Kakku kahdelle tytölle

16.4.2016

Kuten eilen kirjoittelinkin, siskoni tuli tosiaan lasten kanssa viikonlopuksi mummulaan, ja nämä pari päivää menevät aika tiiviisti isossa porukassa. Siskoni tyttärillä on molemmilla merkkipäivä tässä ihan lähiaikoina, joten juhlimme mummulassa ennakkoon yhdet nimipäivät ja synttärit. Ihan vain ”oman väen kesken” on tarkoitus olla, joten lupauduin tekemään itsekin jotain kahvipöydän täytettä.

Monster High -kakku ei ihan tältä tädiltä taida onnistua, joten valitsin vähän perinteisemmän lähestymistavan ja tein kesäisen marenkikakun. Tai oikeastaan tämä on pavlova, mutta kahdella kerroksella. Kaksi marenkipohjaa (4 munaa ja 2dl sokeria / pohja) ja väliin kermavaahtoa johon sekoitin vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Vadelmia, mansikoita ja pensasmustikoita. Niin ja kävinpä ostamassa kevään ensimmäisen orvokinkin, jotta sain vähän koristetta kakkuun.

marenkikakku 1 marenkikakku 2marenkikakku 3

Ulkona paistaa aurinko ja linnut lirkuttavat kevätmenojaan. Kohta pakataan taas auto täyteen, ja lähdetään ajelemaan kohti kakkukestejä. Kun vain saisin nyt kakun ehjänä perille asti!

Ihanaa viikonloppua!


6 Responses to “Kakku kahdelle tytölle”

 1. Outi sanoo:

  Oi miten kaunis kakku. Ihanaa viikonloppua sinullekkin. :)

 2. marjah sanoo:

  Ui, maistuis kyllä mullekin noin ihana kakku! :)

 3. Hurmioitunut sanoo:

  Nauratti tuo Monster High-kakku. :D Voin kuvitella, että jos pikkuväeltä kysytään, pitäisi leipoa (lue: loihtia) vaikka millaisia satukakkuja, mutta kyllä näin aikuisen silmään kakku näyttää ihanan raikkaalta ja keväiseltä! :)

  • No niinpä! :D
   Mutta täytyy sanoa, että ihan kivasti otettiin kakku vastaan myös tyttöjen puolesta. Kukat kakussa olivat oikein kiva ja mielenkiintoinen lisä. :)