Oi ihana maaliskuu

03.3.2016

Ollaan toki jo kolmannessa päivässä, mutta tässäkin hypetyksessä tulen tyylilleni uskollisena vähän jälkijunassa.

Alkuvuosi toi helpotuksen kahden vuoden superväsymykseen, mutta helmikuu oli niin kiireinen ja täynnä ohjelmaa, että lisääntyneestä energiasta ei ehkä tullut nautittua parhaalla mahdollisella tavalla. Jos jotain olen itsestäni viime vuosina oppinut, niin sen että sisälläni asuu pieni downshiftaaja. Laiskuuden synonyymiksikin haukuttu termi jakaa kansaa ja mielipiteitä. Näin vuosien ylisuorittamisen jälkeen se kuitenkin tarkoittaa mulle sitä, että elämässä tarvitaan aikaa ihan vain olemiseenkin. Siihen, että voi seistä puiden juurella ja kuunnella linnunlaulua, tai parhaassa tapauksessa kuulla, kuinka happi virtaa suonissa ja verenpaine laskee ja kohina hiljenee. Siitäkin huolimatta, että syke- ja aktiivisuusmittarit käskevät meitä liikkumaan enemmän, suorittamaan enemmän ja tekemään enemmän.

On tavallaan trendikästä, että kalenteri on täynnä merkintöjä, joka päivälle kiirettä ja minuuttiaikatauluja. Samaan aikaan uupumiset ja burnoutit yleistyvät, mutta kukaan ei oikein kehtaa sanoa, ettei jaksa. Ettei vain leimautuisi. Niin, sitähän me vähän pelätään, laiskan ihmisen leimaa. Mutta ihan vain pysähtyminen luontoonkin edistää terveyttä – samaan tapaan kuin hikilenkki. Itsestään huolehtiminen kun ei tee kenestäkään laiskaa. Ei edes silloin, kun joku haluaa sinulle niin väen vängällä väittää. On paljon rohkeampaa kuunnella itseään, kuin mennä valtavirran mukana.
Myönnän, että opettelen tätä itsekin vasta, ja jaksamattomuuskin on helpompi kertoa läheiselle ja ehkä kuitata silti huumorin nimissä ”olen tullut varmaan vanhaksi” -kortilla. Mutta eihän kyse ole iästä, siinä missä ei laiskuudestakaan. Osalle ihmisitä vain riittää vähempi, ja osa sitten kaipaa ympärilleen jatkuvaa säpinää. Tässäkin asiassa olemme yksilöitä.

maaliskuu

Keskiviikkoaamuna tajusin päivän pitenemisen oikein konkreettisesti. Kun melkein kahden viikon tauon jälkeen palattiin arkiaamujen rytmiin, jolloin kaikki asiat tehdään joka päivä samalla kellonlyömällä, havahduin siihen että päivä oli valjennut vaikka vasta laitoin puurokattilaa hellalle. Itselleni valon lisääntyminen tuo keväisin energiaa, mutta tässäkin asiassa kannattaa kuunnella itseään, sillä toisille valon lisääntyminen aiheuttaa vastaavasti väsymystä. Ei siis tarvitse olla energinen vain koska muutkin ovat. :)

kubus by lassen

Sain muuten  viime viikolla viimeisen joululahjani. Kynttilänjalan, jota olin toivonutkin jo kahtena edellisenä jouluna. Mieheni oli (jostakin selittämättömästä syystä) vähän myöhään joululahjaostoksilla, ja Sisustuksen Koodissa oli jalkaa jäljellä enää messinkisenä. Ihana toki sekin, mutta tämä on meille parempi. Jo ostohetkellä oli onneksi ilmoitettu, että mikäli väri on väärä, jalan voi vaihtaa, kun mustia taas saadaan varastoon. Koska Turun suuntaan ja Koodiin ei hetkeen ole ollut asiaa, jäi vaihto vähän pitkälle. No, mutta hyvää kannattaa aina odottaa.

kubus

Tällä hetkellä täällä vaivaa kauhea karsimisen tarve. Nyt on sellainen olo, että kaipaan ympärilleni vähemmän. Ehkä kesällä olisi paikallaan pitää joku pihakirppis. Toistaiseksi taidan kuitenkin vain kantaa tavaraa vähän vintille huilaamaan. Ehkä se mieli vielä muuttuu kevään edetessä.

Mukavat torstait kaikille!

Tallenna


8 Responses to “Oi ihana maaliskuu”

 1. Sandy S sanoo:

  Lähtisitkö mukaan haasteeseen, jonka heitin tänään blogissani? Kymmenen sekalaista faktaa itsestäsi? Ohjeet löytyy tämänpäiväisen postaukseni lopusta?

 2. Anu sanoo:

  Ihania kuvia!

  Kyllä tuo rauhoittumisen taito on tarpeellinen tämän päivän maailmassa, on ihana vain olla ja pysähtyä kuuntelemaan hiljaisuutta, ei aina tarvitse olla tehokas ja rynnätä pää kolmantena jalkana eteenpäin. Me olemme käyneet nyt hiihtolomalla parina päivänä laskettelemassa ja se on myös omalla tavallaan rauhoittavaa, pitää keskittyä mäen laskemiseen, ei voi tehdä muuta ja hissillä ylös noustessa oli aikaa omille ajatuksille, samalla kivaa yhdessä oloa perheen kanssa, ei voisi enempää toivoa!

  Toki kun loma loppuu ja arki koittaa niin siinä on tekemistä, että löytää sen hetken rauhoittumiselle ja olemiselle, täyttä päivää kun tekee työssä ja sitten siihen ison perheen arjen pyörittäminen, niin omaa aikaa ei kovasti vaan jää… Mutta lapset kasvavat nopeasti, kohta aikaa on jo ihan liian kanssa, nautin siis myös siitä touhusta niin kauan kuin sitä riittää.

  Ihanaa loopuviikkoa sinne!

  • Olen kanssasi hyvin samoilla linjoilla.
   Ja laskettelut ym. menot ovat juuri hyvää ajankulua siitä syystä, että ne arkiset jutut unohtuvat helposti. Yhdessäolokin on monesti konkreettisempaa kun tehdään juttuja yhdessä.
   Uskon että monelle ktona työskentelevälle tai yrittäjälle juuri se lähteminen antaa sitä loman tunnetta. Kun ei ole koko ajan tavoitettavissa ja jonkinlaisessa hälytysvalmiudessa, olokin rentoutuu paremmin.

   Lapset kasvavat tosiaan nopeasti ja vielä tulee sekin aika, kun itselle olisi liikaakin omia hetkiä. Nautitaan siis näistäkin vuosista. Eikä sen pysähtymisen aina tarvitse ollakaan niin iso hetki. Muutama minuutti aikaa keskittyä hiljaisuuteen ja ehkä vain sen ympärillä olevan havaitsemiseen.

   Ihanaa viikonloppua myös teille ja kaikkea hyvää alkavaan arkeen. :)

 3. Essi sanoo:

  Luonnonvalo tekee kaikesta kauniimpaa!

  Kysymykseni ei liippaa nyt läheltäkään postauksen aihetta, mutta toivottavasti se ei haittaa. Nimittäin keittiöasiaa; perheenlisäyksen myötä isomman kodin hankita tuli ajankohtaiseksi ja nyt tätä uutta kotia odottaa melkoinen remontti. Keittiö menee lattiasta kattoon uusiksi ja haluaisinkin kysyä, oletteko kokeneet betonitason toimivaksi käytännössä? Haaveissa olisi kyseinen taso keittiöön, sillä helppohoitoisuus ja materiaalin aitous vetävät puoleensa. Ja tietenkin se, että tässä olisi edullinen vaihtoehto varsinaiselle kivitasolle. Toinen kysymys kodinkoneista. Jos teillä uuni, liesi, astianpesukone ym. on Ikean mallistosta, niin mitä sanoisit niiden laadusta?

  Meillä ei vielä ennestään ole kokemusta Ikea -keittiöstä, mutta vertailujen jälkeen ollaan kallistumassa siihen suuntaan. Lisäksi olemme kuulleet paljon hyvää kyseisen valmistajan kaapistoista ja muista rakenteista, mutta kodinkoneista emme ole saaneet mitään vinkkiä.

  Olisin erittäin kiitollinen kokemuksistasi ja mielipiteistäsi :)

  • Moikka, Essi! Ja ihan ekaksi hurjasti onnea perheenlisäyksen johdosta! ♡♡♡

   Betonitasosta ei ole pahaa sanottavaa. En ole hetkeäkään katunut, en kyllästynyt tai mitään muutakaan. Toisin kuin edellisen kodin kivitason kanssa… Suosittelen siis lämpimästi! :)

   Ikean keittiössä on samat mekanismit kuin Puustellissa, joten ne jotka Ikean keittiöitä parjaavat, parjaavat lähinnä sitä omaa tietämättömyyttään. Musta olisi hullua maksaa yhtään enemmän, jos edullisemminkin voi saada.
   Mitä tulee koneisiin ihan samaa latua on nekin kuin muutkin. Meillähän tiskikone hajosi puolen vuoden jälkeen (mikä on nykyään kai jo ihan normaalia), mutta homma hoitui helposti soittamalla Ikean asiakaspalveluun ja sieltä saimme Electroluxin lähimmän valtuutetun huoltajan yhteystiedot. Mies tuli Eurasta, kysyi ostopäivän ja homma oli sillä selvä. Korjaus ei siis maksanut meille mitään.

   Mehän ei uusittu kylmälaitteita vielä, koska edellinen asukas oli nekin juuri vaihtanut. Mutta kun niiden aika koittaa, taidamme lampsia Ikeaan ja valita sieltä kaapistoihin integroitavat mallit.

   Ei siis mitään pahaa sanottavaa koneistakaan. Nehän on ihan merkkilaitteita, ja kuuluvat merkkihuollon piiriin.
   Iloisia hetkiä keittiösuunnittelun parissa! :)

 4. Anne Malia sanoo:

  Ihana että oikea kynttilänjalka vihdoin saapui perille. Se kyllä on ihan täydellinen teidän värimaailmaan ja niin ihana kun messinki onkin, täydentää tuo musta kuitenkin niin upeasti paikkansa teillä :) Kiitos kärsivällisyydestä!

  Ihanaa maaliskuuta!

  • On se tosiaan ihana, ja meillä juuri tuossa värissä, vaikka pitkään sitä toistakin ihailin. Nyt vain täytyy kirjoittaa pukille ensi jouluksi siitä isommasta mallista. ;)

   Keväistä viikon alkua (lumesta huolimatta)!