{ diy halloween-valot }

22.10.2014

Tuntuu, että joka marketti tarjoaa tällä hetkellä jos jonkin näköistä halloween-sälää. Mä en oikein tiedä… Ihan kiva, että pimeän syksyn keskelle on vaakiintunut taas yksi amerikanjuhla, mutta silti tuo kaikki sälä ja roina ahdistaa. Toinen seikka, mistä en oikein pidä, on suomalaisen pyhäinpäivän sotkeminen tähän kaikkeen sirkukseen. Olen ehkä vähän konservatiivi näissä juhlapyhissä, ja pelkään, että niinkin arvokas päivä, kuin pyhäinpäivä,  jää amerikkalaisen humputuksen jalkoihin. Kaksi eri asiaa sotketaan toisiinsa…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin tai näin, perheessämme asuu kohta 6-vuotias poika, ja halloween jos mikä on jännä juttu. Kurpitsalyhdyt, hämähäkit ja lepakot ovat tänä vuonna ehkä coolimpia kuin koskaan ennen. Poika on askarrellut ja värittänyt viime päivät ahkerasti halloween-aiheisia juttuja, ja niinpä meille syntyi idea kivoista kauhuvaloista, joiden tekeminen onnistuu lapselta helposti pienen avustuksen myötä. Muuta ei tarvittukaan kuin eri värisiä askartelupahveja, sakset, liimaa, muutaman euron led-valosarja ja teippiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, kun ”All Hallows’ Eve” on juhlittu alta pois, meillä on taas tavalliset tunnelmavalot käytössä. (Tosin, idea jalostuu varmaan seuraavia juhlapyhiä ajatellen.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pelottavat, eikö?! Näitä ei sitten polteta yöllä… 😉

PS.Vaikka led-valojen ei pitäisi isommin kuumentua, mä olen silti sitä mieltä, että mitään tälläisiä sähkötuunauksia ei kannata jättää valvomatta.


4 Responses to “{ diy halloween-valot }”

  1. Hanna says:

    Ihanat!! Täytyy kopsaa idea 🙂

  2. Elisa says:

    Mä oon samaa mieltä pyhäinpäivän suhteen. Sen hiljaisen puhutteleva tunnelma on kyllä hyvin kaukana halloweenistä.

    Nykyihmisille tekis hyvää mennä pyhäinpäivän iltana rauhalliselle kävelylle kirkkomaalle. Ensinnäkin ihailemaan kynttilämerta, ja toiseks kunnioittamaan menneitä sukupolvia, jotka ovat hiellä ja verellä rakentaneet meille tän rakkaan siniristilipun maan…

    • Juuri näin! Mä olen lapsesta asti tottunut, että pyhäinpäivänä käydään hautausmaalla, ja katsotaan samalla kun sankarihaudat on kynttilöity. Se on musta kaunis perinne ja hyvä tapa kunnioittaa niin omia sukujuuria, kuin sotiemme sankareita.
      Mielestäni olisi todella tärkeää Suomessakin painottaa, että kyseessä on kaksi täysin eri juhlaa, joita juhlitaan eri päivinä. Huomaan, että paitsi lapsilla ja nuorilla, myös monella aikuisella on asian kanssa vähän väärä uskomus. Ihmise ovat oudolla tavalla yhdistäneet kaksi juhlaa, ja mielestäni kurpitsoilla ei ole mitään tekemistä sankarihautojen kanssa!

Kommentoi