Syyspuuhia

26.9.2016

Aurinko! Melkein viikon se pysyikin pilvien takana piilosilla, mutta nyt paistaa ja kauniisti! Hyvä niin, sillä kuten kerroin, me pidetään Klaaran kanssa viikko lomaa, ja tarkoitus on tietysti olla paljon ulkona ja laittaa pihaa vähän syyskuntoon.

Mulla on ruukuissa vielä (kuolleet tai melkein kuollee) kesäkukat, koska en ole toimertunut tekemään asialle mitään. Tosin kelloköynnökseni ovat vasta nupuillaan, joten ne saavat jäädä paikalleen vielä joksikin aikaa. Sää on ollut niin lämmin, että callunat ovat tuntuneet kaukaisilta, ja koristekaalien suhteen olen luovuttanut jo aikoja sitten. Niiden elinkaari kun on niin kovin lyhyt, että en jaksa nähdä vaivaa ja uhrata roposiani johonkin, mikä ei kuitenkaan kestä kuin hetken ennen pakkasten tuloa. Siitäkin huolimatta, että ne ovat kauniita, ja äärettömän syksyisiä.

Niinpä tämän viikon to do -listalla on nakata callunat murattien sekaan ja nostella muutama lyhty ulkovarastosta rappusille. Oliivipuu ja hortensia pääsivätkin jo viime viikolla sisälle, tosin kuistille asti vasta. Jotenkin huomattavasti mukavampaa tehdä tuota kaikkea auringonpaisteessa, kuin vesisateessa!

calluna-3 calluna-4calluna-2

Kaunista uutta viikkoa!

Tallenna


6 Responses to “Syyspuuhia”

  1. Mökö says:

    Saatko hortensian talvehtimaan ja kukkimaan uudestaan? Oisin vailla hyvä vinkkejä.

    • Joo, on minulla tuossa keittiön ikkunalla pari talvea samassa paikassa viettänyt hortensia, joka kukkii koko ajan. Ei mulla tosin ole mitään talvehtimislämpötiloja, mutta siinä se on porskuttanut ja porskuttaa yhä. 🙂

  2. Elina says:

    Mulla on sama edessä, kesäkukat biojätteisiin ja callunat tilalle (ehkä ehdin jo huomenna). Lyhdyt laitoin rappusille jo muutama viikko sitten 🙂

  3. Salla says:

    Ihana apulainen sinulla! Mukavaa syksynjatkoa sinne myös!

Kommentoi