{ välipäiviä }

29.12.2014

Pakkaspäivän terkut!
Mittari näytti aamulla yli kahtakymmentä, mutta onneksi tuo elohopea on jo ehtinyt hiukan nousta. Tarkoitus oli lähteä illalla koko perhe pulkkamäkeen, mutta kun esikoisen oksentelut lisätään tähän flunssapakettiin, taitaa olla järkevämpi vain pysytella kotosalla.

Pakkanen toi tullessaan hiiret, ja täällä minä nyt kirjoittelen kyykkyistunnassa työhuoneen tuolilla. Kahtena päivänä peräkkäin olen törmännyt jo hiireen, ja tapaninpäiväaamuna mies herätti mut kotiin tullessaan keittiön sohvalta. En pystynyt nukkumaan makuuhuoneessa, koska seinästä kuului rapinaa. Jos joku ei siis vielä tiennyt, minä vihaan hiiriä, enkä vieläkään ole toipunut siitä vuoden takaisesta ihokontaktista. Ja joulupäivä iltana muuten päätin vakaasti, että meille otetaan kissa! Vaikka kuulemma kirkumiseni voi hyvinkin olla tehokkaampi hiirentappaja, kuin mikään saalistaja.

lastenhuone9

Vähän räpsyjä lastenhuoneesta. Ihan kauheasti ei yläkertaan tosiaan joulua laitettu, kun lastenhuonekin on täynnä sälää ja kaikkea värikästä ihan jo valmiiksi. Pellejuliste, tähtityyny Klaaran sängyssä ja viirinauha kulkusilla ovat kaikki Nougatista. Olen tosi iloinen, että lastenhuoneisiinkin saa nykyään Suomesta jotain kivaa ja nättiä. Nuo numero 74:n tekstiilit on niin ihania puuterisen luonnollisia sävyjä, että päätin lastenhuoneen raitaverhojen vaihtuvan johonkin kodikkaampaan kevään aikana.

lastenhuone1lastenhuone10 lastenhuone7lastenhuone8

Mutta nyt mä jatkan kantapäiden kopistelua ja alan kattamaan joulun rääppiäisiä pöytään. Ihanaa lomaa lomalaisille ja mukavaa tynkäviikkoa työssä käyville!


23 Responses to “{ välipäiviä }”

  1. lingon says:

    Kaunista <3

    Hui hiiriä ;D meillä puolestaan on hämähäkkejä, mutta onneksi en niitä pelkää. Onneksi eivät lapsetkaan. Juuri hetki sitten esikoinen huusi "äiti mä tapoin vahingossa yhen hämähäkin, mut eikai se haittaa, kyllä niitä tulee lisää.." =D joo kyllä tulee =) meillä on tapana laittaa ne lasipurkkiin ja ihailla niitä vähän aikaa ennenkuin heitetään pihalle.

    Ei muutakun kissa kehiin – niin eiköhän hiiret saa kyytiä.

    Haleja <3

    • Meilläkin on hämähäkkejä. Sellaisia aika isoja ja paksujalkaisia. En inä niistäkään pidä, mutta eivät aiheuta sellaista reaktiota kuin hiiren rapistelut! 🙂

      Kyllä se kissa taitaisi tähänkin tupaan olla sopiva ratkaisu! 🙂

      Halauskia ja kaikkea hyvää uuteen vuoteen! ❤︎❤︎❤︎

  2. Kati says:

    Moi E,
    Vihaan hiiriä ja rottia. Vihaan myös oravia – ne ovat vain pörröhäntäisiä rottia. Menen ihan hysteeriseksi ja sama tapahtuu, jos jollain on niitä lemmikeinä. On siis turhaa sanoa, että meille ei koskaan tule hamstereita yms ja edes lemmikkikauppaan en voi mennä tämän kammon vuoksi.
    Äitini on samanlainen ja vaikka olen maatalon tytär, en ikinä ole tottunut näihin elikoihin.
    USH..kammottaa ajatuskin. Kun tilasimme talopaketin, niin ainut päätös mistä pidin kiinni oli “hiiriraudat”. Ne eivät auta kuin oraviin tai isoihin hiiriin, joten ostaa piti sellaiai hiiren karkoittimia (2 kpl) ja ne antaa jotain värinää sähköpiuhoja pitkin sekä ultraääntä (maksoivat yli 50 eur per kpl..), jolloin hiiret eivät tykkää äänestä ja sähköjohtojen “värinästä”. Meillä noi vekottimet toimii. Mutta ne ei häiritse kissoja ja koiria. Tietysti lisäturvana petoja vastaan on 2 kpl kissoja, jotka kyllä tuovat enemmän henkistä turvaa. Meillä on kuitenkin uusi talo ja suht tilkityt nurkat.
    Että näin:)
    Ymmärrän kammosi!!:)
    T,K

    • Voi kauhee, mä en ole koskaan osannut laskea oravia tähän leiriin. Jotenkin pidän niitä söpöinä. Enkä ole täälläpäin kuullut oravista olevan vaivaakaan.
      Taisit kirjoittaa noista väristimistä ennenkin. Taidan kokeilla makuuhuoneeseen ihan vain unirauhan säilyttämiseksi! 😀

      Halauksia! ❤︎❤︎❤︎

  3. LPP says:

    Mulla menisi hiirien kanssa kuppi nurin heti 😀
    Taidankin uudelleenharkita sitä unelmataloa..

    Mukavia pakkaspäiviä!

  4. LeAnn says:

    Niin kaunista ja rauhallista tuolla Klaara huoneessa. ❤
    Hiiriä… Hui. Itse olen otukseen kerran törmännyt koti-kotona. Oli aika tiukka paikka, mutta taisi tosiaan hiiri säikähtää enemmän kirkumista…

  5. Katri says:

    Juu hieman on kylmä, -24 ja meidän pitäisi olla metsähommissa.. No miehet sinne menivätkin ja minä jäin pitämään mökkiä lämpimänä lasten kanssa.. 🙂 anopin kotipaikalla Humppilassa ollaan.. Vitsi mä kans jännityksellä odotan milloin bongaan ekan hiiren kotona! Remppaa tehdessä jälkiä vintiöistä kyllä löytyi.. Yök.

    Seesteistä teillä lastenhuoneessa! Ja hei onko siellä todella tuollaiset kauniit vanhat visakoivuiset ovet? Juuri tuollaisten vuoksi me mentiin katsomaan yhtä peruskorjattavaa rintsikkaa (vaikka missään nimessä ei oltais niin suureen remppaan ryhdytty, ovet vain ihastuttivat!), ja siellä välittäjä kertoi meille kohteesta, joka sitten ostettiinkin. Sellaisen sattuman kautta löysimme oman kodin! 🙂 leppoisia välipäiviä, ja paranemisia! 🙂

    • Joo, yläkerran makuuhuoneissa on tuollaiset komeronovet. Ei niitä sitten muualla olekaan.
      Hauskaa miten nuo kodit tuntuvatkin löytyvän ihan sattumalta. Pahaa aavistamatta sitä sitten onkin jo pitkässä parisuhteessa! 🙂

  6. Annukka says:

    Ihanan näköistä teillä tuolla lastenhuoneessa(kin)! Kiitos ihanasta blogistasi. Täällä vietetään hieman erilaista lapsiperheen arkea, käy kurkkaamassa: http://napostellen.wordpress.com

    Annukka 😉

  7. ink says:

    Heip,
    Meilläkin on hiiri juossut keittiön tasoilla ja lattialla, mutta nyt ei ole varmaan kuukauteen kuulunut edes rapinaa…liekö kuolleena ullakolla..
    Meillä on iso koira kissan sijaan,on myös hyvä päivystäjä!
    Jos tiedät että hiiriä on liikkunut sisällä, desifioitko paikat? Mulle ollut vähän hämärää mitä pitää tehdä mutta olen siivonnut hyvin sitten, enkä ole imuroinut papanoita. Hyi, ne on inhottavia kun tuntuu että tuo tauteja:/ eikä mitään syötävää voi pitää pöydillä.
    Onneksi ei ole nyt näkynyt, meillä kun on paneeliseinää niin nehän pääsee sieltä raoista jo..
    tsemppiä hiirijahtiin ja Kiitos inspiroivasta blogista! Omaan punaiseen pikkutaloon haen täältä aina ideoita!

    • Meillä ei vielä ole näihin ns. asuttuihin tiloihin hiiriä tullut. Likö liian äänekäs perhe tai jotain. Lähinnä mulle on jo liikaa tuo seinien välistä kuuluva rapistelu. Nyt on liiterit ja kellarit miinoitettu hiirenpyydyksillä. Katsotaan mikä on talven saalis! 🙂

  8. Ira says:

    Meillä on sähköpistokkeeseen laitettava ultraäänilaite, jonka ansiosta ainakin oravat hävisivät kuistilta kesällä. Ei niin kiva, kun hyppelivät pöydillä jne. Hiiriä ei myöskään ole näkynyt. Äitini lainasi laitetta, kun hänellä taas oravat seikkailivat välikatossa ja siihen loppui niiden bileet. Suosittelen kokeilemaan. Vekotin ei maksanut kuin muutaman kympin Tokmannilla.

  9. Tanja says:

    Hei!Sehän se on näissä vanhoissa taloissa kun näissä on hiiriä.Tulevat syksyllä sisään lämmittelemään,joten sisään käynnit olisi jotenkin vaan tukittava.mutta olen itse meillä käyttänyt ihan rotan myrkkyä.tehokas ja suht siisti tapa hävittää kutsumattomat vieraat.Ne kuolee sitten vaan johonkin nurkkaan janoon.Kissojakin meillä on mut mut tuntuu että ne vaan leikkii välillä niillä hiirillä eikä ota tosissaan sitä saalistusta.Mutta tällä erää ei kuulu mistään mitään rapinaa.Myrkkyä suosittelen.Ja hyvää uutta vuotta muuten.

    • Ystäväni kertoi, että heillä hiiret lähinnä kävivät baarissa syömässä ja rohmusivat myrkkyä mukaansa. Eivätkä kuolleet! Voiko olla, että nyky hiiret alkavat olla immuuneja noille myrkyille?
      Itse pelkään sitä, että hiiret eivät saa myrkkyä tarpeeksi, ja sitten eivät kuivu. Pelkään mädäntyvän hiiren tuoksua, jonkalaista koettiin viime kesänä.
      Mulla oli pikkutyttönä kissa joka pelkäsi hiiriä ihan yhtä paljon kuin minäkin. Eli joo, ei ehkä varmin hiirten tuhoaja!
      Pitää tuota myrkkyasiaa vielä miettiä!

      Ihanaa uutta vuotta sinnekin! ❤︎

  10. Elina says:

    Oi, miten kaunis nukke Klaaralla on! Mistä olet sen löytänyt? Kiitos inspiroivasta blogista, teillä on tosi kaunista!

  11. idahhh says:

    Tämä kuulostaa ehkä vähän tyhmältä mutta meilläkin oli hiiriongelma tuossa pari vuotta sitten – en tiedä tietenkään sata varmasti auttaako tämä kikkakolmonen, mutta ei ainakaan sen jälkeen näkynyt ja kuulunut hiiriä! Eli laittakaa musiikki soimaan, mielellään sellaita missä on paljon bassoa (esim. knife party-bonfire tai sitten joku soundtesting youtubesta) niin kovalle että tavarat helisee bassosta ja antakaa soida vähän aikaa. Tällä pitäisi olla vähän samanlainen vaikutus kuin niillä “hiirenkarkottimilla” (jotka siis eivät toimi seinien läpi). Heti kun ollaan kuultu rapinaa niin ollaan vaan laitettu bassot pauhaamaan vähäksi aikaa ja eipä ole kuulunut tämän jälkeen 🙂

Kommentoi