yksin

21.6.2016

Onko oikeasti sen parempaa kuin kesäilta ja pihasaunan lämpö. Aika jolloin saat olla ihan yksin!

Saunan lämmössä saa istua hämärässä omine ajatuksinesi ja nauttia rauhasta. Ovelta voi vetää välillä happea, kuunnella lintujen laulua ja sitten taas sulkeutua takaisin hämärän rauhoittavaan syleilyyn. Iltalenkin jälkeen saunan lämpö rauhoittaa ja katkaisee kiireen. Pieni hetki, jonka voi ihan vain olla -täysin omassa maailmassaan ja omassa rauhassaan.

Toki saunominen on nykyisin itselleni ihan ok, perheenkin kesken, mutta tuolloin kaikki löylyttelyn meditatiivisuus kyllä jää vähemmälle. Tajusin juuri, että yksinäisen iltasaunani kaltaiseen rentoutumiseen en pääse koskaan kotona. Vaikka koko perhe olisi jossain muualla ja koti täysin omaa valtakuntaani kaikki tekemätön kotityö vyöryy päälleni vähintäänkin ajatuksen tasolla. ”Huilaan tässä hetken, mutta pitäisi kyllä sitä ja tätä… Ai niin, ne pyykit!”

Taidan ottaa ihan tavaksi! Joka viikko oma hengähdyshetki saunan hämyssä ja rauhassa. Alan vihdoin ymmärtämään saunomisen perimmäistä olemusta!

Suloista iltaa!


2 Responses to “yksin”

  1. Nanna sanoo:

    Moi! Ihanat saunakuvat! Mulla oli omassa prinsessalinnassani pihasauna ja koin ihan samat fiilikset siellä. Nykyisin en viitsi edes saunoa ollenkaan. Olen vissiin niin visuaalinen, että mun meditatiivisuus on kauneussidonnaista. En oikein mökin muoviämpärisaunoissa tai remonttia vaativassa kotisaunassa pääse samaan tunnelmaan. Ja pihasaunassa on vaan se oma juttunsa! Sitä kaipaan kyllä tosi kovasti!

  2. Elisa sanoo:

    Täydelliset saunakuvat!