Keskellä viikkoa

18.1.2017

Keskiviikkoa ihanat!
Aikamoista luksusta, että keskelle viikkoa tupsahtaa vallan harrastusvapaa ilta ja siitä aiotaan ottaa täällä kaikki ilo irti. Päästään kirjastoon, ja saadaan vihdoin leipoa niitä lasten toivomia sämpylöitä! Itse asiassa, omatkin jauhopeukaloni jo hiukan kaipailevat taikinan vaivaamista.

Mieli vaeltaa kuitenkin jo pikkuisen viikonlopun puolelle, sillä tiedossa on jälleen juhlintaa. Nämä 4-vuuotiaan pirskeet päättävät meillä joulukuun alussa startanneen juhlaputken. Tai no, onhan sen jälkeen meidän aikuisten synttäreitä, hääpäivää, vuosipäivää, ystävänpäivää ja ties mitä päivää, mutta pääsiäinen on oikeasti näiden juhlien jälkeen seuraava isompi valmisteluja kaipaava tapahtuma. Tosin mitä tulee sunnuntain synttäreihin, tällä kertaa mennään sieltä, mistä aita on matalammillaan, ajattelin nimittäin löysätä tarjoiluissa ja mennä helpomman kautta. Kakku on tilattu ja muuten suositaan mahdollisimman valmista. Huomasin nimittäin jossain kohtaa, että vähemmän on riitettävä ja ylisuorittajanrattaani kaipaavat kipeästi kapuloita.

nordic kitchen 5nordic kitchen 9

Vaikka mielessä jo onkin viikonlopun synttärit ja 4-vuotiaan lempiväriskaala, meillä on noin muuten jämähdetty tähän joulunjälkeiseen harmauteen. Talven harmauteen, vai pitäisikö sanoa arjen harmauteen. Nimittäin en osaa vielä lainkaan katsella iloisen värisiä tulppaanikimppuja sillä keväisellä silmällä. Jotenkin tuo puhdas valkoinen lumi ja talvinen maisema ovat nyt niin kauniita. Oikeastaan kaipaan jatkuvasti kunnon talvea. Enemmän lunta ja postikorttimaisemia. Kenties sellaisia hankia, että vihdoin pääsisin verestämään kouluvuosille jääneitä hiihtomuistojani!

nordic kitchen 2nordic kitchen 1nordic kitchen 6

Meillä käperrytään tänään kodin rauhaan, poltetaan kynttilöitä ja nautitaan kiireettömästä illasta. Arki on tuonut mukanaan myös aikaiset illat, ja keho ja mieli kiittävät taas pitkistä yöunista. Ehkä parasta, mitä itselleen voi antaa on riittävä uni. Tämän kun muistaisi taas läpi koko vuoden!

Suloista talvipäivää!

Tallenna


4 Responses to “Keskellä viikkoa”

  1. Kirsi says:

    Minulla olisi kysymys nyt ihan asian vierestä.. Olen ihaillut kalkkimaalilla maalattuja seiniäsi ja tekisi itsekin mieli maalata. Sinulla on ilmeisesti ainakin San Saccaria ja Concrete sävyä. Miten nämä sävyt mielestäsi eroavat toisistaan, vihertääkö esim. toinen ja onko toinen selkeämmin harmaa? On niin vaikea valita sävyä.. Oletko maalannut kaikki kahteen kertaan?

    Sinulla on aivan ihana tyyli sisustuksessa:)

    • Kalkkimaalit ovat kyllä ihania. Ja kaksi kerrosta se kyllä vaatii, mutta onneksi maalaaminen on aika huoletonta sutimista ja tosi nopeaa hommaa! 🙂

      Meillä on sävyin san saccaria, concrete, nougat (liikkeen nimen mukaan, harmaa sekin), ja sitten ivoryllä vaalennettua nougattia. Jos joku tulisi meille katsomaan maalin sävyjä, tuskin uskoisi, että jokainen huone on eri värillä maalattu. Nuo ovat nmittäin kaikki harmaita, mutta valon määrä/huoneen luonnollinen sävy, tekee loppusilauksen. San saccaria näytti pianohuoneessa tosi vaalealta, mutta yläkerran aulassa se on saman värinen kuin makuuhuoneiden nougat tai concrete. Eli sanoisin noista harmaista, että mitä pimeämpi tila, sen vaaleammalla sävyllä saa harmaat seinät. 🙂

  2. Hurmioitunut says:

    Aamen. Parasta mitä itselleen voi antaa on uni. On kyllä jäänyt tällä viikolla näytteöyä ripustaessa ja valmistellessa vähän vähiin. Lauantaina avajaiset, joten vielä pitäisi pinnistellä. Huomenna ennen töitä onneksi aamujooga, se on aina toiminut rentouttajana ja piristäjänä. Ja viikonloppuisin täälläkin rauhoitutaan kotona kynttilöin.

  3. Vilhelmiina says:

    Minäkin olen aina lasten synttäreillä ja muilla kutsuilla suorittanut ja ajanut itseni ihan piippuun tarjoilujen kanssa. Meillä vietettiin äskettäin myös nelivuotissynttäreitä ja tajusin, että nyt on vaan tosiaan mentävä elämässä monessa kohtaa sieltä, missä aita on matalin. Eikä siihen kenenkään elämä kaadu, päinvastoin voi jopa huomata nauttivansa. Meillä oli siis kaupan pizzaa ja pasteijoita, kakun jaksoimme tehdä itse. Ja kivat juhlat oli!

Kommentoi