risteyskohta

16.4.2015

Oho, torstai jo!

Meillä on oltu tämä viikko vähän nuhaneniä, esikoinen siinäkin määrin, että nyt huilataan kolmatta päivää kotona. Viime viikonlopun muuttopuuhat ja lämmin, mutta petollinen, kevätsää tekivät tepposensa. Liian vähissä vaatteissa, ulos ja sisään, avonainen ovi jne., tiedätte mitä tarkoitan. Kampaamokäyntejä lukuun ottamatta varsinainen kotoiluviikko, ja kyllähän se näkyy. Tänään oli pakko aloittaa aamulla raivaustyöt ja siivoilla paikkoja kuntoon. Tuli heti herättyä sellainen fiilis, kuin joku olisi räjäyttänyt ison lelukontin taloomme. Tiedätte varmaan jälleen mitä tarkoitan!? 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heitin jo viime viikolla tästä toisesta eteisestä maton pois, ja nyt olen kehittänyt itselleni pienen matto-ongelman. Tämä tila on sellainen risteyskohta, kulkua on työhuoneeseen, keittiöön, kellariin ja kylppäriin. Niin, ja tietty ulos, onhan tämä eteinen, vaikkei tuota sisäänkäyntiä varsinaisesti juurikaan käytetä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielessäni on jonkinmoinen luonnonkuitumatto, sillä tilasta on näköyhteys niin keittiöön kuin työhuoneeseenkin, ja niissä molemmissa on luonnonsävyiset juuttimatot. Onneksi näin kesää kohti mentäessä matolla ei ole mikään kauhea kiire, ja voin pohtia hankintaa rauhassa. Tässä tilassa mattovalinnan haasteelliseksi tekee huoneen muoto. 140×200 kokoinen matto näyttää vähän typerältä, parempi olisi esimerkiksi 160×200, tai jopa 160×190, mutta sellaisia on harvemmin tarjolla, ja teettäminen tulisi äärettömän kalliiksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta, nyt täällä vallitsee ihana päikkärihiljaisuus, ja otan siitä ilosta kaiken irti. Pari lehteä on jäänyt ajan puutteen vuoksi lukematta, ja niihin tartun nyt!

Kivaa torstaita!

Niin juu, niitä kuvia ennen remppaa löytyy täältä.


19 Responses to “risteyskohta”

  1. salla says:

    Jos en ihan väärin muista niin ikeaan on tullut taas sitä juutti mattoa isommassa koossa myyntiin, on vain nykyisin eri nimellä (lohals tsi joku semmonen..) 🙂

    • Toisaalta se olis kiva tähän, mutta kun noi koot ei sov eteiseen millään. En halua matto kaapin alle, vaan mielummin sen eteen.
      Mutta kiva tietää, että mattoa taas saa. Pitää ehkä toinen keittiön matto päivittää, kun se on vähän saanut huonoa kohtelua. 🙂

  2. Kaunis tila! Pakko kommentoida tuohon maton teettämiseen.
    Mä teetätin sisustussuunnittelutmston kautta eteisen maton, ja ei se minusta järkyttävän kallis ollut… Taisi olla n.350 euroa. Onhan se kallis, mutta ei musta ihan jäätävän kallis? vai?
    Ja se on kyllä aika iso, n. 190 x 2,5 ?( jos nyt oikein muistan noi mitat… )
    Se ei tosin ole luonnonkuitu, koska se on eteinen… Mutta todella laadukas ja helppohoitoinen… Olisin halunnut sisal-maton, mutta kun siinä kuljetaan kengillä ja kurailmalla ja koira ja kaikki, niin valitsin sisalin näköisen vaihtoehdon, joka ei mee kastuessaan pilalle. Edelliseen kotiin teetätin sisalista pitkän käytävämaton, ja ei sekään musta mikään kallis ollut? Ja niitä vaihtoehtoja on todella paljon mistä valita.

    Mutta yksi ystäväni kyllä teetätti sisustusliikkeessä sisal-maton, mikä oli aika pieni, n.160×200, ja se muistaakseni maksoi yli 600 euroa, että niissäkin on hurjia eroja. Siinä matossa tosin oli sellaiset paksut kanttaukset reunoilla, tiedä sitten johtuko siitä se hinta?

    • No johan on hintaeroja! Joo, 350€ on ihan ok hinta matosta, joka kestää aikaa ja kulutusta. Ja sitä mä nyt vähän haenkin. Ettei niitä rimpulamattoja olis kauheeta kasaa jossain vintillä.
      Täytyy miettiä. Tässä huoneessa tota varsinaista eteiskulutusta ei ole, koska tästä ei kuljeta ulos. Korkeintaan tuulikaapista otetaan tossut ja käydään postilaatikolla, mutta kengillä tähän ei enää tulla.

  3. Maria says:

    Meillä sisalmatto toiminut moitteetta yhdeksän vuotta. Teetetty mittojen mukaan edelliseen kotiin, mutta sopinut hienosti myös nykyiseen taloon. Sisal kestää lapset ja kotieläimet, enkä yhtään vähättele sitä, että se kerää sisäänsä myös hiekanmurut. Tuulikaapissa meillä tosin kookosmatto, joka kerää ne enimmät hiekat.

    Esim. Mattotalo Helmasta saa mittojen mukaan erisävyisiä, erilaisilla ja -värisillä kanttauksilla. Kannattaa harkita 🙂

  4. Janna says:

    Ihanan raikkaan näköistä! Rupesin tässä kuvia katsellessa miettimään, aiotteko laittaa eteiseen tai muualle taloon jalkalistoja ollenkaan? 🙂

  5. Ihana kaappivanhus! Todella kaunis <3

  6. Johanna says:

    Miten olis joku suuri pyöreä matto? Meillä oli yhdessä asunnossa sellainen vastaavassa kohtaa (se välitila oli kyllä varmaankin huomattavasti tuota teidän tilaa pienempi), ja se yhdisti tilat hauskasti. Täällä sellaiset liikkeet, mitkä myyvät kokolattiamattoja, tekevät myös kanttauksia, jos asiakas haluaa jostakin mattolaadusta (luonnonkuidut mukaan lukien) kokolattiamaton sijaan kantatun maton. Se voi tulla huomattavasti halvemmaksi kuin sisustusliikkeessä ja valinnavaraakin on paljon.

    • No pyöreä on nyt käynyt mielessä, Tine K:lle katselin tulleen hyvin noiden muiden mattojen kaltainen versio juuri pyöreenä. Se tavallaan pehmittäisi huoneesta kulmat pois.
      Pitää noihin mattovaihtoehtoihin kyllä perehtyä hyvin. 🙂

  7. Minna says:

    Se sinun vanha mattosi oli ihana, ihastuin siihen joskus ja toivoin löytäväni samanhenkisen 🙂 Eli vanhassa vara parempi minun mielestä 😉

  8. Jade says:

    Kodin ykkösessä oli viime kesänä myynnissä pyöreitä ja soikeita luonnonkuituisia mattoja, voisi olla kiva tuossakin kohti.

    Itselläni on kerrostalokodin eteisessä valkoinen (kyllä!) muovinarumatto jonka voi näppärästi pesaista ja on kevyt käsitellä. Se on Hanna Korvelan vanhempaa mallistoa ja ihan rautakaupasta sen ostin. Pappelinalla taitaa olla myös myynnissä kivoja muovimattoja.

    • Joo, pyöreästä tuossa yllä olikin jo puhetta, ja sitä pitää kyllä nyt miettiä.
      Muovimattoa en tähän halua, eikä sille ole tarvetta, sillä tämä on niitä huoneita, jossa lattia pysyy melkein puhtaimpana, kun sisäänkäyntiä ei kuitenkaan käytetä. Lisäksi vanhassa talossa maton pitää myös eristää talon alta puskevaa kylmää, ja muovi on siinä aika huono.

  9. Jade says:

    Kodin ykkösessä oli viime kesänä myynnissä pyöreitä ja soikeita luonnonkuituisia mattoja, voisi olla kiva tuossakin kohti.

    Itselläni on kerrostalokodin eteisessä valko-harmaa (kyllä!) muovinarumatto jonka voi näppärästi pesaista ja on kevyt käsitellä. Se on Hanna Korvelan vanhempaa mallistoa ja ihan rautakaupasta sen ostin. Pappelinalla taitaa olla myös myynnissä kivoja muovimattoja.

  10. Anu says:

    Vinkkaan että Hobby hallissa on villamatot alessa, isompi koko (160×230) vain 65e. Normaalisti yli 160e!! Väreinä luonnonvalkoinen ja ihana tumman harmaa. Nimimerkillä pakettia odotellessa

Kommentoi