Meidän perjantai

03.3.2017

Heissulivei!

Täällä on vietetty perjantaita toipilasmenolla, eli taudit tuntuu olevan nyt voitettuna ja tänään uskaltauduttiin jo kauppaankin. Täytyy sanoa, että tässä kun on nyt viikon ollut kotona joko itse sairastaen tai toista hoitaen, niin kyllä ne seinät jo alkavat vähän kaatua päälle. Vähän ollut noiden kotitöidenkin kanssa nihkeää, kun tavallaan kaikkea tekemistä on kasaantunut, mutta toisaalta ei yhtään hontsita tehdä niitä, kun pelkkä koti jo ahdistaa. Tänään sain kuitenkin heti kaupassa käynnin jälkeen jonkinlaisen inspiksen oikoa paikkoja, joten kai se on tuo mökkihöperyys joka passivoittaa. Itse asiassa, sain jopa kuningasidean ryhtyä ikkunoidenpesuun, mutta se into kyllä lopahti jotenkin yhtä nopeasti kuin tulikin. :)

Päivälliseksi bataattivuokaa, jolla pelastetaan myös viikonlopun ruokahuolto. Kaikenlaista ohjelmaa koko viikonlopuksi, joten ruuanlaittoon ei oikein jää aikaa. Meillä mennään arkena useampi päivä samalla menulla, ja välillä tätä käytäntöä pidetään yllä myös viikonloppuisin. Koska arjesta pitää kuitenkin jotenkin eritellä ne spesiaalimmat hetket, mies on luvannut tehdä tänään pitsaa. Illaksi kun on sovittuna videotreffitkin (käytetään tuon vanhan treffiohjelman nimeä puhuttaessa aikuisten sohva-ajasta lasten mentyä nukkumaan. Muistatteko, Marita Taavitsainen…?), niin pitsa sopii kuvioihin paremmin kuin hyvin. :)

Kuistilla alkaa olla jo hiukan keväisempi fiilis, nimittäin tuolla viileässä mulla on jemmassa joitakin sipulikasveja, joiden elämää yritän pitkittää. Nuo hyasintit on kylläkin jo ennen joulua hankittu, ja nekin aukesivat nyt vihdoin maaliskuun kunniaksi. Samoin kuin joulun aikaan, myös keväällä tuolta viileästä on kiva ottaa sisälle pientä piristystä vähän kerrallaan. Lämpimässä kun nuo kasvit menevät niin nopeasti ja ilo jää muutamaan päivään.

Myös vanha oliivipuun raato on innostunut kasvamaan uutta. Tänään katkoin uusia kasvustoja rankalla kädellä. Toisaalta sääli, koska noissa lehdissä on niin ihanan energisen vihreä väri!

Varsin tavallinen viikonlopun aloitus siis täällä. Mutta näin on hyvä, lopulta sitä ei ihminen niin kauheasti muuta tarvitsekaan.

Ihanaa viikonlopun aloitusta myös teille! ♡

Tallenna


4 Responses to “Meidän perjantai”

 1. Mia sanoo:

  Moi! Tykkään blogistasi, sinulla on ihana tyyli kirjoittaa. Vaikutat olevan tosi hyvä kasvien kanssa, joten osaisitkohan neuvoa minua meidän sinnittelevän oliivipuun kanssa? Siinä on suurimmaksi osaksi kuolleita lehtiä, mutta nyt sekin on alkanut puskemaan uusia lehtiä. Pitäisikö minun leikata siitä kuolleita oksia? Kannattaisiko vaihtaa multa? Itse opin kasvien kanssa yleensä yrityksen ja erehdyksen kanssa ja suurimman osan kanssa olen ainoastaan erehtynyt joten neuvoja otetaan kiitollisena vastaa :)

  • Kiitos, Mia! :)

   Tuosta oliivipuukuvasta jos katsot ihan tuota alinta oksaa, niin näet, kuinka siitä on leikattu kuiva oksa pois, ja nyt siihen on kasvanut uusi pieni oksan alku.
   Eli kuivat pois mahdollisimman alhaalta, jolloin jää kuitenkin ainakin ne yhdet kasvupisteet (oksassa pienet nypyt). Kun uusia versoja alkaa puskemaan, katko myös ne. Voit jättää yksi tai kaksi lehtihankapaikkaa, mutta nyppiä pois versojen latvat niiden yläpuolelta. Näin saat uudet oksat haarautumaan, ja puustasi kasvaa taas tuuhea.
   Oliivi ei ole mullan suhteen hirveän vaativa, joten mullan vaihtaminen ei ole välttämättä tarpeen. Itse en lähtisi juurta häiritsemään. Voit toki lisätä juurelle vähän multaa, mutta katso, ettei ruukkuun jää tippuneita lehtiä uuden mullan alle.

   Ja puu siihen aurinkoisimpaan paikkaan nyt kun valoa on. Pidä multa myös koko ajan kosteana.

   Ihanaa kevättä sinulle ja oliivipuullesi! :)

 2. Mia sanoo:

  Tuhannesti kiitoksia neuvoistasi! Nyt on oksia leikattu ja puun ”kuolleempi puoli” käännetty valoa kohti. Peukut pystyyn, että oliivipuumme kukoistaa taas kesällä ;)
  Oikein mukavaa kevättä myös sinulle ja kiitokset huippublogista!