{ makuuhuone }

06.11.2014

Tuttavallisemmin makkari. Näyttää jotakuinkin samalta kuin aina ennenkin, ja odottaa kiltisti remontointivuoroaan. Tehtävälistalla on uusi sisäkatto ja seinien mahdollinen uudelleenlevytys. Makuuhuoneen komeroilla, aulaan antavalla sisäikkunalla ja tietenkin ovella on kaikilla kauniit vanhat harmaaksi maalatut puulistat. Listoitus vain on jäänyt aikoinaan huokolevytyksen jalkoihin, ja uponneet seinien syvyyteen. Ensimmäinen ajatus oli tietenkin repiä vain huokolevyt pois, jotta listoitukset nousevat esiin. Toinen ajatus olikin sitten huokolevyjen varsinainen funktio. Ei niitä ole aikoinaan turhaan laitettu, vaan ne eristävät huonetta ja pitävät kylmien vinttivarastojen kylmyyden makuuhuoneen ulkopuolella. No, seinien kohtaloa pitää vielä miettiä. Nykyiset huokoleijonat nauravat niin rumasti saumoistaan, ettei niitä pysty peittämään edes tapetilla.

makuuhuone 1

Ikean rautasänky on myös yhdenlainen kysymysmerkki. Olen pohtinut sen poismyymistä, mutta tässäkään asiassa en ole oikein tullut mihinkään lopputulokseen. Pellavalakat on Hobby Hallin valikoimista, päiväpeite on aikoinaan hankittu Hemtexiltä. Raidalliset koristetyynyt on Tine K:n malistosta, ja lampaantaljat Ikeasta nekin.

makuuhuone 2

Pimennysverhot ovat halpamarkettilöytö, koritavara Tine K:n, H&M:n ja Bloomingvillen. Suuressa korissa heittopeitto ja lukutyyny, niiden lakanat ja tyynyliinat ovat H&M Homen pellavaa.

makuuhuone 3

Vanha rouva kätkee sisäänsä liinavaatteet, ja se onkin tämän huoneen ainoa huonekalu, joka ei ole varmasti lähdössä yhtään minnekään! Toisella puölella yöpöytänä toimii pari suurta laatikkoa, ja Hagedornhagenin korentotaulu odottaa yhä parin vuoden jälkeenkin seinälle pääsyä.

makuuhuone 4

Vaikka makuuhuone on keskeneräinen ja katossakin on julmettu reikä, jonka kautta rakenteita ja mahdollisia vanhoja sisäkattoja on etsitty, pidän kuitenkin huoneesta. Se on talon matakin, ja tämän vuoksi usein myös pimeä. Silti uskon, että siitä vielä joskus tulee juuri se, mitä olen ajatellutkin.

makuuhuone 5

Kirpeä pikkupakkanen tekee ihmeitä, ja tänään käynnistymisvaikeuksia ei ollut läheskään siihen malliin kuin alkuviikosta. Ennen yhdeksää olin jo siivonnut yläkerran, ja kymmeneltä reippailtiin hyvää vauhtia kärrylenkillä. Nyt kun vielä tulisi sitä lunta, niin keli olisi täydellinen!

Energistä torstaita!


8 Responses to “{ makuuhuone }”

  1. Sarp says:

    Makkariisi aikanaan ihastuin ja aloin seurata blogiasi.
    Tuo siron rautasängyn ja vanhan komean kaapin ihastuttava liitto ei voi päättyä!
    Tykkään, koska tila on ihanan kodikas ja samalla kuitenkin raikas.

    • Kiva kuulla, mitä ne jutut on, joilla tänne on lukijaksi ryhdytty! 🙂
      Onhan ne vain soma pari, eikä mulla sängyn suhteen oikeen mitään muutakaan ideaa ole. Nämä vain on sellaisia, mitä tulee mietittyä. 🙂

  2. Jonna says:

    Kaunista!!!!!
    Onko toi iso kori sängynpäädyssä myös Tinen?

  3. Pirjo says:

    Meillä sama sänky. Se on niin ihana ja sopii täydellisesti teidän makkariin….älä ihmeessä luovu 🙂

    • Joo, eipä mulla mitään suurempaa ideaa tuon sängyn varalle juuri nyt satu olemaankaan! 🙂 Meillä kun on 180cm leveä, niin olen huomannut, että yhä noihin kapeampiin on paremmin päätyjä saatavilla.

  4. idahhh says:

    Niin ihanan rauhallista ja viihtyisän näköistä, keskeneräisyydestä huolimatta! 🙂 nyt aloin haaveilemaan tuollaisesta isosta basmarket-korista, se on mieletön <3

    • Joo, kori on kyllä ihana! Suosittelen! Siihen on kiva heittää päiväpeitot ja tyynyt ja kaikki muu ylimääräinen makkaripehmeys. Olen harkinnut tuollaisen ison hommaamista myös keittiöön. Menis tyhjät cola zero pullot sinne aika nätisti! 😉

Kommentoi