Täyskaato

10.2.2017

Ok, vedän takaisin ja myönnän olleeni väärässä. Ärsyttävää ei ole se puolikipeä olo, vaan kunnon kuume, joka kaataa sängyn pohjalle. Eikä ärsyttävintä ole se tunne, kun tietää, että pitäisi himmata tahtia, vaan se, kun tahti pysähtyy – tahtoi sitä tai ei.

Ja voi että, miten taas kerran olen oppinut itsestäni uutta: Kun pahinta on ettei voi olla tehokas ja suorittaa! Kuinka monta kertaa olenkaan parin päivän aikana ottanut kiinni ajatuksesta ”tässä menee nyt aikaa täysin hukkaan”.

Niin, että nyt harmittaa se, että kuume vie voimat, mutta myös se, ettei senkään asian kanssa osaa olla lungisti ja vain parannella itseään rauhassa. Ärsyttää punainen ja kuiva nenä, ja finni joka muistuttaa olemassa olostaan jokaisella niistokerralla. Ärsyttää mätä maku suussa ja nuhjuinen ja vetämätön olo. Ja ärsyttää muuten sekin, että yksi flunssakuume ketuttaa näin paljon! :D

flunssassa 1 flunssassa 2 flunssassa 3

Mutta hei, aina ei voi olla positiivari! Teille toivottelen kuitenkin huomattavasti parempia perjantaifiiliksiä ja mukavaa viikonlopun aloitusta!

Tallenna


15 Responses to “Täyskaato”

 1. Nina vesterinen sanoo:

  Parane pian itse mulla alkoi influenssa kierre elokuussa neljä antibiootti kuuria peräkkäin ja viellä jatkuu en kerkeä tervehtiä niin taas seuraava.

 2. Kiia sanoo:

  Paranemisia! Ikävää sairastaa vähän väliä :( Tuntuu, että sairastelet flunssaoireisesti usein….Onhan vanhassa talossanne varmasti kaikki kunnossa? En tarkoita ikävällä kysyä, vaan myötätunnolla ja vähän huolellakin, omaa kokemusta vanhan talon aiheuttamasta oireilusta omaavana.

  • No, edellinen kunnon kuume vuosi sitten influenssa ja syksyllä ikävä vilustuminen laivan ilmastoinnista. En nyt pitäisi sitä vielä kovin hälyttävänä tahtina. Enemmänkin sellaisena ihan inhimillisenä vastustuskyvyn horjumisena. :)

   Mitä itse olen lukenut näitä juttuja rakennusten aiheuttamista sairasteluista, ihmiset ovat oikeasti lähes aina sairaana ja popsivat vuosia antibiootteja, jos todellinen syy terveyden heikkenemiseen ei selviä. Varsin ikäviä juttuja. :(

 3. Katja sanoo:

  Pikaista paranemista, toivottavasti ei ole influenssaa ja menee pian ohi!

  Katja
  http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi/

  • Ei onneksi sitä lajia tänä vuonna, vaikka ei me muuten otettu niitä rokotteita taaskaan!
   Mutta täällä jyllää nyt ihan tavallinen flunssa ja inha mahatauti, joten kaipa sitä sitten piti itselleenkin vuorostaan joku saada. :(

 4. mamaEle sanoo:

  Joskus täytyy heittää langat käsistään ja antaa olla. -etenkin kuumeessa. Koti, maailma tai mikään ei onneksi karkaa minnekään.

  Hyvää viikonloppua ja paranemista <3

  • Niinpä. Tuli mieleeni tässä, kun joskus raskausaikana kiukuttelin siitä, että asioita ei voinut tarpeeksi hyvin suunnitella eteenpäin, ja äitini muistutti, että joskus kaltaiselleni ihmiselle tekee ihan hyvää, kun ne langat pitää jättää hetkeksi käsistä. Eli nyt pitää vain yrittää nauttia tästäkin toimettomuudesta ja satsata sitten siihen uuteen nousuun. :D

   Ihanaa viikonloppua! ♡

   • mamaEle sanoo:

    ..ja sit jos haluaa todenteolla pois mukavuusvyöhykkeeltä myös henkisesti,niin kysäsee itseltä:mikä on se todellinen syy miksi on niin vaikea hellittää ne langat käsistä. Iiik! ..-no yks on ainakin varma:äitinä hoitaa niin tuhat ja viis asiaa että tulee olo että jos tästä toimenkuvasta astun syrjään niin asioiden hyökyaaltö lyö pian vastaan.heh

 5. Hurmioitunut sanoo:

  Tuo on muuten ihan totta, että helposti sairaana ajattelee kuinka ”aikaa menee hukkaan”. Ja itse asiassa huomaan itsessäni senkin, että pitämällä kiinni tuosta ajatuksesta, tautkin tuntuu vain pitkittyvän. Kun antautuu sairastamiselle (lue: stressaamattomuudelle), tautikin tuntuu usein menevän nopeammin ohi. Kivaahan se sairastaminen ei koskaan ole, mutta välillä pitää nollata koko kroppa.
  Aurinkoista viikonloppua Jyväskylästä ja stressitöntä vuodelepoaikaa. Toivon, että tauti menee pian ohi. ♥

  • Puhut asiaa. Olen tässä viikon aikana muutenkin ottanut kiinni aika erikoisista ajattelutavoista, joista olen todennut haluavani eroon. Mä uskon itse erittäin vahvasti siihen mielen voimaan, mutta jotenkin sitä vain ajautuu tosi negatiiviselle polulle joskus. Mutta kasasin itseni ja tautikin taittui. Loppu hyvin, kaikki hyvin. :)

   Aurinkoa sinulle! ♡♡♡

 6. Hanna sanoo:

  Flunssat on niin ikäviä kun on paha olla mutta silloin on lupa olla tekemättä mitään. Itse sairastin muutamia viikkoja sitten flunssan ja kerrankin lepäsin kunnolla enkä mennyt heti 3 sairaslomapäivän jälkeen töihin. Meillä se on mun mielestä vielä edesvastuutontakin mennä räkäisenä töihin kun hoidetaan syöpäpotilaita joiden vastustuskyky on nolla. Ja hyvin paranin ilman antibiootteja kun vain maltoin odottaa rauhassa ja levätä. Mutta. Nyt olen ollut viikon lomalla enkä ole saanut aikaiseksi juuri yhtään mitään mitä ajattelin. Eikä ne tehtävät edes olleet mitään pakollisia vaan kivoja juttuja mitä halusin tehdä ja mille ei yleensä ole aikaa tai voimia. Niin vaan on viikko valunut sormien välistä ja ylihuomenna alkaa taas työt. Vähän harmittaa. Paljon. Täytyy vaan koittaa ajatella että ehtiihän sitä. Viimeistään kesälomalla. Paranemisia sinne! Kannattaa nyt levätä tarpeeksi!

  • Joo, eihän nuo flunssat lähde kuin levolla. Ja lopulta annoin itselleni kyllä luvan ihan vain levätä. Antibioottia en ole syönyt yli kymmeneen vuoteen ja silloinkin viisaudenhampaiden poiston jälkeen, eli onneksi selvitty aina näillä lopulta aika pienillä kausiflunssilla. Mutta tiedän kyllä ihmisiä, joiden on hirveän vaikea pysähtyä edes kuumeessa, ja sitten tautikierre pääsee oikein vauhtiin.
   Eihän se koskaan ole kivaa, kun tuntuu, että aikaa valuu hukkaan tai mitään ei saa aikaiseksi. Mutta kai silläkin joka kerta on jokin tarkoitus. Eli ehkä se lepo ja tekemättömyys oli se, mitä lopulta kaipasit ja ne kaikki tekemättä jääneet jutut ehtii sitten lopulta vaikka silloin kesälomalla. Koitetaan olla armollisia itsellemme! ♡

 7. BIKKE sanoo:

  Yäk kuumeelle!! Mutta onneksi se menee ohi ja sitten olet taas kovassa iskussa..ehdit nyt miettiä valmiiksi mitä kaikkea sitä sitten tekisikään :) :) Muksaa paranemista!

  • Jep, asennetta kehiin! Ja nyt on tosiaan talous sen näköinen, että äiti on ottanut vähän rennommin, eli tekemisen puutetta ei ihan heti synny. Varsinkin kun tuo aurinko huomauttaa jokaisesta likaisesta nurkasta. :D