kevään makuja

13.4.2015

Yhteistyössä Lurton Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc

Kevät ja kesä ovat keveiden brunssien ja lounaiden aikaa, ja ehdottomasti myös valkoviinin kulta-aikaa! Katsoin eilen olevani enemmän hyödyksi keittiössä, kuin karsimassa itselleni vieraita tavaroita, kun en varsinaisesti  voi tai osaa arvioida, mikä tulee säilyttää, ja mikä ei. Niinpä minä jäin päivän aluksi kotiin, ja huolehdin muuttoporukan muonituksesta. Lauantainen lämmin sää sai mielen jo varsin keväiselle moodille, ja kokosin aterian Nordalcon Sauvignon Blanc valkkarin ympärille. Kalaa, parsaa ja ripaus välimeren makuja; tomaattia, pestoa ja oliiviöljyä. Tervetuloa kevät!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lurton Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc, on Alkon top kolmosessa, myydyimmät valkoviinit (pullot), ja samalla Alkon myydyin laatikkovalkkari. Hapokas ja kivan kirpeä viini sopii ruokapöydän lisäksi seurusteluun ja juhlaan. Loistava valinta kalalle ja äyriäisille, sekä keveille salaateille. Varsinainen kuvaus kuuluu: “Kuiva hapokas, sitruksinen, kevyen karviaismainen, yrttinen, hennon mineraalinen.” Edullinen valkoviini (alle kymmenen euroa) pärjää vertailussa hyvin kalliimmille viineille ja onkin loistava valinta juuri hintalaatusuhteensakin vuoksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevään ehdoton ruokaykkönen on parsa, ja tällä kertaa käärin tuon vihreän herkun kevyesti parmankinkun sisään. Kolmen-neljän minuutin kiehautus, nopea huuhtelu kylmällä vedellä, ja tämän jälkeen pitkittäin halkaistuja kinkkusiivuja parsan ympärille. Hetkeksi uuniin ja päälle sitruunalla maustettua öljyä tai voisulaa. Ei voi olla tykkäämättä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rasvainen lohi on hyvä grillattava, mutta vesisateen vuoksi tyydyin kypsentämään kalanpalat nopeasti uunin grillivastuksen alla. Suolaa, pippuria ja lisäksi tilliä, creme fraichea ja limelohkoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pestomaustettua broilersalaattia ja kirsikkatomaatteja yrttiöljyssä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Croissantteja, uunissa paahdettuja patonginpaloja pestolla, sekä mozzarellalla, ja tietysti mansikoita ja melonipaloja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näillä eväillä voisi oikein hyvin silitellä myös vapun, mutta miksei useammin ihan tavallisen viikonlopunkin. Viini on sen verran kevyt ja raikas, etten ihmettele ollenkaan sen suosiota hanapakkauksena. Loistava valkkari kevään makujen kylkeen niin kotona, kuin mökilläkin. Ja tietenkin varma valinta kevään juhliin.

Mutta tiedättekö, mikä kruunaisi koko aterian? Se, että kaiken voisi kantaa ulos, ja istua isolla porukalla pitkän pöydän ääreen. Syödä auringonpaisteessa, ja nauttia kesästä.

Sitä odotellessa, aurinkoista uutta viikkoa!


Kommentoi