Sateisen lauantain tunnelmia

01.4.2017

Hello murut ja hauskaa aprillipäivää! Heleästä kevätsäästä ei nyt ole tietoakaan, sillä tuo ulkona piiskaava sade muistuttaa enemmänkin syksyä. Pitää kuitenkin muistutella itseään, että luonto tarvitsee herätäkseen myös sitä vettä, joten satakoot nyt ja tuokoon sitten kevään tullessaan. Toisaalta sadepäivässäkin on tunnelmansa, ja näitä tunnelmia nyt kuvien muodossa lauantain ratoksi.

Maaliskuu oli kaikin puolin kiireinen ja kuluttava. Kalenteri pullisteli, ja mahtuipa arkeen myös yllätyksiä. Vaikka huhtikuun alku ei vielä helpotusta tuokaan, uskon, että elämä ehtii kevään aikana tasaantua ja univelat kuittaantua. Itse asiassa, posotin jo viime yönä ruhtinaalliset yli 10 tuntia unta ja nukuin kuin tukki. Ja tekihän se hyvää. Vielä kun huhtikuun aikana saisi tämän maaliskuussa syntyneen kyrmyniskan taas oikenemaan, niin eiköhän sitä sitten jo ole taas ihan hyvässä vedossa kesälaitumillekin kirmaamaan. :)

Sateen ropina melkein vaatii seurakseen kynttilöitä, joten niitä on polteltu tänään. Kevätkukatkin tuovat mukavasti tunnelmaa vähän harmaampaan päivään.

Seuraavaksi kommenttien kimppuun, niin saadaan maaliskuu siltäkin osin pakettiin.
Ihanaa ja levollista lauantaita teille kaikille! ♡

Tallenna

Tallenna

Tallenna


14 Responses to “Sateisen lauantain tunnelmia”

 1. Sari sanoo:

  Voi, niin kauniit kuvat jälleen kerran! Täällä Joensuussa ei (vielä) sada mutta tuulee ja tuivertaa eli sadettahan se nostattaa tännekin. Kevättä kohti taivalletaan hetki hetkeltä. Tällä odottamisen ajalla on just se omanlaisensa fiilis. Ja juuri tuo siun positiivinen asenteesi antaa sateellekin oman tehtävänsä. Lepposaa lauantaita

  • Vanhoissa suomalaisissa sananparsissa on kaksikin sellaista, jotka antavat kevääseen ja sen odottamiseen malttia. ”sataen suvet tulevat” ja ”uusi lumi, vanhan surma”. Nuo kun muistaa, niin jaksaa uskoa kevääseen vaikka sataa vettä tai lunta. :)

   Ihanaa ja raukean leppoisaa sunnuntaita sinne. Täällä on edelleen sateisen sumppuista, mutta ensi viikoksi lupailee kunnon lämpöaaltoa. :)

 2. Merita sanoo:

  Onpa kauniit ja valoisat kuvat! Kukat kyllä tuovat keväistä tunnelmaa, lähes joka kauppareissulla tulee hypisteltyä tulppaaneja, helmililjoja, narsisseja… harmi vaan ettei ne mun hoidossa kauan kestä.
  Ihanaa viikonloppua, toivotaan että huomenna jo paistaa aurinko.

  • Eihän nuo kukat lämpimässä huoneilmassa kovin pitkäikäisiä ole. Itse kiikutan kasvit yöksi kuistille, jotta kestäisivät hieman pidempään. Ja onneksi ne voi aina kaivaa maahan, kun kukinta on ohi. :)

   Vielä ei paista, mutta ei anneta sen pilata sunnuntaita. Nautitaan ja levätään, uusi viikko on jo ovella. :)

 3. Sari Riekkola sanoo:

  Ihana, ihana keittiö siellä, ihailen lämpöistä tunnelmaa, mikä välittyy aina kuviasi katsellessa.
  Meillä täällä Tornionjokilaaksossa on vielä paljon lunta ja tänään on ollut pilvinen päivä.

  Suloista lauantaita sinne!

  • Tuin muuten pohtineeksi, että sitä lämpöisempi tunnelma sisällä, mitä koleampi ulkosalla. :)
   Kyllä se kevät tulee, aivan varmasti ja sulattaa ne lumetkin pois. Nautitaan sunnuntaista ja ladataan akut uuteen viikkoon! ♡

 4. Piia sanoo:

  Todella kauniita ja tunnelmallisia kuvia!

 5. Kaisa sanoo:

  Ihania ja valoisia kuvia pilvisestä päivästä huolimatta!

  Olisin sinulta kysynyt, kun hobstar -lasit ovat kuvissasi vilahdelleet, että ovatko ne teidän käytössä menettäneet kirkkauttaan? Minulla on ollut niitä 3kk pääosin kahvi/tee-laseina ja kaikki on nyt ikävän rusehtavia. Olen pessyt niitä astianpesukoneessa. Toistaiseksi en ole liotellut missään. Rakastan niitä, mutta nyt ne on kyllä aika masentavia.

  • EIlen tarvittiin kyllä taas kameraan jalustaa, niin pimeää oli – kuten tänäänkin.

   Hassu juttu, olen nimittäin katsellut noita laseja pitkään ja miettinyt, että ne ei taita valoa enää niin puhtaasti kuin ennen. Olen jopa muutaman kerran avohyllyltä tiskannut ne, kun olen ajatellut, että jos on vaikka pölyä tai rasvaa. Olen kuitenkin ajatellut, että vika on enemmänkin silmissäni. Nyt pyysin miestäkin vertaamaan laseja niihin jalallisiin, joita säilytetään kaapissa, ja käytetään vain ani harvoin (muutaman kerran jouluna), ja mieskin näki eron.
   Ei nuo meidän lasit mitenkään huuda muutosta, niitä on niin paljon, ja kaikkia käytetään tasaisesti, eli yhden lasin kulutus ei ole suuri. Mutta ihme juttu silti. Pitääkin selvittää, että mistä on kyse!

 6. Voitonpuolella ollaan, tsemppiä myös sinne!

 7. Jenni sanoo:

  Onpa teillä (jälleen) niin kauniin näköistä! Kuvista ei välity kyllä ollenkaan minkäänlainen sateinen harmaus, vaan ihanan raikas ja lämmin tunnelma.

  Noista kukista kysyn, että oletko jotenkin istuttanut niitä kippoihin ja onko sipulien/mullan alla jotain salaojitusta, vai oletko vain laittanut ne sellaisenaan noihin astioihin? Mä olen aivan tumpelo kaikkien kukkien kanssa, mutta haaveilen hankkivani taas kodin täydeltä keväisiä kaunistuksia. Keväthyasintteja jo ostin, ja haluaisin sijoittaa niitä nätteihin kulhoihin ja kippoihin, mutta en oikein tiedä, miten niiden kanssa pitäisi toimia.

  • Hei Jenni, ja pahoittelut, että vastaukseni vähän kestää. Laitan sipulikasvit ihan sellaisenaan ruukkuihin, vähän saatan multapaakkua ravistella, jotta isommat mullat lähtevät, ja mahtuu näin matalampaan astiaan. Mitään salaojia ei tarvita, en juuri kastele sipulikasveja. Ihan hintsusti vettä, jotta eivät venähdä liikaa pituutta. :)
   Ja tosiaan jos käytät astioita, niin (silkki)paperilla saa kivasti suojattua kulhot. :)

   Aurinkoista lauantaita!