Raparperipiirakka ja sateen ropina

05.6.2017

Kynttilät, sateenropina ja vasta paistettu raparperipiirakka. Ei lainkaan hullumpi maanantai! Kaikesta sateisuudestaan huolimatta tämäkin päivä on ollut kesäinen. Ulkona tuoksuu kesäinen sadepäivä, ja minä olen poltellut sisällä kynttilöitä. Joskus tylsyyskin voi tehdä hyvää, ja meillä se laittoi molemmat lapset nukkumaan päiväunia. Ihan pyytämättä ja yllättäen löysin molemmat tuhisemasta sängyistään. Tätä ihmettä ei meillä juuri tapahdu, joten kaikki kiitos ja kunnia kesäsateelle!

Koko elisen illan ja tämän päivän olen vilkuillut ikkunasta eilisen päivän työmaatamme. Niin paljon siistimmän näköistä ja miten suuri vaikutus juuri tuolla yhdellä penkillä olikaan pihan ulkonäköön! Tänään kun ajoimme lasten kanssa pihaan kauppareissun päätteeksi, sammutin auton ja tuijotin hetken eteeni jokseenkin kai poissaolevan oloisesti. Esikoinen kysäisikin heti, että mikä hätänä, ja jouduin vähän hämilläni selittämään, että ihailen tässä vain hetken eilisen aikaansaannoksia. Mutta kai se on ihan ok, vähän hupsaantua näistäkin jutuista! :)

Lasten nukkuessa päiväuniaan, tänään olikin hyvää aikaa suunnitella seuraavaa puutarhaprojektia ja laatia jonkinlainen piirustus ideasta myös miehelle, joka on lupautunut lapion varteen. Pari vuotta kuivana olleen vesiaiheen täyttö on nimittäin seuraavana listallamme. Täyttömaata altaaseen jo kaivurinkauhalla kipattiinkin, mutta se viimeinen idea on antanut odottaa itseään! Eilen sekin avautui kirkkaana silmieni eteen – sängyssä, juuri ennen nukahtamista. Pari kesää tuokin keskeneräisyys on hiertänyt hermoani, mutta josko siitäkin hiertämisestä nyt päästäisiin!

Pyöreän piirakan sijaan välillä suorakaiteen muotoista. Raparperipiirakka valmistui lemppariohjeellani, jonka löydätte täältä. Yksi ja sama piirakkapohja käy niin raparperille, mustikalle, omenalle, kuin puolukallekin. Niin ja tietysti monelle muulle höysteelle! Älyttömän helppo ohje, jolla onnistuu kuka tahansa, ja onpa tämä myös mökkeilijän ystävä, sillä tiskattavaa ei piirakan teosta juuri synny, eikä vatkaimia tarvita.

Raparperin happo jättää muuten usein pyöreän piirakan keskuksen taikinamaiseksi, mutta näin suorakaiteen muotoon tehtynä raparperipiirakat saa paistettua kullanruskeiksi kauttaaltaan.

Kiitos niiden päiväunien, pikkuväki ei taida ihan juuri olla yöpuulle valmiina. Seuraavaksi otetaankin pari erää afrikantähteä. Huomenna saadaan pitkään odotetut vieraat, kun serkkutyttö saapuu lomailemaan, ja aikoopa siskonikin jäädä yhdeksi yöksi tänne meille. Mukavaa saada seuraa paitsi lapsille, myös itselleen!

Tunnelmallista maanantai-iltaa!


6 Responses to “Raparperipiirakka ja sateen ropina”

 1. Kesäsateessa tosiaan oma taikansa. Ja se tuoksu <3 Itsekin sytyttelin eilen kynttilät sekä parvekkeelle että olohuoneeseen, kun palasimme viikonloppureissulta takaisin sateiseen Helsinkiin. Oma taikansa toki on myös siinä, että tämä aamu ei auennutkaan sateisena vaan aurinkoisena ;) Kivaa päivää!

  • Kesä ilahduttaa monella tapaa! :)
   Mutta kyllä kesäsateessa on ihan eri raikkaus ja taika, kuin esimerkiksi marraskuun piiskaavassa sateessa. Ja kynttilöiden loisteessa on mukava katsella sateiseen kesäiltaan. :)

   Ihanaa viikkoa sinne! ♡

 2. Charlie sanoo:

  Hei,

  Kommentoin nyt ihan tämän postauksen vierestä, mutta apua! Mahtaisko tuota piknik-postauksen mekkoa vielä löytää jostain?! Kiitos :) ja aurinkoa!

  • En valitettavasti kyllä tiedä, onko sitä enää missään. Kyseessä kun on viime vuoden malli (Bana Republic), mutta toki hyvällä tuurilla jostain voi löytääkin.

   Aurinkoa myös sinne!

 3. Heidi sanoo:

  Ihanan näköinen piirakka! Kiitos vaan parhaasta piirakkapohjaohjeesta! Poika on sanonut monesti että millään muulla ohjeella ei saa piirakkaa tehdä!

  • Tämä on hyvä ohje! Itsekin syönyt samalla ohjeella tehtyä koko ikäni, enkä kyllästy! :) Ja onhan tuo niin ihanan vaivaton. Kesällä kun pitää piimää jääkaapissa, on yllärivieraillekin tarjottavaa. :)