Vanhat koulutaulut – ostin kun halvalla sain

26.5.2017

Oman elämänsä Sulo Vilén (heh, vai Emilia Vilén!) pommittaa teitä täältä vielä toisellakin postauksella! Pakko nimittäin esitellä viikonlopun ostokseni, eli nämä vanhat koulutaulut.

Täällä pidettiin helatorstaina lakkautettujen koulujen irtaimiston huutokauppa, jossa piipahdin ihan pikapikaa. Meillä oli sellainen vartin verran aikaa, joten mitään huutamaan ei voitu jäädä, käytiin nyt lähinnä katsomassa, että millainen meno tapahtumassa oli. Ja olihan siellä täkäläisellä mittarilla ihan kiva hulina. Vanhat koulutaulut kuitenkin myytiin könttähintaan 3kpl/10euroa, ja pakkohan niitä oli mukaan napata, vaikka en nyt tainnut varsinaisesti niitäkään tarvita. Mutta kun halvalla sai!

Nuo korennot, nilviäiset ja mehiläiset sopivat kyllä varmaan hyvin vaikka sinne kesähuoneeseen ja teeviljelmäkuvankin voi kai heittää jonnekin keittiön kaapinpäälle. Raittiusopetukseen tarkoitetut sydän ja aivot olivat yksinkertaisesti vain niin hauskat, että ne piti napata myös mukaan. Oikeastaan nämä kuusi yksilöä valikoituivat mukaani ihan jo siitäkin syystä, että kukkarossani oli viikonlopun jäljiltä pari kymppiä käteistä.

Ei nämä mitään valioyksilöitä ole, mutta käytönjäljet kyllä sopivat näihin. Antavat mukavasti luonnetta!

Me vietettiin ilta kesähuoneessa suteja heilutellen. Tuntuu aivan mahtavalle saada sekin projekti vauhtiin!

Mutta nyt iltapalapöytään. Ihkua perjantai-iltaa!

Tallenna


4 Responses to “Vanhat koulutaulut – ostin kun halvalla sain”

 1. Seija sanoo:

  Voi, ihana Emilia Kuten joskus olen sanonut, sopisin äidiksesi ikäni puolesta. Rakastan blogasi. Nuo taulut, tuo muistoja alakoulusta. Niitä oli biologiaan, maantietoon jne. Ihanaa kesää
  Seija

  • ♡♡♡♡, kiitos Seija!

   Its edustan tosiaankin sukupolvea, joka ei ole koulutauluja koulussa nähnyt, ja varmaan johtuu myös siitä, että aloitin koulutieni vasta remontoidussa koulussa. Samaan aikaan, menivät myös koulun kartat ja karttakirjat uusiksi, kun Neuvostoliitto hajosi. :D
   Yläasteeltä ja lukiosta muistan alkuainetaulun, en muuta. :)

   Ihanaa ja aurinkoista viikko sinne! Lupaa huomisesta jo sadetta, ja täytyy kyllä sanoa, että täällä ainakin luonto myös tarvitsee sitä!

 2. aikku sanoo:

  Onpas ihanaa vanhaa.Mulla on yksi tuollainen vanha koulutaulu ulko-varastossa.Sile ei ole ollut nyt paikkaa sisällä kotona.

  • On nuo kyllä hauskoja. En tiedä itsekään onko näille nyt heti paikkaa (ovat edelleen nipussa tuossa eteisessä), mutta pakko ne oli kotiin kiikuttaa. :)