Minulta minulle: Eightmood Flora -maljakko

30.12.2016

Vähiin käy tämäkin vuosi ennen varsinaista loppuaan. Pakko esitellä teille vielä joululahjani, ennen kuin sen kukat vallan nuupahtavat. Eightmood Flora -maljakko on ollut koko syksyn toivelistallani, mutta ennen joulua päätin, että ehkä sen voisi ujuttaa pukinkonttiin, minulta minulle -taktiikalla. Tässä tarvittiin kyllä yhtä Tampereen tonttua avuksi, mutta lopulta maljakko pääsi kuusen alle ja sieltä pöydälle.

Eightmood Flora 1

Muistanette elokuussa, kun olin Marian ja Essin kanssa Tukholmassa ja asuimme Blog House Stockholm -asunnossa. No siellä Kungsholmenin kämpässä oli takanreunuksella juurikin tuo maljakko, ja naureskelin tytöille, että jos laukkuuni mahtuisi, pihistäisin vaasin oitis. No, rikoksen vaaraa ei ollut, itse asiassa on olemassa hyvä videonpätkä siitä, kuinka makaan matkalaukkuni päällä lähtöpäivänä, eikä se meinaa mennä millään kiinni. Joten maljakko ei todellakaan olisi mahtunut mukaan.

Lopulta kun joulun alla päätin, että maljakko voisi olla lahja minulta minulle, sitä ryökälettä ei sitten enää ollutkaan Stockan verkkokaupassa. Mutta sivu näytti, että joitakin kappaleita olisi vielä tavarataloissa, ja niinpä kysäisin Marialta, että josko millään olisi mahdollista, että hän katsastaisi Tampereen tilanteen siellä käydessään. Ja Mariahan on ihan mainio tonttu! Muutamassa päivässä paketti oli noudettavissa postista!

Eightmood Flora 3Eightmood Flora 2 Eightmood Flora 5

Jollakin hassulla tavalla tuo maljakko nyt muistuttaa Tukholman elokuisesta helteestä keskellä talvea. Ja onhan se nätti. Juuri sopiva isoille kukille, vaikkapa kesän pionisadolle.

Mutta nyt täällä varisee joulukuuset siihen malliin, että taitaa olla viisainta heittää ne tänään ulos, ja nauttia vuoden aloitus siistissä kodissa. Eli siivouspäivää pukkaa tähän väliin!

Tallenna

Tallenna

Tallenna


5 Responses to “Minulta minulle: Eightmood Flora -maljakko”

  1. Hellevi says:

    Joko teillä joulu hävitetään, etkös juuri sanonut eilen että pidät fiiliksestä. Täällä en malttaisi luopua ennen Nuutinpäivää

    Ihanaa, lisää kuvia keittiöstäsi! onhan se kodikas ja uskomattoman siisti lapsiperheen hermokeskukseksi.

  2. Hurmioitunut says:

    Kaunis maljakko. Itse olen ajatellut että tuollaiset pallomaljakot ovat haastavia, mutta vaativat kenties vain oikeanlaisia kukkia tai sommittelusilmää. Pidän sen pintastruktuurista. Minun “minulta minulle” lahja oli kirkasvalolamppu. Sitä olin pitkään miettinyt ja hyvää oloa se on tuonutkin.

    • Pallomaljakko on toisaalta aika käytännöllinen. Sisäänsä se ei vaadi paljon kukkia (suuaukko kuitenkin pieni), ja sturktuuri tekee vielä tuosta tyhjäksi jäävästä lasiosasta näyttävämmän. Mutta toisaalta, onhan se kukkien kanssa erilainen, kuin totutut maljakot. Itse yritin laitaa siihen tulppaaneja, sellaista isoa kolmen puntin kimppua, mutta tajusin, että eihän tuohon voi laittaa niin paljon, kuin tavalliseen maljakkoon. 🙂

      Kirkasvalolamppu on hyvä hankinta! Ehdottomasti sellainen hyvää tekevä lahja! Toivottavasti siitä on iloa monen pimeän syksyn ajan. Minä ainakin liputan niiden puolesta. 🙂

  3. Oi, ihana maljakko! Oon miettinyt tuota samaa meille myös! <3 Jotenkin tossa on just sitä suoraa skandinaavista linjaa ja kuitenkin riittävästi yksityiskohtia tekemään siitä mielenkiintosen. Niin ihana vaan! <3

Kommentoi