{ lampaantaljat }

19.12.2014

Joku on ehkä saattanut huomata heikkouteni erilaisiin lampaantaljoihin. Pidän niiden pehmeydestä, ja taljojen tuomasta tunnelmasta. Talja tuntuu lämpimältä takamuksen alla, ja pehmeältä paljaisiin varpaisiin esimerkiksi sängyn vieressä tai saunan pukutilassa.

Olen haaveillut hankkivani ruokapöydän ääreen uudet tuolit, mutta koska kaikkea ei voi saada kerralla (tai minä ainakaan en voi), piti vanhat tuolit verhota enemmän omaa silmää miellyttäviksi. Mikäs sen helpompi, varsinkin näin talviaikaan, kuin heittää tuoleille pehmeitä taljoja. Ei samanlaista jokaiseen, vaan rennon huolettomasti erilaisia taljoja ja tekstuureita sekoitellen.

taljat 1

Muistatte ehkä postaukseni joulua kotiin. No, tuolloin tosiaan yhteistyön myötä kävin kuvaamassa jouluisia suosikkejani Anttila-tavaratalosta, ja yhtenä suosikkinani mainitsin Anno-lampaantaljan. Tuo talja jäi tuolloin kummittelemaan mieleeni, sillä se oli luonnossa todella kaunis. Vaan en raaskinnut ostaa sitä. Mietin ja mietin, harmittelinkin jo hiukan. No, tänään suuntasin Anttilaan ihan muissa asioissa. Mietin, josko ostaisin kuitenkin taljan itselleni ikään kuin joululahjana. Palkkiona syksyn puurtamisista ja pienenä bonuksena keittiön viihtyvyyten. Josko, onhan ne taljat aika hintavia….

taljat 2

Ja, mikä ihana yllätys siellä Anttilassa olikaan! Talja, jonka normaalihinta on 69,90€ oli nyt alennuksessa hintaan 49,90€! Mukaanhan se lähti, sen enempää asiaa en enää pohtinut! Ei se ehkä ihan niin täydellinen ole, kuin Homenordista ostettu pitkäkarvainen talja, mutta hintaansa nähden aivan uskomattoman kaunis!

taljat 3

Yllä olevassa kuvassa vasemman puoleinen talja on se Homenordin, valkoinen ja vaaleanharmaa ovat Ikeasta, ja näitä Ikean taljoja meillä onkin sitten enemmänkin.

taljat 4

Nyt vanhat tuolit näyttävät hurjan kauniilta, ja sommittelu on tasapainoinen erilaisten taljojen ansiosta. Omaan silmääni keittiö on tareeksi jouluinen nyt, sen enempää ei koristeita tai muutakaan tarvita.

Eilinen lumi suli yön aikana pois, joten viikonloppu alkakoot taas mustissa ja kuraisissa merkeissä. Ehdin eilen jo hehkuttaa, että postilaatikon löysi ilman taskulamppua. Ei auta muu kuin jatkaa taskulampun kanssa kulkemista ja lumen odottelua.

Joka tapauksessa, suloista perjantaita!


16 Responses to “{ lampaantaljat }”

  1. emmis says:

    toi sun keittiön MATTO -mikä se on , mistä sitä saapi ?

  2. idahhh says:

    Oih, näyttää niin hyvältä! Juuri sopivan jouluista myös omaan makuun 🙂 ja nuo taljat <3

  3. Eija says:

    Meiltäkin löytyy useampi talja, ovat jo vuosia vanhoja. Ne ovat ihania näin talvella! Mutta niin on ihana tuo teidän keittiökin! Tulevaisuudessa on edessä vanhan (20-luvulta) kotitaloni remppa ja sinne muutto. Teidän keittiössä on paljon sitä tunnelmaa minkä haluaisin omaan tulevaan keittiööni loihtia. Ja koko kotinne näyttää todella kutsuvalta ja kauniilta.

  4. Ai että, kauniita.
    Mä rakastan myös lampaantaljoja. Kaikista eniten noita pitkäkarvaisia, mutta kaunis on tuo Anttilan versiokin. Pitääpä käydä katsomassa sitä.
    Meillä on kaksi valkoista ja yksi ruskea, haluaisin muutaman harmaan…

    • Anttilan versio on kuitenkin sellainen semi pitkä, tosi ihana luonnossa, mutat kuva netissä ei anna niin ymmärtää.
      Meille mahtuisi seuraavaksi niitä ruskean sävyisiä. Hups, voiko taljoja olla liikaa! 🙂

  5. satu says:

    Keittiösi on aivan ihana:) Taljat vielä eri tekstuureilla miellyttävät myös minun silmää. Itsekin olen niitä yrittänyt viritellä tuolien päälle, mutta hiukan huonolla menestyksellä. Onko sinulla jokin kikka, jolla saat ne pysymään noin kauniisti? Toinen murheeni on taljojen likaantuminen kun meidän röhnäspossuperhe ruokailee. Oletko pessyt taljoja? Minä pilasin yhden, vaikka noudatin käsinpesuohjetta.

    Oikein mukavaa joulunalusaikaa:)
    Satu

    • Ei, ei mulla kyllä ole kikkaa, mutta ei mua haittakaan, jos taljat istuessa valuvat. Pehmeitä ne on kuitenkin.
      Meillä lasten tuoleissa ei ole taljoja. Niilolla on junnutuoli, ja Klaaralla vielä stokken syöttis. Lapset likaavat niin paljon, että ei toimisi ollenkaan.

      Yhden valkoisen taljan olen onnistunut pilaamaan. Ekan pesun se kesti, mutta vauvan kakka vaati enemmän työtä, ja se olikin sitten taljan meno. 🙁

      Ihanaa joulun aikaa myös sinne! ❤︎

  6. Leena_L says:

    Katselin just yhdessä sisustusliikkeessä sellasia pieniä pyöreähköjä harmaita taljoja, jotka oli tarkoitettu istuinalustoiksi. Ne oli aika kivoja, toimisivat talvella monessakin tarkoituksessa. Pitää ehkä käydä katsomassa onko niitä vielä jäljellä 🙂

  7. jenni herrala says:

    Myös monet suomalaiset lammastilat myy taljoja.. kannattaa käydä katsomassa tilojen sivuilta. Itse arvostan sitä, että tiedän millaisen elämän lammas on elänyt ja taljaan ei ole muokkauksessa käytetty kamalaa kemikaalimäärää. Itselläni on pieni lemmikkilammaskatras ja aina sillon tällöin tulee myös mutamia taljoja myyntiin 🙂 Mukavaa Joulun aikaa teidän perheelle 🙂

    • Totta. Itse olen ylpeä tuosta pientilalta, tosin Ruotsista, tulleesta taljasta. Joskus joku suomalainen huutiksessakin myi pientilansa taljoja, mutta niissä kaupoissa jäin nuolemaan näppejäni. Tiirikoskelle suunnittelin reissua jo viime vuonna, josko “ehtisin” sen tänä tulevana vuonna toteuttaa! 🙂

      Ihanaa vuodenvaihdetta! ❤︎

  8. Niin kodikasta ♥
    Onnellista joulun aikaa!

Kommentoi