{ kosmetiikkapäivitys }

16.7.2013

Lupailin heinäkuulle joitakin kosmetiikkajuttuja, ja nyt niitä olisi tulossa. Sanotaanko, vaikka että tässä on ensimmäinen erä. Teksti on pitkää kuin nälkävuosi, pahoittelen sitä. Näissä jutuissa pidän kuitenkin tärkeänä että asia alustetaan kunnolla, ja te lukijat itse voitte päättää, onko tuotteet hyviä vai huonoja, ja vastaavatko ne omiin tarpeisiinne. Samat soosit kun harvoin sopivat jokaisen hipiälle.

vichy idealia pro

Vichyn Idéalia -tuotesarjasta kirjoittelinkin aikoinaan jo kosmeettista -postauksessa. Tuolloin epäilin, että sarjan tehohoidolla oli osansa akneni äkilliseen rauhoittumiseen, tosin myönsin, että yhtä paljon asiaan varmasti vaikutti parin viikon aurinkoloma ja raskauden viimeisen kolmanneksen hormonitoiminta. Viime syksystä asti olen kuitenkin käyttänyt tuota sarjan tehohoitoa, ja olen edelleen sitä mieltä, että tuote tekee iholleni ihmeitä. Sarjan kumpikaan päivävoide ei tuota samaa tulosta, kuin pumppupulloon pakattu ohut, miltei geelimäinen voide, jonka tosin luvataan vain tasoittavan ihon pigmenttimuutoksia
Mutta: En edes uskalla laskea, kuika paljon mulla on mennyt rahaa tuohon voiteeseen. Pumppupakkaus on äärimmäisen huono, tavaraa jää aina pullon uumeniin, ja sen rikkominen on työlästä. Voide riittää käytössäni vajaat kolme viikkoa, ja pieni pakkaus on hinnaltaan noin 40 euroa, joten aivan mistään halvasta pelastuksesta tässä ei ole kyse. Jokusen kerran olenkin päättänyt, että nyt riitti, enää en litkua osta, mutta nuukuus näkyy naamassani parin päivän kuluttua. Kuin kirous olisi laskettu harteilleni! En tiedä tasoittaako voide niinkään jo syntyneitä pigmenttivirheitä ja aknearpia, mutta toki kasvoissa on vähemmän arpia, kun uusia näppylöitä ei tule.

academie entsyymikuorinta

Ainoa poikkeus joka Vichyn Ideália sarjaa käyttäessäni on saanut kasvoni kukkimaan, tapahtui alkukesästä. Sain blogin kautta toukokuun lopussa ensimmäisen LivBoxini. Boxi sisälsi tuolloin Acadēmīen pienen entsyymikuorinnan ja kovin innoissani lähdin testailemaan sitä, sillä olin kuullut entsyymikuorinnoista uskomattomia tarinoita. Tein ensimmäisen kuorinnan yöllä hotellihuoneessa, mutta seuraava aamuna peilistä tuijottivat samat tutut, mutta väsyneet, kasvot. Ajattelin tehostaa kuorinnan vaikutusta, ja toistin sen heti parin päivän kuluttua. Kuorinta tuotti todellakin tulosta, sillä otsani ilmejuonteet, syvät poimut, jotka ovat seuranneet minua varmaan syntymästäni asti, olivat silmin nähden siloittuneet ja kasvoiltani oli karissut vuosia. Vuosia oli karissut senkin verran, että ihoni näytti samaan aikaan hyvinkin teiniltä, sillä koko kasvojeni alaosa oli räjähtänyt kukkimaan. Juurikin se suun ympäristö, jonka kerrotaan viestivän hormonaalisesta aknesta. Kyllä, olin kuullut, että entsyymikuorinnat saattavat reagoida vahvasti hormonitoiminnan kanssa, mutta luulin kai olevani kaikkivoipainen. Toisin kuitenkin kävi; Ihoni on ollut puolitoista kuukautta pahemmassa kunnossa kuin aikoihin. Finniä toisen perään, kipeitä paukuroita ja vertavuotavia mätäpäitä. Itkupotkuaivareita ja ryminällä laskenutta itsetuntoa. Tilanne meni jopa niin pahaksi, että varasin itselleni ajan ihotautilääkärille, ja se aika on (lomakauden vuoksi vasta) tänään. Viimeisen viikon aikana finnit ovat hieman laantuneet, ja iho osoittaa paranemista, mutta kahden roa-kuurin syöneenä haluan kuitenkin ihotautilääkäriäni tarkistavan tilanteen. Aiheesta akne tullaan siis kirjoittamaan tässä blogissa mitä todennäköisemmin maailman tappiin.

vichy idealia bb-voide

Vichyn Idealia sarjaan pahasti koukuttuneena olin riemuissani, kun jokin aika sitten sain blogin kautta saman sarjan BB-voiteet. Kahdesta sävystä sain sekoitettua kasvoilleni juuri oikean värin, ja odotukset olivatkin korkealla. Vaan lopputulos oli sama kuin kaikissa kokeilemissani BB-voiteissa. En ymmärrä, mikseivät ne vain sovi iholleni. Tuntuu kuin voiteet jäisivät vain liukumaan ihoni pintaan, ja jo parin tunnin kuluttua naama kiiltää kuin mikäkin! Tiedän, että moni on hurahtanut BB-voiteiden maailmaan, mutta lukuisia merkkejä testattuani olen tullut siihen tulokseen, että ne eivät vain sovellu käyttööni. Harmi, koska ideahan noissa voiteissa on mitä parhain.

TRESeme

Viimeisenä tuotteena tähän postaukseen valitsin TRESemme´ Keratin Smooth -sarjan shampoon ja hoitoaineen. Muistatte varmasti että olen vannonut jo vuosia Redkenin All Soft  -tuotteisiin, ja palannut niihin kaikkien kokeilujeni jälkeen. Naistenlehdestä lukemani markettituotteiden vertailu innosti kuitenkin hankimaan pari isoa mutta edullista pulloa saunalle, niin ettei hintavia tuotteita tarvitse seisottaa kahdessa paikassa yhtä aikaa. Muutama pesu on nyt takana noilla edullisemmilla vaihtoehdoilla, ja tykästyin niihin sen verran paljon, että ostin pullot myös kylppäriin. Joudun usein pesemään hiukset pariinkin otteeseen, mikäli muotoilutuotteita on tukassa paljon. TRESemme´n shampoo pesi kuitenkin ihan äärettömän hyvin, ja hoitoaine selvittää karhean ja takkuuntuvan tukkani paremmin kuin moni tehohoito. Suosittelen ainakin kokeilemaan, mikäli leijonanharjasi vastaa yhtään omaa kulunutta ja käsiteltyä pehkoani! Loistava budjettivaihtoehto monelle hintavalle tuotteelle!

Lisää kaunistautumista tulossa myöhemmin. Nyt mä alan hilpaiseen sinne doctorille!
Arskaa ihanat!


44 Responses to “{ kosmetiikkapäivitys }”

  1. Tähtianis says:

    Itse kärsin myös hormonaalisesta aknesta joka aika ajoin on parempi tai huonompi… Nyt tuntuu että on ensimmäinen kesä joka ei ole aivan kamala. Olen lukenut jonkin verran suolan käytöstä ja olenkin nyt tänä kesänä pessyt kasvojani oliiviöljy-suola seoksella ja voin suositella!! Kokeile ihmeessä jollet ole kokeillut vielä.
    Ja noihin bb-voiteisiin en koske minäkään! Ihan lemppareiksi on tullut mineraali meikit, Elegant Mineralsin ja Flow kosmettikan mineraali puuterit ovat ihan parhaita! Ja ne eivät myöskään ruoki sitä aknea pahenemaan vaan päin vastoin minulla ainakin helpottavat sitä.
    Ja öljyä kasvovoiteeksi 🙂
    Kiva postaus sinulta!

    • Häh, suola? No nyt pitää kyllä minunkin perehtyä!
      Mä olen käyttänyt vuosia jo mineraalikosmetiikkaa, mulla on bare mineralssit olleet käytössä, ja ne ovat kyllä parantaneet ihoa. Noiden käytön aloittamisen jälkeen ihoni ei ole koskaan enää mennyt niin huonoon kuntoon, kuin se aikoinaan oli. Mineraalit saavat siis täältäkin suosionosoitukset!

      Nämä iho-ongelmat on sellainen juttu, että haluan ottaa ne aika-ajoin esille. Itseäni ainakin helpottaa, kun tietää, että kohtalotovereita löytyy, ja muutkin painivat samojen ongelmien kanssa! Tsemppiä siis sinne!!!

  2. hietzu says:

    Miltä nuo TRESemmé tuotteet tuoksuvat? Olen kuullut että esim. Franck Provost tuotteet, joita telkkarissakin joskus mainostettiin, tuoksuvat melko voimakkaasti ja sellaiselta “vanhan naisen hajuvedeltä”. Tämän vuoksi en ole itse noita uskaltanut kokeilla. Iso koko on hyvä ja edullinen,mutta jos ei pidäkään esim. tuoksusta, on harmi heittää isoa pulloa hukkaan :/

    • Voi kauhee, mä en nimittäin tiedä miltä ne tuoksuu. Piti käydä haistamassa, ja oikein: Eihän ne oikeastaan tuoksu miltään! Tai siis tuoksuvat, mutta aikalailla vain “shampoolta”. Avaapa kaupassa korkkia, ja nuuskaise. Sitten siitä mielessäsi lantraat sen tuoksun veden kanssa, ei paha! 🙂

  3. Hanna says:

    Kiitos erityisesti shampoo & hoitoaine vinkistä! Täytyykin ostaa mökille 🙂 ja jos toimii, niin kylppäriin myös 😉

  4. Joskus aiemmin kun kirjoittelit tuosta aknesta, joku suositteli sulle sellaista ns. etanavoidetta. Mähän kiinnostuin asiasta kovasti, itsekin pahasta aknesta kärsivänä. Googlettelin ja löysin paljon positiivia kokemuksia ja päätin kokeilla ainetta itsekin.
    Kokeilin ensin Baba de Caracolin geeliä jossa on enempi sitä vaikuttavaa ainetta. Jotenkin se tuntui heti iholla hyvältä mutta tuloksia alkoi tulla hitaasti. Välillä jo ajattelin että ei tämä auta tarpeeksi. Iho kyllä parani pikkuhiljaa mutta epäilin suurimman syyn olleen se että mä muutin mun ruokavaliotakin samaan aikaan radikaalisti paremmaksi.
    Noo, uusi ruokavalio liukui pikkuhiljaa vanhaan mutta jatkoin voiteen käyttöä, geelin vaihdoin ihovoiteeseen. Iho parani aina vaan ja mun entinen akne muuttui sileäksi ja tasaiseksi ihoksi. Muutos on ollut oikeasti ihan uskomaton! Kuukausia siinä meni kyllä, mutta toisaalta se kertoo vaan siitä että kyse ei ollut mistään hetken kestävästä ihmeestä vaan aine pikkuhiljaa paransi mun ihon. Arpia mulla on vieläkin jonkinverran, mutta nehän ei paranekaan hetkessä. Lisää arpia ei ainakaan tule ja voin helposti olla vaikka ilman meikkiä, mikä ei vielä viime syksynä tullut mieleenkään.
    Nyt mulla on tosi pitkästä aikaa tullut pari kipeää näppyä leukaan ja kaulaan, mutta vieläkin pientä entiseen verrattuna. Sitäpaitsi olen nyt kesällä syönyt tosi rasvaista ja epäterveellistä ruokaa, liekö syynä kuitenkin se. Tuota voidetta suosittelen silti kovasti!
    Se myös toimii hyvin meikin alla, geeli sekä voide, laitan sitä aina BB:n alle ja käytän aamuin illoin. Sitäpaitsi, se tulee varmasti halvemmaksi kuin tuo sinun ihmevoiteesi. 😉
    Suosittelen siis! Kaikillehan ei toimi samat jutut, mutta voihan sitä kokeilla.:)

    • Kiitti, Henna!
      Myönnän, että olen aika skeptinen kaiken maailman etanavoiteiden kanssa. Asiaa auttaa, kun saa kokemuksia “tutulta” ja taatusti puolueettomalta taholta.
      Sain tänään lääkäriltä taas mömmöt näppylöille, mutta etanavoiteelle taidan antaa nyt mahdollisuuden. Eihän sitä tiedä, vaikka pelastus olisi just siinä! 🙂

      • Joo niin oon mäkin, enkä ikinä ole juuri uskonut mihinkään ihmevoiteisiin. Silloin kun aloitin noiden käytön, naama oli jo niin kamala että sitä oli valmis jo kokeilemaan mitä vaan!
        Vieläkin ihmettelen että miten se saattoi auttaa noin paljon, iho on muutenkin kuultavampi ja kauniimpi kuin piiiitkiin aikoihin. Saatikka että näppyjä tulee enää tosi vähän kun ennen niitä oli kokoajan leuassa ja poskissa.
        Mä toivon kovasti että ne auttaa sullakin jos lähdet kokeilemaan niitä, ja muista, älä luovuta heti!:)

        • Toi luovuttaminen on näissä jutuissa varmaan se pahin kompastuskivi. Mulla esim roa-kuurinkin aluksi ihi huononee ihan sikana, mutta siten se lähtee parantumaan. Oonkin meinannut heittää hanskat tiskiin, kun heti ei saa pelastusta. Pikkusen kai malttamaton 🙂

  5. Susanna says:

    Kylläpä kuulostaa tutulta. Itse parisen vuotta huonosta ihosta kärsineenä, olen vihdoin löytänyt oikean tuotteen iholleni, jota olen käyttänyt hyvällä menestyksellä jo yli vuoden. Kokeilin aiemmin kuorintoja (joihin ihoni reagoi juuri samalla tavalla eli alkoi vaan enemmän kukkimaan), sopivia päivä-ja yövoiteita rasvoittuvalle/sekaiholleni ja kävin 3-4 kk:n välein kosmetologilla ihonpuhdistuksessa kuten myös ihotautilääkärillä. Näistä sain kuitenkin vain hetkellistä apua. Sitten löysin niinkin yksinkertaisen avun kuin apteekista ostettavan Orionin Aqualan L -voiteen. Puhdistan sillä ihoni aamuin ja illoin. Käy hyvin myös meikin ja ripsivärin puhdistukseen silmistä. Voidetta ei tarvitse myöskään välttämättä huuhdella pois iholta ja on siitä kätevä, että hoitaa ihoa samalla, imeytyy hyvin eikä jätä ihoa rasvaiseksi. Lisäksi esim. L’oreàlin True Match mineraalipuuteri on hengittävyytensä vuoksi tuntunut omalle iholleni sopivimmalta. Nykyisin käytän kuorivien kasvohoitojen sijasta kasvonaamiota, joka huuhdellaan muutaman minuutin päästä pois iholta.

    • Mulla on myös lääkärin määrämänä aqualan L ja duo meikinpoistokäytössä. Ne sellaiset isot rumat pumppupullot, mutta toimivat hyvin!
      Mineraalimeikkivoiteita käytän minäkin, Bare Mineralssin meikit on olleet käytössä jo vuosia, enkä taida niistä koskaan luopua, vaikkakin LilyLolot kiinnostaisivat, ja niitä taidan jossain kohtaa testata!

      Sain nyt kuurin taas lääkäriltä, katsotaan, kuinka käy….

  6. Hanna says:

    Kuorinta kuullostaa hyvin lupaavalle, mistähän tuota voisi ostaa? Tresemmejä juuri katselin kaupassa, mutta en ostanut, nyt taidan rohkaistua kokeilemaan, kiitos tämä oli kiva postaus:)

  7. Laura says:

    Kokeile Paula’s Choice sarjaa, erityisesti BHA-voide akneen ja AHA-tuotteet pigmenttivirheiden ja arpien tasoittamiseen. Minulla on iho nykyisin todella hyvässä kunnossa noiden ansiosta.
    Nimim. Aknesta 20 vuotta kärsinyt..

  8. StyleC says:

    Mulla on vastaavia kokemuksia, ihme kyllä, öljyn kanssa. Lumenen Uudistava tehoöljy on saanut minun ihossani aikaan uskomattomia muutoksia (postasin aiheesta http://tyylicasual.blogspot.fi/2013/03/loytoja.html). Roaccutania vaativaa aknea en koskaan ole sairastanut, mutta erittäin epäpuhtaasta ja ajoittain todella näppyisestä ihosta olen kärsinyt kyllä aina. Tämä siis taustatiedoksi 🙂 Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, on myös Vichyä edullisempi vaihtoehto.

    Tosin itse suunnittelen tämän kirjoituksen perusteella kokeilevani seuraavaksi tuota Vichyn ihmeainetta 🙂 Vichyn tuotteista olen nimittäin muuten tykännyt, vaikka tuota Idéalia sarjaa en vielä olekaan testannut.

  9. Satu says:

    Halusin jakaa myös omat kokemukseni ongelmaihoni parissa jo reilun 15 vuoden ajalta. Heti teinivuosista lähtien olen kärsinyt todella huonosta ihosta, ensin finnit valtasivat otsani, sitten leukani ja lopuksi poskeni.

    Noin vuosi sitten sain vihdoin elämäni ja itsetuntoni takaisin! Sain apteekista kokeiluun erän La Roche-Posay -tuotteita. Sen jälkeen kasvoihini ilmestyneet finnit voi laskea kahden käden sormissa! Tottakai jokaisella meillä on erilainen iho ja se mikä toimii toisilla, ei välttämättä tee sitä samaa muilla. Kannustan sinua kuitenkin rohkeasti kokeilemaan tuotetta, sillä mikä parasta, se on myös erittäin edullinen! Kasvojen puhdistusemulsio maksaa n.18e, se kestää käytössäni n. 3 kuukautta. Hoitovoide maksaa n.22e ja kestää reilun kuukauden. Apteekista riippuen he antavat kyllä näytteitä noin viikon tarpeisiin, minulla tuotteet ainakin toimivat sinä aikana. Aiemmin hassasin rahani tuotteisiin jotka maksoivat 2-3 kertaa enemmän ja eivät tehonneet nimeksikään.

    Tässä vielä valmistajan sivujen osoite jos tykkäät käydä katsomassa, itse käytän Toleriane sarjan puhdistusemulsiota ja Rich hoitovoidetta:
    http://www.laroche-posay.fi

    Toivon sinulle onnea kokeiluihin, tiedän kokemuksesta että se on pitkä ja kuoppainen tie, mutta lopussa etsivä sen oikean löytää! 😉

    • Kiitos, Satu. Tuossa alla on toinenkin kommentti, jossa tätä kehutaan, eli kaipa siinä pakko on jotakin tehoa olla! Taidan käväistä apteekissa 🙂

      Tsemppiä iho-ongelmiin! Itsekin ihan teinivuosista asti olen näiden juttujen kanssa kamppaillut, ja kyllä vaan jo alkaisi riittelemään!

  10. Kata says:

    Itsekin “hankalan” ihon omaavani voin samastua kokemuksiisi. Olen siirtynyt myöskin apteekkituotteisiin, mutten Vichyyn vaan La Roche-Posayhin. Toimivat aika hyvin ihollani, joten olen tyytyväinen.
    Sama juttu mullakin BB-voiteiden kanssa. Ainut joka näyttää (viikon käytön jälkeen) toimivan on Diorskin Nude BB creme. 🙂

    • Mulla on sellainenkutina, että La Roche ja Vichy ovat oikeasti molemmat saman firman tuotteita. Olen nimittäin saanut molemmilta tuotteita joskus testaukseen. Pitääkin nyt tutustua tuohon toiseen vielä paremmin.
      Mulle ei sopinut se diorinkaan bb. Varmaan mun iho jotenkin hylkii noita 🙂

  11. Elisa says:

    Ihanaa, kosmetiikkaa… Tykkään! Onneksi tämä oli vasta ensimmäinen erä. Vaikkei nyt tuo akne itseä kosketakaan niin silti kiva postaus ja shampootahan tarvii joka nainen. 🙂

  12. nalle says:

    Mulla oli nuorempana iho-ongelmia ja silloin aloitin syömään lisänä sinkkiä. Yli 20:n vuoden kokemuksella suosittelen!

  13. Born Grown says:

    Kauniita kuvia olet saanut kosmetiikkapurnukoista! Itse sain juuri lahjaksi tuon Vichyn tehoseeruminen- voi hyvinkin olla, että koukutun siihen(kin)! 😀

    Mukavia & Aurinkoisia päiviä teidän perheelle!

  14. Anu says:

    Tuota TREsemmeä mullakin on ollut ja olen myös ollut hyvin tyytyväinen ja kun joku sitä tuoksua mietti, niin se ei todellakaan tuoksu juuri miltään ja on vielä edullistakin 🙂

  15. Mimmu says:

    Mä niin tiiän mistä puhut! Kaksi kuuria roaccutania takana myös mulla. Alkuraskaudet on aina pahentaneet, mut sitten taas toinen kolmannes ja kolmas kolmannes on ollut mulla ihan juhlaa, kun on iho ollut niin hyvä. Ja vähitellen sit taas synnytyksen jälkeen alkanut huononeen…huoh. No, pitää muistaa että on isompiakin ongelmia ihmisillä ku tää huono iho, mut on se silti ärsyttävää!

    Nyt en ehdi, mut täytyy lukea toi sun teksti huolellisemmin läpi ja kommentit kanssa, jos sais taas jotain vinkkiä. 🙂 Muuten, mä kävin Tallinnan vanhassakaupungissa sellasessa Day Spa- hoitolassa jossa tehtiin ihan älyttömän hyvä ultrapuhdistus, ja se siis todella oli upee kokemus! Hinta oli 40 euroa, eli alle puolet suomen hinnoista, ja muutenkin hoito oli tosi paljon parempi ku ikinä oon saanut suomessa. Iho oli ihana pitkään. 🙂 Eli jos satut joskus käväseen siellä reissussa, niin suosittelen kokeileen! Aika suosittu paikka, kannattaa varata aika ajoissa. Kävin taas Tallinnassa, mut harmi vaan, en varannut aikaa ajoissa, ja sit oli jo kaikki ajat menny…

    • Onhan niitä isompiakin ongelmia, mutta ei aina voi ajatella, että mikä on todellinen ongelma, mikä ei. Ja silloin jos ongelmiin on mahdollista löytää edes joku ratkaisu, kannattaa jokainen oljenkorsi käyttää! Tsemppiä siis sinne kohtalotoverille! 🙂

      Ja täytyykin laittaa korvantaakse, jos tallinnaan päin käy matka! Kiitti vinkistä! 🙂

  16. Sisko says:

    Aknehoito-ohjeita on tosi hankala kirjoitella, kun – kuten täälläkin todettua – kaikki ovat yksilöitä. Toiselle sopivat rasvaiset tuotteet, toisille kosteuspitoiset… Hoitomieltymyksiä on yhtä monta kuin potilastakin ja kaikki ei sovi kaikille. Silti aina mielenkiintoista lueskella muiden tapauksia, aina niistä jotain vihiä saa ja kun oman hipiänsä tuntee, voi blokkailla sopivat ohjeet. Itselläni on pintakuiva, mutta rasvoittuva iho ja kärsittyä aknea 15 vuotta takana, virallinen diagnoosi on kystinen akne, tarkoittaa mustapäitä ja paukamafinnejä. Olen nyt kuutisen vuotta menestyksekkäästi hoitanut hipiää sinkkitableteilla, puhdistamalla Avènen Cleanance Soapless Cleansing Gelillä ja kosteuttamalla (tylsällä) Humektanin perusvoiteella, joka on nimenomaan kosteuspitoinen, ei rasvainen voide. Iho on pääsääntöisesti pehmoinen ja lähes finnitön, mustapäät tosin ovat tiukassa. Stressi, huonot yöunet ja epäsäännöllinen elämä ylimalkaan lisäävät epäpuhtauksia. Mistään vauvanpeppuihosta ei silti voi puhua. Viisitoista vuotta aknen syömää itsetuntoa ei tahdo lähteä “ihmisten ilmoille” ilman meikkiä ja vanhemman koulukunnan naisena se tarkoittaa meikkivoidetta ja puuteria. Löysin meikinpohjustusvoiteenkin vasta muutamia vuosia sitten ja tuntuisi siltä, että ihohuokoset eivät tukkeudu niin pahoin. Nämä mineraalimeikkihommat kiinnostaisivat, mutta piru olkapäällä manailee, ettei kevyt meikki peitä kaikkea peitettävää, ollaanhan tässä jo ylitetty kolmenkymmenen rajapyykki. Kauhea ajatella maailman tyttöjä – jos kolmekymmentä vuotias, koulutettu ja pääsääntöisesti itsevarma nainen menee näin sekaisin ihostaan, mikäpä on tunne viisitoista vuotiaalla hormonihiirellä?

    • Aamen! Joo, jokainen iho ja akne on varmasti erilainen, mutta tuohon itsetunto-ongelmaan voin kyllä samaistua!
      Mulla iho on melko samanlainen. Pintakuiva, mutta rasvoittuva, ja näppyinen. Ihohuokoset näkyvät pahasti… Humektania mullekin lääkäri aina määrää, ja kyllä mä sitä käytänkin, mutta se toimii mulla oikeestaan vain silloin, kun kuuri on päällä.

      Mä paklasin ihoni vuosia piiloon paksuilla meikeillä. Joe Blascot ja muut peitti, ja antoi sellaisen suojamuurin. Sitten menin kokeilemaan baremineralsin mineraalimeikkejä ja sillä tiellä olen. Mun siskolla on sama ongelma kuin mulla ja mineraaleja käyttää hänkin. Nykyään olen sellainen sekakäyttäjä, käytän tavallistakin meikkivoidetta, ja ihon sävyttäjiä mineraalien lisäksi, mutta lopputulos on silti ohut ja hengittävä, ja varmasti ainakin yhtä peittävä kuin paksuissa meikeissä.
      Mä suosittelen sua kokeilemaan. Iho voi niin paljon paremmin, kun siinä ei ole paksua meikki/puuteri -maskia!

      Tsemppiä sinne, mä niin samaistun sun ajatuksiin. Itse näitä juttuja on tullut itkettyä jo yli 15 vuotta!

  17. Pauliina says:

    Heippa, kiitti shampoovinkistä! 🙂
    Tässä hyvin edullinen helpotus omiin iho-ongelmiini, suola! http://www.lily.fi/blogit/saara-sarvas/taydellisen-ihon-salaisuus
    Tsemppiä!!

  18. Xiina says:

    Olen lukenut blogiasi jonkun aika, ilman kommentointia ja jotenkin samaistunut sinuun. Olen saman ikäinen, 2 lasta ja osittain samoja juttuja menossa elämässä. Olen aina käynyt kateellisena vilkuilemassa kuviasi, että miten nätti oletkaan ja hyvä ihoinen 🙂 Ja onko jotain ideoita mitä voisi omaan pukeutumiseen tai vaikka hiusten laittoon ottaa. Itselläni on pidemmän aikaa ollut iho-ongelmia ja nyt kerrot että sinulla on myös ihon kanssa ongelmia. Valitettavasti moni tuntuu jakavan tämän ongelman, voin liian hyvin samaistua asiaa ja sen aiheuttamiin ongelmiin. Kaikkea hyvää sinulle ja jatkan lukemista jatkossakin 🙂

    • Voi, tiedän niin sen tunteen, jota kuvailit! Itsekin kuvittelen kaikille muille hyvän ihon, ja jotenkin ajattelen, että olen ainoa, jota elmä rankaisee näillä nypyillä. Ja finnithän syövät itsetuntoa, välillä haluaisin vain itkeä päivän peiton alla, tai peittää naamani laastareilal tai jollain.
      Näppylät on näppylöitä, ja elämässä on isompiakin juttuja, mutta ei sille silti mitään voi, että ne vetävät mielen matalaksi!

      Mukava kuulla, että voit jotenkin samaistua minuun. Itse koen ainakin jotenkin tärkeänä, että se bloggaajien ympärillä pyörivä “täydellisyyden verho” raotetaan todellisuudelle. Meillä on samat ongelmat kuin kaikilla muillakin, eikä elämämme ole sen ihmeellisempaa. Toisilla on finnejä, toisilla muita vitsauksia.
      Se hyvä puoli blogeissa on, että aina löytyy kohtalotovereita ja vertaistukea! 🙂

  19. Maiskis says:

    Kiitos halpisshampoovinkistä! Itse käytän paljon muotoilutuotteita ja olen huomannut miten suuri ero shampoissa on. TreSemméetä en ole vielä kokeillut, mutta täytyypä hankkia sitä seuraavaksi. Syoss on pessyt suhteellisen puhtaaksi hiukseni. Käytän tietenkin myös syväpuhdistavaa, mutta kun päivittäin pesen hiukset niin kaipaan myös budjettivaihtoehtoa 🙂

    msmaiskis.blogspot.fi

  20. […] käytössäni ja lisään sitä aina silloin tällöin kasvoilleni Vichyn tehovoiteen seuraksi (kosmetiikkapäivitys -postaus). Tosin kuitenkin yöksi, päivällä Vichyn ohut voide riittää iholleni. Vaikka iho pukkaa […]

  21. Krisse says:

    Hei! Itsellä 35 vuoden kokemus aknesta. Roaccutan-myrkyt ym. kokeiltu nuorempana. Kaiken maailman voiteet ym. myös. Epätoivo naaman kanssa todella tuttua.

    Viimein nelikymppisenä tajusin, että iho heijastaa yleistä terveydentilaa, hormonibalanssia ja suoliston kuntoa. Muutin ruokavalion (joka oli entuudestaan ns. terveellinen). Tsekkasin mitä rasvoja kannattaa syödä ja mitä ei ym. Ymmärsin että ns. virallisen terveydenhoidon puolelta ei pysyvää apua tule. Kokeilin vähähiilariruokavaliota. Iho parani 60%. Jätin viljat ja maidot pois ja ryhdyin paleoliittiselle ruokavaliolle, ja iho parani 90%. Vielä on etsinnässä säädöt että millä sen lopun saisi korjattua… Ulkoisesti mineraalimeikit on auttaneet paljon, mulla käytössä Lily Lolo. Hyvät värit ja edullinen.

    Silloin kun ei jaksa olla kokonaan viljattomalla ja maidottomalla, iho kukkii jonkun verran, mutta kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin ennen.

    Kaikilla akne ei johdu samoista asioista, mutta suosittelen etsimään millä oman kropan saa tasapainoon. Ihon huono kunto on oire syvemmällä olevasta ongelmasta. Lääkärin mömmöillä vain peitetään oireita, ei poisteta niiden syitä. Tsemppiä etsintään! Tiedän että helpommin sanottu kuin tehty…

Kommentoi