{ terveelliset lounaat ja välipalat }

02.3.2015

Puhuttaessa lounaasta, tai ylipäätään päivän tehokkaimpien tuntien lomaan sijoitetusta ateriasta, listaan mielessäni nopeasti muutaman kriteerin. Kevyt, tervellinen, nopea ja helppo. Kukapa haluaisi södä itsensä tainnoksiin puoliltapäivin, saati käyttää itse lounaan kyhäämiseen yhtään enempää aikaa kuin on pakko.

Indiedaysin ja Lidlin yhteistyön kautta ajattelin raottaa hiukan omia lounastottumuksiani, sikäli kun niissä nyt mitäään suuria mullistuksia olisi tapahtunutkaan. Tarkoitus oli tutustua kampanjan myötä Lidlin uusiin Fresh Corner -tuoretuotteisiin, mutta olinkin ehtinyt tekemään sen jo aika hyvin ennen kampanjan avausta. Koska pikkukaupungissa helpot (ja hyvät) valmislounaat ovat kiven alla, tartuin näihin oikeastaan heti kun ne paikalliseen Lidliin ilmestyivät.

Itselleni ehkä suurin muutos lounaan suhteen on se, että nykyään mun ei tarvitse syödä samaa ruokaa kuin lapsi/lapset. Eikä edes yrittää naamioida sitä samankaltaiseksi. Jos syön lasten seurassa, heidän oma ruokahalunsa kyllä pelaa, vaikken ihan samaa ruokaa itse popsisikaan. Siinä missä lapsille koitan väsätä monipuolista ja täyttävää, nappaan itselleni kevyempää, kuten salaattia. Tiedättehän, on ihan ok, jos pieni lapsi syö melko raskaan lounaan, ja nukkuu sen jälkeen sikeästi päiväunensa. Äitinä taasen en koe tota ihan ideaalina tilanteena, vaan tahdon olla skarpissa kunnossa pitkin päivää.

Koska ruuanlaittoa saa harjoittaa ihan turtumiseen asti, olen alkanut vähitellen oikaisemaan. Kaikkea ei aina tarvitse jaksaa tehdä alusta loppuun itse. Koska en juuri halua syöttää lapsilleni eineksiä, vaan tavallista kotiruokaa, olen yleensä aika haluton kokkailemaan jo siinä vaiheessa, kun tulisi oman annoksen vuoro. Niinpä olen katsonut parhaaksi napata salaattia valmiina tai puolivalmiina, ihan vain, jotta omakin ateriani säilyisi monipuolisena. Salaattipohja meillä käytetään lähes vallan Lidlin Fresh Corner -salaattisekoituksia. Niihin taikoo nopeasti perussalaatin, ja salaattipohjaan tuleee huomattavasti enemmän väriä. Myönnän, että jos salaatti pitäisi joka päivä vääntää ihan alusta asti, sortuisin itsekin varmaan syömään sitä jääsalaattia joka päivä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On kuitenkin päiviä, jolloin pelkkä salaattipohja ei riitä. Tiedän jo aamulla, että lounas tulee pahimmassa tapauksessa skipattua, mikäli sitä ei saa nopeasti ja helposti juuri silloin, kuin muissa hommissa on tauko. Niinpä olen alkanut ostamaan myös valmissalaatteja. Lidlin katkarapusalaatti on pieni ja kevyt, ja sen jälleen vatsaan mahtuu vielä esimerkiksi maitorahka marjoilla. Vatsa tulee täyteen, mutta olo ei missään nimessä muutu ähkyksi tai väsyneeksi. Itse olen nyt pari viikkoa ollut täysin viljatta, mutta pitää silti mainita tuo yllä olevassa kuvassa näkyvä pastasalaatti, joka taasen on nykyään mieheni yksi vakkarilounaista. Kulemma todella hyvää, ja salaatti on myös aika iso ja täyttävä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka syönkin tälläistä valmisruokaa kotona, on musta kattaus silti puolet ateriaa. Kippaan lounaani lautaselle ja syön rauhassa pöydän vieressä. (OK, myönnän, välillä työpöydän vieressä.). Bonusta nämä salaatit saavatkin siitä, että osat on kasattu pakettiin erilleen toisistaan, jolloin salaatin ulkonäkö pysyy ihan oikeasti freshinä, eikä salaatti ole mitään mössöä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotona saan siis jotakuinkin pidettyä lounasrytmin kasassa, ja ruokailuvälit kurissa. Oma henkilökohtainen kompastuskiveni onkin reissupäivät, jolloin syöminen tapahtuu suurimmaksi osaksi autosssa. Olen yrittänyt aikanaan tehdä eväitä mukaani, mutta yleensä aamun kiiressä epäonnistun yrityksessäni ja pahasti. Jossain kohtaa havahduinkin siihen, että tein taas 12 tunnin reissupäiviä parin proteiinipatukan ja muutaman latten voimalla. Ja, siinähän nyt ei olllut järkeä sitten ollenkaan! Niinpä itse pidän ihan älyttömän hyvänä sitä, että Lidlin tuotteissa tulee pienet aterimet aina mukana. Niinpä nämä voi ihan oikeasti syödä missä tahansa. Ja pakko myöntää, että päivittäiset syömiseni, varsinkin reissatessa, ovat monipuolistuneet ihan valtavasti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omat suosikkini Fresh corner tuotteista ovat siis ehdottomasti salaatit, tuoreet marjat ja hedelmäsalaatti.

Mutta, Fresh Corner on uusi juttu, ja nyt olisi mahdollisuus toivoa siihen sisältöä. Eli mitä sinä tahtoisit löytää Lidlin Fresh Corner valikoimasta? Kerro mielipiteesi ja voit voittaa 20 euron lahjakortin, jolla saat lounaan sekä ystävällesi ja itsellesi!

Lidlin Fresh Corner tuotteet löydät täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jätä kommenttisi viimeistään sunnuntaina 8.3., ja olet mukana arvonnassa!

Mukavaa uutta viikkoa!


75 Responses to “{ terveelliset lounaat ja välipalat }”

  1. Maaria says:

    Tahtoisin valikoimaan vielä esim. täytettyjä sämpylöitä tai patonkeja.

  2. Jasmiina says:

    Valikoimaan voisi tulla valmiita smoothieita ja joitain rahkahedelmä komboja 🙂

  3. LPP says:

    Gluteenittomia leipiä ja pastasalaatteja 🙂

  4. Elina says:

    Täytetyt patongit 🙂

  5. Minna K. says:

    Maidottomia tuotteita lisää. Niitä kyllä mielestäni olikin jo muutamia 🙂

  6. rst says:

    Runsaita kasvissyöjille soveltuvia salaatteja, joissa siis tuoreita vegejä ja ruokaisa kasvisproden lähde (marinoituja linssejä/kikherneitä, tofua, tempeä tms)

  7. Alma H says:

    Smoothiet olis ehdottomasti nam!

  8. EIK says:

    Salaatteihin olisi kiva saada useampi kasvisvaihtoehto ja eväsleipiin edes yksi lihaton versio. Yliopiston Unicafen salaattipöydässä on ollut loistava käytäntö se, että lounassalaatin on saanut koostaa vapaasti tarjolla olevista aineksista. Lidlissä tämä tuskin toimisi, mutta voisiko salaattipohjan ja proteiininlähteet (lihat, salaattijuusto, tofu, linssit, pavut) myydä erikseen? Jokainen voisi valita, minkä lisukkeen haluaa peruskasvissalaattiaan täydentämään. Fresh Corner-tuotteet näyttävät nykyisellään herkullisilta, mutta kasvissyöjälle valikoimalla on valitettavan vähän annettavaa.

  9. Katariina says:

    Täysjyväpatonki täytteellä olis oikein hyvä.

  10. Kiia says:

    Lisää erilaisia salaattiannoksia. Salaatit voisivat sisältää muun tuoreen sekä proteiinin lähteen lisäksi esim. kvinoaa, linssejä,kananmunia ym. joita ei aina pääse itse valmistamaan. Ja sekaan pähkinöitä ja siemeniä. Monipuolisia ja terveellisiä lounaita. 🙂

  11. Johanna says:

    Haluaisin kokeilla tuota katkarapu-ceasar salaattia ja pastasaalaatteja 🙂

  12. Nannil says:

    Itse kaipaisin maidottomia smoothieita, toki sokerittomia lisäksi.

  13. Niina says:

    Erilaiset gluteenittomat tuotteet ois kivoja ja myös superfoodit kiinnostaa.

  14. Marika says:

    Minä toivoisin tuoreita smoothieita, viljattomia salaatteja ja rahkaisia välipaloja. Hih, nyt tulikin nälkä, kun näitä alkoi oikein ajatella 😀

  15. emmi says:

    Erilaiset tuorepuurot! Niitä olisi helppo napata mukaan ja ruokailuun ei tarvita kuin lusikka. Ja mieluiten soija/kookosmaitoon niin sama puuro toimisi myös maidottomaan/gluteenittomaan ruokavalioon.

  16. Annat says:

    LOHI-Kananmunasalaatti ja kana- persikka-aurinkokuivattu tomaatti salaatti.

  17. Peekoo says:

    Hedelmiä ja marjoja voisi olla lisää eri vaihtoehtoja 🙂

  18. Anne says:

    Smoothiet voisi olla kiva lisä. Täytetyt croisantit myös.

  19. Sofia says:

    Laktoosittomia tuotteita olisi kiva saada. Täytetyt croisantit..

  20. Arja says:

    Täytetyt patongit olis herkullisia!!!!

  21. moonangel says:

    Smoothiet tai rahkavälipalat, joihin ei olisi lisätty sokeria.

  22. Tiitu says:

    Aika kiva valikoimahan noita on jo nykyiselläänkin, mutta kaipaisin myös monipuolisempaa proteiinin lähde valikoimaa salaatteihin (nythän suurin osa on kanasalaatteja) ja kotimaisuutta myös noihin marja ja hedelmäannoksiin.

  23. Ella Vee. says:

    Smoothiet olis jees!

  24. TinttiS says:

    Joukkoon voisi lisätä esim. mysli-rahka-komboja tai täytettyjä croissanteja.

  25. Saiann says:

    Smoothieita! Tulisi varmasti napattua sellainen terveellisenä välipalana mukaan:)

  26. Maisa says:

    Gluteenittomia eväitä ja tuorepuuroja! 🙂

  27. Pieta says:

    Sokerittomat smoothiet ja noita marjoja sekoituksenakin (eivätkös ne ole nyt mansikat ja mustikat erikseen?).

  28. Hanna says:

    Täytetty tortilla rulla ja marja smoothie:)

  29. Sini says:

    Smoothiet tai sellaiset ihanat rahka-granola-marjakerrosherkut olisivat ihania!

  30. Lumikide says:

    Kasviskippoja ja smoothieita 🙂

  31. Mini says:

    Sushilajitelma tai erilaisia tuorepuuroja, vähän jotain uutta ja erilaista!

  32. Jenni says:

    Smoothiet ja frootiet maistuisi! Samoin joku rahka/turk.joghurtti ja tuoreet marjat.

  33. Annuli says:

    Pähkinöitä, avokadoa tai jotain hyviä rasvoja lissää näihin salaatteihin. Menevät kyllä kokeiluun ihan tuommoisenaankin 😉

  34. Smoothiet! Perushedelmistä. Lisäksi salaattipohjia, joihin ite voisi täytteet valita oman maun mukaan.

  35. Mietin ensin että en kaipaa sinne mitään, että valikoima on ihan hyvä noin. Mutta sitten luin edellisiä kommentteja ja löytyihän sieltä hyviä ideoita uusiksi tuotteiksi, kuten nyt vaikka smoothie, sokeriton versio sitten, kiitos! 😉 Mutta siis itsekin olen tutustunut tuotteisiin (lähinnä salaattipohjiin ja aiemmin jo salaatteihin, oletan että ne ovat samoja mitä on ollut hyllyssä jo aiemminkin) ja aion hyödyntää “corneria” jatkossakin!

  36. Marjo says:

    Kolmioleipiin kasvisvaihto sekä smoothieita

  37. Meri says:

    Granola-jugurttipikarit marjoilla / eksoottisemmilla hedelmillä olisi kiva lisä välipalavalikoimaan.

  38. LauraS says:

    Enemmän erilaisia hedelmäkippoja sekä “napostelukasviksia/-juureksia” 🙂

  39. Annu says:

    Minusta valikoima on ihan näppärä noinkin omiin tarpeisiini. toki toivoisi että annokset valmistettaisiin kotimaisista tuotteista.

  40. SAMP says:

    Olen innostunut terveellisistä tuorepuuroista, jotka sopisivat hyvin myös välipalaksi. Lisäksi terveelliset sokerittomat smoothiet olisivat kivoja ja helppoja esim. lasten kanssa!

  41. Lena says:

    Salaatit ovat ikisuosikkejani, erityisesti juustoiset sellaiset. Myös smoothiet olisivat kiva lisä, ne ovat niin helppo välipala mukaan napattavaksi.

  42. Päivi says:

    Pestosalaatti on suosikkini, mutta tuorepuuroja toivoisin välipalavalikoimaan!

  43. Henna says:

    Sushilajitelma Lidlin hinnoilla 😀

  44. HannaL says:

    Smoothiet olisi mielestäni loistava lisä valikoimaan.

  45. Creme says:

    Täytetyt patongit reiluilla täytteillä ja täytetyt wrapit hieman eksoottisimmilla täytteillä olisi kivoja (tex mex jne.).

    Mutta kokonaisuudessaan todella hienoa valikoiman lisäystä Lidlillä 🙂 vielä en ole päässyt testailemaan, mutta ehkä muutaman päivän sisällä.

  46. Hanna says:

    Smoothiet ja täytetyt patongit 🙂

  47. klaara says:

    Juusto-hedelmäsalaatti sekä vuohenjuustosalaatti.

  48. Jenna says:

    smoothieita, tuorepuristettuja mehuja ja helppoja terveellisiä välipaloja! 🙂

  49. Riina says:

    Erilaisia pähkinöitähän Lidlissä on jo nyt irtomyynnissä, mutta ne ovat suolattuja ja paahdettuja. Tahtoisin ehdottomasti irtomyyntiin pähkinöitä ihan luonnollisena, ja nämä sopisivatkin hyvin tuonne fresh cornerin puolelle.
    Lisäksi jotkut proteiinirahkapohjaiset smoothiet ilman lisättyä sokeria voisi olla kivoja. Salaattipuolelle voisi lisätä lämminsavulohisalaatin.

  50. JeejeeJenna says:

    Toivoisin marjafrootieta, vinkkinä lidlille suosittelisin Roberts Berry Smoothie:ta valmistajaksi/tavarantoimittajaksi/virikkeeksi, tutustuin heidän tuotteisiin viime viikolla messuilla ja mustikkasmoothie oli täysin erilainen kuin minkään muun valmistajan, maistui ihan suoraan metsästä poimitulta tuoreelta mustikalta. Nom!

  51. Tarja says:

    Fresh Corner on mahtava juttu! Useampi salaatti jo koemaistettu ja tykätty. Smoothieita toivoisin valikoimaan; niitä olisi kiva napata salaatin kaveriksi!

  52. Sirkku says:

    Erilaiset täytetyt patongit olisivat mukava juttu. Myös hedelmä-juustotsalaatit ovat mieleeni.

  53. Veera says:

    Ompas monipuolinen valikoima.

    Katkarapusalaatti on suurta herkkua joten sitä olisin toivonut jos ei olisi jo ollut valikoimassa. Noh, mitä nyt sit enää jää jäljelle niin se smoothie joka on näppärä ja terveellinen välipala. 🙂

  54. Tiia says:

    Smoothiet olisi tosiaan kiva lisä Fresh corneriin (:

  55. pOp says:

    Mä falafel-salaattia maistoin ja tykkäsin, hyllystä löytyy silti monta uutta kokeilemisen arvoista maisteltavaa!

  56. Sini says:

    Erilaiset patongit olisi kivoja, sekä ruisleipiin ehdottomasti lisää makuja! Salaattipuolella toivoisin kanasalaattia, sekä erilaisia salaatinkastikkeita. Myös pastasalaatteja voisi olla erilaisia, tomaattista, pestoista, juustoista, pippurista… Näitähän riittää! 🙂

  57. Iina says:

    smoothieita kaipaisin minäkin. Niin helppoja ottaa matkaan mukaan…

  58. Pinja H says:

    Hedelmäsalaatteja, marjoja, sushitkin olisi hyvä homma. =) Vaikuttaa tosi hyville nämä lounaat.

  59. Susanna says:

    Monipuolisemmin marjoja 🙂

  60. Milla says:

    Täytettyjä patonkeja tai croissantteja! : )) Smoothietkin olisi kivoja!

  61. Wefa says:

    Olen ehtinyt testata vasta yhtä salaattivaihtoehtoa, hyvältä vaikuttaa! Toivoisin valikoimaan vielä täysjyväviljaisia täytettyjä patonkeja.

  62. Jen says:

    Rahka-myslimaljat hedelmillä tai marjoilla kruunattuina.

  63. Fanni says:

    Smoothiet ois kyllä huippu lisä! ü

  64. Anna says:

    Täytetyt patongit olisi kivoja. Siis sellaiset kevyet eikä mitkään majoneesia täynnä olevat.

  65. Ramona says:

    Valmiissa salaateissa on minulle se ongelma että melkein aina niissä on jotain mistä en itse pidä, ja kyllä olen tietoinen siintä että olen aika nirso ruuan suhteen. Mutta eihän sille mitään voi jos ei tykkää 🙂 sen takia minun mielestä optimi pikalounas olisi sellainen että pystyy itse koota salaatinsa, mutta nopeasti. Esim. salaatti on yhdessä askissa, tomaattia yhdessä, kananmunaa toisessa, kastikkeet erillään jne.

  66. Anneli says:

    Minäkin yllätyin iloisesti tästä uudesta tuoteperheestä, paikallinen Lidl on mukavasti työmatkan varrella. Salaateista olen pitänyt, joskin lounassalaateissa on itselleni sellainen probleemi, että en syö kanaa enkä katkarapuja. Muutama vaihtoehto onneksi itsellenikin tuolta silti löytyy, mutta eipä haittaisi, jos löytyisi vielä pari salaattia, joissa proteiinin lähteenä olisi vaikkapa papuja tai tofua. Rieskakolmiot on myös kokeiltu ja hyväksi havaittu. Jonkinlaiset rieska- tai tortillarullat erilaisilla täytteillä voisivat olla myös mukava eväs ja helppo natustella vaikka bussieväänä kotimaan matkailussa tai puistopiknikillä. Puistopiknikiä silmällä pitäen myös vaikka miniporkkanat ja muut kasvistikut dippeineen voisi olla kätevä lisä. Työpaikkalounaita ajatellen jotkut freshit, mikrovalmiit keitot olisivat käteviä. Ilolla odottelen, miten tuoteperhe tästä laajenee.

  67. Cherry says:

    Vau, kivoja uutuuksia. Lidlissä ei tule käytyä, ehkä näiden perässä voisi mennä 🙂
    Monipuoliselta vaikuttaa kyllä.. hmmm.. jotain juustoista salaattia ehkä kaipaan tai tonnikalasalaattia?

  68. Viola says:

    Itsekin ilahduin kovasti, kun ekaa kertaa näihin uutuuksiin törmäsin! Ja pakko vielä hehkuttaa, miten hurmaava suomennnus “vietävä syötävä” on!

    Olisi mahtavaa, jos mukaan saisi vielä lisää kasvissyöjille sopivia salaattivaihtoehtoja, esimerkiksi pavuilla tai linsseillä!

  69. Heidi says:

    Erilaiset salaatit ja sellaiset jogurtit, jossa on erikseen mysliä mukana olisivat niitä parhaimpia tuotteita.

  70. Siinatar says:

    Wrappeja vielä toivoisin valikoimiin. Mukaan kivaan arvontaan!

  71. Vivian says:

    Hedelmiin toivoisin lisää vaihtoehtoja vielä

  72. Heini says:

    Aika kivan kattava tuo fresh corner jo on, salaatit on kivoja! Mutta smoothiet mullakin ekana tuli mieleen toivetta pohtiessani. Eikä liian makeat sellaiset 🙂

  73. Jatta says:

    Smoothiet valikoimaan, sekä marjoja runsaammin – muuten niin hyvään lidil valikoimaan täälläkin kaivataan.:)

  74. Petra says:

    Smotiet olisivat minunkin toiveeni. T. Petra

  75. P says:

    Tuorepuurot esim. hedelmillä, marjoilla & siemenillä höystettynä.

Kommentoi