Kevät keikkuen tulevi

24.4.2017

Sataa, paistaa, sataa, paistaa… ”Kevät keikkuen tulevi” pitää kutinsa tänäkin vuonna. Nimittäin juuri kun tulee keväinen olo, ja aurinko lämmittää mukavasti poskipäitä, pilvet valtaavatkin taivaan ja alas sataa räntää tai rakeita. Säästä huolimatta viikonloppuun mahtui keväistä tunnelmaa. Oli jumpan kevätnäytöstä, puutarhatöitä ja joitakin muita kevätvalmisteluja. Vappuviikonlopulle onkin sitten luvattu jo lämpimämpää säätä, joten elättelen toiveita oikein kunnon puutarhapäivästä. Kaipaan jo sitä ihanaa fiilistä, kun haravoidessa tulee niin lämmin, että pitää riisua teepaidalle. :)

Eilen lykittiin maahan vielä syksyltä jääneitä kukkasipuleita. Maasta kuitenkin puskee kovalla voimalla myös viime keväänä istutettuja sipulikasveja, joten eiköhän nuokin tuosta unohduksesta tokene. Miten se syksy onkin jotenkin niin vaikea! Joka vuosi jää jokunen sipuli jota ei vain tahdo saada maahan. Joko sataa, tai on liian kylmä. Niin, tai pimeä! Veikkaan kuitenkin, että se suurin syy on vain se syksyinen saamattomuus. Tekisi mieli olla sisällä lämpimässä ja rakentaa itselleen pesää. Kevät tuntuu siinä kohtaa niin kovin kaukaiselta.

Kevään tullen kellossa on eri ääni. Ulkona viihtyisi iltamyöhään, ja tekemistä keksii kyllä jatkuvasti. Lisäksi on ne suuret suunnitelmat, joita ei kuitenkaan ehdi yhden kevään aikana toteuttaa. Tänä keväänä aion kuitenkin toteuttaa sen yhden, joka on aina kevätkiireissä jäänyt tekemättä. Nimittäin piharakennuksen taakse joutomaalle tulee tänä vuonna pieni kukkapelto. Auringonkukkaa nyt ainakin, mutta voihan sekaan heittää myös vaikka kehäkukan siemeniä. Sieltä on sitten hyvä napsia maljakkoonkin vähän väriä.

Samalla kun ajatukset ovat kesässä ja kukissa, kääntyy katse väkisinkin myös omaan kotiin. Tuntuu jotenkin niin kovin värittömältä. Ehkä olisi aika kaivaa kaikki siniset tyynynpäälliset kaapista ja ottaa askel kesää kohti myös sisällä. En tahdo kuulostaa pessimistiltä, mutta aika kuluu kuitenkin niin nopeaan, että syksy kolkuttelee ovelle pikemmin, kuin ehkä haluaisinkaan. Tämä osa vuodesta on kuitenkin niin lyhyt, että siitä kannattaa ottaa ilo irti ihan koko rahalla! :)

Tänään on luvattu aurinkoista aina puolille päivin asti. Kenties päiväkahvinsa voisi jo nauttia lastauslaiturilla istuskellen!

Aurinkoa (ja aurinkoista mieltä) uuteen viikkoon!


10 Responses to “Kevät keikkuen tulevi”

 1. Jasmina sanoo:

  Oikein aurinkoista huomenta täältä Lahdesta! Tuosta olen kyllä samaa mieltä: kevän keikkuen tulevi! :D Niin erilaisia sääilmiöitä saanut kokea viimeisen viikon aikana… Voi kun itelläkin olisi oma piha/puutarha (asun siis kerrostaloasunnossa)Ja muute toi kukkapelto on mahtava idea!! Kokeile vain, haluaisin niin nähdä lopputulokset sitten kesäaikaan.. :) Ihana kodin sisustus, raikas ja kodikas. <3

  • Kiitos, Jasmina! ♡

   Vaikka kevät nyt onkin ollut yhtä keikkumista, niin jaksan kyllä uskoa siihen tulevaan kesäänkin. Ja pikkuinen kesäkukkamaa on jo perustamistaan vaille valmiskin, sillä siemenetkin on jo ostettu. :D Parasta keväässä onkin kai juuri se suunnittelu ja haaveilu. :)

 2. AnnaW sanoo:

  Apua, mulle iski heti idea-kateus tuosta kukkapellosta!!! Kuulostaa ihanalta! Meidän pihassa on tänä keväänä luvassa lähinnä raivausta pihan monen vuoden heitteillejätön vuoksi. Tavoitteena on saada pihapiiristä asutun näköinen :D Loppuelämäksi riittääkin sitten vaikka mitä ideoita, isoa kasvihuonetta, kukkivaa puutarhaa talon etelärinteelle ja potageria vanhalle pienelle jalkapallokentälle. Mutta kukkapellolle ei taida löytyi paikkaa, voi nyyh! Onneksi saan nauttia sun aikaansaannoksista blogin kautta :)

  • Teidän pihapiiri kuulostaa aika unelmalta! Mutta joo, tiedän tuon, että pitää kaivaa se piha ensin esiin sieltä hoitamattomuuden alta. :D

   En minäkään mitään isoa peltoa ajatellut laittaa, sen verran kuitenkin, että maljakkoon riittää poimittavaa. :)

 3. Julia sanoo:

  Hei, sipulikukista tuli mieleen että miten pääsiäiseltä jääneet helmililjojen ja perunanarsissien sipulit voisi säästää. Voisiko ne istuttaa maahan?

 4. Nippe sanoo:

  Hei meillä on satatuhatta sipulìa autotallissa paketeissaan samasta syystä, syksyllä ei ehdi eikä huvita!
  Voisko ne syksyn sipulit tosiaan kevään tullen laittaa maahan….?

  • No itse laitoin muutaman sata sipulia sunnuntaina maahan. Ja viime keväänä myös muutaman kymmenen. Ja ihan hyvin ne ne aina on lähtenyt, vaikka vasta keväällä olen istuttanut. Puskivat jo pusseissaan vihreää, eli oli kyllä korkea aikakin saada ne multaan. :) Tänä keväänä ne sitten tulevat vähän myöhaisessä, mutta ensi vuonna normaalissa aikataulussa. :)

   Ihanaa, että muillakin on syksyllä tätä samaa saamattomuutta. En olekaan ainoa! :D

 5. Inspiroivia kuvia ja niin kaunis sisustus! Saanko kysäistä, mistä tuo rottinkituoli mahtaa olla peräisin? Olen etsiskellyt samantyylistä, mutta ainakin Ikeassa ovat jotenkin liian massiivisia meidän pienelle verannalle. Tuo teidän tuoli sen sijaan näyttää ihanan sirolta.