Baby it’s cold outside

08.2.2017

Aurinkoista päivää ihanat!

Pakkanen paukkuu ja keli on vähintäänkin äärettömän kaunis. Täällä kuitenkin tuskaillaan orastavan flunssan kanssa. Tiedättehän sen ärsyttävän olotilan, kun tauti ja kuume ei iske oikein kunnolla, mutta olo on väsynyt ja veto täysin pois. Päätä särkee ja koko kroppaa kolottaa… Jo viime viikolla tuntui, ettei paikat palaudu oikein normaalilla tavalla, mutta en halunnut edes ajatella minkäänlaisen vilustumisen tai flunssan mahdollisuutta. Eikä sillä, yritän toki yhä taistella vastaan, ja koittaa kaikki kepulikonstit, jolla olotilan saisi muuttumaan. Vaan taitaa se lepo olla kuitenkin se paras lääke. Eilen illalla sujahdinkin peiton alle jo kahdeksalta tuntien olevani rättiväsynyt.

pakkasta 6

Tässä auringon yltäkylläisyydessä on kuitenkin yksi pahakin puoli. Helmikuun kirkkaus nimittäin paljastaa likaisten ikkunoiden lisäksi jokaisen pölyhiukkasen, villakoiran, sormenjäljen ja muuten vain likaisen pinnan. Sormet syhyävät pesemään talven aikana kertynyttä nokea pois ikkunoista ja kuuraaman paikkoja. En ole koskaan ollut mikään suursiivooja (meillä siivotaan enemmänkin usein ja jatkuvasti), mutta joka vuosi tähän samaiseen aikaan iskee se tunne, että koti pitäisi kuurata lattiasta kattoon, maalipinnat uusia ja ikkunat kiillottaa. Joulusiivousta tärkeämpänä pidänkin kevätsiivousta, joka juuri nyt huutaa tekijäänsä.

Toinen juttu, joka huutaa tarttumista, on viikonlopun kirppiskuorma. Olen nimittäin varannut myyntipöydän lauantaille ja luvannut Niilolle myyntiapulaisen paikan, mutta vielä toistaiseksi myytävää ei ole kasassa kuin pari kassillista. Tosin vaatehuone pullistelee kenkiä, vaatteita ja asusteita, jotka pitäisi käydä läpi ja lajitella lauantaiksi. Syy huitoa flunssaa pois kuumalla juomalla ja vitamiineilla!

pakkasta 2pakkasta 3pakkasta 1

Vilukissa Taavi torkkuu patterin päällä, kun kaminassa ei ole tulta. Nämä on varmaankin niitä kissanpäiviä!? :)

pakkasta 5pakkasta 4

Niin, että täällä mennään vähän matalalennolla tämä viikko, mutta pakkaspäivän raikkaus välittyy onneksi myös sisätiloihin. Kenties jo valohoitokin on suureksi avuksi!

Keskiviikkoa!

Tallenna


6 Responses to “Baby it’s cold outside”

 1. Sari sanoo:

  Täällä tuskaillaan myös samojen olojen kanssa. Tuleeko flunssa vai eikö tule ja mistä hemmetistä tää kaikki pöly ja muu siivottava on ilmestynyt Ja kuka tän kaiken siivoaa? Aurinkoisia päiviä sinne ja toivottavasti alkava flunssasi kölkkii hitoille pian!

  PS. Mistä on tuo viimeisen kuvan ihana pöytävalaisin?!

  • Äh, tsemppiä sinnekin flunssataisteluun! Ja mitä tulee siihen, että kuka siivoaa, se taitaa ainakin meillä osua just tasan omalle kohdalleni. :D Toki kovin mielelläni olisin tässä kohtaa väärässä. Ei nimittäin jaksaisi sitten millään!

   Lampun jalka ja varjostin ovat molemmat Tine K:n mallistosta.

   Hui hait flunssalle ja aurinkoista mieltä!

 2. Sanna sanoo:

  Kauniita valoisia kuvia! t. Sanna Vills Elsalla

 3. Leena sanoo:

  Minkä kokoinen tuo tarjotinpöytä on? Olen kauan harkinnut sellaisen ostoa ja kokoa miettinyt

  • Pahoittelut, kun vastaus on viipynyt.

   Tämä meidän pöytä on n. 87cm leveä, ja tietääkseni Tine K.n kaikki pöydät ovat jotakuinkin samaa kokoa. Vastaavia löytyy kuitenkin muilta (esim. zoco home) myös eri kokoisina.