Ensimmäiset pionit maljakkoon!

09.6.2017

Heipsutirallaa! Selkeästi mennyt iltapainotteiseksi tämä postaaminen (jonkinlaisena kesän lieveilmiönä?), mutta väljäkös tuolla. Tänään tosin yritin jo iltapäivällä tehdä postausta, mutta tekniikka oli kanssani eri mieltä ja tässä sitä taas ollaan!

Onneksi kuolanpionit olivat vielä sen verran tuoreilla kukilla, ettei eilisen kaatosade saanut niitä täysin hakattua. Perjantain kunniaksi napsin muutaman kukan myös maljakkoon, vaikka eivätpä nuo sisällä kovinkaan pitkäikäisiä ole. Käytiin tuossa lasten kanssa juuri vanhemmillani, ja kaivoinpa sieltäkin pahvilaatikollisen taimia altaantäyttöprojektiini. Suurin osa muuten perennoja, joita aikoinaan edellisen kotimme pihasta siirrettiin vanhemmilleni. Siellä ne ovat äidin ja isän puutarhassa saaneet rauhassa kasvaa muutaman vuoden, ja ovat nyt suuria ja terhakoita jaettavaksi. Jollakin tavalla siis ympyrä sulkeutuu myös noiden perennojen osalta.

Olipas hauska lukea myös teidän ajatuksianne tuosta eilisestä aiheesta. Lapsena sitä tosiaan näki kesän kesänä, sen enempää säitä tai sateita tuijottamatta. Tästä havainnostani ammentaen käyn myös viikonlopun urakkani, eli vaatehuoneen järjestelyn kimppuun. Kesämekot ja shortsit esiin, sillä nyt jos koskaan niitä kuuluu käyttää. Vaikka sitten paksujen neuleiden kaverina, kuten tänään farkkushortsit yhdistettynä valkoiseen puuvillaneuleeseen. Vaikka aamupäivällä pitikin sulloutua ulkoilupukuun, niin iltapäivästä näin pärjäsi jo oikein hyvin! Pitää siis ihan joka tavalla keskittyä vuodenajan parhaisiin puoliin ja tehdä pesäero vuoden kylmempään osaan.

Olen luvannut lapsille, että tänään voidaan valvoa pikkuisen pidempään (olen vähän natsi näissä nukkumaanmenoajoissa, kun en itsekään valvo myöhään), ja käytiinkin hakemassa kaupasta hiukan herkkujakin illan ratoksi. Alkuperäinen ideani oli käydä vaatehuoneen kimppuun kun lapset katsovat leffaa, mutta taidan sujahtaa joukkoon ja nautiskella itsekin kesäillan rentoudesta. Ehtiihän sen vaatehuoneen sitten vaikka huomenna, eikös! :)

Rauhallista ja rentouttavaa perjantai-iltaa!


8 Responses to “Ensimmäiset pionit maljakkoon!”

 1. Anu sanoo:

  Ihana neule sinulla! Muistatko mistä ostettu?

 2. Kauniit pionit ja tulikin mieleen, että tuota pioni-lajiketta ei meidän pihalta vielä löydy, joten täytyykin lähtee ostoksille! Mukavaa viikonloppua sinne!

  • Kuolanpioni on kyllä ihana, kun ilahduttaa näin aikaisin. Vanhempani olivat juuri käyneet ostamassa myös taimen, kun olen tätä jo useamman vuoden hehkuttanut. :)

   Ihanaa kesäviikkoa sinne! ♡

 3. Tiina A sanoo:

  Pionit on niin ihania! Täällä viimeiset pionit löytyivät viime viikonloppuna torilta, nyt niiden aika on jo ohi, nyyh.

 4. -A- sanoo:

  Hei! Pioni ovat yksi lempikukistani, ovat suuria ja pöyhkeitä. Onneksi pihallamme on pionipensaita, taka- ja etupihalla. Meidän muksut joutuvat vielä hetken koulun penkkiä kuluttamaan ennen kuin pääsevät lomalaitumille. Sitten voikin vaikka valvoa hieman pidempään, olen myös varsin nipotarkka nukkumaanmenon kanssa. :) Mukavaa sunnuntaita!

  • Suuria, pöyhkeitä ja näyttäviä! Aivan ihania! ♡

   Mukavia koulupäiviä vielä sinne. Ja tosiaan kaipa lomalla kuuluu hiukan joustaa säännöistä ja rutiineista. Meillä on tapa sitten heinäkuun lopussa ottaa aina ryhtiliike ja kääntää rytmi takaisin arkisempaa, joskaan siitä nyt hirveästi muutenkaan poiketa. :)

   Kaunista viikkoa! ♡