{ keittiön vetimet }

19.11.2014

Tarkkasilmäiset ovat ehkä huomanneetkin, että keittiö on ollut toistaiseksi ilman vetimiä. En nyt muista, miten tarkkaan keittiö täällä blogissa on näkynyt, mutta instaseuraajille joitakin kuvia olen ainakin jakanut. Vedinten puute taasen, on johtunut niinkin yksinkertaisesta jutusta, kuin valinnan vaikeus.
Mulle oli alunperinkin selvää, että keittiöön tulee perinteiset kuppivetimet. Kun sitten jossain kohtaa mieheni kuullen selitin tulevia vetimiä ystävälleni, mieheni tyrmäsi koko ajatuksen. Ei kuppivetimiä ainakaan!

No, eipä auttanut muu kuin alkaa miettimään vedinasiaa uudelleen. Pakotin mieheni katselemaan kymmeniä eri vedinmalleja niin netistä, kuin rautakaupoistakin. Jossain kohtaa väsytystaktiikka tuotti tulosta ja ääni muuttui kellossa; Valitset kulta juuri sellaiset vetimet kuin haluat! Kyllä ne kuppivetimetkin käyvät.
Ja, kas näin, sain tahtoni jälleen läpi! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No, mutta sitten alkoikin niiden täydellisten kuppivedinten metsästys. Harmaan sävyä, ei liian kiiltävää tai uuden oloista. Ei messinkiä, ei teräviä reunoja, ei liian pienet jne… Netistä löytyi kauniita oikeasti vanhojakin vetimiä, mutta tarpeeksi monta samanlaista olikin sitten mahdotonta löytää. Vanhat vetimet ovat myös nykymittoihin nähden aika pieniä.
Jatkuvasti palasin selailemaan Helakaupan valikoimaa, muistin, että äidin kanssa oltiin tuolta joskus joitakin antiikkiheloja tilattukin. Nettisivuilla ei ollut hintatietoja, mutta nopeasti sain ne meilillä, ja parin kuukauden mietinnän jälkeen meillä on nyt siis vihdoin vetimet keittiöön. Hintaa vetimillä oli tuplasti verrattuna esim. Ikean tai Clas Ohlsonin vastaaviin, mutta koska silti puhuttiin muutamista euroista, en pitänyt tätä lainakaan kalliina sijoituksena. Nyt vedinten ruuviväli on sekin standardin mukainen, joten kyllästymisen sattuessa ne on helppo vaihtaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tasojen puuttuessa laatikostot on ollut helppo avata myös ilman vetimiä, mutta nyt ollaan siinä kohtaa remonttia, että jonkinlaisilla hantaakeilla on ihan oikeasti jo tarvetta! Näitä siis ruuvaillaan tänään!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllähän ne vähän taas tuovat uutta ilmettä. Ja, tuntuu vihdoin siltä, että asiat etenevät!


9 Responses to “{ keittiön vetimet }”

  1. satu says:

    Iiiihanat! Täällä eräs vain hieman kade joka ei saanut samasta syystä tahtoaan rakentaessa läpi. Meillä vielä itsepäisempi mies, ei auttanut mikään taktiikka

  2. Carola says:

    Ovat kauniita

  3. Fru Friida says:

    Aivan upeat! Juuri tuollaiset ihanuudet on myös minun unelmien keittiön ovissa 😉
    Ehkä sitten joskus…

  4. Sanna says:

    Hei!
    Aivan super ihanat. Mistä tilasit, mikä malli, paljon maksoi? Oih…. Tahtoisin meidän keittiöön juuri nuo vetimet. 😉
    Ihana seurata teidän keittiö remonttia!

    • Hih, sulla taisi innostuksessa jäädä tuo teksti lukematta! 🙂
      Eli siinä oli tuo linkkikin tuonne kauppaan.

      Mä itse alan olemaan keittiön suhteen jo pikkuisen kärsimätön! 🙂

      Ihanaa viikonloppua!

  5. Pispalan likka says:

    Hih, täällä toinen kuppivedin-väsytystaktiikassa onnistunut 🙂 Keittiöremppa vanhaan puutaloon on meneillään, ja just vetimistä (ja noh, ehkä myös keittiötasosta..) oli kiivaat keskustelut miehen kanssa!
    Kuppivetimissä itseäni arveluttaa enää vain se, että miten mahtavat toimia integroidun jääkaapin ja pakastimen avaajina? Ja pitäisikö ne asentaa oven keskelle, että olisivat linjassa laatikoiden vedinten kanssa, vai oven reunaan… Onko teillä näistä kokemusta tai jollain muulla?

Kommentoi