Sileät ja kiiltävät hiukset

14.1.2016

Teen aina vuoden vaihtuessa itseni kanssa jonkinlaisen diilin. Teemana on “pidän itsestäni parempaa huolta”, mutta se ei tarkoita laihtumista tai jonkinlaisia liikuntatavoitteita, vaan sellaista kokonaisvaltaista itsestään huolehtimista. Sitä että samaan aikaan kun miettii kehon terveyttä, jaksaa ajatella kauneutta, rentoutumista jne. Ne voi olla ihan pieniä juttuja, kuten venyttelen lihaksiani enemmän, menen aikaisemmin nukkumaan, otan itselleni aikaa lukeakseni kirjoja, tai hoidan ihoani ja hiuksiani paremmin ja otan aikaa itseni “hemmotteluun”.

Monet pienten lasten äidit on jossain kohtaa ehkä elänyt vaiheen, kun ei jaksa tai ehdi edes suihkuun, saati että hiustenpesu kiinnostaisi. Nuo ovat yleensä niitä vauvavuoden sudenkuoppia, mutta kyllähän me myöhemminkin luistetaan itsemme hoidosta vedoten äitiyteen tai kiireeseen. Kuivat kantapäät pitäisi hio, säärikarvat poistaa, ja hiukset kaipaisivat tehohoitoa. Ostetaan ehkä naamioita, jotka jäävät käyttämättä, ja seerumeita, joita ei sitten jaksetakaan litkiä naamaamme joka ainoa ilta. Täysin inhimillistä, mutta itseään on välillä ihan hyvä herätellä.

Ajattelin näin alkuvuoden kunniaksi, kun oma diilikin kolkuttelee vielä mukavasti takaraivoa, keskittyä hiukan kosmetiikkajuttuihin ja postata tuotteista, jotka ovat osoittautuneet itselleni toimiviksi ja jääneet käyttöön. Bloggaajat testaavat vuosittain jos jonkinlaista kosmetiikka, mutta aika moni tuote päätyy ainakin itselläni kategoriaan “ihan hyvä, tulipa testattua”. Vain pieni osa tuotteista tekee vähän isomman vaikutuksen ja jää jopa vakkarikäyttöön. Viime vuodelta on muutama hyvä löytö, niin tuotteista, joita on tullut testattavaksi blogin kautta, kuin tuotteista joita on löytynyt sitä oikeaa juttua metsästäessä.

Ajattelin aloittaa hiuksista ja niiden hoidosta. Näin pakkaskeleillä kun hiusten karheus ja sähköisyys koettelee monia naisia, ja miksei miehiäkin. Haussa on silottavat ja ravitsevat tuotteet, joilla saadaan kuontalo kiiltämään ja hehkumaan vaikka pipon alla. Tuote joka on samaan aikaan tarpeeksi hoitava, mutta ei kuitenkaan latista hentoa suomalaista hiusta.

Viime vuoden hiustenhoitolöytö oli Orofluidon Asia -sarja. Orofluidon tuotteisiin tutustuin joskus 2011-2012 hiusöljyn muodossa, ja öljy on säilynyt suosikkinani, vaikkakin sitä piti tilailla aina ulkomailta asti. Viime vuoden yksi ilouutinen oli, että Orofluidon tuotteet rantautuivat suomalaisten kampaamojen hyllyille. Kiva juttu siitäkin syystä, että sarja haastaa jo hinnoillaan monet kalliit kampaamomerkit. Tuotteiden hinnat on n. 16-24 euron välillä, eli niitä saa Suomesta yhtä edullisesti kuin aikoinaan ulkomailta.

Sain loppusyksystä kokeiluun Orofluidon Asia -sarjan ja ihastuin tuotteisiin oikeesti tosi paljon. Kuten Asia -sanasta voi päätellä, tässä tuotesarjassa on vahva kaukomaiden tuoksu, mutta nimi viittaa varmasti myös siihen, että Aasiassa hiukset ovat yksi terveyden ja hyvinvoinnin mittari. Kaukomaita löytyy myös tuotteiden ainesosista. Tsubakiöljyn luvataan estävän hiusten pörröisyyttä ja
bambu-uutteen ravitsevan, sekä lisäävän hiusten vastustuskykyä. Samalla bambu-uute suojaa ympäristön haittavaikutuksilta.
Riisiöljy vahvistaa hiuskuitua ja auttaa estämään haaroittumista, sen luvataan myös lisäävän sitä kiiltoa.

Tuoksultaan nämä tuotteet eroavat hyvin paljon totutuista hiustenhoitotuotteiden tuoksuista. Ei vahva, eikä pistävä, ei missään nimessä purkkamaisen makea tai halpa, vaan mieluummin täyteläinen ja lämmittävä. Niitä harvoja kertoja kun mieheni huomauttaa hiusteni tuoksusta koin silloin kun ensimmäisiä kertoja käytin tuotteita. Olen jopa vähän pettynyt siihen, että nenä on niin tottunut tuoksuun, ettei suihkussa enää saa sitä samanlaista itämaista mielikuvamatkaa, joka aikoinaan tuli.

Mutta on näissä tuotteissa toki tuoksun lisäksi niitä tärkeämpiäkin ominaisuuksia, joiden vuoksi jäin koukkuun. Yksi on shampoon riittoisuus ja ihana vaahtoaminen. Itse vaahdotan hiukset pariin kertaan (varsinkin jos niissä on paljon muotoilutuotteita), ja vaikka olen kyllä ihan mahdoton läträäjä, olen koko ajan oppimassa paremmin, ettei hiuksiin tarvitse plutata yhdellä pesukerralla koko pulloa pesuainetta. Orofluidon Asia -shampoo vaahtoutuu melkein kermavaahdoksi, vai pitäisikö sanoa, että vaahto muistuttaa kuohkeudeltaan vanhaa kunnon muotovaahtoa. Pienelläkin määrällä saa siis paksunkin hiuskypärän puhtaaksi.

Sarjan hoitoaine tekee lyhykäisyydessään juuri sen, minkä lupaakin. Silottaa, poistaa karheutta ja minimoi pörröisyyttä. Se lupaa myös korjata hiusta. Ei latista, vaan tekee hiuksesta vahvan mutta kiiltävän – ja helposti harjattavan, joka ainakin itselläni on yksi tärkeimmistä kriteereistä hiustenhoitotuotteita valitessa.

Tämän sarjan tähti on kuitenkin Zen Control Mask! Hiusnaamio, joka tekee ihmeitä. Tämä on oikeesti niin ihana, että suosittelen kokeilemaan, vaikka et muuten sarjasta innostuisikaan. Naamio on juuri sellainen saunaankin sopiva (laita hiukset toki pyyhkeen sisään), tai jos et omista saunaa, tai muuten vaan et ole aktiivisesti saunova ihminen (kuten minä), voit lämmittää purkkia ihan pikkuisen mikrossa ja hieroa lämpimän tuotteen pyyhekuiviin hiuksiin. Tämän pitäisi tehota jo muutamassa minuutissa, mutta ei ole tehnyt vahinkoa vaikka on ollut päässäni välillä melkein 20 minuuttia. Eli löylyissäkin ehtii olla. Vaikutusajan jälkeen hiukset huudellaan, ja hiussuomut vielä suljetaan tavallisella hoitoaineella, jolloin kaikki mahdollinen hyöty jää sinne hiuksen sisään.

Sarjaan kuuluu myös eliksiiri, mutta se on itselläni jäänyt vähemmälle käytölle. Kevyt öljy, jota voit vielä sivellä kosteaan hiukseen viimeistä silausta antamaan. Sama kukkaistuoksu, ja hoitavat aineet ovat myös tässä purnukassa. Eliksiiri toimii myös tehohoitona, eli sitä voi laittaa illalla hiuksiin oikein tuhdisti ja pestä aamulla sitten pois.

Itse tykkään kovasti myös Orofluidon pakkauksista. Ne on jotenkin tosi ylellisen oloiset. Se perussarja, johon tutustuin aikoinaan, on pakattu kultaisiin pakkauksiin, mutta tässä Asia -sarjassa purnukat on herkullisen punaisia. Ja vaikkei sillä pakkauksella olisikaan mitään tekemistä tuotteen laadun kanssa, niin itse arvostan kyllä, että pakkaus on kaunis, ja purnukat rohkenee pitää esillä.

Orofluidoja ei löydy marketista, eli ovat tosiaan vain ja ainoastaan kampaamoista saatavia. Mitään jälleenmyyjä listaa mulla ei ole, mutta jos sarja ei kuulu oman kampaajasi valikoimiin, kysy josko hän voisi sitä tilata (omani nimittäin otti sarjan itselleen myös myyntiin). Tuote- ja jälleenmyyjäkyselyt kannattaa laittaa facebookin kautta https://www.facebook.com/ourpassionyourstyle. Sieltä löytyy myös muita vinkkejä hiustenhoitoon ja muotoiluun, minä kun en ole alan ammattilainen.

Orofluido Asia -sarjan tuotteet sain siis kokeiluun blogin kautta.

Kivaa torstaita!


9 Responses to “Sileät ja kiiltävät hiukset”

  1. Anu says:

    Moi pitkästä aikaa! Itsestään huolehtiminen on parasta mitä voi itselleen tehdä. Sun hiuksien takia on pakko jättää kommentti. Edellisessä postauksessa on niin upeat sun hiukset!!

    • No moi!!! ♡ Ja tosiaan pitkästä aikaa! Onpas kiva kuulla sinusta! ♡♡♡

      Ja se sellainen terve itsekyys, että ottaa aikaa itselleen, on kyllä äärettömän tärkeää. Niin helppo kun on vain solahtaa sinne jonnekin mukavuusalueelle.
      Ja kiitos, tämä on kyllä pitkien siusten inhokkiaikaa, kuin kuiva ilma tekee tukasta sähköisen, mutta onneksi hyvillä tuotteilla saa apua ja kuontalo pysyy ryhdissä. 🙂

  2. Minna says:

    Heips!
    Olen samaa mieltä tuosta sarjasta, se on kertakaikkisen ihana! Sain shampoon ja hoitoaineen kampaajaltani joululahjaksi ja nyt olen niitä muutaman kerran käyttänyt. Niistä tuli suosikkejani kertaheitolla!

  3. Maria says:

    Hei,
    Minulla onkin juuri shampoon ja muiden hiustutteiden osto pian edessä..(kui ne loppuu muka aina ihan yhtäkkiä) Nyt pitää vaan alkaa metsästää Turun alueelta mistä kampaamosta noita löytyisi kokeiluun. Oma kampaajani on Hki:ssä asti ja juuri joulun välipäivinä kävin hänen luonaan joten seuraavaan kampaamoreissuun asti en pärjää. Et sattuisi tietää kuka/muikä kampaamo Turun (keskusta) alueella myy tuota sarjaa.
    Kiitokset taas ihanaista lukuhetkistä, blogiasi on niin ihana lukea..harvemmin vaan tulee kommetoitua vaikka päivittäin käyn katsoo kirjuutuksiasi. Ja hei se pannari menee kokeiluun huomenna…Poju huusi hiphurraa kun lupasin tehdä viikonloppuna hyvää tai parempaa pannaria!!!
    -Maria

    • Tiedän tunteen. Itse olen löytänyt aika paljon sellaista kosmetiikkaa, mitä onneksi saa näin pienestäkin kylästä. Ja ihan just sen vuoksi hyvä, että en oikein osaa ennustaa niiden tuotteiden loppumista, eli mullakin ne loppuu aina yllättäin. 🙂

      Tuolta Facebookin kautta voi kysellä jälleenmyyjiä, mutta jos et itse ole facessa, tai muuten halua, niin voin myös kysyä sun puolesta? Sano vaan, niin laitan asian eteenpäin. 🙂

      Kiitos muutenkin kivoista sanoistasi. Kiva, jos viihdyt blogissani, ja ihan mahtavaa, jos pannariohje saa pikkumiehen iloiseksi.
      Mukavaa ja pannarin makuista viikonloppua sinne teille. 🙂

      • Maria says:

        Moi; jos vaan kerkiät kysellä niin olisin niin kiitollinen..kun en ole facessa niin tämän auttaisi paljon <3
        Ja nyt pannarin tekoon!!
        -Maria

        • Kysyn, ja palaan sulle!

          ihanaa iltaa, toivottavasti pannari maistui! 🙂

        • Hei, Maria.

          Ikäväkseni joudun ilmoittamaan, että Turun seudulla ei ole vielä yhtään kampaamoa, jossa näitä tuotteita myytäisiin. Käsittääkseni Revlonilta puuttuu vielä myyjä länsisuomen alueelta.
          Kun kuitenkin asiaa tiedustelin, sain kuulla, että tuotteita pitäisi saada helposti tilattua ihan yhtäkin asiakasta ajatellen, eli jos vain löydät palveluhaluisen kampaajan, hän pystyy tuotteet kyllä sinulle tilaamaan.
          Toivotaan, että uutuustuotteet löytävät tiensä koko Suomen laajuudelle. 🙂

          Mukavaa uutta viikkoa!

Kommentoi