{ helpot suklaakeksit }

31.10.2014

Kyselitte eilisen suklaakeksejä leimalla -postauksen keksitaikinareseptiä, joten laitan sen nyt teille tähän!
Jälleen kerran helppo ja simppeli resepti, jolla onnistuu varmasti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helpot suklaakeksit
n. 25kpl

125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään, ja lisää ne taikinaan välillä sekoittaen. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa. Mitä kylmemmäksi taikinan saat, sen helpompi sitä on leipoa. Vähän kuin piparkakkutaikina!

Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi, ja ota siitä haluamasi muotoisia keksejä. Taikinaa voi verrata piparkakkutaikinaan, eli mikäli leipominen vie aikaa, tai teet suuremman taikinan, laita välipaikat aina välillä kylmään. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia, riippuen keksien koosta ja paksuudesta.

Jos käytät keksileimasinta, laita keksit jääkaappiin hetkeksi ennen paistamista. Tämän pitäisi varmistaa, että kuvio jää kunnolla näkyviin!

Keksit voi koristella mielensä mukaan, tai niitä voi kasata päällekäin, ja lisätä väliin erilaisia kreemejä. Tämänkaltaiset keksipinot voi tehdä jo edellisenä päivänä, ja antaa niiden pehmitä jääkaapissa. Tuloksena suntyy hauskoja lusikoitavia leivoksia, kun keksit kostuvat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näitä ehtii nopeasti tekemään vielä illalla vaikka halloween-bileisiin! Koristeeksi voit kastaa keksit vaikka suklaaseen ja teeman sävyisiin strösseleihin!

Se on perjantai – taas! Mukavaa viikonloppuun laskeutumista!


2 Responses to “{ helpot suklaakeksit }”

  1. Heidi P. says:

    Täytyypä kokeilla tota sun ohjetta, kuulosti niin hyvältä ja on ensi viikolla sopivasti tytön synttäritkin… Oletko kokeillut leimata noita keksejä heti uunista ottamisen jälkeen??? Mä olen saanut ainakin sillä tavalla paremmin sen kuvion esiin =) =) Happy Halloween!!!

Kommentoi