Joulua syksyn Formex-messuilta

30.10.2016

Sunnuntai-iltaa ihanat! Sen verran pimeää jo, että sisäinen kelloni väittää illan olevan tuntia pidemmällä, kuin se oikeasti onkaan. Mutta hyvä niin, harvoin sitä saa päiväänsä yhden armontunnin.

Lokakuukin tekee loppuaan, ja tiistaina ollaan jo marraskuun puolella. Ja ensimmäinen adventti on marraskuussa, joten joulutteluille on ihan luvallista antaa enemmän ajatuksiaan. Nyt kun joululahjatkin on likipitäen hankittu, joulujuttuja on kiva fiilistellä juuri sieltä kepeältä puolelta eli koristeluista ja herkuista. Joka vuosi tulee jotakin uutta joulukoristettakin hankittua, ja nyt on hyvä aika miettiä, mitä se tänä vuonna voisi olla. Kaivoinkin tietokoneelta esiin kuvia Tukholman Formex-messuilta, jossa joulu oli vahvasti esillä. Omaa silmääni miellytti nuo hillityt värit ja luonnonmateriaalit, joita olikin enimmäkseen kameraan tallentunut. Siitäkin huolimatta, että messuilla toki paljon perinteistä punaistakin joulua oli tarjolla.

Varmaankin erilaiset paperikoristeet ja kennopaperikoristeet ovat nyt se vahvin hitti. Viime vuonna hankkimani paperikuuset ovat siis aallon harjalla, mutta miksi, oi miksi, menin ostamaan ne mustina!?!?! Taidan koittaa, josko ne saisi tuunattua hiukan vähemmän synkän värisiksi. Myös jonkinlaisen isomman oksankarahkan taidan etsiä jostain käsiini. Siihen voisi ripustella sitten näyttävän kokoelman parhaita koristeita.

formex joulu 4formex joulu 1 formex joulu 2 formex joulu 3 formex joulu 5 formex joulu 6 formex joulu 7 formex joulu 8

Siitä on aikaa, kun olen viimeksi askarrellut joulukoristeita, mutta tänä vuonna taidan kokeilla taas sitäkin. Lopultahan ne itsetehdyt ovat useinkin niitä kaikkein parhaimpia. Vielä kun ottaa lapset mukaan talkoisiin, tulee mukavia muistojakin seuraaville vuosille!

Meillä on sunnuntain kunniaksi pitsailta joten taidan kääräistä hihani ylös, ja ryhtyä taikinan muokkaukseen. Mutta sitä ennen taidan kokeilla ihan pikkuisen ostamaani askartelusavea. 🙂

Suloista iltaa!


2 Responses to “Joulua syksyn Formex-messuilta”

  1. Suvi - Kotonainen says:

    Tuo “sitä ennen taidan kokeilla ihan pikkuisen ostamaani askartelusavea” kuulostaa vaaralliselta… 🙂 Itselläni ei jäisi pelkän kokeilun asteelle, innostun kaikenlaisesta vastaavasta aina ihan täysillä!

    • Heh, tiesin jo kirjoittaessani, että “pikkuisen” on ehkä vähän huono sana tässä kohdassa. 😀 Mutta hei, läjä tähtiä ja lumihiutaleita on jo tehtynä! Jee, ihanaa puuhaa! 🙂

Kommentoi