Sunnuntaita puutarhassa

28.5.2017

Sunnuntai-iltaa! Pahoittelut heti kärkeen kuvatulvasta, mutta puutarhassa on suoraan sanottuna räjähtänyt vihertämään, ja pakkohan sitä fiilistä oli myös ikuistaa muistoiksi.
Muutama kuva siis teillekin sunnuntai-illan ratoksi. :)

Lämpimän sunnuntain päätteeksi valmistaudutaan viimeiseen kouluviikkoon. Ihaninta aikaa vuodesta!

Kauniita unia, ja iloa sekä aurinkoa maanantaihinne!


8 Responses to “Sunnuntaita puutarhassa”

 1. Taimi Pihlava sanoo:

  Ompa kaunista ja tosi hienoo

 2. neuvoa? sanoo:

  Olet siis käynyt puutarhakoulua? Mitä ihmettä voisi tehdä talven polttamalle sammaleiselle nurmelle? Pidän kovasti sammaleisesta ruohikosta vanhan talomme pihassa, mutta vähälumiset talvet polttelevat laikkuja ympäriinsä.

  Pitäisikö kuoria palanutta pois ja laittaa nurmikonsiemeniä vai vaan odotella kun aikanaan sieltä läpikin pukkaa lopulta vihreää? On vaan niin ruman näköistä nyt. Rinnetonttikin ehkä tuohon tilanteeseen vaikuttaa. Pohja lienee tosi hapan koska uuden liuskekivetyksen väleihin sammal muodostui ekan kesän aikana, ilman piimää! :)

  • Ihan näin maalaisjärkeillen käskisin odottamaan sateita, nimittäin ainakin täällä on niin rutikuivaa, että sammalpaikat ovat ruskeita laikkuja. Tietämättä nyt siis yhtään mistä päin Suomea kirjoitat.

   Jos olosuhteet ovat muuten sammaleelle otolliset (kohtalaisen varjoisa kasvupaikka ja hapan maa, sekä vähäinen kulutus), niin johan tuon luulisi kasvavan väkisinkin.

   Sammaltahan voi tietenkin aina istuttaa ja lisätä. Vanha kikka on myös piimäsammal -seos, joka vauhdittaa sitä luontaista sammaloitumista.

   Näin keväällä, kun puissa ei ole vielä kunnon lehtiä, moni kesällä varjoinenkin paikka joutuu paahteen armoille, eikä sammal silloin tykkää kasvupaikastaan. Sammal on kuitenkin sen verran vaikea saada häviämään, että eiköhän se sieltä taas puske, kun olosuhteet ovat kunnossa. Useammin käytettävälle pihaosuudelle, ja aurinkoon sopii sitten paremmin nurmikko. :)

   Meillä kasvaa myös paljon sammalta, ja juurikin pihan niissä osissa, jotka ovat vähän varjoisia, eivätkä useinkaan joudu jalan alle. Mutta meilläkin kasvaa raparperin ympärillä oikein kaunis sammal, ja tuosta kuvasta näkyy nyt pelkkä ruskea maa. Vettä siis kaivataan. :)

   Itse tykkään sammaleesta ja sen vihreydestä. Mielestäni se jossain määrin kuuluu vanhojen talojen pihoihin. :)

 3. Meri80 sanoo:

  Heippa! Kauniilta näyttää :) Voi kun tännekin tulisi lämmintä, että luonto heräisi eloon! Koko ajan on niin kylmä ja palelee :( Oikein ihanaa uutta viikkoa, ja totta, tämä aika on mukavaa aikaa vuodesta! Minullakin on pojalla tällä viikolla viimeinen eskari päivä,kesälomaa odotellaan, ja sitä lämpöä ja aurinkoa:)

  • Heippa!
   Oi ei, toivottavasti se lämpö nyt älyää levitä joka kolkkaan! Tosin täälläkin on luvassa melkoisen viileä viikko, ja eilisen kesä on muisto vain. Mutta itse odottelenkin sateita, sillä nyt on kyllä niin kuivaa, että luonto huutaa vettä!

   Ihania viimeisiä eskaripäiviä pikkumiehelle ja kaunista kesän alkua teille! ♡

 4. LS sanoo:

  Heippa taas pitkästä aikaa <3
  Tosiaan tää vihreys joka puolella oikein "sokaisee" niin pitkän talven jälkeen. Teillä on jo komeat raparperit, meillä vasta 10cm korkuiset.
  Hyvää ja lämpöistä kesää teille <3

  • No heippa!!! ♡
   Tuon ikuisuudelta tuntuneen ”talven” jälkeen, vihreys tulee kyllä tarpeeseenkin. Itselleni otti tosi koville, ettei ollut edes lumipeitettä kuolleelle puutarhalle.
   Joten nyt nautitaan! :)

   Meilläkin kasvaa rapsu aika varjoisessa paikassa, ja venahti mittaa vasta ihan viime viikolla. Nyt saisi jo tehdä ekan piirakan! :p

   Kaunista kesää teidän perheelle! ♡