{ hurmaava huvila – kirja-arvonta }

15.3.2014

Hiphei, ja ihanaa (lumista!) viikonloppua!

Kuten jo lupailin, nyt käynnistetään kiva keväinen (jopa kesäinen!) kirja-arvonta. Sain Ilona Pietiläisen uutukaista Hurmaava Huvila -kirjaa kaksin kappalein, ja toisen laitan jakoon teidän kesken!

”Hurmaavassa huvilassa vietetään kiireettömiä kesäpäiviä, herkutellaan mansikkaisilla unelmilla ja rakennetaan kesäisiä ideoita. Puutarhan kukkia hoidetaan rakkaudella ja pihalle rakennetaan pikkurahalla kaunista katsottavaa. Kirjan sivuilla rämmitään mökin rakentamisen askeleita eteenpäin ja vihdoin valmiiksi saadaan  pitkäaikainen haave – hurmaava huvila.
Kirja pursuilee ideoita kesäkotiin, mökkeihin, puutarhaan ja huviloihin. Vierailulla käydään satumaisissa maisemissa kukkapaljouden keskellä, kasvihuoneen suojissa ja kesäkodeissa. Sivut on kirjoitettu kaikille meille viherpeukaloille, tuunaajille, kesäpaikasta haaveileville sekä kauniita koteja rakastaville. Inspiraatiot ja ideat ovat tässä, juuri käsillä, sinun poimittavissasi – hurmaavan huvilan ovi on jo raollaan – kurkkaa siis sisään kesän tunnelmaan.”

Mikäli mieli vaeltaa jo huviloissa ja huusseissa, kasvimaassa, rantasaunassa tai laiturinnokassa, tästä kirjasta löytyy varmasti ideoita ja inspiraatioita!

Kerro kommentissasi, mikä tulevassa kesässä hurmaa juuri sinut! Onko haaveissa kasvimaa, vai ehkä oma kesämökki!
Jätä kommenttisi viimeistään torstaina 20.3. 2014 klo 22,  ja olet mukana kirjan arvonnassa!

hurmaava huvila 1 hurmaava huvila 3hurmaava huvila 2 hurmaava huvila

Suloista viikonloppua teille!

Kirja löytyy myös kaikista hyvin varustetuista kirjakaupoista, sekä Decondon verkkokaupasta.

Sekän omani, että palkintokirjan, lahjoitti kustantaja. 

207 Responses to “{ hurmaava huvila – kirja-arvonta }”

 1. Julie sanoo:

  Vau. Mökki, oma mökki olisi valtaisa haave, vaikka onkin opiskelijatytöllä vielä varmasti melki pitkään vain se haave! :)

 2. Salla sanoo:

  Mukana arvonnassa :)

 3. Niina sanoo:

  Tuleva kesä tulee olemaan ensimmäinen kesä yhteisessä omassa kodissamme! Haaveissani on tehdä parvekkeestamme pieni kaupunkipuutarha :). Odotan lämmintä ja rakkaudentäyteistä kesää <3

 4. Leena sanoo:

  Ihana arvonta! Tulevassa kesässä minut hurmaa huhtikuussa syntyvä esikoinen, muuta en tarvitsekaan <3

 5. Odotan todella kesää, sen takia tän aamun ei niin iloinen yllätys, valkoinen maa, ollut paras mahdollinen aamu. Mutta eiköhän sekin sulaa ja ottaa viimeisetkin lumenjäljet pois. Nyt ois tämä kirja kyllä paikoillaan. Eli kesätunnelmia tarvitaan.

 6. Iina sanoo:

  Ihanan näköinen kirja! Kaikista eniten ensi kesässä minut hurmaa meidän kauan odotetut häät <3 Odotan myös tosi paljon pääseväni perheeni mökille sisustamaan pientä aittaa, joka saa palata varaston virkaa toimittamasta taas takaisin varsinaiseen käyttöönsä ja minun ja mieheni omaksi sopeksi. Siitä tulee sellainen söpöyden pesä, paljon valkoista ja vaaleanpunaista, pitsiä ja pehmeyttä. Tuosta kirjasta saisikin varmasti kivoja ideoita meidän oman pikkuhuvilamme sisutamiseen!

 7. moonangel sanoo:

  Toivottavasti lämpö hurmaa tulevassa kesässä sekä häät :)

 8. tiiti66 sanoo:

  Tulevana kesänä minut hurmaa kesämökin kuistin ja nukkumavajan uusi sisustus ja ilme. Vaaleaa väriä ja raikkautta 70-luvun tunkkaisuuden tilalle.

 9. Haisuvanukas sanoo:

  Kirja vaikuttaa perin hurmaavalta! Olen aiemmin kokenut olevani hyvin vahvasti talvi-ihminen, mutta nyt huomaan odottavani hirmuisesti kevättä ja kesää. Meillä kesällä hoidetaan viemäri-asiat kuntoon ja sen jälkeen voin vihdoin ryhtyä tosissani haaveilemaan betonista valetusta terassista! Siellä sitten kelpaisi aamukahvilla lukea tätäkin kirjaa ;)

 10. Jenni sanoo:

  Odotan tulevaa kesää, lämpöä ja aurinkoa. Tarkoitus olisi vihdoin saada omaan pihaan kasvihuonw, istuttaa lisää omenapuita ja tehdä se kasvimaakin. Ja isoin juttu tulee varmasti loppu kesästä jolloin meille syntyy vauva :) ihka ensimmäinen vielä :)

 11. Sussukka sanoo:

  Mut hurmaa kesän kukkaloisto. On ihana päästä kasvattelemaan kaikkia ihania värikkäitä kukkia ja päästä puuhaamaan puutarhaan. :)

 12. ~Sanna~ sanoo:

  Tulevassa kesässä minut tulee hurmaamaan lämpö, jopa kuumuus, paljain jaloin kulkeminen nurmikolla ja pehmeällä hiekkarannalla, nauttiminen olosta omalla uutukaisella terassilla kesäkukkien keskellää. Mukana arvonnassa!

 13. LennuKoo sanoo:

  Odotan innolla, miten viime syksynä tekemäni perennapenkki on talvehtinut. Nouseekohan kukan kukkaa?!

 14. Hanne sanoo:

  Ihana arvonta!
  Puutarhan kunnostusta mökillä odotan jo sormet syyhyten :)

 15. kiruska sanoo:

  Toivottavasti kelit suosii ensi kesänä , vanhaa mökkiä ja pihapiiriä olisi tarkoitus kunnostella taas tulevanakin kesänä :)

 16. Marja sanoo:

  Yrttitarhaa olen suunnitellut puisiin laatikoihin.

 17. Marjaana sanoo:

  Ihana arvonta! Kesää jo kovasti kaipailen. Kesässä hurmaannun lämmöstä. Haaveena olisi saada parvekkeesta viihtyisän vehreä lisähuone kesäksi. Odotan innolla lomaa, että saan viettää kiireetöntä aikaa vuoden ikäisen poikani kanssa – parasta!

 18. Justiina sanoo:

  Odotan innolla jo ihania valoisia kesäöitä! Haaveissa on ollt jo monta vuotta oma vanha tupa. Täytyy toivoa, että tämä on juuri se kesä, kun se oikea tulee vastaan… Arvonnassa mukana siis, jälleen kerran :)

 19. Mia sanoo:

  Tulevassa kesässä on paljon hurmaavia aiheita, vanhan kodin täydellinen julkisivuremontti ja vihdoin saan rakennettua vanhoista ikkunoista oman kasvihuoneen pihamaalle, pieniä ja vähän isompia ilonaiheita siis odotettavissa ♥

 20. Johanna sanoo:

  Ihana arvonta!
  Kesää odotellaan kovasti. Viime kesänä saatiin nurmikko laitettua raksaurakan jälkeen ja nyt lapset odottavat, että saadaan uima-allas vihdoin pihalle ja itse odotan kasvimaan perustelu hommia :-)

 21. anneli sanoo:

  Aina kesässä viehättää se sama: valo!

 22. Marika sanoo:

  Kesää odotan kovasti, pääsee kasvimaata kuopsuttamaan. Loppukesästä alkaa myös oman talon etsiminen, joka tulee olemaan ihanaa, mutta varmasti myös haastavaa :)

 23. Tiia sanoo:

  Kesässä hurmaa helppous, muksut ulos vaan pikkuvaatteilla, ei villapukua, villasukkia, toppahaalaria. Ah miten kesäaika on helppoa ja vaivatonta ja Suomineitokin kukkii. Ihana kirja, ilolla mukana arvonnassa.

 24. Miia sanoo:

  Ehdottomasti mukana arvonnassa! Itsellä niinkin ihana projekti aluillaan kuin kasvihuoneen teko vanhempien talon vanhoista ikkunoista! En malta odottaa sitä hetkeä kun saan upottaa sormet multaan siellä ;) Tosin mies keksii jatkuvasti tekosyitä siirtää sen tekoa, mutta olen päättäväinen ja haluan kasvarini tänä keväänä! :)

 25. Anne från Åbo sanoo:

  Ensi kesässä odotan sitä että piha on vihdoinkin ”valmis” ja saa nauttia kahden edellisen kesän uurastuksesta uudessa riippumatossa makaamalla. Tai no, eihän puutarha ole ikinä valmis…..mutta kuitenkin

 26. Tiitu sanoo:

  Kyllä se on lämpö, valo ja ulkoilmaelämä. Kaikenlaista pientä projektiakin on suunnitteilla (pätkä kivimuurin tekoa, pihapolkujen uudistamista ja etukuistin laajennusta), mutta niitä yritetään tehdä ilman stressiä ja silloin, kun siltä tuntuu.

 27. Anduin sanoo:

  Odotan tulevaa kesää sormet jo syyhyten, sillä olemme vasta muuttaneet rakentamaamme omakotitaloon ja pihat ovat vielä tekemättä. On mukavaa päästä suunnittelemaan pihaa ihan alusta alkaen.

 28. Kesässä hurmaa niin monta asiaa: piknikit, illat rakkaiden kanssa, uiminen mutta ehkä eniten tänä kesänä odotan pikku mökkimme laittoa (vanhempien mökillä meille rakennettu 10 neliön suloinen pikkutönö) Odotan malttamattomana, että sitä pääsisi hieman laittamaan ja voisi vihdoin sanoa, että kyllä, meillä on ihka oma kesämökki! ;D ♥ Mukana siis arvonnassa!! :)

 29. Maria K sanoo:

  Tulevassa kesässä odotan yhteisiä uintireissuja lasten kanssa.

 30. Minttu sanoo:

  Ehdottomasti kasvimaa, kukkapenkki, tuleva terassin muutos ja asuntovaunuilu läpi kesän! Ihana kirja!

 31. pipsa sanoo:

  Kukat ja piha ovat lähellä sydäntä:)

 32. Marianna sanoo:

  Ihanan kesäinen arvonta! Meillä haaveillaan kesämökistä, mutta näin opiskelijana haave ei kyllä taida muutamaan kesään toteutua. Tuleva kesä taitaa mennä aika pitkälti gradun parissa. Korkeintaan parveketta voisin koittaa tehdä hivenen viihtyisämmäksi :)

 33. Hentsu sanoo:

  Haaveilen vanhoista ikkunanpokista tehdystä kasvihuoneesta, toivottavasti joskus toteutuu. Ihastuttava blogi sulla :).

 34. Pirjo sanoo:

  Kesän täydellisyys olisi kuumat kesäpäivät ja ihanat hellemekot <3 mukana arvonnassa :)

 35. Änyyy sanoo:

  Ihana arvonta! Mut hurmaa tällä hetkellä ihan kaikki. Muutin talvella maalle ja oon superinnoissani kaikesta kevään merkeistä. Täällä ne huomaa ihan eri tavalla kuin kaupungin keskustassa :-)

 36. Pia sanoo:

  Vanhempieni mökille kovasti jo tekisi mielikin. Siellä ei ole mitään ”hommia” meille, vanhempani siellä touhuavat koko kesän. Saadaan mennä vaan rentoutumaan ja viettämään ihania kesäpäiviä.
  Omalle pihalle olisi tarkoitus vähän laittaa yrttipenkkiä, purkaa vanhaa kukkapenkkiä jajajajaja.. :)
  Mukana ihanaan arvontaan!

 37. Jonha sanoo:

  Olen n.1,5v asunut tämän hetkisessä asunnossa, ja sisustus on täysin kesken! mutta odotan kesää jo kuin kuuta nousevaa. Koska vuokranantajani, teetätti parvekkeelleni lasit, ja pääsen toteuttamaan parvekkeelle, ihanan kesä huoneen! Kaikkineen ihanien tyynyjen, kasvien, löhö sohvan! pieniä hankintoja ollaan jo tehty, mutta suurin osa hankinnoista täytyy jättää lähemmäksi kesää!

  Mukana kilpailussa! :)

 38. Niinu sanoo:

  Tulevana kesänä pääsen tonkimaan ensimmäisen oman kotimme pihaa, odotan pääseväni upottamaan sormet multaan!:) Mukana arvonnassa siis!

 39. HetaS sanoo:

  Oma kesämökki on ollut haaveissa jo parin vuoden ajan perheen luopuessa edellisestä mökistä. Vielä ei ole löytynyt kivaa mökkiä sopivan etäisyyden päässä, mutta toivottavasti tänä kesänä onnistaisi :)

 40. Maarit sanoo:

  Hei, odotan kevättä, odotan syreenejä, odotan onnellisia hetkiä läheisten kanssa!

 41. StyleC sanoo:

  Ensi kesänä minut hurmaa meidän oma piha. Tämä on ensimmäinen kesä, kun pääsen istuttamaan omaan pihaan kukkia ja sitä odotan kovasti :) vähän kyllä jännittää: kukkien suhteen olen enemmän poro- kuin viherpeukalo, mutta ehkä harjoitus tekee mestarin..? :)

 42. Tuikku sanoo:

  Tulevana kesänä vihdoin ja viimein etupihamme laitetaan kuntoon. Pelkkä ajatuskin hurmaannuttaa :).

 43. Satu sanoo:

  Kasvihuone on toiveissa, vanhat ruudutkin on jo valmiina odottelemassa! Ihanan hurmaava arvonta:-)

 44. Outi sanoo:

  Kasvihuone vanhoista ikkunoista on haaveena. Saa nähdä ehditäänkö tänä vuonna rakentamaan sellaista vai siirtyykö projekti ensi kesään.

  Mielelläni olen mukana arvonnassa!

 45. Ira sanoo:

  Tavoitteena on, että tällä hetkellä kummitustalolta näyttävä mörskä olisi kesän tullen edustavammassa kunnossa. Suunnitemissa siis talon maalaus sekä terassin rakentaminen. Haaveissa myös kasvihuoneen ja kissa-aitauksen nikkarointi.

 46. Riitta sanoo:

  Jopas osui arvonta kohdalle. Yksi syy (ei ainoa)miksi blogisi parissa viihdyn, on se että oma mökkimme on siellä lähettyvillä. Täältä kauempaa kaipailemme talvikuukaudet mökin ikuisia rakennus- ja sisustusprojekteja. Viime kesänä aloittelimme uuden saunamökin rakentamista ja niin kävi että kesä loppui kesken, joten täällä sormet syyhyten luen mikä siellä säätila millonkin on. Eli siis arvonnassa mukana peukut pystyssä!

 47. Mökkeily ehdottomasti! Vanhempien mökillä ois ihana olla, ja jos sais kasvatettua vaikka yrttejä näin ens alkuun… :D Mukana arvonnassa :)

 48. Meille nousee pihalle kesähuone, joka tehdään vanhoista ikkunoista ja ovista, jotka ostettiin viime kesänä! Monivuotinen haaveeni toteutuu, tuskin maltan odottaa…

 49. Christa Ojala sanoo:

  Haaveissa takapihan kunnostustyöt, vähän lisää laatoitusta ja istutuksia ja mökillä pihan raivaustöitä.

  Mukana arvonnassa!

 50. Tuija sanoo:

  En malta odottaa, että pääsee kuopsuttelemaan mökille ja omalle pihallekin. Kirja toisi siihen uusia ideoita ihanasti

 51. Kaija sanoo:

  Kyllä kesällä aurinko ja lämmin sää hurmaa, mansikan tuoksu ja sato myös.

 52. Hanna sanoo:

  Ihana kirja! Tulevassa kesässä tulee hurmaamaan pian syntyvä vauvamme <3

 53. Mrs.L sanoo:

  Kesää ja mökkikautta odotellaan.
  Ensimmäinen kesä ettei tarvitse mitään isoa urakkaa tehdä vaan nauttia kesäpäivistä ja tehdä oman pihan herkuista piirakoita.

  Mukana arvonnassa siis….
  T:Mrs.L

 54. Minttu sanoo:

  Mulla on ihana kasvihuone sohvineen ja kasvimaa ja odotan innolla kevään alkamista ja sitä, että pääsen siirtämään ja istuttamaan kasveja..suunnitelmia on jo vaikka minkälaisia!!

 55. Anni sanoo:

  Oi ihana, mukana arvonnassa! :)

 56. Tina S sanoo:

  Oma puutarha Helsingin keskustassa kaipaa viherpeukaloa. Toivottavsti kirjassa olisi siihen inspiraatiota!!

 57. klaara sanoo:

  Minä haaveilen niin kovasti ikiomasta kesämökistä.

 58. Lissu sanoo:

  Pihassamme olevaa lasten leikkimökkiä on tarkoitus muuttaa koko perheen lukupaikaksi.Vanha heteka tai laverisänky, hyttysverkko, ruusutapettia, turkoosia lipastoa ja paljon kivaa lukemista…Lisäksi lukemattomia autoretkiä vanhalla 62-vuoden Kuplalla jäätelölle, rompepäiville,kirppiksille.Toivottavasti taas löytyy vanhoja kivoja aarteita kodin sisustukseen :)Mukaan arvontaan, sillä tuo kirja olisi napakymppi tuonne meidän lukumajaamme :)

 59. Niinu sanoo:

  Tulevana kesänä tulee hurmaamaan kesäkuinen Normandian maaseudun matka ja heinäkuussa tyttären rippijuhlat, joita toivottavasti saadaan juhlia kauniissa kelissä omassa puutarhassa! Elokuulle jää vielä syntymäpäiväjuhlat mökillä, joten kaikkea kivaa on tiedossa ja hyvinkin erilaisissa ympäristöissä! Tulisi jo kesä:)

 60. Minna Salminen sanoo:

  Mukana arvonnassa, toivottavasti lykästää :)

 61. Paula sanoo:

  Meillä on vuosi remontoitu sisällä, mutta nyt päästään viimein ulos :) toivottavasti arpaonni suosii ja saan uusia ideoita kirjasta!

 62. Kevättyttö sanoo:

  Kyllä se on lämpö ja aurinko. Lisäksi parvekkeen täyttäminen kukin, yrten ja tomaattiamppeleilla

 63. Kielo sanoo:

  Kaunis luonto hurmaa aina kesäisin. :)

 64. Tuija sanoo:

  Mukana <3 ikihaave on kesämökki, mutta jos se talo ensin ;)

 65. Inspirations sanoo:

  Kesässä eniten minut hurmaa meri ja saaristo sekä oman pihan toista kesää viettävä kasvihuone. Pian pääsee jo ihmettelemään ensimmäisiä kasvun ihmeitä.

 66. Teija sanoo:

  Tulevassa kesässä hurmaa vapaus töistä ja kovasti odotan mökkikauden avausta ja se pieni kasvimaakin on suunnitelmissa. Näkee sitten toteutuuko. Mukava arvonta!

 67. arja rintala sanoo:

  Ihana kirja :) Odotan niin innolla kesää jotta saa upottaa sormet multaan ja laittaa kesäkukkasia erilaisiin istutuksiin. Omasta mökistä haaveillaan ehkä joskus se on totta. !!
  T-Arja-

 68. Tui sanoo:

  Tulevassa kesässä hurmaa vapaus, usko tulevaisuuteen ja uusi elämä. Lenkit aurinkoisessa aamussa koiran kanssa, pulahdus mereen mökillä ja asvaltin tuoksu kaupungissa kesäsateen jälkeen.

 69. Sini sanoo:

  Kesää odotellessa… ja mukana arvonnassa :)

 70. Sardelinos sanoo:

  Saatiin juuri kuluneella viikolla tietää myyjän hyväksyneen asunnon ostotarjouksemme. Nyt onkin siis hurja sisustelu ja oman pihan suunnittelu menossa. Odotankin jo kevättä sekä kesää, että pääsee laittamaan omaa kotia ja pihaansa. Kaikki tuntuu vielä kutkuttavamalta sillä tiedossa on ensimmäinen oma asuntomme. Tällaisia kirjoja ja lehtiä siis etsinkin tällä hetkellä. Kaikenlainen tuunaus ja itse tekeminen onkin lähellä sydäntäni. Tuskin maltan odottaa tätä kaikkea. <3

  sardelinos.blogspot.com

 71. Annukka sanoo:

  Oi, onko valittava vain yksi asia joka saa hurmaantumaan? Ehkä eniten odotan sitä, että pääsemme rakentamaan kasvihuonetta vanhoista 70-luvun talon ikkunoista. Suunnitelmat ovat jo pitkällä ja sääkin näyttää suosivan, joten onko toisaalta tarvetta enää edes odotella kesää? :) Pikaisesti pystyyn vaan niin pääsen kasvattamaan tomaatintaimia.. ah, kesä. <3

 72. Annarilla sanoo:

  Mukana! Eilen kirjakaupassa ehdin huomata odotetun kannen mutta katsomaan en ehtinyt vaikka sormet jäivät syyhyämään ensikohtaamista odottaen. Mukana siis arvonnassa, ehdottomasti!

 73. Anette sanoo:

  Odotan kesältä kiireettömyyttä. Ensimmäinen kesä ilman mitään suurempia projekteja.

 74. aiai sanoo:

  Osallistun arvontaan!
  Rakennan kesäksi parvekkeelle itselleni pienen keitaan räsymattoineen auringonkukkineen ja krasseineen.

 75. Anne sanoo:

  Kesä ja kärpäset,ilman niitä kärpäsiä,eli kesä kaikkine mausteineen,loma,ja toivottavasti aikaa vain istua ja rentoutua.

 76. Sofia sanoo:

  Minut hurmaa,jos saisin kesätöitä,ja tietty välillä lomaillakin.

 77. Hanna sanoo:

  Ihanan oloinen kirja, mukana arvonnassa, odotan kesää kun saa olla pihalla yötä päivää:)

 78. Lille sanoo:

  Kesässä hurmaa valoisat kesäillat, tuoksut, kahvittelu pihalla ja retket merelle. Leppoisat aamut, pihahommat ja luonnon kauneus. Listaa vois jatkaa loputtomiin. Mukana arvonnassa!
  Mulla ei edelleenkään näy minkään päivityksen kuvat. Osaisko joku fiksumpi neuvoa, mitä mun pitäs tehdä? Tympeää. Kokeilin explorerin sijaan jo mozillaakin, mutta sama juttu.

 79. Mimmi sanoo:

  Muuton myötä tuli suurempi parveke, joten jotain hyödykettä ja viihdykettä sinne kesän iloksi suunnittelemassa. Ja ehkä jopa asuntovaunullekin, joka kesällä vakipaikallaan on kesämökin virkaa toimittamassa. Kirjasta saisi taatusti vinkkejä ja ideoita sekä paljon iloa, ihania vinkkejä!

 80. Mari sanoo:

  Hurmaannun kesäisin tuoksuista; leikattu nurmi, pihassa kukkivat ruusut, grillattu ruoka, mökkisauna.
  Jospa pääsisin hurmaantumaan kesästä jo etukäteen ihanan kirjan myötä..?

 81. Arja sanoo:

  Kesässä minut hurmaa mökin sisustaminen , samoin rantasaunan ja valoisat yöt jne…

 82. Eva sanoo:

  Kesää odotan kovasti! Aurinkoisia mökkipäiviä, pihan laittoa, pyöräretkiä… Mukana kivassa arvonnassa!

 83. Minut hurmaa uuden kodin piha, jossa aion olla sormet mullassa koko kesän. Ihan parasta!

 84. Minna sanoo:

  Mukana arvonnassa!
  Odotan, että pääsen pihalle kukkien kanssa hääräämään. Oma kesämökki on ollut haaveissa jo viimeiset 15 vuotta ja haaveilu jatkuu. Tuo ihana kirja varmaan lisäisi mökkikuumetta, mutta ei se haittaa :)

 85. Stina sanoo:

  Aurinko,aamupala terassilla,lämpimät päivät ja ikioman kasvamaan antimet hurmaavat taas ensi kesänä.

 86. -päivi- sanoo:

  Keväässä/kesässä, hurmaa oma olotila ison leikkauksen jälkeen ja pihan pionien kasvua odottaen.

 87. Tiina-Maija sanoo:

  Kahvihetket ystävien kanssa omenapuun alla.
  Tuoksut ja mansikat. Retket niityille. Kesä <3

 88. elviira sanoo:

  Tulevalle kesälle riittää kaikenmoista pikkuhommaa, joista osa on enemmän ja osa vähemmän mieluisia. Akuuteimpina lienee talomme ulkomaalausurakka sekä terassi(e)n viimeistely – kumpikaan ei suorituksena kauheasti innosta ja kukkarokin kevenee kummasti. Mutta ainakin toivon, että saisimme kunnon herukka-, vadelma- ja omenasadon. Olisi ihana saada lapsille mehua omasta puutarhasta…

 89. Nitta sanoo:

  Vapaus! Tuuli hiuksissa ja edessä kimalteleva meri.
  Mukana!

 90. jessika sanoo:

  arvonnassa mukana. Mun toiveena olisi vain nauttia kesästä ja elää hetkessä:)

 91. Ankku sanoo:

  Ensi kesänä hurmaannun toivottavasti salaattipenkistä:)!

 92. Odotan heinäkuuta, pääsen sillon taas laittamaan omaa Suomen talon pihaa. Tosin kevät menee hyväntekeväisyyteen siellä. Sikäli harmi, etten pääse katsomaan, tuleeko kymmenistä pionitaimistani mitään. Mutta ehkäpä heinä-elokuutkin ovat ihan kivat. Voi pitää omaa kotiaan kuin kesähuvilana :-D

 93. Emm sanoo:

  Lämpimät kesäillat parvekkeella :)

 94. Päivi O sanoo:

  Kesän tuoksut puutarhassa. Uusi syksyllä laitettu istutuslaatikko odottaa salaatti ym. istutuksia (nyt tuoreen lumen alla). Kasvishuoneesta haaveilen ja pioneja on istutettava tänä kesänä ehdottomasti. Toukokuussa voisi olla lakisääteinen puutarhaloma, että ehtis kupsutella rauhassa! :)

 95. Sarkka sanoo:

  Tänä kesänä päästään tekemään uuden kotimme pihaa ja terassia. Jos sitä saisi siinä samalla itsestään irti myös enemmän tuon oman blogin päivittämistä ;)

 96. Sannu sanoo:

  Kesässä hurmaa festarit, lämpö ja aina yhtä vapauttava kesämökkeily :)

 97. Maiju sanoo:

  Itse en ole mikään viherpeukalo, mutta pakko on osallistua arvontaan, kun postauksesta tuli mieleen isosiskoni; hänelle kirja olisi täydellinen! Siskollani on valtava piha – on soliseva puro ja grillipaikka, marjapensaita ja moniakymmeniä eri kukkalajeja.. joka kesä en osaa muuta kuin ihmetellä pihan ihanuutta ja sen tuomaa valtavaa työnmäärää :) Joten jos onni suosii, muistan siskoani lahjalla!

 98. Heidi P. sanoo:

  Kesässä odotan valoa, aurinkoa ja lomaa :)Mukana arvonnassa.

 99. Leena sanoo:

  Mukaan arvontaan – ihana kirja…

 100. Sissi sanoo:

  Ihana arvonta kevättä kaipaavalle!
  Ikkunoiden edustat alkavat täyttyä esikasvatettavista ja lasten nukkuessa tämä äiti suunnittelee kukkapenkkejä ja tämän kesän projektia mökille, nuotiopaikkaa. Porontalja hankittu, kaik muu vielä suunnitteluasteella. Tämä on melkein sitä parasta aikaa, suunnittelu :-)

 101. MaritaK sanoo:

  Mökki. Oma uusi mökki, sen sisustaminen ja (luonnonmukaisen) pihan laittaminen. Ikuisuusprojekti :)

 102. Milla sanoo:

  Meillä laitetaan kotia ja pihaa aina, kun on mahdollisuus, ja kesällähän sitä on aikaa! :)

 103. Heidi sanoo:

  Viime kesänä teimme pihamme pohjatyöt ja istutimme nurmikon lisäksi pensaita. Syksyllä nakkasin maahan kaikenlaisia ihania kukkasipuleita. Suunnitelmissa on istuttaa viljelylaatikoihin hyötykasveja ja vaikka mitä muuta sitten kesällä, toivon että saan hurmaantua ensimmäisestä oman pihan sadosta ja kukkien tuoksusta!

 104. Miia sanoo:

  Voi että, tämä palkinto olisi niin toivottu! <3 Arvontoja järjestäneenä en ole kuitenkaan koskaan itse voittanut mitään…voi kunpa nyt onni suosisi, kun pihaideoita niin kaipaisin…*huoh!

 105. Hippu sanoo:

  En oikeastaan voi vielä tietää, miten tuleva kesä tulee hurmaamaan, mutta kesä itsessään on jo hurmaava. Mökkeily on sieltä parhaasta päästä.

 106. Johanna sanoo:

  Ensi kesä tulee olemaan ikimuistoinen! Viimeinen kesä ennen esikoisen, meidän ensimmäisen vauvan, eskaria. Viimeinen kesä kotona lasten kanssa. Joten puutarhassa syödään, juhlitaan, pelataan, nukutaan riippumatossa, leikkimökkiä tuunataan, kukkaloistoa ihastellaan <3 Nautitaan!

 107. RL sanoo:

  Kesään kuuluvat lämpö, ihanat pihatyöt, kypsyvät marjat sekä sukulaisten kanssa vietetty aika.

 108. Elisa sanoo:

  Ehdottomasti mukana arvonnassa! Kesämökillä riittää puuhaa… Viime vuonna rempattiin mökki ja tänä vuonna on vuorossa terassin rakennusta. Inspiraatiota kaivataan siis. :D

 109. Anne P. sanoo:

  Innolla odotan, että pääsen uuden kotimme pihan kimppuun heti säiden salliessa. Muutimme tähän marraskuussa, joten jännittävää nähdä mitä tuolta mullasta nousee! Kovasti jo omia istutuksia suunnittelen ja ehkäpä pientä terassin laajennusta myös ;)

 110. Stellina* sanoo:

  paljaita varpaita, haaveilua auringonlaskussa, monia arjeen kiireet pysäyttäviä hetkiä rakkaiden kanssa…

 111. Tanja sanoo:

  Aurinko ja kylmät juomat. Muuta en tarvitse,

 112. Saija sanoo:

  Ehdottomasti mukana arvonnassa ! Haaveissa ulkosaunan seinälle vanhoista ikkunoista ”Kasvihuone” ja tietysti ihanan aurioinen ja lämmin kesä :)

 113. Sini sanoo:

  Itse haaveilen, etta vihdoin saisimme aloittaa omakotitalomme rakennuksen ja viela enemman haaveilen siita omasta pihasta, joita toivottavasti saan vuosien odottelun jalkeen laittaa parin vuoden kuluttua :)

 114. Mium sanoo:

  Nyt, kun on vihdoin oma piha, niin odotan innolla, että pääsen hoitamaan kasvimaatani.

 115. Riikka sanoo:

  Keväässä odotan paljasta asfalttia ja toivon, että saisin taas juoksuharrastuksen alotettua taas :) Mukana arvonnassa!

 116. Tulevan tai jo itse asiassa alkavan kesän saan viettää Kaliforniassa ja päättää saaristossa mökillä. Voiko täydellisempää päätöstä hoitovapaalle olla?

 117. HoO sanoo:

  Kesässä hurmaa arjen helppous! Sekä toki lämpöiset ilmat, aurinko ja valo, ah!

 118. Outi sanoo:

  Kivaan arvontaan mukaan. Puutarhan hoito on aina mukavaa.

 119. Eeka sanoo:

  Mukana ollaan arvonnassa! Kesän odotuksen liittyy lämpöön, uimarantaan ja pihapuuhasteluihin. Suunnitelmissa mm. kukkapenkki, pyöräkatos, lasten leikkipaikka ja pihan muokkaamista taas hitusta paremmaksi.

 120. Vekarus sanoo:

  Ihanaa kesäluettavaa huvilalle! Jo se, että tulee kesä ja pääsee taas huvilalle hurmaa! On jo kova ikävä! Ja paljon on suunnitelmia, mahtaako kaikki kuitenkaan toteutua juuri tänä kesänä, sen tietää vasta syksyllä :-)

  Aurinkoista sunnuntaita!

 121. leenvikki sanoo:

  Muutto kesäksi mökille innostaa jälleen kerran.

 122. Minsti sanoo:

  Tuleva suvi on sulostuttanut jo odotuksellaan! Kuusivuotias saa näppyjä jo pelkästä posliinihyasintin tai pionin nimestä. Odotan siis malttamattomana tulppaaneja, laukkoja, krookuksia, joiden alut ovat nyt turvassa takatalvisen lumen alla, ja vilvottelua saunasta kuulaana kesäiltana. Huviloista vielä vain haaveillaan, ne kuuluvat kultaiseen myöhäiskeski-ikään, toivottavasti. Kirjaa halajan ja arvan raaputan…

 123. Ninnu sanoo:

  Vaikuttaa aivan ihanalta kirjalta! Mukaan arvontaan. Tunnustan nauttivani paljon oman pihan laitosta, istuttamisesta ja erityisesti erilaisten asioiden tuunaamisesta sekä sisällä että ulkoterassilla :).

 124. idahhh sanoo:

  Meillä on sen verran pieni talo ettei vierashuonellee ole tilaa, joten haaveissa olisi pystyttää sellainen pieni vierasmaja pihalle, jossa olisi ihanat lasiset pariovet! Siellä olisi kamina, sohva / vierassänky ja riipputuoli ja kaikkea ihanaa ja mukavaa! Siellä voisi majoittaa vieraat ja itsekkin välillä ”yöpyä pois kotoa”! :)

 125. Katja sanoo:

  Kyllä minut hurmaa tulevana kesänä, kuten aiemminkin, puutarha ja sen hoito. Ihanan terapeuttista!

 126. Ninni sanoo:

  Minut hurmaa oman pihan keväisen maan tuoksu, ja omenapuiden alta nousevat pienet siniset kukat, joiden nimeä en vieläkään tiedä.. ;)ja omien ja tyttärieni kevään aikana vietettävät syntymäpäivät tuovat juhlan tuntua kaikkiin kevätkuukausiin. Omassa kodista löytyy tällä hetkellä sekä huvilaa, että hurmaa.. ;) Mukana fiilistelevässä arvonnassa! :)

 127. Tickler sanoo:

  Ensi kesänä saamme uuden porakaivon mökillemme. Enää ei tarvitse jännittää, loppuuko naapurin kaivosta vesi kesken viikonlopun.

  Joskos sitä sitten pääsisi myös uutta saunatupaa pystyttämään….

 128. Minna sanoo:

  Eniten odotan aurinkoisia päiviä, uimista ja tietenkin lomaa. Kesämökki on ollut hakusessa jo muutaman vuoden, joten kirjasta saisin ideoita siihen tulevaan kesäkotiini.

 129. Lotta sanoo:

  Kesämökki olis kyllä superihana, mutta tulevana kesänä taidetaan ihan vaan nauttia toisistamme ja kesästä, viime vuosien kesät kun on menny aika lailla massiivisten remonttien keskellä. Ensi kesäksi ei oteta paineita :)

 130. Heli sanoo:

  Ihana arvonta! Kesää odotan jo paljon. Lämpimiä päiviä, jolloin voi kävellä paljain jaloin vihreällä nurmikolla, katsella kukkia ja upottaa sormet multaan.

 131. Creme sanoo:

  Kasvimaata odotellessa. Nyt jo ensimmäiset siemenet kylvetty purkkeihin, mutta saa nähdä miten kauan joutuu odottelemaan, että niitä saa viedä ulos :) uudelle mökillekin voisi kasvimaata kehitellä, jotta saisi yrtit ja kasvikset sieltä haettua…

 132. Sanna A. sanoo:

  Kesällä tulee kahdeksan vuotta kun ostimme vanhan talon jossa on suuri suuri piha, mutta ei juurikaan istutuksia… Lapsia on tässä välissä tullut kolme, ja nuorin täyttää kesällä kaksi. Nyt tuntuu että olisiko viimeinkin aikaa panostaa vähän tuohon pihaankin!!=) Pihasauna löytyy, mutta kasvimaa tai kasvihuone olisi suurin haave tällä hetkellä =) Suunnitelmat on kovat mutta saa nähdä mikä on toteutuksen laita!! Jos edes jotakin pientä saisi aikaan, sitä lottovoittoa odotellessa!=) Kiitos ihanista jutuistasi, piristät päivän kuin päivän ja tyylisi uppoaa minuun ihan kympillä =D
  Sanna

 133. Saparo sanoo:

  Hei, kaunis blogi sinulla! Odotan kesässä uimarantapäiviä lasten kanssa ja että saan vihdoin autotallissa odottavan minikasvihuoneeni pihan perälle pystyyn! Lapset odottavat myös malttamattomina kasvun ihmeitä, joita toivottavasti pääsemme seuraamaan. Mukana arvonnassa!

 134. Sini sanoo:

  Tulevassa kesässä hurmaa ja jännittää mökin pihan peruskunnostus – näin ensimmäisen vuoden viheralan opiskelijana pääsen toteuttamaan tulevaa ammattiani jo etukäteen! :))

 135. Riikka sanoo:

  Oman kesämökin tuunaus ja puunaus ovat kesän hohtoa. Tai ainakin se lopputulos

 136. Sikurina sanoo:

  Tulevassa kesässä on minut hurmaa ajatus kesäisistä pitkälle iltapäivään venyvistä piknikeistä pikkupoikamme kanssa. Juoksentelua nurmikolla avojaloin, kori täynnä herkkuja, auringonpaistetta, naurua…

 137. Virpi sanoo:

  Asumme kerrostalossa, mutta meillä on oma pieni terassialue, jota reunustavat kukkapenkit. Odotan etenkin pionien ja liljojen väriloistoa.

 138. Johanna sanoo:

  Autotallissa odottaa läjä vanhoja ikkunoita joista olisi tarkoitus rakentaa se ihana ihana kasvihuone. Kesää odotellessa ja arvonnassa mukana.

 139. Kati sanoo:

  Tulevassa kesässä hurmaa (toivottavasti) ihana, aurinkoinen sää sekä omassa kasvihuoneessa kasvatetut makoisat tomaatit ja kurkut :) Kesällä saa jatkaa myös loputonta puutarha-projektia, kun vanhan talon pihamaalle omaa unelmapuutarhaa väsäillään.

 140. Emilia sanoo:

  Tulevassa kesässä hurmaa perheemme huvilan valmistuminen. Tuskin maltan odottaa niitä ihania kesäiltoja takkatulen ääressä.

 141. Eija sanoo:

  Kesäihmisenä minut hurmaa valo ja lämpö, mutta kovasti kädet syyhyävät oman pihan ja pienen kasvimaamme laittoon.

 142. Pilvi sanoo:

  Opettajana odotan kesältä tietysti piiiiiitkäää lomaa, rauhallisia aamukahveja mökin kuistilla tai kotosalla, valoisia iltoja ja öitä, täydellistä irtiottoa arjen aherruksesta. Lomaillessa tulee luettua paljon ja mikäs tätä mukavampaa lomalukemista olisikaan?!

 143. Saara sanoo:

  Haaveissa oma piha ja kasvimaa, talon mallikin on jo katsottuna. Enää puuttuu unelma-paikka, jonne nämä sijoittaa. :)

 144. Heppu sanoo:

  Lisääntynyt valo on saanut villit puutarhaunelmat lentoon! Ympäri pihaa on ukkokullan kanssa kävelty ja tuumailtu – mitä karsitaan, mihin istutetaan, mihin lapsille leikkimökki, saisiko johonkin ilta-aurinkoon paikkaa oleilulle ja saataisikohan me jotain kasvatettua ihan itse vaikkapa viljelylaatikoissa. Kunhan kaikki nämä asiat olisi tuumailtu ja toteutettu, haaveilen pitävämme kunnon keskikesän puutarhajuhlat isolle porukalle kuopuksen 1-vuotissynttäreinä:)

  Sit jos mikään edellämainituista ei toteudu, istun siltikin onnellisena ilta-auringossa kuistilla saunan jälkeen, valkkarilasi kädessä <3

 145. Petra sanoo:

  Parasta tulevassa kesässä on oman, vanhan puutaloasunnon remontointi ja omaan tyyliin sisustaminen.

 146. kaijuli sanoo:

  Ostimme viime kesänä talon ja sain vihdoin niin kauan toivomani kasvihuoneen! Viime kesänä ehdin raivata kasvihuoneesta miehen korkuiset rikkaruohot ja tehdä pohjat ja nyt ihan kutkuttaa kun saan tänä kesänä aloittaa viljelykset! Ja tuleehan sinne myös ihana paikka kahvittelulle ja rentoutumiselle.. :)

  Olen siis niiiin mukana arvonnassa!

  Kaijuli

 147. Mervi sanoo:

  Mukana arvonnassa! Tulevana kesänä mut hurmaa talon maalaus. :)

 148. MariaJii sanoo:

  odotan kesältä pihan laittamista uuteen uskoon ja lasten synttäreitä! (kaikki neljä kesällä :) )

 149. Kirsi sanoo:

  arvonnassa mukana -kesältä odotan aurikoisia kiireettömiä päiviä.

 150. Kaisa L sanoo:

  Mukana arvonnassa. Tulevana kesana minut hurmaa (ulkomailla asuvana) kesaloman vietto iki-ihanassa Suomessa.
  T: Kaisa L

 151. Tiina H sanoo:

  Uuteen kotiin muuttaminen, ja pikku-pikkupihamme laittaminen.
  Odotan kahvihetkiä aamun kasteessa auringon noustessa :) Ja sillä starttaa aina hyvä kesäpäivä!

 152. eppu sanoo:

  Kiva arvonta! Odotan ensi kesältä ihania hetkiä, se on on minun ja poikaystäväni ensimmäinen yhteinen kesä :)

 153. maisa sanoo:

  odotan ensikesältä lämpöä ja vapaita.

 154. P sanoo:

  Tulevana kesänä toivon hurmautuvani lisääntyvästä omavaraisuuden asteesta (täysin alkutekijöissään olevassa) puutarhassa!

 155. Veera sanoo:

  Oih, kesä! Odotan kesää vuosi vuodelta yhä kiihkeämmin! Liekö ikä vai mikä ;) Eihän kesää parempaa olekkaan – jäätelöä ja lasten kanssa helppoa olemista (lue: ei kauheaa pukemista), saunomista ja uimista, mansikoita suoraa omasta penkistä, kesän tuoksua ei voita mikään! Mukana ihanassa arvonnassa!

 156. Briksu sanoo:

  Saimme vihdoin viime kesänä hankittua kesämökin pitkän etsinnän jälkeen. Kuumeinen odotus päällä että ilmat lämpenisivät ja pääsisi maata möyrimään!

 157. Veera sanoo:

  Kova hinku jo mökille. Tosin tämä kesä tulee olemaan lähipiirille todella erilainen kuin aiemmat. Siskoni ja minä saamme esikoisvauvat tässä maaliskuun lopussa/ huhtikuun alussa ja mökkiäkin pitäisi saada siihen kuntoon että sinne mahtuu kunnolla kaksi perhettä + 3koiraa ja kissa nukkumaan :) Tuo kirja antaisi varmasti ihania uudistusvinkkejä meidän mökkiin :)

 158. PE sanoo:

  Vanhempieni pihalla olevaa kasvimaata on tarkoitus hieman uusia nyt keväällä; laittaa viljelylaatikoita ja muuttaa hieman järjestystä. Pinterestistä löytyy vaikka mitä uusia ja kivoja ideoita, ja niitä katsellessa tulee jo kesää i k ä v ä … Kirja näyttää ihanalta, joten ehdottomasti mukana arvonnassa.

 159. Minni sanoo:

  Ooh, mikä kirja! Heti tuli monta juttua mieleen, mihin tuosta voisi saada käytännöllisiä ideoita! Mun to do-listalla on muun muassa puutarhan laajentaminen, kasvimaa ja kesämökkimme kunnostus. Ihana kesä, tule jo! :)

 160. Hanna sanoo:

  Ihana arvonta! Mukana ollaan :) Odotan ensimmäistä kesää omassa kodissa sekä pihan ja kasvimaan laittoa <3

 161. Neon sanoo:

  Kesässä hurmaa biitsi, purjehtiminen ja kesäloma.

 162. asta sanoo:

  Odotan kesältä seikkailua! Olen saanut elämäni takaisin oltuani raskaassa, kuluttavassa ja huonossa parisuhteessa liian pitkään! Katselen maailmaa ja ihmisiä uusin silmin. Annan ilon ja valon vaeltaa sieluuni ja täytyn elämisen onnesta. Etsin kauneutta ja hyvyyttä. Annan toivon kantaa eteenpäin. En menetä uskoani ihmisiin enkä itseeni. Luotan huomiseen. Toivon, että kesä on lämmin ja rakkauden täyttämä!

 163. Tiina L sanoo:

  Haaveilen mökille uusista rappusista mökiltä rantaan.
  Ihana arvonta haluan ehdottomasti olla mukana.
  Tiina

 164. Henni Hoo sanoo:

  Ihana arvonta! Kumpa onnetar suosisi. Odotan kyllä lämmintä kevättä ja kesää innossani. Pitkän syksyn ja leudon talven aikana saatiin sisäänkäynnin viereen rakennettua uusi terassi ja portaikko. Maali ja öljy suti heiluu kunhan lämpöä riittää. Somistus ideoitakin jo on. T. Henni. Hoo

 165. niina mentula sanoo:

  Pääsen rakentamaan uutta pöytää pihalle vanhasta ovesta ja tekemään betoni juttuja sekä torit aukeavat pääsen myyntihommiin.

 166. Salla sanoo:

  Tulevana kesänä minut hurmaa mökin uusi patio sekä kasvihuone.

 167. LPP sanoo:

  Odotan ihan vimmatusti, että pääsen terassia kalustamaan!

 168. Elina sanoo:

  Uuden kodin rakentaminen alkaa keväällä joten siihen liittyy paljon IHANAA suunnittelua! Mukana siis arvonnassa.

 169. Stella sanoo:

  Odotan kevättä ja kesää innolla, koska pääsemme vihdoinkin takapihamme kimppuun! Olemme tässä nyt vuoden asustaneet ja viime kesän annoimme pihan olla, jotta näkisimme mitä kaikkea kasvillisuutta pihassa kasvaa edellisten asukkaiden jäljiltä. Nyt kesä aloitetaankin terassin laajentamisella ja istutuksien uusimisella. Edellisten asukkaiden kirsikkapuu ja pionit saavat jäädä, muuten laitammekin pihan aikalailla uuteen uskoon :) Myös lapsille on tarjoitus nikkaroida hiekkalaatikkoa ja istuttaa marjapensaita. Tuosta ihanasta kirjasta saisi varmasti inspiraatiota projektiin :) t: Stella

 170. satu sanoo:

  Kesässä hurmaa mökkeily poikaystävän kanssa, laineiden liplatus laituriin, vastaleivottu mansikkakermakakku ja kakkukahvien kattaminen kesäiselle mökkipatiolle <3

 171. Cartsa sanoo:

  Mustarastaan laulu illan suussa, laineiden liplatus, saunan tuoksu, lasten ilon kiljahdukset kirmauksen lomassa, aurinkoiset illat, ihan ne perusjutut, joihin ei koskaan kyllästy vaan odottaa malttamattomana.

 172. Tiia sanoo:

  Tulevassa kesässä hurmaa puistopiknikit, metsälenkit hevosen kanssa, rannalla makoilu ja meri. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa olisi se oma kesämökki mitä sitten sisustella.

 173. Noorahei sanoo:

  Vietettyäni viimeiset 6kk ulkomailla, odotan suunnattomasti paluuta Suomeen parhaaseen mahdolliseen aikaan, eli toukokuun puolessavälin. Odotan valoisia kesäiltoja, toimettomuutta mökkiympäristössä sekä puistokävelyitä jäätelö kourassa. Ah, toukokuu tule jo! :)

 174. Suvi sanoo:

  Puutarhurina odotan kevättä ja kesää innolla ja etenkin kaikkia niitä upean värisiä kukkia <3

 175. Aapeli sanoo:

  Kotimme sisustus on harmoonista, ruskeaa, beigeä ja valkoista.Parvekkeen ajattelin sisustaa tänä kesänä kuitenkin karkkivärein! Iso pihamme antaa mahdollisuuksia melkein mihin vain, joten kesää odotan innolla!

 176. Liisa saarela sanoo:

  Ihana kirja. ulkosaunan teko kesken ja kesäkeittiö siintää mielessä..

 177. Outi-Maria sanoo:

  Ihana kirja. Mökille jo mieli tekeekin :) Koko ”pitkä” talvi ollaan miehen kanssa suunniteltu mitä mökillä aletaan seuraavaksi kunnostamaan ja rakentamaan, mihin tehdään lapsille leikkipaikka ja millainen grilli muurataan. Kesä kesä -tule jo!

 178. Mirka sanoo:

  Tulevalta kesältä odotan lämpöä, aikaa ystävien kanssa, aikaa perheen kanssa kotona omasta pihasta nauttien :)

 179. Anu H sanoo:

  odotan ensimmäisiä upeita pionin nuppuja nousevan kukkapenkistä

 180. Heli sanoo:

  Tulevalta kesältä odotan eniten mieheni ensimmäistä oikeaa kesälomaa. Itse olen äitiyslomalla, joten toivon ja odotan aurinkoisia kesäretkiä kauniissa Suomessa ja mukavia hetkiä oman perheen kesken.

 181. Ipe sanoo:

  Lämpöä ja sisustusjuttuja kodissa, sekä pihalla että sisällä! :)

  irmeli.nieminen@hotmail.com

 182. Jessina sanoo:

  Lomaa ja matkailua :) Ja kirjojen lukemista

 183. linnutonpuu sanoo:

  Puutarhassa hääräämistä ja aurinkoa! :) Tulisipa kesä jo… ;D

 184. Henna73 sanoo:

  Lämpö riittää hurmaamaan minut :D

 185. lentoemo sanoo:

  Tulevassa kesässä hurmaa kunnon ulkoilmaelämä; uudistettu kesämökin terassi ja viihtyisä kaupunkiparveke olkoot kesällä kovassa käytössä!

 186. merja hämäläinen sanoo:

  Mukana kirjan arvonnassa. Kesältä odotan puutarhan puhkeamista eloon, kasvihuoneviljelyä, uutta ulkoleivinuunia, petankkipelejä, aurinkoa, lomaa…
  -merja-

 187. murmelina sanoo:

  Eiköhän se tuo poikaystäväni ole, josta jaksan vielä kesälläkin hurmaantua ;) Lisäksi tietenkin kesäinen luonto…varsinkin järvet <3

 188. ahle sanoo:

  Kesässä hurmaa tuore ruoka ja metsälenkkeily.

 189. Maiju sanoo:

  Odotan eniten, mitä puutarhasta nousee keväällä, sillä tämä on ensimmäinen tuleva kesä uudessa kodissa :)

 190. Henppis sanoo:

  Tulevalle kesälle oman pienen pihan laittoa. Toinen kesä omassa talossa, jospa tänä vuonna sais pihan enemmän omaksi kun visioita on pyöritelty päässä kauemmin. Tueksi tahtoisin mieluusti ko kirjan.

 191. Milja sanoo:

  Kesän alussa on aika muuttaa uuteen kotiin ja haaveissa olisi oma rivitalon pätkä ja pieni piha jossa saisi kuopsutella ja istuttaa kukkia! Myös erilaisten yrttien kasvattaminen on haaveena :)

  Kesältä odotan myös luonnon puhkeamista kukkaan ja pitkiä kävelyitä luonnon helmassa.

 192. maarit sanoo:

  uusi pihakiveys. taloni edessä on 40 vuotta vanha kiveys, 4 erilaista laattaa ja ylisuuriksi kasvaneet pensaat.- Nyt ne lähtevät ja uusi tulee :) …kesäiltakahvia ulkona, tulispa se nyt jo nopeasti!

 193. Hanna H sanoo:

  Olemme muuttaneet muutama viikko sitten omakotitaloon. Hartaudella odotan, että pääsen perustamaan perennapenkkejä, yrttitarhoja, istuttamaan pihan täyteen pioneja. Eli ehdottomasti mukana arvonnassa!

 194. Saila sanoo:

  Minulla hurmaus alkaa jo keväästä, silloin kun lumet ovat sulaneet ja aurinko paistaa. Vähän ilmassa duracel-pupua, joka jaksaa pelkästään auringonvalolla, pitenevillä päivillä ja kokee kesän alussa hurmoksen kukkivista luonnonkukista, oman puutarhan kasvustosta…

  Kesässä hurmaa mökkeily Pohjanmaalla, niitä maisemia sydän kaipaa ja siellä sielu lepää. Samoin kesäillat ovat ihan parasta, ne voittavat jopa päivät. Usein suuntaamme joko autolla tai prätkällä johonkin tai kävelemme ihastelemassa suloista valoa ja kesäillan tuoksuja. Kesäillan hiljaisuus järven rannalla… Siinä ei ärsytä kovin paljon edes hyttyset =) Tule kesä pian!

 195. Tiuku sanoo:

  Minua ilahduttaa tulevana kesänä erityisesti se, että lapseni on nyt sen verran ”vanha”, että päästään ensi kertaa Linnanmäellä käymään :)

 196. Leila Kuhalainen sanoo:

  Tulevaa kesää odottaa jo viime syksynä hankittu pieni kasvihuone, jossa haluan kasvattaa ainakin tomaattia ja salaattia.

 197. Jasmiini sanoo:

  Kesällä on vaikka mitä kivaa luvassa. Isäni kesämökillä toki käydään, siellä on mönkijä ja mopo, joilla on kiva ajella. Ja lavatanssit! Loppukesällä festarireussu ulkomaille. Rannalla tykkään myös löhötä, vaikka olisi miten epäterveellistä, niin rusketus pitää kyllä saada :D

 198. Minut hurmaa oma uusi piha, jonka puutarhatyöt ovat vielä kesken. Uusia istutuksia, puita, pensaita ja Uusi nurmikko! Joka pitäisi kylvää! :D Kiva arvonta! Mukana arvonnassa!

 199. Yöttö sanoo:

  Mökkikuume nostaa päätään, kuten joka kevät. Saaren kiireetön tunnelma, yksinkertainen ja sähkötön elämä on luksusta kiireisen talven jälkeen. Mukana arvonnassa :)

 200. Ansku sanoo:

  Asumme omassa uudessa kodissamme vasta ensimmäistä vuotta, joten odotan innolla ensi kesää, jotta pääsemme pihaa laittamaan. Siinä riittääkin hommaa.

 201. Minna sanoo:

  Kesässä parasta on puuhastella omalla pikku pihalla, välillä grillata ja lueskella lehtiä. Mukana arvonnassa :)

 202. Maalaishiiri sanoo:

  Minä odotan tässä kesässä eniten kolmatta lastamme, jonka pitäisi syntyä maailmaan kesäkuun alussa! En usko,että ehdin tänä kesänä kovin usein kasvimaalle tai istuttamaan kukkia,mutta tuota kirjaa lueskelisin mielelläni auringon paisteessa. Mukana siis arvonnassa :)

 203. Marjatta sanoo:

  Kevättä ja kesää odotan innolla! Mökkiä ei ole, mutta nautin kesäpäivistä omalla pikkuiselle pihalla puutarhaa hoitaen. Onneksi Suomessa on ihanaa luontoa, josta kaikki pääsevät nauttimaan vapaasti.

 204. Sanna sanoo:

  Olisi niin ihana selailla tuota kirjaa pihanurmella ja napsia ideoita…Mukana arvonnassa!

 205. Makke sanoo:

  Kasvimaa ja ulkoa kölliminen ylipäänsä, riippumatto ja hyvä kirja, merenranta jne. Mukana arvonnassa.

 206. Sousou sanoo:

  Keässähän parasta on helle, Suomen kesä kun on niin lyhyt niin siitä pitää nauttia. Mökillä varsinkin on kiva olla, kun saa olla joutilaanakin ja olisi aikaa lukea vaikka Hurmaavista huvliloista wink wink ;)

 207. ella sanoo:

  Minut hurmaa kesässä ihanat uudet kesäsuunnitelmat, ystävien kanssa ajan vietto ja rentoilu:)