{ suklaakeksejä leimalla }

30.10.2014

En ehkä tule saamaan vuoden vastuullisimman äidin palkintoa, kun kerron, että jääkaapin ovea iltapäivästä availlessani (ja todetessani tarjonnan kovin tylsäksi), ehdotin lapsille, että välipala kuitataan suklaakekseillä. Ja niinhän me tehtiin; Leivottiin keksejä, ja mutusteltiin niitä kylmän maidon kanssa.

Muutaman päivän jauhopeukaloani on poltellut sunnuntaina Granitista ostamani keksileimasin eli Cookie stamp. Kiitosta vaan Esmeralda’s ja Retromoderni kaivuuavusta. Hyvä että osuttiin ostoksille samaan aikaan, rauhanmerkit olivat tosiaankin visusti korin pohjalla! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla on hyvä suklainen ohje pikkuleiville. Sellainen muotonsa pitävä taikina, jota on kiva käyttää esim. piparimuottien kanssa. No, tällä kertaa keittiöremontti vakeutti asioita, sillä pyöreä muotti ja ohutreunaiset viinilasit olivat molemmat ulllakolla, ja ympyrät piti painaa ihan tavallisella juomalasilla, eikä reunoista näin tullut ollenkaan niin kauniit. Leimasimen kuviokin oli hiukan pettymys, tuossa kumissa kun se näyttää kivalta, mutta itse keksissä idea ei oikein pääse oikeuksiinsa. Kuvio pitäisi olla leimassa ikään kuin toisin päin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No, mutta olipa hyvä syy leipoa! Ja, koska eilen tehtiin suolaista, niin pysyy tasapaino leipomusten välillä!

Leppoisaa torstai-iltaa!

EDIT: Ohje keksitaikinaan löytyy nyt täältä.


10 Responses to “{ suklaakeksejä leimalla }”

  1. Heidi says:

    Meillä leimailtiin samalla leimalla eilen pipareita 😀 Ei munkaan silmään näyttänyt kovin selkeältä rauhanmerkiltä ja samaan tulokseen tulin että olis pitänyt ilmeisesti olla toisinpäin noi kohokuviot ja syvennykset. Tai sit täytyy pursotella rauhanmerkit esille vaikka suklaalla ;)Taitaa kuitenkin keksileimasin päätyä ihan toisenlaisiin leimaushommiin. Iloista loppuviikkoa!

  2. Varmasti maistuvia! Leimasin mukava lisä 🙂 Täällä on ostettu kirjainmuotteja,joilla aion tehdä isän päiväksi ukille, papalle ja isille omat tekstit. Hyvä keksitaikinan ohje on vaan hakusessa. Haluaisitko laittaa jakoon hyväksi ja maostuvaksi havaitun taikinan?

  3. Noushka says:

    ohjetta kehiin kiitos!

  4. Mä jo ehdin myös testaamaan keksileimasinta ja oli kyllä vähän pettymys. :/ Kuvio olisi saanut olla selvempi. Mutta ei se onneksi makua lainkaan heikentänyt. 🙂

Kommentoi