{ mitä kylvät, sitä niität }

29.3.2014

Itse ajattelin niittää ensi kesänä kukkia maljakkoon. Tarkemmin sanottuna pioniunikkoa, tuoksuhernettä, laventelia, auringonkukkaa jne.
Saas nähdä, kuinka käy!

Kuistilla alkaa jo aurinkolämpö tehota, ja mietinkin, että pitää ehkä pohtia jotakin toimivaa kalustetta tuonne. Olisihan se kiva juoda päiväkahvit (ja syödä nutturapullat) välillä kuistillakin!

No, mutta nyt on kukkapuoli kylvetty, ja vielä olisi sama setti yrttien kanssa. Taidan jättää huomiselle. Nyt mä laitan ison pyörän pyörimään, ja huhkin rästiin jääneet kotityöt alta pois. Tänään mä haluan istua maata sohvalla, ja nauttia lauantai-illasta mahdollisimman rennosti! Olisin ehkä ansainnut jopa vähän karkkia! :)

kevätkylvö 2 kevätkylvö 5kevätkylvö 4

Kivaa kevätviikonloppua ihanat!


6 Responses to “{ mitä kylvät, sitä niität }”

 1. Hentsu sanoo:

  Oi miten ihanan näköistä kevätpuuhastelua sulla siellä. Ahkera olet ollut ja ehdottomasti olisit karkit ansainnut ;). Aurinkoa viikonloppuusi!

 2. LeAnn sanoo:

  Vautsi, mitkä istutukset. :-) Noista saa varmasti ihanan kukkasadon. ♡ Minäkin olen jo hiukan pohtinut kukkaistutuksia, mutta todennäköisesti en ihan siemenistä montaakaan laita.
  Ihana tuo sinun villatakkisi. ♡
  Mukavaa lauantai-iltaa! :-)

  • En itsekään laske näiden omien kylvösten kanssa ihan varman päälle, olosuhteet kun on mitkä on. Mutta tää on kivaa näpräämistä! :)

   Voi toi vanha molly on mun kotitakki, ja niiiin ihana kaikkien vuosien jälkeenkin. Viime syksynä ostin yhden mollyn neuleen, ja se meni hetkessä ihan nyppyiseksi. Laatu on kyllä heikentynyt ihan huimasti!

 3. Katri sanoo:

  Mielettömät viljelmät! Todellakin olet ansainnut kaikki herkut.. Minä olen ihan luovuttanut kaikkien esikasvatusten kanssa.. Laitan valmiit taimet suoraa kasvimaalle ja -lavalle, yrtit, salaatit ja porkkanat siemenestä. Turhauttaa, kun tuhannesta kylvetystä siemenestä tulee 5 hyvää tainta, ja nekin hontelompia kuin kaupan valmiit taimet. Tuo viileämpi (?) ”porstua” taitaa olla aika hyvä esikasvatuspaikka? Ei ole liian lämmin, mutta on kuitenkin valoisa.. Tuo itse esikasvattaminen antaa kyllä mahdollisuuden niin ihaniin erilaisiin lajikkeisiin!! Minun on tyytyminen ihan perus tomskuihin.. :) Ja harmi, kun kukille ei pahemmin ole tilaa! (Vielä.. taas yksi hyvä syy hankkia omakotitalo puutarhoineen..!)

  • Mä pidän tota esikasvatusta lähinnä harrastuksena. En ota touhua niin vakavasti. Ei mullakaan noi olosuhteet noile niin hyvät ole. Porstu aon näin vuosin vielä liian kylmä, ja sisällä sitten taas on sisäilma….
   Viime vuonna mulla oli piha täynnä ruukkuja, ja koin, että kasteltavaa oli ihan liikaa. Tänä vuonna täytyy himmailla hiukan! :D