Oodi hyvälle suklaalle

16.3.2017

En taida postauksellani tavoittaa ketään joka ei olisi joskus maistanut suklaata? Suurin osa meistä ei ole jättänyt hommaa siihen maistamiseen, vaan suklaata on sujahtanut suupielistä sisään enemmän tai vähemmän suurempia määriä. Maistaminen ja maistelu ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Lindt Excellence -suklaayhteistyöhön myötä istuin ensimmäistä kertaa elämässäni alas ja maistelin suklaata. En kauhonut suuhuni sen enempää ajattelematta, vaan käytin jokaista aistiani ja keskityin nautintoon. Kokemuksena oivaltava ja varsin nautinnollinen – suosittelen lämpimästi!

Koska olen ottanut elämässäni uuden asenteen ja korvannut kieltämisen niillä paremmilla valinnoilla, myös tummasta suklaasta on tullut itselleni jokapäiväinen nautinto. Määrän sijaan olen siis panostanut laatuun, ja tästäkin syystä suklaan maistelun opetteleminen on itselleni juuri nyt sekä tärkeää, että ajankohtaista. Kuinka saada enemmän irti päivittäisestä makunautinnosta, tai kuinka opetella nauttimaan makujen vivahteista ja kokonaisvaltaisesta maistamisesta.

Olen vuosien varrella osallistunut erilaisiin maistelutapahtumiin, mutta jostakin syystä olen aina sivuuttanut ajatuksen siitä, että suklaa kuuluu niihin nautintoaineisiin, joita todellakin voi maistella ja opetella maistelemaan. Sattuipa sopivasti sekin, että olin juuri viikko sitten mindfulness-tunnilla, jossa harjoiteltiin tiedostavaa syömistä -joskin rusinan kanssa, mutta kuitenkin. Koska suklaan maistelu onnistuu hyvien ohjeiden kanssa myös ihan kotioloissa, järjestin itselleni suklaahetken josta pyrin irrottamaan kaiken epäolennaisen ja annoin makujen viedä mukanaan.

Maistelupakettiini kuului paitsi ohjeet, myös kuusi eri makua Lindt Excellence -suklaita. Ohje neuvoi lajittelemaan huoneenlämmössä säilytetyt suklaat (kylmässä säilytetyn suklaan kaikki maut eivät pääse esille) vahvuutensa mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aloitetaan aina vaaleammasta päästä. Mikäli liikkeelle lähtee valkosuklaasta, siirrytään maitosuklaan ja tumman maitosuklaan kautta suuremman kaakaoprosentin omaaviin suklaisiin. Omassa tapauksessani liikkeelle lähdettiin tummista makusuklaista ja päädyttiin 85% kaakaota sisältävään suklaaseen. Yllä olevassa kuvassa suklaani vasemmalta alkaen siinä järjestyksessä, jossa maistelu ohjeen mukaan suositeltiin tehtäväksi.

Sitten itse maisteluun, jossa keskityin suklaan ulkonäköön, tuntumaan, ääneen, tuoksuun ja makuun. Jokainen suklaapala tarjosikin töitä kaikille viidelle aistille.

Ulkonäöltään suklaan tulisi olla tasainen ja pinnan himmeän hohtava. Suklaan ”harmaantuminen” voi johtua kahdestakin eri asiasta. Nimittäin pitkään liian kylmässä säilytetty, tai erilaisille lämpötilavaihteluille altistunut suklaa, harmaantuu pinnastaan. Tämä ei kuitenkaan vaikuta hirveästi suklaan makuun. Toinen syy suklaan harmaantumiseen on yksinkertainen vanheneminen, joka nostaa rasvan suklaan pintaan ja muutta makua härskiintyneeksi. Luonnollisesti omat suklaani olivat kauniin tasavärisiä, ja vierekkäin aseteltujen suklaapalon sävyerot hienosti havaittavissa. Ohut suklaalevy korostaa suklaan tasaisuutta ja näyttää omaan silmääni ylelliseltä.

Sormituntuman suklaaseen tulisi olla silkkisen pehmeä, ja sitähän se oli. Aika nopeasti suklaan pintaan kuitenkin piirtyy sormenjäljet ja pinnan tuntee pehmenevän sormissaan, vaikkei se varsinaisesti tässä kohtaa sula tai tahraa käsiä. Asia, jonka huomasin ensimmäistä kertaa ja opin, että pinnan pehmeneminen johtuu korkeasta kaakaovoipitoisuudesta.

Karkkipaperin rapina on monelle tuttu ääni, mutta oletteko koskaan keskittyneet kuuntelemaan kuinka suklaalevy napsahtaa katki?! Ohut suklaalevy miltei soi, kun sen katkaisee. Suklaan terävä napsahdus onkin merkki kiinteästä ja tasaisen laadukkaasta rakenteesta, joka on temperoitu onnistuneesti.

Entä tuoksu? Tässä kohtaa nenäni havaitsi jo eroja. Tummimmat suklaat tuoksuivat nenääni erilaisilta, vaikka en osannutkaan erottaa aromeja tai vivahteita. Luokittelin kuitenkin päässäni, että siinä missä suklaa tummeni, tummeni myöskin tuoksu. Näin jälkeenpäin mietittynä tuli myös mieleeni, että suklaan tuoksuun keskittyminen antoi miltei itse syömistä vastaavaa mielihyvää. Joten, vaikka et täydellisestä maistelukierroksesta välittäisikään, kokeile seuraavalla kerralla kun nautit suklaata nuuhkia sen tuoksua. Keskity hetki nenälläsi ja huomaat itsekin!

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä: Maku!

Suklaan maut tulevat parhaiten esiin, kun antaa suklaapalan ensin sulaa kielelleen ja levittää sen jälkeen suklaata suun kaikille makuhermoille. Näin suu aistii kaikki tuntemansa maut.

Sain Lindt Excellence – maistelupakettini mukana makuprofiilin kaikille pakkauksen suklaille, mutta halusin lähteä liikkeelle ilman ennakkoluuloja. Niinpä maistelin ensimmäisen kierroksen täysin omiin aisteihini luottaen ja kirjasin ylös tekemiäni makuhavaintoja. Koska minulta selkeästi puuttuu jokin ammattitermistö, tuli listauksestani huomattavasti täydellistä makuprofiilia lyhyempi ja vähäsanaisempi, mutta toisaalta, aika usein olin kuitenkin oikeilla jäljillä.
Makusuklaiden osalta erilaisten vivahteiden listaaminen tuntui helpommalta. Suola antoi kitkerän ensivaikutelman, minttu teki suklaan mausta samettisemman ja paahdettu hasselpähkinä toi suklaaseen nougat vivahteita. Kahden viimeisen suklaan kohdalla paperissani luki ”paljon makuja”, ja kun toisella kierroksella yritin tavoittaa näitä hennon kukkaisia ja hedelmäisiä makuja, taisin päästä hiukan jyvälle. Excellance 85%:n lakritsan ja tupakan maamaiset aromit, yrttisyys ja punaiset marjat olivat vielä sellaisia, joita en osannut nimetä ja yksilöidä. Silti pidän itse juuri eniten tuosta voimakkaasta suklaasta, jossa maistan kuitenkin kymmeniä erilaisia vivahteita.

Omaan suuhuni suklaat tuolta tummemmasta päästä tuntuvat sopivimmilta. Makusuklaista Excellence Caramel pitää pintansa ykkössijallaan, se on nimittäin levy, joka etsiytyy kauppakoriini aina kun mieleni tekee jotakin erityistä suklaata. Pidän siitä juurikin niiden pienten merisuolakiteiden vuoksi, jotka korostavat karamellin makeutta. Sellainen cappuccinon varma kaveri, joka tosin ei säästy meillä pitkään, kiitos mieheni.

Itse pidän näistä tummista Lindt Excellence -suklaista, ja mielestäni mitä tummempi suklaa, sitä enemmän se laatu vaikuttaa makuun. Tumma suklaa maistuu aluksi suussa kuivalta ja karvaalta, mutta hyvässä suklaassa maku pyöristyy ja lopputulos on pehmeä. Näin ei valitettavasti käy aina, ja silloin suklaa maistuu lähinnä karvaalle. Sanoisinkin, että jos ei yleensä ole tumman suklaan ystävä, kannattaa maistella erilaisia kaakaopitoisuuksia ja etsiä se itselleen parhaiten sopiva makuvaihtoehto. Omaan suuhuni suklaa maistuu kahvin tavoin aina sitä paremmalta, mitä tummemmasta laadusta on kyse.

Lukijakilpailu:

Mutta hei, tuolla Lindt Excellence -sivulla on ohjeita suklaan maistamiseen, ja löytyypä sieltä vielä erillinen ohjeistus suklaan ja kahvin, sekä suklaan ja viinin maistamiseen.
Mikäli haluaisit suorittaa suklaanmaistelun tällä samaisella 12 suklaalevyn (2 levyä jokaista kuutta eri makua) maistelupaketilla, kerro kommenttiboksissa, kenelle tai kenen kanssa haluaisit maisteluhetken järjestää. Onko suunnitteilla polttareita, baby shower -juhlia, tyttöjeniltaa, parisuhdeaikaa, työporukan irtiotto, tai jokin muu spesiaalitilanne, jonne maisteluhetki sopisi. On myös ihan ok, järjestää laatuaikaa vain itselleen. Tämä on nimittäin melkeinpä meditatiivista puuhaa! :)

Jätä kommenttisi viimeistään keskiviikkona 22.3.2017 ja olet mukana maisteluboxin arvonnassa! Kilpailun säännöt löydät täältä.

Ihanaa torstaita!

Tallenna

Tallenna


119 Responses to “Oodi hyvälle suklaalle”

 1. Linda sanoo:

  Järjestäisin maisteluhetken äitini kanssa, koska hän rakastaa erilaisia suklaamakuja.

  Mitä erikoisempi sen parempi. Hän arvostaa käsintehtyjä suklaita ja suklaahulluus on peritynyt seuraavaankin polveen siten, ettei mikä tahansa X-tra suklaa kelpaa :)

 2. Hanna sanoo:

  Parisuhdeaikaa miehen kanssa.

 3. Maisa sanoo:

  Maistelut voisi yhdistää mainiosti tupaantuliaisiini!

 4. Jenni sanoo:

  Meillä on miehen kanssa 5v-hääpäivä toukokuussa ja olemme menossa hotelliin juhlistamaan sitä. Suklaan maistelu sopisi siihen viikonloppuun ihan täydellisesti! <3

 5. Johanna sanoo:

  Mielelläni maistelisin suklaita mieheni kanssa.

 6. Suski sanoo:

  Suklaanmaiateluhetki sopisi parhaiten viikonlopun hemmotteluhetkiin mieheni kanssa

 7. Satu sanoo:

  Ihan oman perheen kesken maisteltaisiin suklaita.

 8. Hanna sanoo:

  Mun mies rakastaan suklaata, eli järkkäisin hänelle kiva illan suklaan maistelun merkeissä.

 9. idahhh sanoo:

  Häädetään pojat vaikka saunaan ja armaat tyttökaverit saisivat tulla maistelemaan suklaita kanssani! :)

 10. Annika sanoo:

  Mieheni kanssa, joka ei hirveästi välitä tummasta suklaasta, joten monen tumman suklaan maistelu voisi avartaa. Hyvin usein tumma suklaa maistuu kyllä kitkerältä lopussa.

 11. Heidi sanoo:

  Yhdessä mieheni kanssa sekä toisen maistelukierroksen voisin järjestää suklaata rakastavan ystäväni kanssa.

 12. Hk sanoo:

  Miehen kanssa maisteltaisiin. Molemmat tykkäämme erittäin paljon suklaasta joten olisi kiva yhdessä viettää näin laatuaikaa. Näin saisimme samalla huilitauon 3 pienen lapsen hoidolta.

 13. Elina.P sanoo:

  Suklaita maisteltaisiin ystävien kanssa ”kahvipöydässä”

 14. Satu sanoo:

  Mukava ja makea ohjelmanumero illanistujaisiin. Punaviini ja suklaa – ei sen parempaa!

 15. Kyllä se olisi pieni, intiimi tilaisuus kahden kesken miehen kanssa :)

 16. Sari sanoo:

  Tässä kohtaa annan itselleni luvan ajatella ja hemmotella itseäni :)

 17. Heidi sanoo:

  Ehdottomasti koko perheeni kanssa (mies ja kaksi lasta) pitäisin kunnon suklaanmaistelun. Vaikka lapset ovat vielä kohtalaisen pieniä (6 ja 8), niin hekin pitävät erilaisista suklaista (ihan tummistakin) ja olisi mielenkiintoista kuulla heidän arvionsa ja kommenttinsa näistä eri suklaista.

 18. MaaritN sanoo:

  Arvelen, että maistelisin itsekseni tai ystävän kanssa. Olisipa hienoa saada siihen mahdollisuus.

  Aurinkoista kevätpäivää!

 19. Veronica sanoo:

  Olisi kiva kutsua kavereita ja naapureita kylään ja maistella suklaita

 20. Teija.Koo sanoo:

  Huhtikuiseen tyttöjen iltaan suklaan maistelu sopisi paremmin kuin hyvin :)

 21. Maaru sanoo:

  Oi ihania suklaita! Järjestäisin maisteluhetken äitini kanssa, jota näen ensi kuussa ensimmäistä kertaa tälle vuodelle, kun hän tulee tänne toiselle puolelle Suomea lomailemaan.

 22. Reetta sanoo:

  Suklaat maisteltaisiin hyvien äiti-ystävien kanssa, jotta jaksaa taas paremmin pienten lasten kanssa tällaisena kura-aikana . Pieni hengähdys siis arkeen!

 23. Marika sanoo:

  Maistelu tapahtuisi ihan vain muutaman hyvän ystävän kanssa.

 24. Henna sanoo:

  Järjestäisin suklaamaisteluhetken koko perheelle. Tämä olisi kiva yllätys ja kaikki pitävät suklaasta.

 25. mamaEle sanoo:

  Laatuaikaa itselle ja itselle ja miehelle

 26. Tuija sanoo:

  Ihana arvonta ja ihanat suklaat. Minä maistelisin siskoni kanssa ja nauttien kevätauringon lämmöstä samalla!

 27. TPJ sanoo:

  Suklaamaistiaiset olisi hauska ohjelmanumero sukumme palmusunnuntain perinteiseen ”pääsiäisyllätysten metsästykseen”.

 28. Katya sanoo:

  Laatuaikaa itselle

 29. Rosie sanoo:

  Siskon kanssa herkuteltaisiin suklaalla!

 30. Elisa sanoo:

  Maistelisin mielelläni suklaata kouluikäisen poikani kanssa, joka pitää vuoden herkkulakkoa (palkintoa vastaan) mutta tumma suklaa silloin tällöin nautittuna on sallittu. :)

 31. Marjuska sanoo:

  Oi, suklaata, ihanaa!

  Mieheni on tumman suklaan ystävä ja herkuttelisin hänen kanssaan ihan kahdestaan.

 32. M sanoo:

  Olemme jo lähes kymmenen vuotta tavanneet tietyllä ystäväporukalla. Tällä hetkellä elämme ns. ruuhkavuosia, joten olisi mukava hetken pysähtyä maistelemaan ja kohtaamaan toinen toisiamme näin ihanissa merkeissä!

 33. Ärrä sanoo:

  Ehdottomasti mieheni kanssa. Kun on saatu keittiöremontti päätökseen suklaamaistelu skumppa ilta kuulostaa täydelliseltä :D Jos se koskaan on valmis ;D

 34. TiinaH sanoo:

  Miehen kanssa ottaisin nämä testiin (ehdottomasti lasten jo mentyä nukkumaan), osa kyllä jo ennestään tuttuja makuja eli taattua laatua!

 35. Katja sanoo:

  Nää on niin hyviä! Varsinkin tuo merisuola! Maisteltaisiin näitä miehen kanssa, kun lapset jo nukkuu.. ;)

 36. Siru sanoo:

  Oman perheen kesken olisi maistelu parasta. Näen jo meidät soffalla suut mussuttamassa eri makuja: )

 37. Katja sanoo:

  Maisteltaisiin ystäväni kanssa pikkulapsiarjen iloksi.

 38. Arja Rintala sanoo:

  Kutsuisin muutaman hyvän ystävän kotiini ja pidettäisiin ystävien kanssa yhdessä suklaan maistelu hetki. Suklaata maisteltaisiin takkahuoneessa takassa tuli ja kynttilät pöydillä. Ihanaa olisi T-Arja-

 39. Sari sanoo:

  Suklaa maistuu yhtä hyvältä miesten suussa, joten herkuttelisin suklaalla oman miesväkeni; mies ja 13- ja 12-vuotiaat ihanat pojat, kanssa. T. Sari

 40. Anne sanoo:

  Suklaat maistelisin ystävän kanssa.

 41. TeKo sanoo:

  Siskojen kanssa voisimme viettää herkutteluhetken:) Olen vaalean suklaan syöjä, mutta uskon että tummiakin ”oppii syömään”, kunhan vaan harjoittelee.. Tämä olisi oiva tilaisuus opetteluun:)

 42. Sari sanoo:

  Herkuttelisin suklaalla oman rakkaan mieheni kanssa. Järjestäisin meille ihanan romanttisen illan.

 43. Satu sanoo:

  Moikka,
  Olemme hiljattain muuttaneet omaan pikkuruiseen kotiimme ja maistattaisin suklaata perheeni kesken sekä tupareissa!Todellista herkuttelua :)

 44. Jarna sanoo:

  Tämä saattaisi olla sellainen itsensä hemmottelun paikka! Ottaisin kerrankin sitä omaa aikaa ja keskittyisin nautiskelemaan. :)

 45. Kaura sanoo:

  Perheen kanssa olisi mukava järjestää maisteluhetki. Olisi ihana ylläri veljilleni ja vanhemmille :)

 46. Kristiina S. sanoo:

  Ehdottomasti naisten iltaan.
  Meillä on viiden naisen porukka, joka matkustaa kerran vuodessa yhdessä jonnekin kylpylään. Matkaa kokoonnutaan suunnittelemaan yhdessä ainakin kertaalleen aina näin kesän korvilla. Maistelu sopisi hyvin tämän kokoontumisillan oheen teemaksi.

 47. Tiina sanoo:

  Parisuhdeaikaa miehen kanssa ja toisella kertaa myös lasten kanssa. Olisi kiva, kun hekin oppisivat nautiskelemaan eikä vain mättämään herkkuja nopeasti suuhun. :)

 48. Annika sanoo:

  Järjestäisin maisteluhetken mieheni kanssa raksatouhun jälkeen.

 49. Laurak sanoo:

  Voisin järjestää tyttöporukalla suklaanmaisteluillan, nähdään nykyisin aivan liian harvoin..

 50. Ella sanoo:

  Järjestäisin maisteluhetken ystävieni kanssa muuten vaan!:)

 51. Ida sanoo:

  Haluaisin maistella kaasojeni kanssa! Ihanaa, rentouttavaa puuhaa kaiken tämän hääsuunnittelun keskellä!

 52. Sari sanoo:

  Maistelisin suklaita hyvien ystävien seurassa.

 53. Lillian sanoo:

  Nyt on pakko vastata että parisuhdeaikaa! Juuri eilen mietittiin miehen kanssa että pitäisi järjestää enemmän yhteistä aikaa, vaikka vain pieniäkin hetkiä kerrallaan. Ilman lapsia, ilman laitteita, ihan vaan jutella syvällisiä ja ihan turhanpäiväisyyksiäkin. Suklainen hetki yhdessä olis siis ihan huippu ;)

 54. Minna sanoo:

  Olen kerran ollut suklaatastingissa, mutta näillä sinun ohjeilla sai jopa enemmän irti! Tästä inspiroituneena ois hienoa maistella tyttöjen illassa näitä :) Ehkä myös oman miehen voisi sada innostumaan tästä!

 55. Nina sanoo:

  Karkkilakolle sopiva tauko miehen kanssa näissä ruuhkavuosissa kun ei koskaan ehditä nähdä tai jutella :)

 56. Helle sanoo:

  Luulen, että mieheni kanssa maistelisin.

 57. Heidi sanoo:

  Olen ollut jokusen kuukauden uudessa työpaikassa. Porukkaa on aika paljon ja ilmapiiri voisi olla parempikin. Olen miettinyt, mitä kivaa voisimme tehdä yhdessä ja nyt keksin. Suklaa yhdistää kaikkia ja tämä olisi kiva juttu jokaiselle! Eli työkavereiden kanssa maistelisin.

 58. Maaritt sanoo:

  Maistelisin suklaita yhdessä perheen kanssa.

  Aurinkoista viikonvaihdetta!

 59. Marjo sanoo:

  Hyvän ystäväni luokse lähdössä lähiaikoina viikonloppua viettämään, suklaan maistelu olisi mukavaa yhdessä hänen kanssaan.

 60. Ninna sanoo:

  Järjestäisin miehelle suklaan maisteluhetken yllätyksenä pitkän työmatkaputken jälkeen <3

  Aurinkoista alkukevättä toivottaen ja laadukkaasta blogista kiittäen, Ninna

 61. Julis sanoo:

  Meillä on pesuhuoneremontti meneillään ja parisuhdeaika lähes olematon ollut viimeiset 2kk. Remontin valmistuttua olisi huikea viettää rauhallinen parisuhdeilta suklaan merkeissä.

 62. Anne sanoo:

  Maistelisin suklaita ehdottomasti kolmen tyttäreni kanssa. Rakastamme kaikki suklaata yli kaiken ja tavallisesti suklaalevy häviää hyvin nopeasti, kun siitä kukin lohkaisee suuhunsa hiukan arjen luksusta. Nyt sitä luksusta olisi sitten tarjolla ihan oikeasti maistiaisten merkeissä:)

 63. Siukku sanoo:

  Maisteluhetki yhdessä puolison kanssa. Lasilliset punaviiniä, erilaisia suklaita ja kynttilät. Mikä sen ihanampi tapa viettää laatuaikaa rakkaimpansa kanssa.

 64. Suvi sanoo:

  Parhaan ystäväni Maijan kanssa. Molemmat olemme suuria suklaan ystäviä. Tässä olisi hyvä syy viettää ilta yhdessä rupatelessa ilman lapsia ja nauttia sekä maistella eri maku nautintoja :)

 65. Kira H sanoo:

  Maistelisin suklaita kahden hyvän ystäväni kanssa. He eivät ole vielä käyneet nykyisessä kodissani ja tälle keväälle on suunnitteilla tyttöjen viikonloppu luonani. Tämä olisi mahtavaa iltapuuhaa meille suklaafaneille! :)

 66. Sanna sanoo:

  Järjestäisin viini- ja suklaamaistelun kera ihanien ystävättärieni.

 67. Nonna sanoo:

  Ystäväni kanssa, tosin taitaisimme kyllä ottaa nuo siipat mukaan. Yhdessä on maisteltu monenlaisia herkkuja vuosien varrella!

 68. Repu sanoo:

  Pitäisin maistelutuokion ystävieni kanssa tai sitten omien vanhempieni kanssa, rakastamme kaikki vahvoja suklaita :)

 69. Mini sanoo:

  Mieheni kanssa!

 70. Lena sanoo:

  Tyttärieni

 71. Myy sanoo:

  Ystäväporukan kanssa suklaailta :)

 72. SAMP sanoo:

  Perheeni kanssa :)

 73. Henna sanoo:

  Ystäväni kanssa!

 74. Päivi sanoo:

  Mieheni kanssa suklaanmaisteluilta mökillä

 75. moonangel sanoo:

  Meillä on tulossa pienet synttärijuhlat ystäväporukalla, olisi mukava päästä maistelemaan suklaita heidän kanssaan :)

 76. Anna-Mari sanoo:

  Puolisoni kanssa.

 77. Papu sanoo:

  Kiitoksena ihanille ystävilleni heidän olemassaolostaan ♡

 78. Jennyli sanoo:

  Järjestäisin suklaamaistajaiset jonkun tyttökaverin kanssa, keitettäisiin hyvät kahvit kaveriksi!

 79. Noona S sanoo:

  Miehen kanssa lauantai-iltana suklaamaistiaiset, kuulostaa hyvältä idealta!

 80. Elise H. sanoo:

  Järjestäisin suklaanmaistajaiset perheelleni, kutsuisin aikuisetkin lapseni paikalle :)

 81. Katri sanoo:

  Omien tyttöjeni kanssa pitäisin suklaaillan :)

 82. Minttu-Maaria sanoo:

  Järjestäisin suklaan maistelun perheeni naisten kanssa: siskoni, äitini ja mummoni ansaisevat suklaisen meditaatio hetken :D

 83. Kristiina sanoo:

  Ihana juttu, suklaan maistelu!! Maistelisin ehdottomasti mieheni kanssa, ihana romanttinen koti-ilta, ja jotain tällaista kivaa extraa!:)

 84. NinS sanoo:

  Tiimini ilahtuisi suklaiden maistelukerrasta kevään työkiireiden keskellä. Samoin herkkusuiksi kasvattamani perheenjäseneni;) (5+minä).

 85. PiaK sanoo:

  Ystävät olisivat maisteluhetken ansainneet!

 86. Sirkku sanoo:

  Voi mikä makea arvonta! Kyllä varmaan mieheni kanssa maisteltaisiin ja jotakin hyvää juomaa siihen!

 87. Minna sanoo:

  Sisarukset kutsuisin maistelulle.

 88. Maijis sanoo:

  Vaikea valita kenen kanssa suklaita maistelisin… Ottaisinko ystävän, miehen vai siskon? Ehkä valitsen puolisoni. :)

 89. Tiinuska sanoo:

  Omat synttärit lähestyy, niin mikäpä olisikaan parempaa tarjottavaa kuin suklaa.

 90. HannaKoo sanoo:

  Maisteluhetkeä vietettäisiin oman äidin kanssa, jolla alkaa pian sädehoidot suusyöpään ja sen vuoksi suu tulee olemaan todella kipeä jonkin aikaa. Toivottavasti herkkuhetki ehdittäisiin pitää vielä ennen hoitojen alkua :)

 91. Kaisu sanoo:

  Järjestäisin suklaan maistelun hemmotellakseni itseäni :) laskettuaika on nimittäin huhtikuun alussa ja kaikki mahdollinen rentoutuminen olisi tällä hetkellä plussaa (+tällä hetkellä himoitsen suklaata koko ajan :D)

 92. piitu sanoo:

  Perheen kanssa maisteltaisiin!

 93. Jasmin sanoo:

  Ehdottomasti äitin kanssa maisteltaisiin! Äiti ei muuta hyvää oikeastaan edes syö kun suklaata, mutta se onki sille suuri heikkous. :p ja laatuaika äidin kanssa tulis tarpeeseen, sitä ei tässä kiireisessä arjessa välimatkan kera liiaksi ole. <3

 94. Henna28 sanoo:

  Työkavereiden kanssa. Samalla nähtäisiin koska olen äitiyslomalla.

 95. Aikku sanoo:

  Mieheni kanssa jolla on hyvä suklaan tuntemus.

 96. PeHo sanoo:

  Perheen naisväen kanssa.

 97. Jenni sanoo:

  Ehdottomasti puolisoni kanssa :)

 98. Maria M sanoo:

  Puolison kanssa ehdottomasti. Kahdenkeskistä aikaa kun on niin harvoin…

 99. Johanna sanoo:

  Maistelisin näitä mieheni kanssa. Hän ei ole vielä löytänyt tummia suklaita, mutta tällainen maistelusessio madaltaisi kynnystä kokeilla ja minä ehkä löytäisin uuden oman suosikin.

 100. KirsiY sanoo:

  Ooo, tälläiselle suklaahiirelle, joka ei kuitenkaan kovin hyvin ole tutustunut vielä noihin tummempiin makuihin, niin palkinto olisi enemmän kuin sopiva. Nauttisin siitä yhdessä mieheni kanssa laatuaikaa viettäen vaikka lasten mentyä nukkumaan :)

 101. Riikka sanoo:

  Viettäisin maistelu hetken parhaan ystäväni kanssa. Yhteisiä hetkiä ei ole koskaan liikaa. Ja suklaan kanssa olisi tietysti hyvää kahvia. :)

 102. Maija H. sanoo:

  Oi oi! Alkoi tehdä mieli suklaata

  Järjestäisin maisteluhetken lukuvuoden uuvittamille työkavereilleni. Opehuone ei olisi entisensä tämän jälkeen

 103. Maria sanoo:

  Perheen kanssa nauttisin suklaan, on tainnut suklaanhimo periytyä tyttärille!

 104. Sirpa sanoo:

  Kyllapa alkoikin tehda mieli suklaata tata lukiessa! Jarjestaisin suklaamaistiaiset aitienpaivabrunssille johon kutsun ystaviani.

 105. Tiia sanoo:

  Järjestäisin suklaamaisteluillan siskolleni, joka kaipaa tällä hetkellä piristystä ja mielihyvää raskaan elämänvaiheen keskelle. Treffitkin on jo sovittu :).

 106. sarita sanoo:

  Siskojen kanssa!

 107. Katja sanoo:

  Lukioaikaisen kaveriporukan kanssa nähdään pitkästä aikaa, suklaanmaistelun järkkäys olis supersiistiä! Kaikilla nykyään jo niin paljon omia menoja ja töitä että näkeminen on harvassa, mutta sitten kun porukan saa kasaan, niin haluaisi tehdä jotain oikein kivaa ja tää sopisi siihen kuin nenä päähän!

 108. Aidafoun sanoo:

  Järjestäisin maisteluhetken kaasojeni kanssa. Samalla juteltaisiin hääjuttu mutta kuitenkin pääasiana rentouduttaisiin. :)

 109. Elli sanoo:

  Ehdottomasti serkkutyttöjen tapaamisessa!

 110. Iida sanoo:

  Järjestäisin suklaanmaisteluhetken kavereilleni.

 111. ansu88 sanoo:

  Kavereiden kanssa maisteltaisiin!

 112. Susan sanoo:

  Illalla miehen kanssa suklaiden maisteluhetki kun lapset nukkuvat.

 113. Hannah sanoo:

  Oi tästä saisi tummaa suklaata rakastaville ystävilleni ihanan suklaanmaisteluillan.

 114. Eeva sanoo:

  Järjestäisin suklaanmaisteluhetken perheelleni

 115. Laura sanoo:

  Järjestäisin maisteluhetken itselleni ja miehelleni :)

 116. Iiris sanoo:

  Kyllähän se yhdessä puolison kanssa olisi.

 117. ese sanoo:

  Veljen lapsien kanssa!

 118. tiiu sanoo:

  Perheen kanssa maisteltaisiin!

 119. Minttu sanoo:

  Suklaan maistelu olisi luksusta hyvän ystäväni kanssa! Samalla se olisi kiitos hänelle saamastani avusta ja tuesta.