Makuuhuoneen uusi jättiläinen ja kesäisempi fiilis

16.5.2017

Ihanaa tiistaita! Avasin makuuhuoneesta aamulla ikkunan, ja jotenkin se kepeä tuulenvire (jossa ei nyt ollut mukana mitään isompia maalaistuoksuja :D) sai koko huoneen tuntumaan kovin kesäiseltä. Iso tekijä on myöskin tummien vuodetekstiileiden vaihtaminen valkoiseen. Koko talvi mentiin samoilla lakanoilla (toki ne pestiin ja rummutettiin välillä!), mutta nyt viikonloppuna päätin aloittaa kesäkauden tässäkin, ja kaivoin valkoiset pellavalakanat liinavaatekaapin uumenista. Tulipa muuten todella suuri muutos! Pimeys ja synkkyys kaikkosivat. Miten pienillä asioilla voikin olla noin suuri vaikutus! Mielestäni koko huoneen ilme muuttui ihan täysin!

Tarkkasilmäisemmät saattavat huomata erään toisenkin muutoksen, joka makuuhuoneessa on tapahtunut sitten edellisen makuuhuonepostauksen. Nimittäin matala sänky on vaihtunut jättikorkeaksi jenkkisängyksi. Syy muutokseen on ostamissamme uusissa kovissa patjoissa, jotka laitoimme vanhojen patjojen päälle. Normaalia jenkkisänkyä korkeampi yhdistelmästä tuli, sillä runkopatjojen alla on edelleen korkeat jalat, eikä ne matalat, jotka kai on tähän patjayhdistelmään tarkoitettu.

Nyt silmä on jo tottunut muutokseen, vaikka edelleen tuo kymmenisen senttiä (mikä korkeista jaloista tulee ylimääräistä) tuntuu vähän liioittelulta. Nimittäin vaikka olemme molemmat yli 180 senttisiä, niin jo sänkyyn istahtaminen tuntuu hassulta. Tähän on kuitenkin tottuminen, sillä sängyn alle pitää edelleen mahduttaa ne miehen työkalut, ja tämä ei matalampien jalkojen kanssa onnistu. Nyt ongelmana onkin, etten löydä mistään yhtenäistä helmalakanaa tälle jättiläiselle. Pitänee ehkä ostaa metrikaupalla valkoista pellavaa, ja askarrella itse. Eipä tullut mieleen tämäkään, kun patjoja hankimme. :)

Olen kyllä supertyytyväinen makuuhuoneen vaaleaan ilmeeseen jota luonnonmateriaalit höystävät. Tänne kun kiikuttaa kesäisiä kukkakimppuja, niin lopputulos on sopivan hempeä kesäisille unille!

Aurinko on paistanut koko aamun, ja mieli on toiveikas, vaikka täällä edelleen sairastupaa pidetäänkin. Kyllä se tästä. Ja sitten ei mielellään mitään flunssaa tai vatsatautia meille vähään aikaan. Alkaa riittämään tämä rumba. Tänään saan onneksi vanhempani apuun ja pääsen itse lääkäriin. Tuleepa vierailu muutenkin tarpeeseen, sillä tuntuu, että mökkihöperyyden ensimmäiset oireet alkavat olla jo läsnä. :D

Mutta hei, kesä on tulossa! Ollaan iloisia ja nautitaan auringosta. Vaikka sitten lasinläpi, jos ei muuten! :)

Save


8 Responses to “Makuuhuoneen uusi jättiläinen ja kesäisempi fiilis”

 1. Mirka sanoo:

  Ihanan näköistä! Todella raikkaan ja pehmeän näköinen makuuhuone. Mistä tuo kori on? :)

  • Kiitos, Mirka! ♡
   Korikassi on Tine K:n. Meillä on niitä useampiakin, ja ovat kyllä älyttömän näpsäköitä ja kauniita. :)

 2. Westend Mum sanoo:

  Todella raikkaan näköinen! Kuten totesit, niin enää vain tosiaan joku kaunis kukka, niin se on piste iin päälle :)
  http://westendmum.fi

  • Kiitos. :)
   Joo, ehdottomasti tunnelma tulee viimeisteltyä herkillä kukilla. Olen niin iloinen, että vain lakanoiden vaihtamisella sai näin ison fiiliseron. :)

 3. Satu sanoo:

  Hei,

  Lexingtonilta ainakin löytyy helmalakanoita jenkkisänkyihin (120, 160 ja 180 cm leveisiin), joissa helman ”korkeus” on 53-54 cm. Standardi helman mitta taitaa olla tuo 45 cm, joka ei tosiaan riitä peittämään koko komeutta :-) Hinnat ovat normaaleina vähän tyyriin puoleiset, mutta maltoin mieleni ja tilasin aikanaan pari omaani sesonkialesta verkkokaupasta. Aurinkoa päivääsi!

  • Heippa.

   Joo, noita jenkkisängyn helmalakanoita on nykyään tosi kivasti saatavilla, Elloksellakin ihana pellavainen, jonka olisin halunnut. Ongelma vain on tosiaan siinä, että meillä se helman pituus pitäisi olla 64-65 cm noiden korkeiden jalkojen vuoksi. Sellaista en ole mistään onnistunut valmiina löytämään. :(

   Ihanaa aurinkoista (ja ihanan lämmintä) viikkoa sinne!

 4. Ei oo paha rasti ommella itsekään :) Oon joutunut samoihin hommiin samasta syystä. Kyllä korkea sänky on oarasta maailmassa! Muista sit pestä pellavat ens, kutistuu…

  • Joo, kyllä se pahasti siltä näyttää, että itse pitää tehdä. Mutta onhan tuo ompelukone viime vuodet ollutkin pahasti laiminlyötynä. :)
   Ja tosiaan pestä ja rummuttaa tuo pellava kannattaa, ettei käy niin, että tulos on sama kuin kaupasta ostettu. :D