Vain sateen ropina ja syreenin oksat

13.6.2017

Hei ihanat!

Niin vierähti viikko kesävieraamme kanssa. Onneksi mukaan mahtui myös aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, joina voitiin nauttia ulkona olemisesta ja kaikesta kesäisestä. Silti paljon jäi myös tekemättä, viikko kun on lopulta aika lyhyt aika. Sovittiinkin, että vastaavaa kyläilyä voisi miettiä vielä tämän kesän aikana uudelleenkin. Eilen siskoni saapui kahden nuoremman lapsen kanssa, ja viimeinen vuorokausi tässä talossa onkin ollut täynnä ääntä ja elämää. Jopa siinä määrin, että nyt serkkujen lähdettyä, ja omien lasten hiljentyessä lepäilemään, pelkkä sateen ropinan kuunteleminen tuntuu oudon rauhoittavalta -niin hiljaiselta. Tämä päivä sipsutellaankin villasukissa ja tehdään ihan tavallisia kotitöitä. Levätään ja ladataan taas akkuja uusiin kesäpäiviin. Oikeastaan tuo sadepäivän raukeus tuntuu juuri nyt rauhoittavan lämpimältä. Sytytin jopa pari kynttilääkin sadepäivän kunniaksi ja syreenin oksat viimeistelevät tunnelman.

Viimeisen viikon ajan kaikki kesäprojektimme ovat olleet tauolla. Kesähuone ei ole edistynyt millään muotoa, ja myös altaantäyttöprojekti sekä parin perennamaan kunnostaminen on jätetty odottamaan tavalliseen arkeen paluuta. Niissäpä siis puuhaa tuleville päiville ja jollain tapaa kai koko kesälle. Perinteisesti kesän bucket list sisältää myös erinäisten komeroiden ja kaappien läpikäyntiä, mutta ne on niitä juttuja, joita siirretään sinne vähintäänkin heinäkuun loppuun tai tehdään jopa mieluummin vähän kiireellä ennen koulujen alkua. :) Onneksi se bucket list ei kuitenkaan ole pelkkä työleirin tehtävälista, vaan mukaan on mahdutettu sopivassa määrin sitä ihan tavallista nauttimistakin!

Kesäsateet ovat antaneet mukavasti vauhtia kaikelle kasvulle, ja jopa kylvämäni nurmialueet alkavat jo kivasti vihertämään. Syreenit ovat täydessä kukassa, ja äitienpäivälahjaksi saamani rungollinen jalosyreenikin on avannut ensimmäiset kukintonsa. Sade antaa onneksi vauhtia myös monelle muullekin asialle, kuten esimerkiksi koiran trimmausajan varaukselle.

Huomenna kuitenkin toivottavasti paistatellaan jo auringossa, ja saadaan keskenjääneet projektitkin pyöräytettyä taas käyntiin. Siihen asti otetaan kuitenkin rennosti ja huilaillaan.

Tunnelmallista tiistaita!


10 Responses to “Vain sateen ropina ja syreenin oksat”

 1. Anna sanoo:

  Mieheni toi eilen sireenin oksia kotiin anopin pihalta. Täällä päin Suomea puhutaan sireeneistä. Voi sanoa, että kesä tuli kotiin varsinkin, kun on jo kieloja maljakossa..
  Ihanaa alkukesää Emilia <3

  • Janna sanoo:

   Sireeni on kansankielinen nimitys syreenille, joka on siis kasvin oikeaoppinen nimi. Se on nimittäin niin että syreeni kukkii ja sireeni ulvoo ;)

  • Itse en ole jaksanut kieloja poimia ollenkaan, vaikka niitäkin tuota tontinrajalta löytyy. Ehkä pitäisi nyt sateen hellitettyä käydä kurkkaamassa, josko jotain kukkivaa vielä löytyisi. Kesän ja kesän kukkaloiston tuoksu on kyllä aivan ihana! :)

   Ja tosiaan tuo sireeni nimitys taitaa olla kansankielessä ihan ympäri Suomen, täälläkin monet puhuvat sireenistä. Ja itse olen oppinut myös, että paloautossa on sireeni ja puutarhassa syreeni, mutta liekö tuolla niin suurta merkitystä, jos asiayhteydessä käy selville, kumpaa sireenillä tarkoitetaan. Varsinkin vanhemmat ihmiset puhuvat vallan sireenistä ja sireenimajoista, joten liekö ollut aikoinaan se käytetympi muotokin. :)

   Kaunista alkukesää! ♡

 2. Johanna sanoo:

  Ihania kuvia. Miten saat sireenit (täällä kanssa puhutaan sireenistä ;)) pysymään hyvänä maljakossa? Mulla nuupahtaa aina päivässä.

  • Muistathan tehdä hyvän pitkän imupinnan terävällä veitsellä ja laittaa oksat (kuten kaikki puuvartiset; ruusut, eukalyptus ym.) aina kuumaan veteen?

   Toki säilyvyyteen vaikuttaa sekin kuinka kauan kukinnot ovat jo olleet auki pomittaessa, ja säilyvyys paranee, kun imupinnat uusii ja veden vaihtaa päivittäin. :)

   Sireeni tai syreeni, yksi kesän kaunein kukkija joka tapauksessa! ♡

 3. Jonna sanoo:

  Blogisi on aivan ihana! Esteettinen silmä lepää kauniissa kuvissa ja kirjoitat kivasti. Yksi toive minulla olisi; olisi hienoa katsella vielä enemmän kuvia kauniista puutarhastasi ja vaikka lukea vinkkejä puutarhan hoitoon.

  • Kiitos, Jonna! ♡

   Toivottavasti kesä tuo blogiinkin lisää puutarhajuttuja ja kuvia. Keskeneräisyys kai hiukan toppuuttelee itseäni tässä asiassa. :)

 4. Sanna sanoo:

  Moikka, mikä maljakko tuo isomman syreenikimpun kanssa on? :)

 5. Ihania nuo sireeninoksat! Niiden tuoksun voi melkein tuntea täällä ruudun toisellakin puolella :)