Voihan kesä!

07.6.2017

Huh hellettä ja voihan kesä! Eikä muuten mitenkään negatiivisessa mielessä, tykkään todella!

Tähän päivään on mahtunut niin paljon kesää ja kaikkea sitä kesätekemistä, josta pitkä talvi haaveillaan. On kahviteltu ulkona, pelattu kesäpelejä, syöty jäätelö, käyty uimarannalla, pelattu lautapelejä ja korttia ulkona viltin päällä, tehty kasa eväsleipiä ja retkeilty omassa pihassa… Ja vaikka niin aina liputankin neljän vuodenajan ja erityisesti kevään puolesta, nyt voisin jämähdyttää elämän juuri tähän pisteeseen!

Ehdin jo pelätä, että joudumme kyhjöttämään koko viikon kesävieraamme kanssa sisällä sadetta pitäen, mutta olipa onni, että säiden herra päätti suosia meitä ainakin osan ajasta. Kaupasta tosin katsottiin jo leivontatarvikkeet sateisemman päivän varalle. Täytyyhän niihinkin varautua! :)

Tämä alapihan varjoisuus viehättää itseäni näin lämpöisinä päivinä, ja huomaan vuosi vuodelta tulevani aurinkoherkemmäksi. Kuten kuvista näkyy, meidän Kylli on kanssani samaa mieltä, ja viihtyy oikein hyvin tuolla kaapelikelan alatasolla kun vain saa juttukaveria tai ainakin rapsuttajan.

Pullaa tuli leivottua eilen vähän isompi määrä pojan jalkapallopeleihin, ja onpa tuosta riittänyt lapsille herkuteltavaa vielä tänäänkin.

Vähän harmittaa, että siskon piti jo palata kotiin, mutta onneksi nähdään taas jo viikon päästä uudelleen. Meillä on kuitenkin ollut mukava päivä täynnä kivaa ohjelmaa. Täytyy kuitenkin sanoa, että kyllä se hiukan jo laittaa väsyttämäänkin. Onneksi tuntuu tuo pikkuväkikin nuutuvan jo suhteellisen aikaisin, joten tiedossa on rento ilta kirjan kanssa.

Kaunista kesäiltaa!

Ps. Kuolanpionit on täydessä kukassa! ♡

 


7 Responses to “Voihan kesä!”

 1. Villia sanoo:

  Ihanan kesäistä yhdessäoloa! Kävin kurkkaamassa Kuolanpioniesi loistoa, ovat todella kookkaita ja runsaassa kukassa. Minulla on muutaman vuoden vanhoja Kuolanpioneja, mutta pahus kun kaatuvat pienimmästäkin kesä”myrskystä”. Oletko istuttanut niiden eteen/taakse jotain aluskasvillisuutta, joka tukee kasvustoa? Toki laitan pensastukia ympärille, mutta jotenkin olisivat kauniimpia ilman niitä. Ehkä pionien kasvaminen ja tuuhettuminen auttavat asiassa. Mukavia kesäpäiviä sinulle ja perheellesi!

  • No joo, eilen olisi ollut se päivä, kun kuolanpionit olisi pitänyt sitoa! Meillä on ollut tapana vain sitoa naru tuohon puskan yläpäähän, ettei kasvi valahda ihan maahan. Nämä kukinnan ensimmäiset päivät se jaksaa vielä pystyssä, mutta sitten kimppu kyllä aukeaa ja laskeutuu maata kohti. Ja sade tietenkin nopeuttaa sitäkin prosessia.
   Nuo maatiaispionit ovat kuitenkin niin ihania, kun kukkivat aikaisin ja ilahduttavat kukillaan ennen kuin muut pionit ehtivät edes kunnon nupuille. :)

   Kaunista ja mukavaa kesää myös sinne! ♡

 2. Salla sanoo:

  Kaunista on!!

 3. Kristiina sanoo:

  Ihanan näköiset nuo korituolit ja niin kiva tunnelma kaiken kaikkiaan näissä kuvissasi. Keräätkö tuolit aina sateensuojaan vai onko kori laiskan puutarhaihmisen materiaali?

 4. Kristiina sanoo:

  Apua, pakko korjata kommenttiani heti saman tien! Olen siis itse se laiska puutarhuri, mahdollisimman helpolla yritän päästä :)

  • Haha, hauska täydennys! :D

   Mutta juu, eihän tuo materiaali ikuista ole, varsinkaan sateessa. Nuo Ikean pari tuolia ovat kyllä ulkona koko kesän, mutta nuo pari arvokkaampaa siirrän yleensä sateen ajaksi kuistille (jossa ovat siis muuten ympäri vuoden). Nyt tosin jäi kaikki ulos, mutta ei ne nyt parista sadepäivästä nokkiinsa ota. Onhan rottinki perinteinen puutarhakalusteiden materiaali. :)