Juhannuksen päätös ja mustikkakääretorttu

25.6.2017

Suloista sunnuntaita!

Kesän ensimmäinen kunnollinen ukkoskuuro saatiin tänään juuri kun grilliruuat olivat sopivasti kypsyneet. Kunnon salamointia ja jyrinää, joten ruuan jälkeen jätin suunnittelemani lenkin suosiolla välistä ja keskityin kirjaani. Oikein mukava tapa viettää sateista sunnuntaita.

Innokkaita raveihin lähtijöitä ei aamupäivällä ilmoittautunut, joten suunnitelma haudattiin ja vaihdettiin toiseen. Vähän parempaa ruokaa ja sauna. Ja onpa tuo saunakin omalla kohdallani merkityksellinen, nimittäin vuoden ensimmäinen lajiaan. ”Joskus ja jouluna” taipuukin useimmiten kohdallani tässä asiassa muotoon ”joskus ja juhannuksena”. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, vaikka saunomisesta oikein innostuisi! :)

Varjopaikan syreenit ovat vielä terhakassa kukassa ja kukintoja riittää paitsi maljakkoon, myös lautaselle. Tällä kertaa mustikkakääretortun seuraksi. Tämä kääris on siis se, joka taipui myös kakuksi, ja reseptin voit käydä nappaamassa täältä.

Tässä nyt hiukan arvon, lähteäkö sinne lenkille vai ei. Sää-appi näyttää kyllä vettä ja salamointia, mutta juuri nyt ei satu satamaan. Kaksin aina kaunihimpi, joten taidan houkutella itselleni seuralaisen mukaan. :)

Suloista sunnuntaita ja juhannuksen päätöstä! ♡


4 Responses to “Juhannuksen päätös ja mustikkakääretorttu”

 1. Ai siellä on ukkostanut tänään! Me ihastelimme/pelkäsimme, kukin tyylillään, melkoista ukkosmyrskyä sekä keskiviikkona että torstaina. Leipominen ja siivoaminen, kaikenlainen paikkojen järjestely, ovat juuri sopivia puuhia sellaisella kelillä. Ellei sitten istu ikkunan ääressä lukemassa ja ihastelemassa luonnonvoimia.

  • Me istuttiin juuri ruokapöydässä sen ukkosen aikana, ja minä tietenkin menin sitä ihailemaan, mutta siitäkös pienempi lapsista säikähti. Totesin, että pitää ihailla sitten ensi kerralla vähän huomaamattomammin. :)
   Itse tykkään ukkosesta, ja vain kerran olen oikeasti pelännyt, kun asuimme juna-aseman vieressä ja ukkosen johdin johti salaman siihen ihan viereemme. Silloin helisi koko talo. :D

 2. Westend Mum sanoo:

  Ukkonen on suloista, kun on itse sisällä lämpimässä, kahvimuki ja kirja kädessä. Ulkona lenkillä – ei ehkä ihan niin kiva ;)
  http://westendmum.fi