Herkulliset vaniljapullat ja perinteiset korvapuustit

19.4.2017

Pullantuoksuinen keskiviikkotervehdys! Ei muuten ole kovin montaa tuoksua, joka vetäisi tälle vertoja, eikä yksikään tuoksukynttilä tai huonetuoksu saa taiottua sitä fiilistäkään, joka leipomisesta tulee ihan sivutuotteena. Ja niin paljon kuin leipomisesta pidänkin, on yhdessä tekeminen tietenkin se ihan paras juttu! Tein jo aamulla kuuden aikaan taikinan kohoamaan, ja puolilta päivin meillä olikin valmiina perinteiset korvapuustit ja herkulliset vaniljapullat.

Siitä on jo tovi, kun huomasin kaupan leivontatarvikehyllyssä paistonkestävän vaniljakreemijauheen (dr Oetker), ja nappasin sen ostosteni sekaan sillä ajatuksella, että tuollaisiakin voisi joskus kokeilla. Meillä kun tuppaa pullanleipominen pysyä siinä voisilmäpulla-korvapuusti-mustikkapulla -akselilla, joten vaihtelu on ihan tervetulluttakin.

Vaniljapullat osoittautuivat älyttömän helpoiksi ja erittäin herkullisiksi. Kaulittiin näihin taikina levyksi samaan tapaan kuin nutturapulliinkin, mutta väliin ei laitettukaan kanelia, vaan voin ja sokerin seuraksi ripoteltiin vielä vaniljasokeria. Kaksinkerroin käännetystä taikinalevystä leikkasin 3-4 sentin levyisiä suikaleita, joista kieputeltiin jonkinnäköiset pesät. Vielä kohotus, ja sitten vain valmis vaniljakreemi pullan sisään, voitelu munalla ja ripaus sokeria pintaan. Helppoa siis kuin heinän teko, ja valmiit pullat maistuvat syntisen hyviltä!

Pelattiin kuitenkin varmanpäälle ja tehtiin myös perinteiset korvapuustit kaiken varalta. Tämä pienempikin apulaiseni kieputtaa jo nätit pullat, voitelee ne munalla ja koristelee sokerilla. Väistämättä tulee kai joskus sekin vaihe, kun apuani ei enää näihin juttuihin kaivata. Siihen saakka aion kuitenkin pitää pullantuoksuisesta äitiroolistani tiukasti kiinni. :)

Näiden herkkujen kanssa kelpaa odotella isoveljeä koulusta kotiin. Mutta nyt keittiötä siivoamaan. Siihen hommaan ei muuten ole apulaisten suhteen lainkaan tunkua. :)

Herkullista keskiviikkoa!

Tallenna


22 Responses to “Herkulliset vaniljapullat ja perinteiset korvapuustit”

 1. Näyttää todella herkullisilta, pakko testata noita vanilijapullia :) Teitkö vanilijatäytteen paketin ohjeen mukaan?

  • Maistuu ihan törkeän herkulliselta! :)
   Joo, siinä pussissa oli ohje paistonkestävän kreemin valmistukseen. Sillä vispasin ja oikein passeli oli! :)

 2. Voi ihana uutinen! Oon kaivannut myös samalle akselille jotain uutta! Huomenna leivotaan

  • Hienoa! :) Mä täällä jo jatkojalostin vaniljapullaa ja mietin, että jos siihen lisäisi paiston kestävän hillon. Mustikkaa tai mansikkaa… Nams, ehkä pakko leipoa kohta uudestaan. :D

 3. LPP sanoo:

  Melkein alkoi pullahammasta kolottamaan, sen verran herkullisen näköinen setti teillä Klaaran kanssa!
  Mä olen onneton pullanleipoja, mutta sämpyjä pitäiskin taas tehdä :)

 4. Voi ihanuus, miten suloinen pieni apuri sulla on!

 5. Rebekka sanoo:

  Onpa herkullisen näköisiä pullia! Hauskaa miten monenlaisia nimityksiä eri pullista käytetään, itse olen tottunut kutsumaan tuollaisia kierrepullia viinereiksi ja korvapuusteiksi puolestaan sellaisia pullia joilla on ne kaksi ”korvaa” (eli missä on leivottu ensin rulla, leikelty viipaleiksi ja painettu keskeltä jotta saadaan korvat). Millaisia nimityksiä muilla?

  • Eikös se niin mene, että rakkailla lapsilla on monta nimeä! :D

   Mulle korvapuusti on kanelipullan synonyymi, sitä kanelipullaa kun ei suomessa käytettä samoin kuin muin muissa kielissä. Eli muodon ei väljä, kunhan pulla on sitä samaa. :)
   Ja viineri on viineri, eli ihan erilaiseen taikinaan tehty leivonnainen. Mutta näissä on varmasti myös alueellisia eroja. Suomessa murteet värittävät montaakin asiaa, mikä tietysti on rikkaus, vaikka joskus meneekin asiat vähän solmuun, kun keskustelukumppania ei täysin ymmärretä. :)

 6. Minna sanoo:

  Aivan törkeän herkullisen näköisiä pullia! Ja söpönen leipuriapulainen.
  Itse leivon pullaa todella harvoin, mutta tuo vaniljajuttu sai miettimään, josko sunnuntai olisi hyvä päivä leipoa.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  • Sunnuntai on ehdottomasti hyvä päivä leipoa! :) Jos ilmat yhtään suosivat, pullakahvit voi pakata koriin ja kiikuttaa luontoon. Nyt on ihana aika seurailla kevään saapumista! ♡♡♡

   Aurinkoa sinne! ♡

 7. Kaura sanoo:

  Ihana postaus, ja herkun näköisiä pullia.

 8. Anu sanoo:

  No nyt tuli sit ihan hirveä pullahimo! Tosi herkullisen näköisiä pullia ja ihana pikku leipuriapulainen. :)

 9. mamaEle sanoo:

  Ihanat pullat teillä <3
  aww the girl is sooo cute! Ihana söpöys.
  Meillä vesirokosta toivuttu, pitäskö leipoa :) ..

 10. Nanni sanoo:

  Lasten kanssa leipominen on ihanaa ja varsinkin se kun ne herkut tulee uunista ja kylmän maidon kanssa pääsee herkuttelemaan. Mutta mihin ne apurit todellakin katoavat siinä siivousvaiheessa?

  • Olen itse aika huono askartelemaan, mutta koitan kompensoida sitä puutetta keittipuuhailulla lasten kanssa ja tähän asti kaikki on ainakin olleet tyytyväisiä. :)

   Jospa ne sitten vähän isompana sen jälkien siivouksenkin oppisivat. :D

 11. himpis sanoo:

  Testattiin tänään lasten kanssa noi puustit, ja olivatpa kyllä kivoja tehdä. En juuri koskaan leivo pullaa, kun en osaa pyöritellä niistä sellaisia nättejä, vaan mun pullat ovat aina enemmän tai vähemmän muotopuolia. :D Niinpä nää ”nutturajutut” on kuin tehty tällaiselle munlaiselle pullaleipurille. Noita kehtaisin vieraillekin tarjota. :) Kiitokset ohjeesta siis.

  Meillä muuten riitti 2,5 dl maitomäärään tehty taikina, saatiin siitä 18 puustia. Neljä tyyppiä (joista kaksi teini-ikäistä poikaa) meidän porukasta noita syövät, niin kyllä ne pariksi päiväksi riittävät…:D

  • No nämä ovat juurikin siitä syystä ihania leipoa, että niistä tulee aina nättejä! :) Ja maku tietenkin ratkaisee. :)

   Joo, ei sitä pullaa oikein enempää pysty syömään, enkä itse edes tykkää pakastaa, kun leivon mieluummin sitten uutta. Mutta isomummu ottaa aina mielellään pakkastimeen osan meidän pullista, kun sieltä saan niin näppärästi kaffeen kanssa kastettavaa. Hyötykäyttöön menee siis meillä aina toinen puoli. :)