohta käyttänyt kaks vuotta), isäni kysyi mitä iholleni on tapahtunut, kun se on kuin lapsena. Voi mikä onnenpäivä, kun kaikki ei kauhistele ja empatiaitke ihoani :D. Ja ei sitä huonoa ihoa turhaan valita. Elämä on vain huomattavasti helpompaa tällaisella normaalilla iholla.

    -Riikka

    • Näistä voiteista olen kyllä lukenut, kuullut ja kuunnellut paljon, vielä vain ei ole rohkeus riittänyt kokeilemaan 🙂 Tuntuu jotenkin ällöltä, vaikka eihän se nyt mitään etanalimaa ole, mitä siellä purkissa on, mutta kuitenkin 🙂

      Noi etanavoiteet on myös monesti lynkattu täysin humpuukiksi, eli jotenkin sellainen luotettava ja objektiivinen tieto on jäänyt saamatta.

      Kiitos kuitenkin vinkistä, ehkä näillekin pitää antaa mahdollisuutensa. Kyllä ihon kunto vain vaikuttaa elämässä niin monella tavalla. Itsetunto kun on tuon ihon kanssa aika heikoilla.

  7. […] -tuotesarjasta kirjoittelinkin aikoinaan jo kosmeettista -postauksessa. Tuolloin epäilin, että sarjan tehohoidolla oli osansa akneni äkilliseen rauhoittumiseen, tosin […]

Kommentoi