DIY marmorimunat

21.3.2016

Hiljainen viikko ja pääsiäiseen valmistautuminen.

Meillä mennään pääsiäisen suhteen aika vähillä koristella tänäkin vuonna. Kukkia, pajunkissoja ja seljanoksia. Vähän ohraa ja joitakin munia – siinäpä ne.

Kerroinkin tovi sitten, että löysin keittiön kaapista pussillisen askartelumunia, jotka ostin jo alkuvuodesta, mutta olin tyystin unohtanut. Aikomukseni oli koristella niitä mustan tussin kanssa, mutta todetessani, että taloutemme tussit olivat joko a) ihan kuivuneita tai b) suttaavia vesiliukoisia yksilöitä, päädyin jättämään kynäilyt väliin ja vaihdoin suunnitelman ”marmorimuniin”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alussa oli kuusi onttoa (ja erittäin kevyttä) askartelumunaa, joissa kussakin oli valmiiksi ripustuslenkki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mustaa akryylimaalia löytyi kaapista, samoin iso sivellin. Vettäkin tuli kraanasta, joten tarvikkeet olivat aika äkkiä kasassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kastelin munat nopeasti vedessä ja sudin pintaan tosi kostealla siveltimellä mustaa maalia. Sen jälkeen pyörittelin ja hieroin koristemunia märillä sormenpäilläni (jotta valumat lähtisivät kulkemaan eri suuntiin), ja lopuksi vielä kastelin sormeni uudelleen vedellä ja pyyhin liikoja maaleja pois.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löysin tuollaisen hauskan roikottimen, johon sain kaikki kuusi munaa kuivumaan. Sen verran tiputtivat mustaa vettä, että rätti piti laittaa alle. Kuivuivat kuitenkin muutamassa minuutissa, joten kokonaisuudessaankin homma vei vain noin 10 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ainakin omaan silmääni ovat kivoja ja kauniin yksinkertaisia. Ja jos näistä ei enää ensi vuonna niin tykkääkään, niin ainahan ne voi maalata uudelleen. :)

Mukavaa maanantaita!


8 Responses to “DIY marmorimunat”

 1. Tuija sanoo:

  Ihanan simppelit, ja juuri siksi niin kauniit :)

 2. Sari sanoo:

  Todella tyylikkäitä ja aikuiseen makuun sopivia pääsiäiskoristeita. :)

  • Kiitti. :) Juu ei nää oikein lasten silmään ollut ihan sitä kaikkein kivointa. Mutta onneksi niitäkin mahtuu yhteen pääsiäiseen. :)

 3. Elisa sanoo:

  Tosi kauniit munat!!! Ja ihanaa, että ohjekin löytyi. Täytyykin ehkä kokeilla. Aurinkoista pääsiäistä sinne teile!

 4. Sari sanoo:

  Onpas hienot pääsiäismunat!
  Kiva idea!