{ Fiskars arvonta }

23.2.2015

Puolikiloa päivässä, eat your greens jne. Kaikille taitaa olla selvää, että vihannesten ja kasvisten syönti edistää terveyttä ja auttaa esimerkiksi painonhallinnassa. Salaatti kuuluu joka aterian kylkeen, mutta monelle salaatti on myös oiva lounas, ja niin se on itsellenikin. Kun kasvisten ja vihannesten lisäksi nauttii vähärasvaista proteiinia tai rasvaistakin kalaa, ja nappaa kylkeen vaikka jotakin laadukasta hiilaria, on täyspainoinen ateria paketissa. Itse pidän lisäksi yksinkertaista nyrkkisääntöä rasvan suhteen; Mikäli lounaani on lohisalaatti, varsinaista kastiketta ei tarvita. Mikäli taas terveellisiä rasvoja ei tule protskun mukana, lorautan salaattiin öljypohjaista kastiketta.

Fiskarsin ja indiedaysin kampanja haastoi minut kertomaan omasta lempisalaatistani, ja kokeilemaan Fiskarsin uusia Functional Formsalaatintekovälineitä, sekä uutta, juuri induktioliedelle tarkoitettua, pannua. Näin kevään korvalla, kun moni alkaa keventämään ruokavaliotaan, salattiaihe on itse asiassa ihan ajankohtainen, joten käydäänpä asiaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En voi väittää, että minulla olisi mitään ihan ykkös lempparia salaattien joukossa. Salaattipohjan kuitenkin kokoan yleensä melko samalla kaavalla, ja vaihtelen sitten proteiinin lähteitä mielialan mukaan. Näistä suosikkini ovat ehdottomasti broileri ja lohi, sekä lisäksi nautin usein salaatin kanssa kananmunia. Salaattipohjaan yritän sisällyttää mahdollisimman monipuolisesti erilaisia vihreitä. Vaaleista jääsalaatista ja jäävuorisalaatista olen pyrkinyt eroon, sillä niiden ravintoarvot ovat melko heikot. Tosin joskus näilläkin saa lisää täytettä salaattiin, ja kun mukaan heittää esim. pikkupinaattia tai muuta tumman vihreää lehteä, saa ravintoarvotkin paremmin kohdilleen. Salaattipohjaan lisää väriä saa porkkanaraasteella, ja tietenkin mukaan mahtuu perinteiset kurkku, tomaatti ja paprika. Joskus myös sipuli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä kertaa huuhtelin salaatinlehteni Fiskarsin slaattilingolla, ja pakko myöntää, että kävipä kätevästi niin pesu kuin kuivaus. Hiukan nolona tunnustan, etten ole koskaan aiemmin omistanut salaattilinkoa. Usein olen sellaisen hankintaa kuitenkin ajatellut, enkä vähiten silloin, kun kesäsade on hakannut omaa kasvimaata siihen malliin, että salaatinlehdet ovat yltä päältä mullassa. 🙂 Lingossa on melkoinen vauhti ja muutama kierros tuosta (rikotun kananmunan näköisestä) kahvasta riittää näinkin suuren salaattimäärän kuivaukseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parsakaalin kukinnot antavat hampaille mukavasti työtä ja tuovat tekstuuria salaattiin. Kuvassa Fiskarsin uusi lävikkö, jonka saa littanaksi, mikä helpottaa huomattavasti säilytystä. Heitin samantien vesilintua vanhalla kellastuneella muoviläviköllä, joka on kulkenut matkassani jo kohta 15 vuotta. 🙂
Vanha kunnon rystystenraastinkin sai kilpailijan Fiskarsin raastimesta, jolla saa nopeasti hienomman ja karkeamman raasteen tai siivuttaa vaikka perunan. Näihin on suunniteltu (juuri niitä rystysiä ja sormenpäitä ajatellen) turvallinen työkalu, jonka avulla esimerkiksi porkkana on mahdollista raastaa ihan loppuun asti. Leikkuriosa viipaloi kaunista ja ohutta siivua, ja tulikin tunne, että pitäisi koittaa omatekoisten juureslastujen tekemistä.

fiskars raastin1

Siemenet ja pähkinät ovat hyvä lisä salaateissa, ja niistä saa myös tervellisiä rasvoja. Käytänkin niitä aika vaihtelevasti; Joskus salaattini saattaa olla hyvinkin siemenpitoinen, mutta näissäkin vaihtelu virkistää. Pannulla paahdetut pinjansiemenet ovat perusvarma lisuke, ja ne maistuu koko perheelle.
Induktiolieden kanssa on ollut opettelemista, sillä tuo pannun kuumeneminen käy niin älyttömän nopeasti.  Suurin osa vanhoista pannuista ja kattiloistamme sopii uudelle liedelle, mutta nyt pääsin tosiaan kokeilemaan täysin induktiolieden mukaan suunniteltua pannua. Fiskarsin pannu on painava ja tukeva, se kuumenee nopeasti ja pinta on kuin uusi muutaman pesukerran jälkeenkin. Laadukas pannu, jolla paistaa varmasti myös kalan täydellisen rapeaksi. Tuossa juuri eilen lasagnea tehdessäni mietin, että se, mitä olen ennen pitänyt kuumana pannuna, ei ehkä ole kuitenkaan ollut se oikeasti kuuma pannu.
Pannuja on valikoimassa kaikille liesityypeille, ja valittavana on useampaa kokoa. Itse valitsin suurimman koon, sillä ruokaa paistuu usein useamman päivän tarpeisiin 3-4 hengelle. Plussaa hieman korkeammista laidoista, jotka suojelevat myös liettä. Tämä näyttäytyi todella hyvin juuri sen lasagnen teon yhteydessä. Lieden suojeluun on suunniteltu myös Fiskarsin Functional Form -paistolasta, jonka selkäpuolella on pieni nystyrä lastan lepuuttamista varten. Tuo pieni kohoraita nimittäin estää esimerkiksi rasvan valumisen lastan vartta pitkin liedelle. Lastan lisäksi valikoimaan kuuluu saman sarjan muovikauha, jonka toinen puoli on napakkaa silikonia. Kauha on siis samalla ikään kuin nuolija, jolla pannulta tai astiasta saa kaiken ruuan käyttöön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAfiskars lasta

Broilersalaatti:

esim. lollo rosso, frisee salaatti, rucola, babypinaatti ja porkkanaraaste
parsakaalin kukintoja
kurkkua
tomaattia
paprikaa
paahdettuja pinjansiemeniä
keitettyjä munia
paistettua broilerin rintafileetä
suolaa ja pippuria

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fiskarsin Functional Form -sarjaan kuuluu vielä pari, nemenomaan salaattia varten ajateltua, tuotetta. Toinen on mustat salaattiottimet, jotka voi päistään liittää kätevästi yhteen, ja tuloksena on jämäkät “pinsetit”. Itse ainakin ärsyynnyn jos noutopöytä tyylisessä kattauksessa on kaksi erillistä salaattiotinta. Kun pidät kädessäsi lautasta, ja ehkä aterimia, on kahden ottimen käyttö lähes mahdotonta. Näillä nipistimillä kauhaisee reilun loven salaattikulhoon, ja tosiaan ihan yksikätisesti. Mattamusta muovi on hillitty, eikä näytä niin muoviselta, kuin voisi äkkiä ajatella. Älyttömän käytännölliset!

Toinen salaattihullun lemppari on salaatinkastikkeelle tarkoitettu sekoitin/kaadin. Lasipullon muoto on hauskasti kuin kemianlabrasta, ja sen kansiosa on silikonilla tiivistetty siten, että kantta kääntämällä saat joko kaatimen, tai sheikkerin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salaatinkastike:

valkoista balsamicoa
oliiviöljyä
pippuria
suolaa
sinappia
anjoviksia
tuoreita yrttejä

surauta kaikki sauvasekoittimella hienoksi, ravista ennen käyttöä.

En juuri ole mittaillut määriä, mutta pääsääntönä  voi pitää, että balsamico on se kastikkeen pääneste. Hieman vähemmän lorautan joukkoon oliiviöljyä ja sinappia. Sinappina käytän pappani tekemää väkevää sinappia, mutta tässä kohtaa voi valita sen oman suosikkinsa. Tätä määrää kohti käytin viisi pientä anjovisfileetä, ripauksen suolaa ja pippuria, sekä pari pientä oksaa tuoretta tinjamia. Makua kannattaa maistella, ja lisää makeutta saa lorauttamalla joukkoon appelsiini- tai omenamehua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta hei, sitten kiva arvonta!

Kerro mulle oma lempisalaattisi ja linkkaa mukaan tuotteet, jotka Fiskarsin valikoimista tarvitsisit salaattisi valmistukseen. Tuotteet löytyvät täältä.

Kaksi onnekasta saa valita itselleen 100 eurolla Fiskarsin keittiön- ja kodintuotteita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arvonta-aika alkaa nyt, ja päättyy naistenpäivänä 8.3. 2015. Mielenkiinnolla odottelen salaattivinkkejänne! 🙂

Onnea arvontaan ja ihanaa uutta viikkoa! Pus!

PS. Arabian Koko -arvonnan onnekas voittaja oli Susanna. (Valkoinen on ehdoton suosikkini, mutta myös vaalea pinkki on ihana 🙂)


169 Responses to “{ Fiskars arvonta }”

  1. Piritta says:

    Lempisalaattini on ehdottomasti Broileri-pastasalaatti. Blogistani löytyy
    yksi versio salaatista, tykkään vaihdella kasviksia fiiliksen mukaan.
    ( http://blogihousewife.blogspot.fi/2013/07/broilerisalaatti.html )

    Salaatin tekoon tarvitsen: Salaattilingon, Salaattiottimet, Vihannesleikkurin, Siivilän ja Paistolastan.

  2. aiai says:

    Functional Form Salaatinkastikesekoitin olisi näppärä! Ja uutta paistinpannuakin olisin vailla. 🙂

  3. LPP says:

    Olisihan noita vehkeitä aika jo päivittää.. 😀

    Lempparisalaatteja on kyllä tosi monia, mutta ehkä mieluiten syö texmex -saldea, kun muu perhe vetää tortilloja 🙂

    Siihen tarvitsisi ainakin:
    -http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko
    -http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014434-Functional-Form-Salaattiottimet
    -http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014447-Functional-Form-Paistolasta

    Lisäksi veitsen ja pannun 🙂

  4. Hannele says:

    Lempisalaattini on tonnikalasalaatti.

    Salaattilingolle olisi tarve.

  5. TinttiS says:

    Salaattilinko on ollut hankintalistalla aikast pihttp://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivilatkään, joten sille olisi käyttöä: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    Lisäksi kiinnostuin kovasti tuosta kokoon menevästä siivilästä (nykyinen, vanhanmallinen ja ei kokoon menevä siivilä vie nimittäin kyllä paljon tilaa):

  6. inni says:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    Salaattilinko olis kätevä mutta salaattivinkkini on rucolaa ja pinaattia perussalaattimassan sekaan, ja mikä tahansa maistuu hyvältä 🙂

  7. jenni says:

    Lempparisalaatista löytyy vaihtelevasti seuraavia; lohta/katkarapua/kananmunia, sipulia, valkosipulinkynsiä marinoituna, siemeniä, esim.kurpitsa. Sitten tietysti peruskurkut, tomaatit ja paprikat. Rucola ja babypinaatti on mieluisimmat, mutta tarvitsevat muita salaatteja joukkoonsa. Salaatin teossa helpottaisi ainakin salaattilinko! Mullakaan ei oo sellasta vielä koskaan ollut, vaikka vuosia hankintaa miettinyt. Ja juurikin noi kasvimaan multaiset salaatit on mullakin ongelmana.

  8. AnuElina says:

    Lempisalaattini taitaa olla thaimaalainen papaijasalaatti “som tam”. Näistä perinteisemmistä salaateista parhaiten maistuu kana-vuohenjuustosalaatti ja lohi-muna-salaatti.

    Fiskarsin tuotteista keittiööni ottaisin mm. FF-raastimen, FF-siivilän, FF-roiskesuojan ja FF-kuorijan.

  9. Heli says:

    Lempisalaattini on joko halloumisalaatti paahdetuilla pinjansiemenillä, tai ruokaisa marinoitu papusalaatti, johon tulee punasipulia, valkoisia papuja, kikherneitä, tomaattia ja kurkkua ananasmehu-oliiviöljymarinadilla. Jälkimmäisen valmistukseen tarvitsee ainakin marinadia varten salaatinsekoittimen http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin ja papujen huuhteluun siivilän. http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

  10. Kati says:

    Ihana arvcnta! En ikinä yleensä osallistu (koska en usko koskaan voittavani mitään..), mutta nyt kutitteli niin paljon.
    Lempisaalaatti on tonnikala tataki salaatti. Ihanan raikas ja kirpeä.
    Ostaisin tuolla rahalla vaikka mitä, mutta uusi paistinpannu tulisi tarpeeseen todella:)
    Terkut, Kati

  11. Hanna says:

    Hei, oma lemipisalaattini on fetasalaatti ja lohisalaatti. Salaattiliko vaikuttaa kätevältä en ole koskaan kokeillut ja uusi paistipannu on ollut ostoslistalla jo jonkin aikaa 🙂

  12. Leena says:

    Perus kanasalaatti maistuu aina. Salaattilinko voisi olla hyvä olemassa keittiössäni. Ja miksei uusi paistinpannukin!

  13. Laura says:

    Lemppari kautta aikojen on kanasalaatti,jossa laadukkaan kanan lisäksi tärkeä ainesosa on keitetty kananmuna. Siemeniä ja kurkkua lisään myös mielelläni kaikkiin salaatteihin.

    Apuväline nro 1 salaatin tekoon olisi
    salaattilinko.
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko. Inhoan vetistä salaattia ja pesun jälkeen kuivaan salaatit esim. talouspaperilla.

  14. Auroora says:

    Joku ihan perussalaatti ruuan lisukkeena sis vihr salaattia, persikkaa, vähän fetaa, kurkkua. Lounassalaattina lisäisin tuohon pohjaan munia ja savulohta. 🙂 Porkkanaraaste salaatin seassa tuo kivasti väriä. Tälle raastimelle olisi käyttöä minun keittiössäni! Ja taitaapa päätyä hankintalistallekin. http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014410-Functional-Form-Karkea-raastin

  15. Marjaana says:

    Kesäisin ihana syödä salaattia, jossa ainakin rucolaa, galiamelonia,mansikkaa ja halloum juustoa.

  16. Norppa says:

    Salaattilingolle oåja ehkä myös uudelle paistinpannulle olisi tarvetta.
    Lempisalaattiini muodostuu uunissa rapeksi paahdetusta parmankinkusta, uunikuivatuista kirsikkatomaateista, viinirypäleistä, kurkusta ja jäävuorisalaatista. Päälle vielä parmesania, sitten nauttimaan. Nammm.

  17. Marianne says:

    Lemppari salaatti on ceasarsalaatti. Ja fiskarsin raastin olisi mielettömän kätevä kun raasteet uppoaa lapsille paremmin kuin salaatinlehdet.

  18. Jasmiina says:

    Lempisalaattini on lohisslaatti punasipulilla

  19. Kaija says:

    Kempisalaatti on lehtisalaatista ruohosipulista ja kurkusta tehty ja tekemiseen on hyvä salaattilinko, sillä puhdistus ja kuivaus on työlästä muuten

  20. maria says:

    Lempparini on ehdottomasti lohisalaatti, johon kunnon salaattipohjan päälle kasaan lämminsavulohta, leipäjuustoa, kananmunaa ja usein vielä jotain siemeniäkin.

    Salaattilinko olisi tähän kätevä, salaatinottimeni taas hajosivat juuri. Tuosta kastikkeen sekoittajasta innostuin kuitenkin eniten – olisipa kätevä kapine!

  21. Ninde says:

    Napoli mix-salaattisekoitus, kirsikkatomaatit, paprika ja kurkku ovat jo itsessään herkullinen perussalaatti, mutta saatan muokata sitä couscousilla, pastalla, fetalla, tonnikalalla, keitetyllä pastalla tai savulohella. Myös Napolin salaatti on herkullista ja tuo kouluajat mieleen. 🙂

    Salaattilinko, raastin ja lävikkö tulisivat mm. tarpeeseen.

  22. Janina says:

    Lempparisalaatti on ehdottomasti ihan perus fetasalaatti aina pienin variaatioin. Salaattipohjaa vaihdellen (rucola, baby pinaatti, jäävuorisalaatti), tomaatti, kurkku, (sipuli), paprika, fetajuusto ja siemeniä vielä sekaan 🙂

    Ainakin salaattilinko
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    sekä nuo salaattiottimet olisivat kätevät. Paljon muutakin tarpeellista valikoimasta löytyisi 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014434-Functional-Form-Salaattiottimet

  23. Olivia says:

    Salaattilingolle olisi käyttöä.
    Perussalaattipohjaan voi lisätä melkein mitä vaan ja aina on hyvää. Itse saatan tyhjentää jääkaapista lihapullatkin lounassalaatin sekaan.

  24. Jatta says:

    Lempisalaattini on lohisalaatti, joka tehdään lämminsavulohesta! Sen tekoon apua toisi ruotopinsetit, joilla saisi kätevästi ruodot pois lohesta. 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858185-Functional-Form-Ruotopinsetit

  25. Aune says:

    Lempisalaattini on salade lyonnaise, eli Lyonilainen salaatti
    Voi juku, tuollahan on kaikkia laatuvälineitä, mutta ainakin tarvitsisin salaattilingon, kunnon veitsen sekä kattilan ja kauhan uppomunille.

  26. Hanna says:

    Ehkä tällä hetkellä paras salaatti on kana-feta salaatti. Salaattilinkoa en myöskään minä omista ja kuulostaa kätevältä. Myös roiskesuoja pannulle olisi hyvä, sekä nämä raastimet.

  27. päivi says:

    Paras salaatti mielestäni on kaalisalaatti, johon laitetaan suikaloitua kaalta, keitetään etikka, sokeri, suola ja sit maun mukaan hunajaa, sinappia ja mausteita. Ihanan rouskuvaa, pureskeltavaa ja raikasta. Remontin alla olevaan keittiöön valitsisin induktioliedelle jotain ja sit salaatin tekoon tarvittavia välineitä.
    -päivi-

  28. Ansa-Maria says:

    Lempisalaattini: jääsalaatti, brie-juusto, viinirypäleet, paahdetut pinjansiemenet + hunajasinappisalaattikastike.

    Kastikeen valmistuksessa hyödyllinen vekoitin: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  29. MeänSatu says:

    Tuo salaattilinko ois kyllä poikaa
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    sekä tuo raastin, jolla säästyy sormenpäät 🙂
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014410-Functional-Form-Karkea-raastin

    Lempisalaatti on fetasalaatti tehtynä raikkaaseen ja rapeaan jäävuorisalaattiin, ja toinen lemppari on porkkanaraaste rusinoilla 🙂

  30. Sari P says:

    Lempisalaatti on kanasalaatti, jossa on kaverina kirsikkatomaatteja ja pähkinöitä.

    Salaatin tekoon tarvitaan ehdottomasti salaattilinko (http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko) ja siivilä kasvisten puhdistamiseksi (http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila).

  31. Stina says:

    Lempisalaattini on kanacaesar. Salaattilinko on salaatintekijän paras apuväline.

  32. Tuija says:

    Tämän hetken suosikki salaatti on halloumi-salaatti. Salaatti pohja melkein kuin sinun broitsusalaatissa, marinoituja punasipuleita, paistettua halloumia ja paahdettuja pinjan siemeniä. Kastikkeen virkaa toimittaa oliiviöly ja loraus balsamicoa.

  33. Tiitu says:

    Kyllä lemppari on ihan oikea, kunnon kreikkalainen salaatti. Sopiva sekoitus vihreää (rucolaa, pinaattia, lollo rosso), tomaattia, kurkkua, paprikaa, kimpale fetaa, oliiviöljyä ja tuoretta oreganoa päälle. Ja kyytipojaksi tuoretta patonkia ja tsatsikia. No ei mikään laihduttajan salaatti, mutta herkkua silti! Tuon salaattikastikeblenderin/kaatimen ja rystysiä säästävät raastimet huolisin heti.

  34. Maisa says:

    Broilerisalaatit ovat suosikkejani. Kiitos reseptistä – menee kokeiluun, samoin salaatinkastikkeesi – sinappiset ovat parhaita!

    Paljon hyviä tuotteita Fiskarsilla. Tämä olisi ykkösvalintani:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  35. Puuraitti says:

    Nizzansalaatti ja kesällä haloum-painotteinen salaatti muilla grilliherkuilla höystettynä.

    Entisenä fiskarslaisena fanitan heidän kaikkia tuotteitaan. Koska työhistoriasta on 15 vuotta, tarvetta olisi monelle. Valittakoon nyt pitkään miettimäni salaattilinko kärkeen.

  36. Jaana says:

    Salaattilingolle olisi paljon käyttöä. Mun suosikkeja on tonnikala- ja kanasalaatti.

  37. Kristalliorava says:

    Mun lempparini salaateista on ihan perus…jääsalaattia tms, tomaattia, kurkkua, pitkää paprikaa, ananasta, fetaa, leipäkuutioita ja salaattisekoitus siemeniä…ja ehdottomasti siihen Pookin salaatinkastiketta <3

    Tätä tulee tehtyä viikottain…

    Mukaan arvontaan =) Salaattilinkoa en omista…jotenka: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko olisi minun valintani. Tosin tuntuu että kaikki keittiövälineet ovat tällä hetkellä tosi heikossa hapessa…tänään katkesi kauha, eilen lasta =( Paistinpannukin on jo entinen….

  38. Siri says:

    Lempisalaatti tällä hetkellä on tällainen: keräsalaatti, fetajuusto, viinirypäleet, kurkku ja kirsikkatomaatti.
    Seuraavat työvälineet olisivat mukavana apuna, tosin ei meillä mitään “hifistelyvälineitä” salaatintekoon ole ennestään muutenkaan: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin sekä http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  39. Anu says:

    Lempparisalaatti on lohi-avokadosalaatti, ohje löytyy Safkaa-kirjasta. Tarvetta olisi ottimille, raastimelle, kastikeshakkerille ja uudelle pannulle!:)

  40. Kata says:

    Lemppari salaatti on lohisalaatti ja Uuden salaattilingon tarvisin ehdottomasti!

  41. Jenny says:

    Lempisalaattini on ceasarsalaatti.
    Salaattilinko olis kätevä

  42. Tessu says:

    Omasta mielestäni yksi maukkaimmista salaateista sisältää kanaa, kesäkurpitsaa ( kesäkurpitsa liuskat on hyvä käyttää uunissa saamassa väriä), retiisejä, parmesanlastuja ja erilaisia salaatteja (esim. lollorossoa js rucolaa) sekä siemeniä.

    Omassa keittiössä on apulaisena 6-vuotias tyttö, joten jotta sormet säästyisi olisi toivelistalla raastin ja vihannesleikkuri.

  43. Minna says:

    Lempisalaatti on vuohenjuustosalaatti jossa karamellisoitua punasipulia, punajuurta, saksanpähkinää, salaattia ja hunajaista kastiketta. Salaattilinko olisi toimiva tähän ja muihin salaatteihin!

  44. Mari-A says:

    Lempisalaattini on halloumisalaatti, johon tulee salaattisekoituksen lisäksi marinoitua avocadoa, kirsikkatomaattia, rypäleitä, pähkinöitä ja paistettua halloumia. Välinevalikoimasta käyttöä olisi ainakin lingolle, paistolastalle ja pihdeille.

  45. annu says:

    Tänään tein salaatin, johon laitoin jääsalaattia, rucolaa, hunajamelonia, savukirjolohta, tummaa riisiä. Herkkua!

    Pannu, salaatinkastikkeen kaadin ja raastin olisivat tarpeen!

  46. Sini says:

    Lempisalaatteja minulla on kaksi, joista toinen ei kyllä ole terveellistä nähnytkään (saati salaattia :D) mutta mahdottoman hyvää!!

    Eli ei-niin-terveellinen salaatti koostuu näistä:
    hunajamarinoitu broileri suikaleina, gnocchi-pastaa, Valion Luostari-juustoa kuutioina, mandariineja kuutioina sekä omenaa kuutioina. Kaikki sekaisin vaan ja syömään. 😀

    Terveellisempi vaihtoehto taas tylsänä opiskelijaversiona (ylempi siis harvinaista herkkua) koostuu näistä:
    salaatti (frisee), tomaatti, kurkku, sipuli, feta ja paprika. Kastikkeena oliiviöljy sekä ripaus mustaapippuria. 🙂

    Fiskarsin tuotteista taas tarpeeseen tulisivat

    salaattilinko:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    salaatinottimet:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014434-Functional-Form-Salaattiottimet

    sekä raastin:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014410-Functional-Form-Karkea-raastin

    🙂

  47. Sari V says:

    Lempparisalaatti valmistuu erilaisista vihersalaateista (rucola, tammenlehvä, lollorosso yms.), tomaatista, avocadosta, broilerista. Sekaan saksanpähkinää tai pinjansiementä paahdettuna, muutama herneenverso ja tämän hetkistä suosikkiani viikuna-taateli viinietikkaa loraus sekaan.
    Näppärät apuvälineet http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014412-Functional-Form-Hieno-raastin
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  48. Sanna says:

    Hei.
    Yksi mun suosikkisalaatti on tällainen:
    3 avokadoa
    1 prk kikherneitä (valmiiksi keitettyjä)
    1 puntti korianteria
    2 limen mehu
    rucolaa
    2 kevätsipulia
    1 chili
    n. 150 g fetaa (sitä aitoa oikeaa, ei salaattijuustoa)

    Tämän tekemisessä on apua seuraavista välineistä:
    1) Kikherneiden valuttamiseen ja huuhtelemiseen lävikkö
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila
    2) Rucolan huuhtelemiseen ja kuivaamiseen salaattilinko
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko
    3) avokadon, korianterin, salaattisipulin ja chilin pilkkomiseen ja hienontamiseen hyvä veitsi
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Veitset/FunctionalForm-veitset/1014204-Functional-Form-Yleisveitsi

  49. Idabella says:

    Salaatteja on niin monia hyviä, mutta kana taitaa olla se kestosuosikki. Tänne tarvittaisiin myös salaattilinko http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko Niitä multaisia salaatinlehtiä olisi omalta maalta tarkoitus ensi kesänä ahkerasti kerätä. 🙂

  50. klaara says:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin
    Kiinnostuin todella tästä salaatinkastikesekoittimesta.
    Lempisalaattini on vuohenjuustosalaatti, johon käytän vaihtelevasti eri vihanneksia, mitä nyt sattuu kotona olemaan.

  51. Hannis says:

    Voihan vitsit. Pelleiltiin tänään just Ikean salaattilingon kanssa ja sanoin lapsille, että pakko hommata kunnollinen. Tuossa meni lähinnä hermot taas vaihteeksi. Eli salaattilingolla minä pärjäisin jo pitkälle 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    Mun paras salaatti sisältää rucolaa, vuohenjuustoa, pinjansiemeniä, päärynää ja vadelmabalsamicoa 🙂

  52. arja says:

    ehdoton salaatti suosikki on kanaa,salaatinlehtiä,tomaattia,kurkkua,ananasta,purjoa.
    raastimia kaipaisin ja kunnon lastoja!

  53. Päivi says:

    Vuohenjuustosalaatti on parasta herkkua. Vuohenjuuston kun käyttää uunissa ja lisää juuston päälle vielä sweet chili-kastiketta, niin tulee todella hyvää. Mukaan tietysti vihreän salaattipohjan lisäksi pinjansiemeniä ja tomaattia.
    Salaattilinko (http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko) olisi kyllä ehdottomasti tarpeellinen täälläkin.

  54. Helmiina says:

    Tykkään caesarsalaatista ja sitä voi sitten höystää ruokasilla jutuilla.
    Vain mielikuvitus on rajana.
    Pannu ja hyvä veitsi ainakin olisi tarpeen

  55. jode- says:

    halloum-hunajameloonisalaatti on ehdoton suosikkini. Kaikessa yksinkertaisuudessaan salaattipohjan päälle pilkottu hunajameloni sekä paistinpannun kautta halloumviipaleet. Päälle tummaa balsamicokastiketta. Lisatwistiä saa cashewpähkinöillä.

    raikkaan salaattipohjan tekoon käyttäisin apuvälinneenä Functional Form siivilää: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858170-Functional-Form-Siivila

    Halloumin paistoon apuriksi valitsisin Functional Form Paistinlastan: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858154-Functional-Form-Paistinlasta

    salaatin tarjoiluun ottaisin Functional Form Salaattiottimet: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014434-Functional-Form-Salaattiottimet

  56. JohannaL says:

    Kanasalaatti punasipulilla ja salaattilinko olisi kätevä.

  57. Marika says:

    Cesar -salaatti ja siihen itse tehty salaatinkastike ovat kyllä ehdottomia lemppareitani! Salaatit on käteviä, niistä kun saa joka tilanteeseen sopivia ruokia ja niihin jää koukkuun!

    Salaatinkastikkeiden tekemiseen Salaatinkastikesekoitin olisi kyllä kätevä! (http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin)

  58. Jenni says:

    Lempparisalaattiini tulee aina tomaattia, avokadoa, yrttejä, broccolia, vuohen fetaa, sipulia, valkosipulia, paistettua maustettua lehtikaalia. Yammy!

    Meiltä puuttuu aika paljon keittiövälineistöä, kun ollaan aika nuoria poikaystäväni kanssa eikä olla keretty omaan kotiin vielä kaikkea hommata. Mutta alla joitain esimerkkejä, mistä olisi hyötyä salaatin kuin salaatin tekemisessä:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858107-Functional-Form-Pihdit-silikonipinnoitetut

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858124-Functional-Form-Valkosipulipuristin

    Kiva postaus ja arvonta 🙂

  59. Creme says:

    Ihana salaattiresepti, kiitos! Erityisesti kastike kuulostaa ihanalta, olen täysin koukussa caesarkastikkeeseen, muutama anjovis tuo ihanaa makua kastikkeeseen.

    Mun suosikkisalaatti sisältää erilaisia vihreitä (mm. rucolaa, pinaatinlehtiä, punajuurikkaan lehtiä, friseetä tai jotain pehmeälehtistä), avocadoa, tomaattia, punasipulia (joka maustettu balsamicolla ja pehmennetty makua hieman sokerilla), appelsiinia tai verigreippiä, broileria paistettuna (esim. sisäfileet tai pieneksi leikattuna paistileikkeet, jotka mehevämpiä kuin fileet), päälle vielä paahdettu vuohenjuustokiekko.
    Kastikkeeksi joko caesarkastike tai paholaisenhillo öljyllä notkistettuna 🙂
    Päälle voi halutessaan ripotella paahdettuja pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä.

    Tämän salaatin valmistukseen tarvitaan:
    siivilä:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858170-Functional-Form-Siivila
    salaattilinko:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko
    Appelsiininkuorija:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858163-Functional-Form-Appelsiininkuorija
    Lasta:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858106-Functional-Form-Lasta-silikonireunalla
    Salaatinkastikesekoitin:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  60. sikkuralla says:

    Lempisalaatissani on broileria, jäävuorisalaattia, kurkkua, aurinkokuivattua tomaattia, mozarellaa ja oliiveja. Salaattilinko olisi ihan huippu!

  61. Miuku89 says:

    Vihannesleikkuri olis huippukätevä apu ruuanvalmistukseen 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri

    Lempparisalaatti on kanasalaatti, missä on fetaa ja kaikenlaisia kasviksia.

  62. Ninuska says:

    Mun lempparisalaatti on vähän ruokaisampi eli perussalaatin lisäksi kanaa, punasipulia, fetaa, auringonkukansiemeniä, täysjyväpastaa, mangoa ja pestoa. Namskis!

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014410-Functional-Form-Karkea-raastin

  63. Marjukka says:

    Itse teen salaatin usein ihan mututuntumalta. Pohjaksi salaatteja, joita kaapista löytyy tai kaupasta matkaan jotain uusia ja mielenkiintoisia paketteja. Salaatit puhtaaksi ja kuivaksi tietysti tällä:http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

    Lisäksi pilkkoisin mukaan paprikaa, tummia rypäleitä, jonkun palasen omenaa (pilkottuna tällä http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858166-Functional-Form-Omenanlohkoja ja kurkkua. Lisäksi voisi siivuta muutaman ohuen renkaan punasipulia (tällä:http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri). Salaattia tukevoittamaan paistaisin halloumi-juustoa, apunani http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014348-Functional-Form-Roiskesuoja, http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014447-Functional-Form-Paistolasta, http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858143-Functional-Form-Pihdit). Salaatin päälle paahtaisin vielä pinjan siemeniä ja tekisin kastikkeen tällä http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin, mikä on muuten yksi parhaista keittiön apureista. Itse en saisi koskaan kaupan salaatinkastikepurkkia käytettyä loppuun. Tällä voi tehdä pienen määrän ja useasti. Ja omatehdyn salaatinkastikkeen hinta ei päätä huimaa! 🙂

  64. Milla says:

    Lisäkesalaattina ehdoton suosikki on maailman simppelein:
    – tomaattia
    – appelsiinia
    – mustapippuria
    Kaikki ainekset keskenään sekaisin, päälle pari pyöräytystä pippurimyllystä, that’s it!
    Fiskarsin tuotteista tarpeeseen tulisi tätä tehdessä tämä: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri

  65. janniina says:

    oma ehdoton lempisalaattini on seuraavanlainen, johon tarvitaan salaattisekoitusta esim. lollo rosso, pinaatti, rucola, broilerin filepihvi, punasipulia, kurkkua, paprikaa, fetaa, kuivattuja viikunoita ja pannulla kauniin kullanruskeiksi paahdettuja cashewta ja koko salaatin kruunaa vadelmainen balsamicokastike! omaan salaattiannoksen tekoon tarvisin salaattilingon, salaattiottimet ja salaatinkastikesekoittimen.

  66. Susu says:

    kana-avokado salaatti cashew-pähkinöillä:) tarpeeseen tulisi tuo raastaja ja leikkurii – niillä saisi kätevästi myös alle vuotiaalle perheen pienimmälle kasviksia pilkottua sopiviksi:)

  67. Melinka says:

    Itse teen melkein aina salaatin niistä aineksista, mitä jääkaapissa/pakastimessa kullinkin sattuu olemaan, mutta yksi täysosuma viime viikoilta tulee suurin piirtein tässä:

    Salaattipohja (itse tykkään romaine-salaatista ja babypinaatista, tässä oli molempia)
    Edamame-papuja (pakkasesta)
    Teriyakimarinoitua tofua (marinadissa teriyakikastiketta, soijakastiketta, vettä, raastettua inkivääriä ja intiaanisokeria)
    Höyrytettyjä kukkakaalin nuppuja
    Katkarapuja
    Paprikaa suikaleina

    Kastikkeena oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa, päälle ripaus mustapippuria

    Tähän olisi pakasteiden sulattamiseen kätevä lävikkö: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila;

    inkiväärin raastamiseen hieno raastin: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014412-Functional-Form-Hieno-raastin; ja

    salaattipohjan huuhteluun salaattilinko: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko.

  68. Pelargonia says:

    Lempisalaattini on perinteinen kreikkalainen salaatti ja salaattilinko olisi varmasti hyödyllinen ja tarpeellinen.

  69. Elina says:

    Oma suosikki salaattini sisältää perus salaattipohjan lisäksi halloumijuustoa ja kanaa. Näiden lisäksi heitän sekaan viininrypäleitä, hunajamelonia ja kurkkua. Koko komeuden kruunaa pähkinät. Nam!

    Salaattiottimet kotiuttaisin enemmän kuin mieluisasti. 🙂 http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014434-Functional-Form-Salaattiottimet

  70. hukkakukka says:

    Lempisalaattini on broilerisalaatti. 🙂 Ja salaattilinko olisi kätevin kapistus mielestäni salaatin valmistamiseen:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  71. Sini says:

    Lempisalaattini on savuporosalaatti, johon tulee romainepohja, savupororouhetta, omenaa pilkottuna, sinihome- tai fetajuustoa, taateleita pienittynä, punasipulia ja esim. majoneesi- tai kermaviilipohjainen kastike. Maistoin salaattia ensimmäistä kertaa Stockan herkusta ostettuna ja se oli taivaallista! Sittemmin olen tehnyt sitä myös kotona ja hyvin maistuu.
    Ja salaattilinko on aina hyvä idea, kun käytät salaattipohjaa, jonka haluat myös pestä 😉

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  72. Meri says:

    Halloumi-bataattisalaatti: jääsalaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, halloumijuustoa pannulla paistettuna, valkosipulilla ja öljyllä maustettuja bataattipaloja (uunin kautta), pinjansiemeniä, balsamicosiirappia kastikkeeksi.
    Ja tällaisella pilkkoisin halloumin:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858125-Functional-Form-Juustoveitsi

  73. TiinA says:

    Lempisalaattiini tulee paistettua broilerin filettä, tomaattia, kurkkua, fetaa, siemensekoitusta, paprikaa ja rapeaaa vihreää salaattia. Päälle jotain maustettua oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä + plus niitä aurinkokuivattuja tomaatteja sekä pippuria myllystä. NAM, aina maistuu!

    – Salaattilinko, kuorija, salaatinottimet ja broilerin paistamiseen paistinlasta 🙂

  74. Kiiramiia says:

    Lempparisalaattini on simppeli perussalaatti, johon tulee vuonankaalia, juustoa maun mukaan (vuohenjuusto, feta, joku voimakkaampi tai maustettu), paahdettuja pähkinöitä, kirsikkatomaattia, päärynää ja vadelmabalsamicoa. Olen jo tovin arponut, josko ostaisin meille tämän salaattikastikesekoittimen: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  75. Sanna T says:

    Talvisin lemppari on ruokaisa Nacho-salaatti (paistettua jauhelihaa, jonka sekaan salsakastiketta, sitten jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, punasipulia ja mitä vain mielikuvitus ja omat mieliteot antavat myöden mm. oliivit, pikkumaissit yms. Ainekset Nacho-pedin päälle laakeaan salaattiastiaan. Salaatin viimeistelee Cheddar-juustokastike). Tämä maistuu takuuvarmasti myös miespuolisille ruokailijoille! =)
    Kesällä mielekkäin ehken perinteinen Caesar-salaatti.

    Tarpeeseen tulisivat raastin ja siivilä:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014410-Functional-Form-Karkea-raastin

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

  76. Milla says:

    Rakastan perinteistä jäävuorisalaattia, tomaattia ja kurkkua ja lisänä suolapähkinää.

    Raastin, jossa ei tarvitse rystysiään raastaa näyttää kätevälle. Myöskään salaattilinkoa en omista. Toisaalta paistinpannukin olisi uusimisen tarpeessa. 🙂

  77. loujiiii says:

    Ehdoton suosikkisalaattini juontaa juurensa aina nuoruuteeni saakka. Salaattia myytiin aikoinaan Naula-nimisessä kahvilassa (mahtaakohan olla vieläkin toiminnassa, sijaitsi Kankaanpäässä) ja sitä ostettiin monet kerrat kotiin. Itse vältän marinoitujen lihojen ostoa, mutta tätä salaattia varten on tehtävä aina poikkeus.

    Salaattiin tulee:
    Jäävuorisalaattia, kurkkua, persikkaa, kanasuikaleita (hunajamarinoituja), aura-juustoa ja punaista paprikaa.

    Salaatinkastikkeeksi sinapilla, sitruunalla, suolalla, pippurilla ja hunajalla maustettua kermaviiliä.

    Salaatin valmistuksessa ja tarjoilussa tarvittaisiin ainakin…:
    Salaatinottimet (http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014434-Functional-Form-Salaattiottimet)
    ja sitruspuserrin (http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858139-Functional-Form-Sitruspuserrin)

  78. Helinä says:

    Halloum-juustosalaatti on ehdoton suosikki; kesäistä vivahdetta saa mansikoilla tai ruokaisuutta kanalla.
    Keittiöstä puuttuu tämä: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858134-Functional-Form-Raastin-sailytysrasialla

  79. Jarna says:

    Ihana lukea erilaisia herkullisia reseptejä! Mun oma peruslemppari on lohisalaatti, jonka lisänä on fetaa ja kalamataoliivia. Salaatin teossa auttaisi ottimet ja linko sekä kalapinsetit. En saa puhelimella jostain syystä linkattua tähän. :/

  80. Ramona says:

    lempparisalaatti on kyllä fetajuusto-pasta salaatti ja balsamico tai situuna-oliiviöljy kastikkeella! Nam! Ja salaatin, tai oikestaan kastikkeen tekoon tuo Fiskarsin salattikastikeensekoitin olisi kyllä mahtava (en saa linkkiä kun luen ipadilta ja bloglovin kautta :D)

  81. Henni Hoo says:

    Lempisalaattini on kana-halloumsalaatti.
    Tässäpä ohjetta miten meillä salaatilla herkutellaan!
    – laakeaan kulhoon pohjaalle sallaatisekoitus, mitä vihreämpää (hitunen punaista varsissa) sen parempi
    – salaattipohjalle kurkkua, miniluumutomaatteja, vihreitä viinirypäileitä, kaikki pilkottuina
    – lisäksi kuutioitua ja sitruunamehussa marinoitua avocadoa (sitruuna estää tummumisen)
    – kana paistetaan pannulla ja maustetaan ripauksella suolaa ja sitruunapippuria.
    – halloumin kuutioin ja paistan pannulla
    – samoin paistan pinjan siemenet (yms. siemensekoituksen)
    Viimeisksi kunhan lämpimät elementit hitusen jäähtyy lisäilen ne salaatin päälle ja ehdottomasti
    – kastikkeeksi valmistan sitruunavinegretin

    Ja mitäs sitten ainakin tarvitsen…
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014412-Functional-Form-Hieno-raastin

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858139-Functional-Form-Sitruspuserrin

  82. Fanny says:

    Punajuuri-vuohenjuustosalaatti. Vihannesleikkuri tai -raastin olisi kätevä.

  83. Guadalupe says:

    Broilersalaatti + Functional Form Salaattilinko = <3
    Kiva postaus ja arvonta!!! 🙂

  84. Henna says:

    Itse tykkään kana-fetasalaatista, johon voi pohjaa varioida mielensä mukaan. Laitan yleensä friseesalaattia, kirsikkatomaatteja, kurkkua, kananmunia, fetajuustoa ja valkosipulilla maustettua kanaa.

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  85. rantsu says:

    Lempparisalaatti on kana-avocado-salaatti
    -ensin pestään ja revitään itselle mieluisaa salaattia, itse käyttäisin vuonankaalia
    -pestään ja leikataan kurkku ja kirsikkatomaatit, jotka lisätään salaattipohjan päälle
    -laitetaan kanafile paistumaan, jonka jälkeen se maustetaan itselle mieluisilla mausteilla (esim.sitruunapippuri, suola, mustapippuri)
    -keitetään kananmuna
    -leikataan avokado, jonka päälle ripotellaan mustapippuria
    -leikataan kypsä broilerinfile
    -siivutetaan jäähtynyt ja kuorittu kananmuna
    -> asetellaan lautaselle
    -päälle voisi viellä ripotella siemeniä, maustettua oliiviöljyä tai tuoreita yrttejä!

    tarvittavat välineet:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858136-Functional-Form-Kananmuna-ja-vihannesleikkuri
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858170-Functional-Form-Siivila

  86. emma says:

    Suosikkini on hedelmäinen savulohisalaatti mangokastikkeella!!
    Paljon kalaa, melonia, appelsiinia ja laadukas salaattipohja pinaatilla. Nami:)

    Haluaisin kokeilla Fiskarsin appelsiininkuorijaa:)

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858163-Functional-Form-Appelsiininkuorija

  87. SAMP says:

    Punajuuri-sinihomejuustosalaatti on ihana talvisin (uunissa paahdettua punajuurta, sinihomejuustoa, päärynää / omenaa, rucolaa, pekaanipähkinöitä, balsamicosiirappia). Tuhtia, mutta niin hyvää!

    Ja tätä tarvitsen punajuurten kuorimiseen: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014418-Functional-Form-Kuorija

  88. Ansku says:

    Ehdoton lempparisalaatti:

    -salaatti (mielellään erilaisia jos mahdollista)
    -pinaatti
    -kirsikkatomaatti
    -kurkku
    -omena
    -fetajuusto
    -savustteu lohi

    Fiskarsin tuotteista tarvetta olisi tällä hetkellä salaatinkastikesekoittimelle (http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin) ja raastimelle (http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014410-Functional-Form-Karkea-raastin)

  89. Kristiina says:

    Kanasalaattia tulee tehtyä useinkin periaatteella “kaikkea mitä kaapista milloinkin löytyy”, mutta yleensä laitan siihen jäävuorisalaattia, kukkakaalia, parsakaalia, tomaattia, kurkkua, suolakurkkua, viinirypäleitä sopivassa suhteessa pilkottuina. Lisäksi pussit pakastemaissia ja -herneitä. Sekaan keitän myös pastaa tai sitten vaihtoehtoisesti murustan salaatin pinnalle kananmakuista nuudelia. Juustoksi joko leipäjuustoa kuutioina, fetakuutioita tai raejuustoa. Kanaksi käy joko pihvit paistettuna ja pilkottuna tai kanasuikaleet paistettuna tmv. Oman annoksen päälle voi vielä ripotella suolapähkinöitä ja paahdettua sipulirouhetta ja laittaa lorauksen haluamaansa salaatinkastiketta. Runsasta, ruokaisaa ja herkullista.:)

    Salaatin tekoon tämän sarjan tuotteista tarvitsisin nämä (tai toisin sanoen voisin käyttää näitä jos ne olisi saatavilla salaattia tehdessä):
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014434-Functional-Form-Salaattiottimet
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858154-Functional-Form-Paistinlasta TAI http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014447-Functional-Form-Paistolasta
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858152-Functional-Form-Pastakauha
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858125-Functional-Form-Juustoveitsi

  90. Mari Vee says:

    Hallumijuusto on salaatissa ihanaa ja varsinkin jos sitä hieman paistaa. Sopii loistavasti kanan kanssa eli paistetaan kanaa ja halloumia ja siihen sitten salaatinlehtiä maun mikaan (eli mikä salaatti on paras omaan makuun), maistuvia tomaatteja (talvisin kotimaiaet tomaatit jotenkin mauttomia, mutta meillä saa Prismasta Varpion tomaatteja, jotka ihanan makeita) tai kirsikkatomaatteja sekä kurkkua. Loistavaa tuollaisenaan kaikessa yksinkertaisuudessaan, mutta ruokaisampaa saa lisäämällä nachoja ja pähkinöitä.
    Nuo kaikki Fiskarsin tuotteet ovat kyllä tarpeellisia, mutta hyviä veitsiä ei ole koskaan liikaa.

  91. Pinja says:

    Lohisalaatti on ehdottomasti parasta! Aina sitä tulee syötyä vähän erilaisena, mutta pysyvää on hyvin maustettu lohi, itse salaatti ja kananmuna…lisäksi sen mukaan mitä tekee mieli (ja kaapista löytyy) (mini)tomaattia, paprikaa, omenaa, kurkkua jne.
    Salaatin teossa apuna olis ainakin
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858185-Functional-Form-Ruotopinsetit
    ja
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858136-Functional-Form-Kananmuna-ja-vihannesleikkuri

  92. Laura says:

    Lemppariaineksiani salaatissa on mm. halloumi, oliivit, pinjansiemenet, lohi. Ei siis kaikkea tarvitse kerralla olla vaan jotain niistä perussalaatin lisukkeina.

    Leikkuria haluaisin päästä keittiössäni hyödyntämään! http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri

  93. Wefa says:

    Suosikkini on perinteinen kreikkalainen salaatti runsaalla sipulilla 🙂
    Omenoita siihen ei tarvita, mutta keittiössäni olisi tarvetta leikkurille,
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858166-Functional-Form-Omenanlohkoja

  94. lilliputti says:

    Lohisalaatti, nam! Jäävuorisalaattia,kylmäsavustettua lohta,mustaa emmentaalia(voimakkaan makuista juustoa),omenaa,punasipulia ja koristeeksi tuoretta tilliä.
    Tämän kera toimii salaatinkastike joka sisältää:-1rkl ketsuppia
    . -1rkl sinappia
    . -1/2 tl pippurisekoitusta
    . -3rkl sokeria
    . -1/2tl suolaa
    . -1rkl punaviinietikkaa
    . -1dl omana/ananasmehua
    . -2dl öljyä
    . -1-3 valkosipulin kynttä
    . -1 keltuainen
    – kaikki ainekset purkkiin ja olen pamiksella hurauttanut sekaisin.

    Tarvetta olisi salaattilingolle ja raastimelle.

  95. Katri says:

    Voi vitsi mä rakastan salaatteja niin paljon että voisin elää niillä.. Kyllä caesar-salaatti vie voiton, joko naturellina tai katkarapujen kanssa, mutta se on erikoistapaus. Nimittäin minusta salaatti on aina loistava, kun siinä on makeaa, suolaista, happoa ja siemeniä. Salaattilinko on kyllä ihan ehdoton, ilman sitä ei varmastikaan tulisi tehtyä niin usein salaatteja.. Se on niin näppärä.

    Tuo salaatinkastikkeen vatkain vaikuttaa tosi hyvältä, mutta minusta se on liian iso. Teen aina öljy-balsamico-kastikkeen pienessä kupissa ja sekoitan haarukalla ja kaadan suoraa salaatin päälle. Mietin, viitsisiko noin isoa purnukkaa aina liata pientä määrää varten.. Tosin, tiskikonehan sen tiskaa.. Mutta sen kuitenkin mielelläni ottaisin! 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  96. Veera says:

    Kyllä se kanasalaatti fetalla vie voiton 🙂

    Meikäläinen tarvis tuon kätsyn siivilän, raastimen ja kastikesekoittimen 🙂

  97. LeAnn says:

    Minun ehdoton salaattisuosikki on kana-halloumisalaatti, johon tulee friseesalaattia, pikkutomaatteja, kurkkua, kanaa, halloumia, krutonkeja sekä salaattikastike. Nam!

    Fiskarsilla on paljon käyttökelpoisia tuotteita. Nyt olisi tarve psistinpannulla sekä salaattilingolla sekä raastimella. 🙂

  98. Carola says:

    Lohisalaatti; kylmäsavutettua lohta, rapeaa salaattia, rucolaa, kurkkua, kirsikkatomaatteja, juustoa, viinirypäleitä, punasipulia, kananmunaa, avocadoa, tilliä ja sitruunaa.

    Uutta siivilää kaipailisin;
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

  99. Anu says:

    Kiitos näistä vinkeistä, nyt täytyy tehdä kauppalappu uusiksi :). Meidän salaatti on aina perusjuttua, tomaattia, kurkkua, salaattia, sipulia, joskus siemeniä, pähkinöitä tms.

    Minä hakuaisin kyllä ehdottomasti tuon salaattilingon ja raastimen sekä tuon pannun, sellaisen tarvitsisin ihan ehdottomasti… Eikä tuo kastikejuttukaan paha olisi… Eli monenlaiselle olisi tarvetta 😉

    T. Anu (nymana40@gmail.com)

  100. Heidi says:

    Lempisalaattini on joku sellainen salaatti, jossa on pastaa tai nuudeleita. Myös joku salaatinkastike maistuu salaatissa tosi hyvälle.

    Tarvitsisin itse Fiskarsin valikoimista tälläisiä ihan perustuotteita:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014410-Functional-Form-Karkea-raastin
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014418-Functional-Form-Kuorija

  101. Jonha says:

    soijarouhe-salaatti

    keitettyä pastaa
    tummaa soijarouhetta, pannulla paistettuna + mausteita
    jäävuorisalaattia
    tomaattia
    kurkkua
    punasipulia
    fetajuustoo

    helppoa, yksinkertaista ja täyttävää !

  102. Maaria says:

    Salaattilinko olisi tarpeellinen meille
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    Salaattisuosikkini on raikas kanasalaatti: tuoretta salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kananmunaa ja ananasta vielä sekään 🙂

  103. Siinatar says:

    Lempisalaattini on kana-ceasarsalaatti, nam. Ja ainakin tätä tarvittaisiin valmistuksessa: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  104. Peppis says:

    Mun suosikkisalaattini on caesarsalaatti. Tätä en ole kuin kerran tehnyt kotona, mutta yleensä tilaan aina kahviloissa ja ravintoloissa. Jos nyt saisi uusilla välineillä ispistä caesarin tekoon kotonakin 🙂

    ainakin salaattilinko tulisi tarpeeseen ja salaattiottimet
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014434-Functional-Form-Salaattiottimet

  105. Saara says:

    Rakastan erilaisia salaatteja! Yksi lemppareista on vuohenjuusto-punajuurisalaatti:

    – vihreä salaattipohja (rucola, lehtikaali, pinaatti yms.)
    – kirsikkatomaatteja
    – uunissa paahdettuja punajuuria (mausteeksi timjamia)
    – paistettua vuohenjuustoa
    – paahdettuja pinjansiemeniä

    Kaiken kruunaa pieni loraus hunajaa vuohenjuuston päälle 🙂

    Salaattilinko (http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko) ja kunnollinen paistolasta (http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858154-Functional-Form-Paistinlasta) tulisivat ainakin tarpeeseen.

  106. Fanni says:

    Lempparisalaatti taitaa olla kanasalaatti! Broileria jonka seassa on paistettu nuudelia! plus tietty perus salaatit, kurkut tms 🙂

  107. Peekoo says:

    Tykkään ihan simppelistä kanasalaatista, esim. tuo kuvissasi esiintyvä salaatti kananmunineen tuo veden kielelle!
    Salaattilinkoa ainakin tarvitaan valmistukseen
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  108. jenppu says:

    Mun ehdoton lempparisalaatti on itse tehty tofu(marinoitu tai savu)-caesar -salaatti. Siihen itse tehty majoneesi ja krutongit. Ehkä vähän epäterveellinen mut ihan tositosi hyvä. ja tietty valkkaria kylkeen! 😀 Noista tuotteista ainakin salaattilinko ja kastikeshakeri olisi kivat 🙂

  109. Tiina H says:

    Lempisalaattini on kanaceasar-salaatti, yksinkertainen mutta niin hyvä aina. Kastikkeen tekoon kävisi hyvin tuo salaatinkastikesekoitin 🙂

  110. Karoliina says:

    Tää on yhdestä blogista napattu:
    -kanaa
    -couscous
    -parsakaali
    -fetajuusto öljyssä
    -salaatti
    -paprika
    -sitruunamehua

    kastikkeeksi:
    -turkkilaista jugurttia
    -tuoretta minttua
    -kanamaustetta (esim. utekram thaikana mauste)

    Hirmu ruokaisaa ja tulee yleensä tehtyä hiukan liikaa kun on niin paljon aineksia, mutta maistuu hyvältä seuraavanakin päivänä 🙂

    Tarttisin ainakin ehdottomasti
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko
    Salaatin pesu on mälsää 🙂

    ja sitten
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014434-Functional-Form-Salaattiottimet

    ja
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

    sekä
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

  111. Tiina says:

    Mä tykkään paljon pastasalaateista. Eli jotain kivaa pastaa, oliiveja, fetaa, punasipulia, kurkkua, tomaattia, rypäleitä…

    Noita leikkureita olis kiva kokeilla:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri

  112. Arhippa says:

    Miun suosikkini on kana-feta-pekoni-kananmuna salaatti. Vaihtoehtoisesti aurajuustoa fetan sijasta 🙂 Tämä olisi valmistuksessa hyödyllinen http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

  113. Janttara says:

    Savuakalasalaatti, jossa on perussalaatin lisäksi maa-artisokkaa tai parsaa. Herkkua! Tämä olisi tarpeellinen kun salaattia väsää http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

  114. Maps says:

    pastasalaatti, jossa pastan, aurinkokuivattujen tomaattien, juuston ja vaihtelevien kasvisten lisäksi kanaa, kinkkua tai kalaa riippuen siitä mitä tekee mieli. Monesti jätän esim sipulin ja vahvan juuston eri kippoihin, ettäjoksinen voi koota mieleisensä salaatin 🙂
    En nyt osannutkaan linkata tähän näköjään, olen ihan avuton tabletin käyttäjä

  115. klaara says:

    Näitä ainakin tarvitsisin:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form- Salaatinkastikhttp://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionajalForm-keittiovalineet/858124-Functional-Form-Valkosipulipuristinesekoitin

    Suosikkini on vuohenjuustosalaatti.

  116. Mianni says:

    Salaattipohjana käytän yleensä pinaattia, rucolaa tai persiljaa, joihin sekoitan neitsytoliiviöljyä, rouhittua mustapippuria ja hitusen suolaa. En tykkää salaateista, joissa on paljon ns. lehtivihanneksia, pieni määrä riittää. Teen myös erilaisia omatekoisia salaatinkastikkeita käyttäen sitruunaa, tuoretta inkivääriä, balsamicoa, öljyjä jne, riippuen salaatista.
    Minitomaatti, kurkku ja paprika kuuluvat salaattini perusaineksiin, usein myös porkkana. Lisään yleensä myös makeutta antamaan hedelmiä, kuten: omenaa, melonia (hunaja/verkko)tai päärynää. Tykkään salaatissa juustoista; leipäjuusto, raejuusto tai vuohenjuusto sopivat mielestäni salaatteihin. Vaihtoehtoisesti laitan avokadoa ja sitten esim. tonnikalaa, savukalaa tai paistettuja possunfileitä. Erilaiset siemenet; auringonkukka, kurpitsa, seesam sopivat täydellisesti salaatteihin. Tulipas pitkä lista!
    Salaatinvalmistukseen ei kauhaa tarvita, mutta tällainen minulta puuttuu:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-
    keittiovalineet/858153-Functional-Form-Keittokauha

    Toisena tämä raastin vaikuttaa kätevältä apuvälineeltä: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858134-Functional-Form-Raastin-sailytysrasialla

  117. Noona S says:

    Avocado-kanasalaatti, johon tulee vihreä salaattipohja, kurkku, tomaatti, pilkotut kanafileet ja avocado, feta-juusto, lisäksi vaikka aur.kuivatut tomaatit tai oliivit. Kastikkeeksi oliiviöljyä ja balsamicoa, ripaus suolaa 🙂
    Apuvälineenä uusi tuttavuus olisi tuo raastin:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858134-Functional-Form-Raastin-sailytysrasialla

  118. PS says:

    Lempparisalaatteja on useampikin… Yksi on raikas melonisalaatti, johon tulee salaatteja, hunaja- ja vesimelonia sekä fetajuustoa. Erittäin raikas varsinkin kesällä. Kätevä salaattilinko olisi paikallaan, jotta salaatista ei tule liian vetistä:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  119. Tarja Jormanainen says:

    perussalaatti, tomaatti, paprika, salaattisiemeniä ja vuohenjuustoa

  120. Murmeli says:

    Rakastan kaikenlaisia salaatteja.
    Viime aikoina suosikki (joka maistuu myös miehelleni!) on ollut tonnikala-savusimpukkasalaatti.
    Salaattipohjaan haluamiaan vihreitä, itsellä useimmiten jäävuorisalaatti ja rucolaa. Sit tuorekurkku, pun. paprika, aurinkokuivattuja tomaatteja, punasipulia, fetaa, mustia oliiveja, sitruunapippurin makuista tonnikalaa, savusimpukoita (mm. Pirkka-merkkisenä hyvä “säilyke”).
    Kastikkeeksi loraus öljyä, tummaa balsamicoa ja ripaus sitruunapippuria. Toimii!
    Kaikki Fiskarsin tuotteet kelpaisivat. Itselläni on käytössä mm. Functional Formin pannuja ja kattiloita, sekä Fiskarsin kokki- ja kuorimaveitsi. Loistavia!
    Raastin ja salaattilinko kiinnostaisivat ainakin 🙂

  121. Elukka says:

    Emäntä enemmän harrastaa noita salaatteja mut ite teen loistavaa makaronisalaattia kyl, joka juhannuksenaki kelpaa kavereille yms.
    Keitän kierrepastaa. Sit pilkotaan suolakurkua, kunnon palvikinkkua ja meetvurstia kuutioiks. Samaten makeeta onenaa ja kunnon voimakasta juustoo.
    Nää makaronin sekaan ja vielä herne-maissi-paprikaa.
    Kermaviiliä ja majoneesia sopivasti sekaan (imee paljon tekeytyessään) ja ripaukset suolaa, sokeria ja valkopippuria.
    Sitten kylmään maustumaan/tekeytymään. Nam!

  122. Cherry says:

    Lempisalaatti lienee savulohisalaatti perus salaattipohjalla, tomaatilla, kurkulla, kevätsipulilla, reilulla kourallisella erilaisia siemeniä eikä leipäjuusto seassa yhtään asiaa pahenna 🙂 Olen salaattien suhteen aika kaikkiruokainen ja heittelen joukkoon sitä mitä kaapista sillä hetkellä löytyy 🙂

  123. karkkirae says:

    Oma lempparisalaattini on fetasalaatti, josta löytyy runsaasti tomaattia, basilikaa, fetaa ja esim. pähkinöitä. Ainakin salaattilinko ( http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko ) olisi kätevä apu salaattia tehdessä.

Kommentoi