Puhtaiden lakanoiden ja vastasiivotun kodin tuoksua

22.5.2017

Uutta viikkoa ihanaiset!

Puhtaudessa, siistissä kodissa ja vastapestyissä lakanoissa on mitä hurmaavin tuoksu, ja tänään kirjoittelenkin teille hiukan tuoksuista ja omista tuoksufiiliksistäni yhteistyössä Gladen kanssa. Ilmanraikastajat nimittäin ovat mitä loistavin tapa jatkaa sitä puhtaan kodin tunnelmaa myös niinä siivouksen ja lakanapyykin välipäivinä!

Me suomalaiset rakastamme tuoksukynttilöitä, mutta ilmanraikastajat miellämme helposti vain epämukavien tuoksujen poistajina, emme niinkään tunnelman ja tuoksun lisääjinä. Tuoksu on kuitenkin vahva osa tunnelmatekijöitä, ja niiden avulla kodin harmoniaa voi helposti jatkaa paljon kokonaisvaltaisemmaksi. Itselleni tuoksuissa on tärkeintä puhtaus. Varsinkin kesällä haluan herätä ja nukahtaa siihen tuulessa kuivuvien puhtaiden valkoisten lakanoiden tunnelmaan.

Omia Glade tuoksusuosikkejani kodin tunnelman viimeistelijöiksi ovat Crisp White Cotton ja Clean Linen. Nämä tuoksut toimivat niin arjessa kuin juhlassakin. Koti täyttyy puhtauden tuoksulla, keveällä ja luonnollisella puhtaan pyykin fiiliksellä. Molemmissa tuoksuissa on sellainen kevyt huuhteluainetta muistuttava tuoksu, ja niillä on ihana viimeistellä vastasiivottu koti, mutta myös raikastaa koti niinäkin päivinä, kun siivous on lähinnä paikkojen oikomista. Näiden kahden rinnalle löysin nyt myös uuden suosikkituoksun: Fresh Mountain Morning menee keveydellään ehdottomasti tähän puhtauskategoriaan, vaikka tuoksussa kevyt kukkaisuus onkin.

Glade One Touch löytyy nykyisin kai monestakin suomalaisesta WC:stä, ja ainakin meillä se on sijoitettu näppärästi wc-istuimen vesisäiliön taakse, jossa seinätelakka on piilossa katseilta. Tuote poistaa tehokkaasti niitä ei toivottuja tuoksuja, mutta samalla se viimeistelee WC:n siivouksen. Kylppärissä tuoksuu puhtaalta vähemmälläkin puunauksella. Vain yksi painallus riittä raikastamaan kylpyhuoneen. One Touch-pidikkeen seinätelakkaa on nyt myös uudistettu, ja uuden pidikkeen voi helposti myös irrottaa seinätelakasta ja ottaa mukaan toiseen huoneeseen. Näin samalla tuoksulla voi raikastaa myös muut kodin tilat wc:n lisäksi.

Aerosoleja Glade -tuoteperheessä löytyy kahdenlaisia. Glade5in1 ilmanraikastinaerosolit poistavat hajuja ja raikastavat tilaa pitkäkestoisesti. Uudistetun korkin ansiosta suihkutettavat partikkelit ovat pienempiä. Näin suihke tuntuu kuivemmalta ja leviää huoneeseen tasaisemmin. Huolellisen ravistamisen jälkeen pullon suutin suunnataan kohti huoneen keskustaa ja tuotetta suihkutetaan ilmaan. Glade5in1 ilmanraikastinaerosolia ei kuitenkaan suositella käytettäväksi tekstiileille.

Tekstiileille sitä vastoin voit kokeilla Glade Air &Fabrics aerosoleja, jotka sopivat ilmanraikastuksen ja tuoksutunnelman luomisen lisäksi lisäksi myös pahan hajun poistamiseen tekstiileistä. Tuote toimii sisustustekstiilien lisäksi esimerkiksi treenitossujen ja -laukun raikastamiseen. Itselläni on tapana suihkia näitä eteisessä nököttäviin kenkiin jopa siinä määrin, että toiminta huvittaa puolisoani. Pitkäaikainen lempituoksuni Air &Fabrics aerosoleissa on Crisp White Cotton, mutta nyt tämä vaalean lilaan pulloon kätketty Fresh Mountain Morning taisi päihittää edeltäjänsä. Vaikka kyseessä on kukkaistuoksu, tässäkin se puhtaus ja raikkaus ovat ensimmäiseksi mieleeni tulevat tunnelmat. Tuoksu ei siis missään nimessä ole liian vahva.

Oma Glade suosikkini on kuitenkin Glade Discreet. Pistorasiaan kiinnitettävä sähköinen, ja aika huomaamaton ilmanraikastin, joka antaa pitkäkestoista tuoksua. Sähköä tuote ei juuri kuluta, eli sitä voi pitää huolettomasti seinässä. Näitä meillä on useammassakin tilassa ja käytössä juurikin tuo Clean Linen, eli pyykinraikas mieto tuoksu, joka tuo vastapestyt lakanat ja pyykkipäivän myös niihin päiviin, joina kumpaakaan edellä mainituista ei ole harjoitettu. Glade Discreet on huomaamaton ja sopii muotoilunsa puolesta myös ahtaampaan paikkaan. Tuotteeseen myydään täyttöpakkauksia, joita voi toki käyttää myös ilman sähköistä pidikettä. Meillä nuo toimivat sähköttä hyvin vanhojen kiinteiden komeroiden raikastajina. Tuoksua vapautuu tasaisesti ja kevyesti, käytti sähköistä pidikettä tai ei. Tuoksu kuitenkin voimistuu pistokepidikkeen ansiosta, ja toimii mielestäni loistavasti läpikulkutiloissa ja eteisessä. Tuoksu on kuitenkin niin kevyen huomaamaton, että tuoksun lähdettä on vaikea keksiä, jos ei näe ja tiedä pistokkeessa olevan valkoisen pidikkeen toimivan tuoksulähteenä.

Discreetin avulla kotiin on helppo luoda jonkinlainen pohjatuoksu, vaikka eri huoneissa käyttäisikin erilaisia aerosoleja. Meillä Glade Discreetit ovat seinässä vuoden ympäri, eikä puhdas pohjatuoksu häiriinny edes jouluna, vaikka ilmassa on piparkakkujen ja glögin tuoksua.

Lukijakilpailu:

Kerro kommentissasi, mikä on sinun suosikkituoksusi kotona.
Osallistumisaikaa on 28.5. asti, ja kisaan voit osallistua myös Instagramin puolella. Kaikkien vastanneidein kesken arvotaan noin 20 euron arvoinen Glade-tuotepaketti. Kilpailun säännöt löydät täältä.

Kesäistä ja aurinkoista maanantaita!

Save

Save

Tallenna

Tallenna


60 Responses to “Puhtaiden lakanoiden ja vastasiivotun kodin tuoksua”

  1. Susanna K says:

    Raikas kesäsää, kun ikkunat on auki ja tuuli puhaltaa sisään.

  2. Kati says:

    Oi, puhdas pyykki, voisin tuoksutella koko päivän <3 Ja juurikin tuo fresh cotton tuo pyykin mieleen 🙂
    Mukana mahtavassa arvonnassa 😉

  3. Kaija says:

    Ulkona kuivatun pyykin tuoksu

  4. Sari says:

    Aurinkomaanantaita sinulle! White Cotton on ehdoton suosikkini 😀

  5. Kaisa says:

    Meillä tuoksuja käytetään todella vähän, keskimmäisen astman vuoksi. Mutta, puhdasta pyykkiä ei voita mikään! Ko tuotteet ovat minulle uusia, joten testaisin mielelläni, varmasti tähänkin tuoteperheeseen kuuluu miedompiakin tuoksuja. Joten, mukana arvonnassa!

  6. Maria says:

    Hei

    Kiva postaus, kivoja asioita, mutta asiaa voi lähestyä näinkin:
    Ottaisin kuitenkin sellaisen näkökulman esille, että Suomessa on hirveä määrä ihmisiä, jotka voivat pahoin synteettisistä tuoksuista. Itsekin aikanaan rakastin tuoksuja, kunnes ymmärsin sen, että yksikin suihkaus hajuvettä tai voimakkaat huuhteluaineet/pesuaineet pyykissä voivat aiheuttaa tuskaa jopa kauppajonossa tietämättäni lähimmäiselleni. Sairastuin itse ja nyt ymmärrän, että puhtaan sisäilman ja ulkoilman puolesta on erittäin tärkeätä taistella, eikä suinkaan lisätä kumuloituvaa kemikaalikuormaa. Vein lastani päiväkotiin ja tarhan ovella on suuri lappu: TULE TUOKSUTTA! Ja eikös muuan äiti tuo lastaan kiireessä ja LEMUAA (niin, sitä se on meidän sairastuneiden nenässä) hajuvedelle ja minun keuhkoni menivät ihan tukkoon ja aloin voida huonosti. Pahimmassa tapauksessa hajusteyliherkkyys poikii vaikean kemikaaliyliherkkyyden ja se ei ole leikin asia. Siksi pyydänkin kohteliaimmin jokaista, joka tuoksujen kanssa pelaa, ottamaan huomioon lapset ja heidän altistumisensa sekä lähimmäiset. Koskaan emme tiedä, mitä ne vaikuttavat läheisiimme. Pahimmassa tapauksessa tuoksujen välttely johtaa sosiaaliseen eristäytymiseen ja siitä seuraa elämänlaadun laskua ja mielialaongelmia.

  7. Maria M says:

    White Cotton suosikki. Mukana kivassa arvonnassa

  8. Nannil says:

    Puhdas pyykki ja tuuletettu huusholli.

  9. Tiina says:

    Puhdas pyykin tuoksu ja tuntu erityisesti lakanoissa.
    Ikuna auki ja raikasta ilmaa sisään. Meidän poikien vessa kaipaisi kyllä jotakin paremapaa tuoksu tällä hetkellä!

  10. Anu says:

    Puhdas koti on tietysti se paras tuoksu, mutta näistä tuoksuista meillä on juurikin tuota clean linen-tuoksua, joka auttaa kummasti mm. Silloin kun märkien koirien haju meinaa ylittää koko kodin. Noista pistorasia tuoksuista en olekaan ennen kuullut, täytyy katsastaa kaupassa ja tuo tekstiileillekin suihkutettava oli myös uusi tuttavuus, sille voisi olla käyttöä meilläkin tuossa eteisessä ja lisäksi minun autossani, jossa hyvin usein kuljetataan juurikin noita märkiä koiria

  11. Janna says:

    Täälläkin liputetaan puhtaan pyykin puolesta: se tuoksu on huumaavan ihana! Lisäksi meillä on huonetuoksu, joka levittää raparperin ja vaniljan vienoja tuoksuja koko asuntoon <3

  12. Marja Helena says:

    Meillä kotona ei paljonkaan tuoksuja käytetä. Vaatehuoneessa on tällä hetkellä Fresh Lemon tuoksu, joka on mielestäni ihanan taikas. Mukana arvonnassa.

  13. Tiitu says:

    Minä olen huono, tai varovainen, tuoksujen käyttäjä. Raskauksien jälkeen vähänkään vahvemmat tuoksut tuovat huonovointisen olon. Joskus olen tuoksusuihkeen ostanut ja todennut valinnan menneen pieleen… Kiva olisikin nyt kokeilla näitä, juurikin joku kevyt ja raikas tuoksu varmasti toimisi. Täytyykin testata vinkkaamasi tuoksut!

  14. idahhh says:

    Rakastan tietenkin puhtaan pyykin tuoksua! Ja rakastan meidän kodin ominaistuoksua, joka on ihana sekoitus puhdasta ilmaa ja tuoretta puuta, ja se puhdas tuoksu olikin ehkä yksi syy mihin kodissamme silloin ihastuin. Harmikseni sitä ei enään erota mutta aina välillä onnellisesti palatessaan kotiin niin sen tuoksun erottaa vähän aikaa ennen kuin siihen taas tottuu 🙂 mutta ilmanraikastimia olen ollut todella huono käyttämään enkä ole ikinä kokenut sellaisia suihkutettavia oikein omikseni mutta voi taivas tuo pistorasiaan laitettava olisi kuin minulle tehty!

  15. Emmi says:

    Puhdas pyykki, tai sen jälkeen kun lattiat on mopattu ja koko talossa fresh tuoksu! Mukana arvonnassa!

  16. Maarit says:

    Pullan tuoksu!:)

  17. Puhdas pyykki ja kesällä tietysti maljakossa olevat kielot!

  18. Anna says:

    Suosikkituoksuni on ehdottomasti puhdas pyykki.

  19. Minna says:

    Parhaimpia tuoksuja on ulkona kuivatut lakanat.

  20. T says:

    Tarvitseeko kodin oikeasti tuoksua joltain?

    Eikö puhdas pyykki tuoksu puhtaalta ilman erillistä hajustetta? Tai kodin ei mielestäni kuuluisi tuoksua kuin kodilta? Joskus kotona haisee pahalta, kun joku on unohtanut viedä roskat. Joskus kotona tuoksuu ihana vadtapaistetun pullan tuoksu leipomisen jälkeen. Hyvin udein kodissa vain tuoksuu kodilta, jokaiden omalta kodilta.

    En miellä itseäni hajuherkäksi, mutta en toisaalta käytä hajusteita kotona. Ainoastaan yksi suihkaus mietoa hajuvettä aamuisi , joka sekään ei kovin omaan eikä muiden nenään haise (testattu hajusteyliherkällä äidilläni).

    Kotona meillä ei ole edes vessassa tuoksua, sen homma hoitaa tulitikku tarvittaessa. Töissä on sellainen suihkautettava hajuste, ja kuule, se haisee varaston toiselle puolellekin. Tietääpähän aina, mitä joku on tehnyt vessassa, kun ilman hajustetta en tietäisi 😀

  21. Annu says:

    Kyllä se paras tuoksu vaan on puhtaan pyykin tuoksu. Ihan parasta on illalla kellahtaa puhtaisiin, vastapestyihin lakanoihin. Arjen pieniä iloja. Myöhemmin kesällä voin kuivata pyykkiä ulkonakin, nyt en voi sitä siitepölyallergian vuoksi tehdä.

  22. Puhtaan pyykin tuoksu on yksi parhaimmista. Mainittava on myös kesäsateen tuoksu, joka leijailee ikkunoista ja parvekkeen ovesta sisään pisaroiden ropistessa taustalla <3

  23. OutiH says:

    Puhtaat lakanat ovat ihana tuoksu. Niihin on mukava käpertyä saunan jälkeen. Mukana kivassa arvonnassa.

  24. Heini says:

    Ensimmäisenä tuli mieleen ulkona kuivatut petivaatteet.
    Toisena tulee syreenikimppu piirongin kulmalla. Tämä ihana alkukesän tuoksu!

  25. Satu says:

    Puhdas koti,kukkien tuoksu ja aamulla kahvin tuoksu.Mukana ihanassa arvonnassa.

  26. Kaakaohottis says:

    Paras tuoksu on raikas ulkoilma ja ulkona kuivunut pyykki!

  27. ValMa says:

    Suosikkituoksut kotona ovat puhtaan puusaunan ja ulkona kuivatettujen lakanoiden tuoksu.

  28. Kaijaliisa Parikka says:

    Käytän vähän tuoksuja. Paras tuoksu on mielestäni ulkona kuivatettu, raikkaan pyykin tuoksu. Kiva olisi testata näitä tuoksuja, vaikkapa Fresh Lemonia. Mukana arvonnassa.

  29. SoileKoo says:

    White Cotton on mielestäni luonnollinen ja raikas, lähellä puhtaan pyykin tuoksua.

  30. Cecilia says:

    En ole koskaan kokeillut, mutta nimenomaan Discreet Clean Linen kiinnostaisi! Mukana arvonnassa 🙂

  31. Ink says:

    Tykkään kuivata pyykkiä ulkona mutta siitepölyaikaan ei onnistu, nopea tuuletus vain aamulla ja illalla. Koiraperheessä eteinen kuitenkin kaipaisi puhtaan pyykin tuoksua!

  32. Lilian says:

    Kyllä se on täälläkin puhtaan pyykin tuoksu (vastaleivotun pullan tuoksua ei nyt lasketa ) ! Partyliten puhdas puuvilla on ollut tuoksukynttilöistä yksi suosikki vuosia. Täytyy kyllä ehdottomasti testata näitä Gladen tuoksuja: olen myös vanhanaikaisesti ajatellut että nämä kuuluu vain vessaan enkä ole tutustunut sen enempää tuotteisiin.

  33. Sari says:

    Puhtaan pyykin ja tuuletetun kodin tuoksut 🙂

  34. Marja says:

    Puhtaan pyykin tuoksu on ihanin. Uusi tuttavuus tuo pistorasiaan laitettava raikastin.

    En olekkaan koskaan kyseisen merkin tuoksuja käyttänyt enkä kyllä paljon muitakaan, kiva olisikin testata:)

  35. Henna says:

    Kyllä se puhtaan pyykin tuoksu on ihanin. Lisäksi huumaavina tuoksuina tulee mieleeni tuoreen kahvin tuoksu aamulla ja nurmikon tuoksu sateen jälkeen.

  36. ReetaJohanna says:

    Oi, vastaleikattu nurmikko ja koivuvastan tuoksu. Liian voimakkaat tuoksut eivät innosta, mutta häivähdys hyvää tuoksua on kuin piste iin päälle.

  37. Tuula says:

    Puhtaan pyykin tuoksua ei mikään voita. White cotton tuoksu kiinnostaisi, en ole tutustunutkaan sarjaan . Mukana arvonnassa.

  38. tiiu says:

    Puhdas pyykki!

  39. Mini says:

    Puhtaat valkoiset lakanat 🙂

  40. Meri says:

    Puhdas pyykki tietenkin. Ja puhdas puunattu koti sen jälkeen, kun ikkunoitakin on hieman pidetty auki 🙂

  41. Henna says:

    Siivottu ja puunattu koti

  42. SAMP says:

    Koti joulusiivouksen jälkeen, kun kuusi on tuotu sisään 🙂

  43. ansu88 says:

    Vastapaistetun pullan tuoksu

  44. Kristiina says:

    vastapaistetun pullan tuoksu on aivan ihana, tarvitseeko kodissa tuoksua muuten kuin eläminen. Ongelmapaikat kuten pieni eteinen ja kylpyhuone on ymärrettävää
    Pistorasiahärpäke on ollut eteisessä mutta lähikaupasta ei ole löytynyt täyttöä, wc:stä löytyy one touch. Aerosoleja en ole koskaan kokeillut.

  45. E says:

    vasta paistetun pullan tuoksu on paras

  46. sarita says:

    Tuoreet korvapuustit, nimenomaan kanelipullat!

  47. harri palsanen says:

    ok

  48. Pia Östergård says:

    Ulkona kuivatettu, puhdas pyykki <3

  49. piitu says:

    Ulkona kuivatetun pyykin tuosksu.

  50. Risto Vanhanen says:

    Uuden pullan tuoksu

  51. mikkot says:

    Siivottu koti

  52. Hentsu says:

    Tuoreen kahvin tuoksu on aina ihana :).

  53. harri palsanen says:

    jeps-ok

  54. Päivi says:

    Puhdas siivottu koti.

  55. ese says:

    Puhdas, ulkona kuivatettu pyykki

  56. Pirjo says:

    Ilma sateen jälkeen on ihana tuoksu, raikas. Itse käytän tuoksuja todella varovasti, koska olen suurimmalle osalle allerginen.

  57. Sini says:

    Vastaleikatun ruohon haju on lempituoksuni.

  58. Ismo Leinonen says:

    Meillä ei haese.

  59. joulis says:

    ulkoilma ukkosten jälkeen

Kommentoi