Työhuoneen uusi ilme

12.12.2016

Mainiota maanantaita!

Täällä alkaa väsymys painaa silmiä ja turnauskunto käydä loppuun. Oma vika tietenkin, että nämä pienet remppatyöt, jotka haluttiin valmiiksi ennen joulua, piti jättää juuri joulua edeltäville viikoille. Kun niihin olisi voinut vaikka pureutua alkusyksystä. Mutta pah, kiire on kai sitten kuitenkin paras sparraaja. :)

Kirjoittelinkin syksyllä, että työhuoneen mustavalkoinen ilme on alkanut tuntua liian kylmältä. Koska tämä on talon ainoa huone, jossa ei ole patteria, se kylmyyden tunne voi tietenkin johtua ihan lämpötilastakin. Siitä huolimatta huoneen ilme vaati pientä pehmitystä, ja se tehtiin (yllätys yllätys) kalkkimaalilla. Myöskin mustat pöydänjalat saivat häipyä, ja tilalle hankittiin valkoiset. Näissä jaloissa onkin kaksi isoa plussaa entisiin verrattuna. Toinen on se, että tulostin mahtuu nyt lepäämään tuolla alhaalla, ja toinen se, että pöytätason korkeutta on helppo säätää. Nyt kun pöytä on himpun korkeampi, mahtuu tuolinkin sen alle paremmin.

working space 1

Kiva vaaleanharmaa väri saatiin aikaiseksi sekoittamalla sävyjä Nougat ja Ivory (Kalklitir -kalkkimaali). Sopivasti kontrastia valkoiseen, mutta huone säilytti valoisan fiiliksensä. Tulisijan ympärillä oleva rapattu seinä jätettiin kuitenkin valkoiseksi.
Olen oikeastaan niin tyytyväinen, että tekisi mieli sutia vastaavalla sävyllä myös molemmat eteiset, joiden väliin työhuone jää. Ei tosin nyt, mutta ehkä inspiraatio sitten iskee joulun alla 2017. :)

working space 2 working space 5 working space 6 working space 7 working space 9

Kuopus saatiin loppuviikolla viimeinkin terveeksi, mutta tänään oli esikoisen vuoro jäädä petipotilaaksi. Juuri nyt tämä huono tuuri ja tavaksi tullut yövalvominen alkavat pikkuisen kiristää mielialaa. Mutta eihän näille voi mitään. Jossain kohtaa ne tartunnat olisi kuitenkin tulleet, joten parempi nyt ennen joulua, kuin sitten joulunpyhinä.

Heittelin aamulla tyynyt, peitot ja petauspatjat pakkasukon pureksittavaksi. Pakastinkin kaipaisi sulatusta ja siivousta, mutta sen jätän suosiolla joulun jälkeiseen aikaan. Optimisti kun olen, jaksan uskoa, että näitä kirpakoita talvipäiviä saadaan vielä seuraavinakin talvikuukausina. :)

Ihanaa uutta viikkoa! ♡

Tallenna

Tallenna


16 Responses to “Työhuoneen uusi ilme”

 1. Katju sanoo:

  Ihanan raikas raikas ja kuitenkin lämmin tunnelma! Kiinnitin huomion ensimmäisessä kuvassa näkyvään kuivaustelineeseen, mistähän sellaisen voisi löytää?

 2. Susanna sanoo:

  Ihanaa uutta viikon alkua ja joulun odotusta ☆ Kaunis työhuone sinulla. Kelpaa tehdä hommia :)

 3. mirvaannamarian sanoo:

  Onpa kaunista! Mullakin olis yksi maalausprojekti tulossa kalkkimaalilla, mietin pitkään parin sävyn välillä mutta tästähän mä keksin että niitähän voi hyvin sekoittaa :)

  • Todellakin nuo sävyt toimivat myös sekoituksena, ja siksipä onkin niin helppo säätää sävyjä oman makunsa mukaiseksi.

   Ihania maalaushetkiä sinne! ♡

 4. Lisbeth sanoo:

  Ikävä kuulla, että teilläkin jatketaan sairastupameiningillä. Olin itse koko viime viikon sairaan lapsen kanssa kotona ja odotin kovasti viikonloppua, että mies on kotona ja minä saan puuhailla muita hommia (seinien maalausta! Verho-ompelua! Joululahjaostoksia! Leipomista! ). No, tietysti sairastuin viikonloppuna itse ja nyt jatkan sohvan kulutusta yksinäni. Pikkasen tylsää..

  • No voihan! Nyt pikaista paranemista sinne! ♡

   Onneksi kuitenkin ennen joulua, eikä sitten jouluna. Nyt kun kunnolla huilaa ja parantelee itsensä, niin ehtii hyvin vielä joulutella! :)

 5. Sari sanoo:

  Onpas ihana ilme työhuoneessa! Ihan samoja elementtejä ollaan fiilistelty myös meidän kotiin, tuo työpöytä näyttää vaan entistä hurmaavammalta, ehkäpä päädymme samanlaiseen myös täällä meillä, hih!

  Ihanaa viikkoa sinullekin!

  • Olen itse nyt myös hurjan tyytyväinen tilaan. Ja pöytä on huomattavasti kauniimpi vaaleilla jaloilla. Voin siis suositella! :)

   Ihanaa uutta viikkoa! ♡

 6. LS sanoo:

  Ihana työtila sulla, niin raikas!!
  Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi <3

 7. s sanoo:

  Hei, kaunista on niin kuin aina :) Olen pitkään haaveillut kalkkimaalilla maalatusta seinästä, lapsiperheessä kuitenkin mietityttää puhtaanapito. Osaatko kertoa, voiko kalkkimaalilla maalattua seinää pyyhkiä esim. kostealla liinalla? Toisena asiana olen miettinyt voiko päälle maalata ”tavallisella” maalilla jos alkaa kyllästyttämään?
  Pikaista paranemista pikkuisille ja hauskaa viikkoa :)
  -S

  • Kalkkimaalia voi pyyhiä kostealla liinalla, mutta varsinaista hankausta se ei kestä. Pyyhekumia olen joutunut käyttämään, eikä pinta siitä miksikään mene, mutta kovat pesuaineet ja rätillä jynssäämisen jättäisin pois. Maalia jää aina hiukan yli, ja se säilyy kannellisessa ämpärissä, eli jos nyt sattuisi joku iso sotku tulemaan, niin sipaisu maalia päälle vain. Tässä kun nuo siveltimen vedot kuuluu näkyä. :)

   Kalkkimaalin päälle voi maalata ihan normaalilla maalilla. Itse maalaisin tosin ekan kerroksen halvemmalla pohjamaalilla, jos haluaisin vaikkapa valkoiset seinät.

   Toivottavasti tästä oli apua! :)

   Ja kiitos. Huomenna vissiin kaikki taas normaalissa päivärytmissä! Ihanaa! :D

 8. Marjah sanoo:

  Ihana työtila, siisti ja raikas! :)

 9. Lillian sanoo:

  Onpas viihtyisä työpiste! Sulla on taito yhdistää modernia ja freshiä sellaiseen kotoisaan ja lämpöiseen, mistä yhdessä syntyy aivan ihana tunnelma! Tämä koskee ihan koko teidän kotia, kaunista <3