{ taisin muuten just ostaa pianon }

06.9.2013

Meillä oli eilen aika kiireinen ja aikataulutettu päivä. Molemmilla aikuisilla työjuttuja, molempien lasten muskarit, ja illalla vielä dagiksen vanhempainilta. Tiedättehän niitä päiviä, kun ikään kuin lennossa vaan vaihdetaan lastenhoitovuoroja, ja huudetaan suusta ne pakolliset raportoitavat. Päivä sujui okein hyvin, ihan niin kuin tavallinen arkipäivä nyt yleensäkin sujuu. Illalla minun oli tarkoitus mennä päiväkodin vanhempainiltaan, ja miehen oli määrä kuljettaa Niilo muskarissa. Anoppi tuli hoitamaan Klaara ja olimme siinä kukin omille menoillemme lähtemässä, kun mies tokaisi hetken puhelintaan näprättyä, että ”Taisin muuten just ostaa pianon”.
Olen tottunut siihen, että taloudessamme asuu useampiakin instrumenttejä, ja varmaankin vain mutisin jonkinlaisen ”just joo” -tyylisen vastauksen, sillä bassot ja kitarat on yleensä saatu mahdutettua talouteemme ilman minkäänlaisia ongelmia. Pianon hankkimisesta on toki puhuttu ja se on molempien mielestä ollut ajankohtaistakin, mutta lähinnä on mietitty vielä, että minne se sitten laitetaan, ja että ensin pitää saada paikat kuntoon jne…
Reilu pari tuntia meni päiväkodilla, ja laskin kotiin ajellessani, että mies on varmaan laittanut lapsetkin jo aikoja sitten nukkumaan. Heti ulkorappuja noustessani näin kuitenkin kohtalaisen suuren yllätyksen pilkistävän välihuoneen ikkunasta. Ei hitto, pari tuntia poissa ja meillä on piano! Mutta tiedättekö mitä?! Mulla on onneksi niin ihana mies, että mun ei tarvitse pelätä, että kotiimme muuttaisi joku kamala rumilus, joka ei sovi minnekään. Itse en pahemmin pianoista mitään ymmärrä, mutta jos ulkonäöstä puhutaan, en usko, että paljon kauniimpaa yksilöä olisi mistään löytynyt!

zimmerman piano

Tosin nyt se sitten nököttää tuolla meidän väilihuoneessa, joka tällä hetkellä toimittaa lähinnä varaston virkaa. Ei kuulemma mahtunut seuraavasta oviaukoista, pitää koitaa toista kautta. Kunhan joku jaksaisi nostaa. Tästä huoneesta on kyllä aikanaan tarkoitus tehdä juurikin se yhdistetty työ-/musiikkihuone, mutta valitettavasti piano ei tuohon uunin eteen voi jäädä.

warwick bass

Meillä molempien työt ja harrastukset tulevat jatkossakin mahtumaan kotiimme niin tilallisesti, kuin sisustusmielessäkin. Olisi kuitenkin kiva lukea myös muita tarinoita. Onko kotona jouduttu vääntämään kättä ja venymään sisustuskriteereissä toisen kalastus-, metsästys- tai autoharrastuksen nimissä? Entä onko kompromisseja löytynyt, vai pidetäänkö hirvenpäät ja ompelunurkkaukset visusti kunkin omissa nurkissa?

triumph warwick bass

Mutta nyt mä kiiruhdan laittamaan paikkoja kuntoon, sillä ihana ystävä tulee kyläilemään viikonlopuksi! Mutta kukas sitä nyt ei tykkäisi siivota elävän musiikin tahdissa…

Ihanaa viikonloppua kaikille!!!


28 Responses to “{ taisin muuten just ostaa pianon }”

 1. Hannele sanoo:

  Juu-u. Hirvensarvet on ja pysyy olohuoneessa. Sanon minä sitten mitä vaan :D

 2. Täti Ruskea sanoo:

  Ihana piano! Meillä on tosi vanha piano eikä edes mikään kaunotar (vaikka ruskea onkin ;), mä haluaisin valkoisen pianon…), muttei viitsitä sitä alkaa kunnostamaan (pintoja voi ”entisöidäkin”), koska jossain vaiheessa on väistämättä edessä paremman pianon hankinta. Silloin kun suunnittelimme taloamme, tehtiin olkkarin yhdestä seinästä ”pianon mentävä”. Aikansa se olikin ihan kiva siinä, mutta jossain vaiheessa aloin toivoa muutosta sen paikkaan. Sen piti kuitenkin olla ”saatavilla” esim.juhlissa säestysmielessä, joten minnekään kauas (tai esim. yläkertaan) sitä ei voitu siirtää. Teimme sitten olkkarin vieressä olevasta huoneesta yhdistetyn musiikki/kirjasto/työhuoneen, jonne pianokin päätyi. Siellä voi rauhassa soitella suljettujen ovien takana tai sitten avata lasipariovet ja olla ”muiden keskuudessa”. Tähän ratkaisuun ollaan oltu tyytyväisiä. Nyt tosin meidän 10v, joka harrastaa pianonsoittoa, haluaisi pianon huoneeseensa. Ehkä sitten joskus joku kevyempi versio.

  Meillä pyörii tällä hetkellä lähinnä isompien lasten harrastusjuttuja milloin missäkin. Sisään tullessa on tietenkin helppo jättää kuistille (oven eteen) kitara, lätkäkassi, futisreppu, uimareppu jne. Kaikille harrastusvälineille on kuitenkin omat paikkansa, mutta tuskin koskaan siirtyvät niille ilman patisteluja. Mies säilyttää kiekkokamojaan lämpimässä varastossa, jonne on sisäänkäynti ulkokautta, joten niitä tavaroita en juuri näe kuin kodinhoitohuoneessa, miehen tuodessa niitä pesuun (pesee ne kyllä itse). Omille jumppavaatteilleni on paikka. Sit on nämä käsityöjuttuni ja niistä erityisesti lankavarastoni. Niillekin olen varannut korihyllyjä vaatehuoneesta ja ompelunurkkaus on kodinhoitohuoneessa, samoin kankaiden säilytys. Eli periaatteessa meiltä löytyy paikat kaikkien harrastuskuvioille ;)

  • Teillä on selvästi jo rakennusvaiheessa mietitty asiat kuntoon! Vanhassa talossa on aina omat haasteensa, mutta sitten pitää vain soveltaa. Kun ei ole kodinhoitohuonetta, moni asia täytyy vain sovittaa omalle paikalleen. Ajattelen, että sopu antaa sijaa, kun molemmat joustavat ja harrastuksia kunnioitetaan, löytyy ratkaisukin! :)

 3. -mimmu- sanoo:

  Oo, lempiaiheeni. Meillä mies rakentelee RC-autoja ja 3D tulostinta muunmuassa. Ylimääräisiä huoneita ei ole. Neljä ihmistä ja kolme makkaria. Ainoa paikka on eteisessä avorappusten alla (kunnon Harry Potter meininki). Onneksi en ole kovin ison kaliiberin sisustusesteetikko ja siedän just ja just hänen harrastuksen.Roinaa on jos jonkinlaista. Itse harrastan tanssia ja lenkkeilyä ja ne kampeet saa helposti kaappiin piiloon. Olkkarissa majailee kyllä piano ja muutama kitara. Harrastehuone olisi ihana.

  • En nyt osaa hahmottaa, paljonko miehesi puuhastelut vievät tilaa (outoja aiheita molemmat :)), mutta toisaalta ihana, että sopu on löytynyt, eikä siitä koidu ongelmaa kenellekään!
   Harrastushuone olisi kiva, mutta kun alkaa oikein miettiä, niin montako sellaista sitten lopulta pitäisi olla. Olishan se tanssisali kotonakin kiva! :)

 4. Heidi sanoo:

  voi kuule! Meillä on talossa kaksi huonetta vain miehen harrastukselle, perhoskokoelmat kiertävät huoneiden seiniä lattiasta kattoon… ja kahden auton talliin ei mahdu kumpaakaan autoa vaan poikien ja isännän moottoripyörät, tällä hetkellä kuusi kappaletta. Että silleen meillä =)

  • Kuusi! No huh! Meilläkään ei kyllä auto mene talliin, on jos jonkinmoista puutavaraa. Ehkä tää talo on sitten meidän harrastus, remppakamat taitaa olla just se kaikkein pulmallisin juttu. Pitäis varmaan tehdä valmista, niin päästäis niistäkin! :)

   Noi perhoset laittoi miettimään; Varmaan tosi kauniita!!!

 5. Juliette sanoo:

  Zimmermann on ihan hyvä-ääninen piano :) onnittelut!

 6. Kaati sanoo:

  Voi elämä miten hieno piano! Siis todella kaunis! Minä sain aika kauan taivutella miestä, että piano voi meille tulla. Meillä on tavallaan yhteinen sähköpiano siskoni kanssa, ja viime joulun tienoilla halusin sen vuorostaan meille, jotta voitiin joululauluja laulella. Eihän se mihinkään olisi mahtunut, siinä mies oli kyllä ihan oikeassa, mutta lopulta sille paikka löytyi. Ainoa ongelma pianon kanssa on ollut se, että sen päälle tahtoo kerääntyä pölyä. Takkakaudella tummaa pientä tuhkaa/pölyä laskeutuu joka kerta, kun luukun avaa ja sulkee (jostain syystä kamiina pölläyttää), ja sitä laskeutuu ikävästi myös koskettimille. Olenkin huomannut, että jotkut koskettimet eivät enää soi.. :( Eli joku huppu/liina pitäisi ommella tuohon päälle. Miehen harrastukset eivät onneksi paljoa näy. X-Box-vehkeet saa piilotettua telkkaritasoon ja ulkourheiluvarusteet ovat yleensä kaapissa/eteisessä. Hirvensarvia en kyllä varmaan kestäisi. On meillä joskus jänis roikkunut parvekkeella, sitä naapurit vähän ihmettelivät! :D

  • Toi kamina muuten pölyttää tosi paljon! Kai se kiertävä ilma tekee sen… Inhottavaa, myönnän!
   Pitää myös olla tarkkana sen pölyn suhteen, kiitti vinkistä!

   Jänis parvekkeella, no kyllähän sitä jo sopiikin ihmetellä! :)

   Hyviä vointeja sinne!!!

 7. Blondi sanoo:

  Olipa kiva yllätys sulla! Kaunis on!

  Meillä on olkkarissa piano, seurasi mun lapsuudenkodista perässä. Mies ei siitä erityisemmin välitä, mutta piano on ja pysyy; ) Me käydään molemmat miehen kanssa salilla ja lenkeillä, eli ne kamat mahtuu minne vaan. Tytär harrastaa ratsastusta ja siihen tarkoitukseen on eteisessä yläkaappi, johon ilmatiiviiseen muoviboksiin tyttö pakkaa kamansa, ku mä oon vähän hepoille allerginen. Tytön kitara on hänen omassa huoneessaan.

  • Pääasia, että olette molemmat kuitenkin pianonkin kanssa sujut, ja se saa jäädä! :)
   Enpäs ollut ajatellut tuota allergia-asiaa näissä harrastusjutuissa. Tosin meillä ei ole allergioita, eikä kukaan harrasta eläimiä. Vaikka toisinaan toivon joskus, että jompi kumpi lapsista kiinnostuisi hevosista, ja saisin itsekin aloittaa ne jutut uudestaan! :)

 8. Ira sanoo:

  Taisin muuten just ostaa pianon minäkin. ;)

 9. Annika sanoo:

  Kinaa harrastuksiin liittyvistä jutuista ei ole tullut. Minä siedän miehen hikiset jalkapallokamat kuivumassa kodinhoitohuoneessa ja hän sietää alati kasvavat astia- ja tyynyvuoreni… :D
  Mutta hei piano! Wau! Mä niin haluaisin myös pianon, ja samalla tietty opetella kunnolla soittamaan sitä. Olit oikeassa, kaunis toi todellakin on.

  • Joo, voishan tässä itsekin vanhoilla päivillään opetella jotain yksinkertaista soittelemaan. Ihan vaikka vaan kun on niin nätti piano! :)

 10. Stiina sanoo:

  Mieheni harrastaa verkkokalastusta ja merikortti on kovassa käytössä. Vanhempi versio aukaistiin joka välissä olohuoneen lattialle ja kärsi siitä kovasti. Ostin uuteen merikorttiin ikeasta kehykset, ja voin sanoa, että se on minusta todella kaunis taulu vierashuoneeseen!

  Todella kaunis ja laadukas piano! Iloisia hetkiä sen parissa! :)

 11. Heidi sanoo:

  No hups :D) Ihana piano ja onneksi miehelläsi on silmää kauneudelle. Se on myös ainut asia jonka pianoista ymärrän :) Oon ollut aivan kesannolla, enkä ole aivan varma ymmärränkö syksyn vieläkään tulevan, mutta blogistaniassa puhaltaa uudet raikkaat tuulet :)
  Paljon, paljon onnea uuteen blogi kotiin ja ehdokkuudestasi kauneimmaksi tyyliblogiksi. Osui niin oikeaan osoitteeseen!
  Ihanaa viikonloppua :)

  • Yhteiset vuodet ovat kai koulineet esteetikon ukostakin! :)

   Kiitos, Heidi. Olen vieläkin hiukan häkeltynyt tästä kaikesta, niin paljon juttuja tapahtunut pienessä ajassa :D

   Suloista syksyä sinne!!!

 12. Anu sanoo:

  Ihanaa, piano on omalla toivelistalla sitten joskus, kun emme asu enää kerrostalossa.
  Voisinko saada sinulta Becksöndergaardin maahantuojan yhteystiedot? En valitettavasti löydä niitä netistä :(

 13. Pianisti sanoo:

  Onnea uuden pianon johdosta! Varmasti tiedättekin tämän eli jos haluatte säästää puulattiaa pianon pyörien jättävistä jäljistä (piano on PAINAVA soitin), niin musiikkiliikkeistä saa ostettua pyörien alle laitettavia suojia (sellainen pieni ”lautanen”), joka ehkäisee jäljet lattiassa. Suosittelen lämpimästi!

  • Juu, sellaisista olikin jo puhetta. Nyt tuota uutta lattiaa saa hiukan kolhiakin, kun en haluaisi sitä maalata noin sileänä, pistää ikävästi silmään, kun muissa huoneissa on elämisen jälkiä useammalta vuosikymmeneltä. :)

 14. Silja sanoo:

  Kaunis piano! Mulla on piano vanhempieni luona odottamassa, ehkä se jo seuraavaan kotiin mahtuu… Yhdessä kodissa se jo mulla olikin mukana, mutta palautin sen taas porukoille, kun muutin pienempään asuntoon. Siskonkin piano oli välillä evakossa, joten yhdessä vaiheessa vanhemmillamme oli kaksi pianoa, eikä siellä asunut ketään, joka niitä osaisi soittaa :)

  Meillä päänvaivaa on tuottanut fillarien säilytys. Yksiössä miehen pyörä oli aina tiellä, tässä kodissa toinen makkari oli pitkään (muun muassa) pyörien säilytyspaikkana. Parhaimmillaan kolmekin pyörää siellä välillä oli, mutta nyt ollaan päästy sellaiseen ratkaisuun, että minun pyöräni ja miehen kakkospyörä ovat kellarin pyörävarastossa ja miehen maantiepyörä on vaatehuoneessa. Vaatehuone on muutenkin lähinnä miehen käytössä, joten siellä se pyörä ei minua haittaa ;) Ja lapsi sai viehdoin oman huoneensa omaan käyttöönsä!

  Toinen tilaavievä ”harrastus” onkin sitten mun gradunteko: meillä ei ole työpöytää, eikä sellainen oikein mihinkään sopisikaan, joten kirjat ja läppäri ovat usein keittiössä ruokapöydällä levällään. Kirjapinoja löytyy myös makkarin senkin päältä ja sieltä pyöränsäilytysvaatehuoneesta. Toistaiseksi ratkaisin asian pitämällä ruokapöytää koko ajan pidennettynä, pysyvä ratkaisu olisi tietenkin tehdä koko gradu loppuun ;)

  • Itse olen niin maalla asunut koko elämäni, että mua on lähinnä viehättänyt se, kun lukee ihmisistä, jotka kantaa pyöränsä ihan asuntoonsa asti. Täällä päin taloyhtiöissä on tilavat ja turvalliset varastot polkupyörille, lastenvaunuille ja vanhuksien kelkoille.
   Mutta ymmärrän, että onhan se oikeesti aika raskasta ja tilaavievää, varsinkin jos pyöriä on enemmän! Tsemppiä, ja ihana, kun kuitenkin ratkaisu on löytynyt!

   Toivottavasti pianokin pääsee vielä samaan osoitteeseen kanssasi. Onneksi on paikka, jossa se saa olla säilytyksessä ja turvassa!
   Tsemppiä myös gradun tekoon! Kyllä se ennenpitkää valmistuu! :)