Kun pionit puhkesivat kukkaan

25.5.2016

Täällä enteilee selvästi sadetta. Lämpimän päivän jälkeen tuuli puhaltaa kylmästi ja taivas on pilvessä. Eikä ihme, vanha totuushan on, että pionit puhkeavat kukkimaan jotta sade saisi hakata ne maahan.

Jalopioneita saadaan vielä odotella, mutta nämä maatiaislajikkeet ilahduttavat ihanan aikaisin, ja kuten alkukuussa arvelin, kukinta ajoittui tänäkin vuonna toukokuun puolelle. Tämä Kuolanpioni on itselleni ehdottomasti merkki kesän alkamisesta. Voi onnea ja autuutta!

pionit 1 pionit 2 pionit 3

Tämän illan ohjelmassa olisi vaatehuoneen raivaus. Hohhoh, sanonpa vain. Voi olla, että joudun ottamaan siitä avatusta valkkaripullosta itselleni hiukan seuraa. ;)

Ihanaa iltaa!


6 Responses to “Kun pionit puhkesivat kukkaan”

 1. Lyde sanoo:

  Onpa kaunis! Nyt menee kuolanpioni ostoslistalle, minulta nimittäin kuoli talvella kaksi viime kesänä istutettua pionin taimea, ja niiden paikat olisi ikäänkuin vapaana :-)

  • Tuo on kyllä kiva. Mullakin on pari pienempää kukkapenkeissä. Ja vaikka kukinta onkin aikainen, jää vihreä lehdistö kuitenkin tuomaan vehreyttä. :)

 2. Johanna sanoo:

  Onpa mahtava! Nytpä tiedän mitä tulee kuolleen pikkujasmikkeen paikalle :)

 3. Orvokki sanoo:

  Oi että miten ihania! Niin kiva katsoa näitä kuvia! :) Oliko se ihan nyt tällä viikolla kun kerrottiin tässä englantilaisessa puutarhaohjelmassa jonka nimeä nyt en muista, että nämä maatiaslajikkeet oli sitten kyse ruususta tms ovat todella tärkeitä perhosten ja muiden pörriäistenkin olemassaololle. Avoimeen kukintoon pääsee hyvin perhonenkin ”käsiksi” kun tiukkaan ja tiiviisti kerrottujen kanssa se on hankalaa ja jopa mahdotonta.

  • Joo, tuo kuolanpioni on muuten tosi hyvä perhosenhoukutin, kun vielä on sen verran aikainenkin, että moni muu ei iloa vielä tuota.
   Eihän tämä maljakossa ole kuin jalopionit, mutta puutarhan kaunistus ehdottomasti! :)