{ kauneusjuttuja }

06.6.2014

Kaunista perjantaita!

Sain rento nuttura hiusklipsin avulla -postaukseen pyynnön kertoa hiukan kauneusrutiineistani ja kosmetiikasta, jota käytän. Ajattelin, että voisin tässä lähi päivinä pureutua paitsi tähän, myös muihin toivomiinne postausaiheisiin.

Edellinen kosmetiikkapäivitys onkin tehty melkein vuosi sitten, ja sen voitte lukea täältä. Tuttuja juttuja on sieltä säilynyt tähänkin hetkeen, mutta tehdään nyt jonkinlainen vuosipäivitys silti. Luonnollisinta olisi kai aloittaa putsareista ja edetä kosteusvoiteiden kautta meikkeihin ja muuhun kauneudenhoitoon, mutta koska mulle ei ole kehittynyt minkäänlaista suhdetta mihinkään tiettyyn putsariin tai kasvoveteen (käytän usein ihan markettisarjoja, kuten Nivea, Lumene yms.), hypätään suoraan ihon kosteutukseen, sillä se on juttu joka on itselleni todella tärkeä, ja jonka parista on valikoitunut selkeät suosikit.

Ennen varsinaista tuotteisiin pureutumista haluan muistuttaa, että vaikka bloggaajana saankin kosmetiikkauutuudet testattavaksi, niin kirjoitan tässä silti tuotteista, jotka ovat jääneet käyttööni. Toisin sanoen, rasvoista, joita ostan ihan itse sen ensimmäisen kokeilupakkauksen jälkeen.

vichy cosmetics

Ihonhoidon kannalta kauneusrutiinini ovat kovin tavalliset ja yksinkertaiset. Puhdistan kasvot aamuin illoin, enkä KOSKAAN mene nukkumaan meikit kasvoillani. En koskaan. En tehnyt tätä edes nuoruusvuosina, ja syy on varmaan huonossa ihossani. Mikäpä olisi sille pahempaa, kuin nukkua kasvot pakkeloituna!

Kasvojen vesipesusta ollaan montaa mieltä, mutta itse kastelen kasvoni aamuin illoin vedellä. Iltaisin lämmin vesi poistaa suosikkiripsarini ja aamulla kylmä vesi herättää ja virkistää ihoa. Veden jälkeen pyyhin kasvot ja kaulan kasvovedellä, ja levitän silmänympärysvoiteen, joka on viime syksystä asti pysynyt samana. Lumene Time Freeze Instant eye lift serum on silmänympärysihon pikakaunistaja, jonka olen todennut itselleni oikein sopivaksi.
Silmänympärysvoiteen jälkeen tulee seerumin vuoro. Ensimmäinen käyttämäni seerumin tapainen oli Vichy Idéalia pro, josta löysin avun aknearpiin , sekä näppyjen poissapitoon (ja niin löysi myös moni lukijani!). Viime syksynä Idéalia Pron osittain jopa syrjäytti saman sarjan Idéalia Life Serum, joka lupasi korjata itse aiheutettuja ihovaurioita, kuten unenpuutetta ja alkoholin tai tupakan haittavaikutuksia. Itselleni tämä toimi oikein hyvin, vaikkei noita edellä mainittuja rasitteita kasvoille tullutkaan. Ihon sävy tasoittui ja iho muuttui heleämmäksi. Mielestäni tämä oli kuin paranneltu versio tuosta edellisestä. Oma virheeni oli kuitenkin se, että käytin tätä seerumia pitkään sellaisenaan ilman kosteuvoidetta, ja sehän ei sitten pidemmän päälle ollutkaan järkevää. Tässä kohtaa löysin avun LaRoche-Posay:n Toleriane Riche -voiteesta, jota ihoni sitten imaisikin oikein kunnolla. Tämä on voide jota suosittelen kaikille kuivasta ja herkästä ihosta kärsivälle. Sopii myös allergia-iholle. Vaikka voide on paksu ja tosi kosteuttava, oma ihoni rauhoittui nopeasti ja finnit katosivat. Punoitukset laskivat, eikä namaa kiristänyt jatkuvasti edes suihkun jälkeen.

Nyt kun ihon kosteuttamisen tärkeys on tullut itselleni (kantapään kautta) selväksi, ja tasapaino löytynyt, olen löytänyt Vichyn valikoimista uuden tuotelinjan. Aqualia Thermal -sarja on tarkoitettu normaalille, pintakuivalle iholle ja se rauhoittaa ihoa, mikä on itselleni tosi tosi tärkeää. Seerumi on ohutta kuin vesi ja sujahtaa hetkessä ihoon. Päivällä riittää voiteista kevyempi versio, yöksi laitan paksumpaa ja tuhdimpaa.
Tarpeen tullen, ja olosuhteiden muuttuessa, käytän tästä repertuaarista kulloinkin parhaiten sopivia tuotteita. Tosin tuo paljon kehumani Idéalia Pro, varmaan jää nyt pikkuhiljaa pois käytöstäni.

Moni varmaan huomasi, että käytössäni on aika paljon apteekkikosmetiikka. Miksi näin? Arvostan apteekkikosmetiikka paitsi laadun ja itselleni sopivien tuotteiden vuoski, myös siitä syystä, että sitä on saatavilla. Koska pikkukaupungissa kosmetiikkaa ei ole saatavilla kuten kaupungeissa, en halua olla sidoksissa tuotteeseen, jonka saanti on hankalaa. En jaksa miettiä joka kaupunkireissulla, että riittääkö kosteusvoiteeni seuraavaan reissuun, vai pitääkö sitä ostaa nyt. Meillä on apteekki auki kuutena päivänä viikossa, ja kun rasva loppuu, kipaisen noutamassa uuden. Helppoa, ja se on itselleni todella tärkeää.

Kysymyksiä tai toiveita? Jatketaan toivepostausten parissa, ja kosmetiikankin maailmassa!

Nyt toivottelen ihanaa perjantaita kaikille!


9 Responses to “{ kauneusjuttuja }”

  1. AnnaW says:

    Mä olen nyt myös vannonut Vichyn nimeen aina sen jälkeen, kun blogisi kautta löysin sen elämäni muuttaneen (tai ainakin peilikuvani) peiteaineen tummille silmänalusille. Ja olen pitänyt sarjasta todella paljon. Ennen käytin vain luonnonkosmetiikkaa mutta en voi sanoa, että tämä “takinkääntö” olisi jälkikäteen harmittanut 🙂

    Kiva, että näitä kauneusjuttuja on tulossa lisääkin!

    Ja ihanaa perjantaita sinne myös!

  2. Täällä on myös todettu Vichyn tuotteet hyväksi. Tosin, itsekin vielä käytän lahjuksia, mutta mietin juuri, että niitä käyn varmasti seuraavaksi omallekin rahalla ostamassa. Vetävät täysin vertansa Cliniquelle, Clarinsille ja Diorille.

  3. Anu says:

    Kiitos taas kerran hyvästä postauksesta. Kai munkin on marssittava siis apteekkiin ja kokeiltava noita Vichyn tuotteita, olen tosin pärjännyt ihan markettikosmetiikalla, mutta ikää tulee…

    Ihanaa, aurinkoista ja helteistä viikonloppua!

  4. Leena Lumi says:

    Olen koko ikäni eli teinistä käyttänyt Vichyn, Louis Widmerin ja Lancomen tuotteita. Silmäni ovat niin herkät, että mikään muu kuin Vichyn silmämeikin puhdistaja ei minulle käy. Samalla tulee aina hankittua saman sarjan kasvovesi. Huomasin alkaa hoitaa silmänymopärysihoa vasta 40+, mutta meninkin sitten erääseen Lancomen raskaan sarjaan tuotteeseen suoriksi;) Minusta paras puhdistusmaito löytyy Widmeriltä. Nyt tyttäreni pitää myös Vichyn tuotetteista, joten on kiva, kun aina tietää, millä hänet voi yllättää:)

    Juu, ei ikinä nukkumaan meikit päällä!

Kommentoi