Pilvisen päivän tunnelmaa

24.7.2017

Maanantaita ja uutta viikkoa!

Olen tehnyt koko päivän lähtöä kirjastoon, mutta näköjään myöhästyin sieltäkin. Jotenkin ei mene nyt tuo toimintavaihde päälle sitten millään. Mutta kaipa sekin on merkki jostakin lomamoodista. Pyykkikone ja imuri sen sijaan ovat molemmat päässeet tänään ääneen, ja onpa tuolla pihallakin tapahtunut yhtä ja toista. Jos sitten huomenna pääsisi sinne kirjastoon asti. :)

Tuossa juuri siivoillessa huomasin, että heinäkuun lopun tuntee nahoissaan jo ihan siinäkin mielessä, että sisustusjutut alkavat kiinnostaa taas ihan eri tavalla. Koko kesän koti on ollut vähän kuin hunningolla, mutta nyt tuntuu taas ihan luontevalta miettiä asioita puutarhan sijaan myös neljän seinän sisältä. En jaksa uskoa, että kyse olisi niinkään keleistä, vaan enemmänkin siitä vuoden kierrosta, johon pää on tottunut. Ehkä sitä luonnostaan alkaa jotenkin pikkuhiljaa rakentaa myös jonkinlaista talvipesää itselleen, kun kalenteri käännetään elokuun puolelle. Tai ehkä se sitten on vain se arki, jonka koulujen alku tuo tullessaan. Niin tai näin, hauskahan vain on huomata, että ehkä tuosta ulkoelämisestä saa palautettua itsensä luontevasti takaisin ilman sen suurempia taisteluja. :)

Täällä on ollut koko päivän melko pilvistä, ja välillä sisällä on tuntunut lähes pimeältä (varsinkin pienen sähkökatkon ajan). Niinpä ajattelin ottaa tästäkin ilon irti ja poltella kynttilöitä päivän iloksi. Vielä löysin muutaman pioninkin maljakkoon, mutta nämä ovat kyllä nyt sitten ne ihan viimeiset laatuaan. Ensi vuonna taas tätä iloa seuraavan kerran.

Kaunista ja tunnelmallista iltaa! ♡


4 Responses to “Pilvisen päivän tunnelmaa”

 1. eva sanoo:

  Hetkessä eläminen on tärkeää, kuten useasti olet todennut. Heinäkuun loppupuoli, kesä parhaimmillaan, ei lähelläkään syksyä saati talvipesiä. ;-D Tämä täyteläinen aika rehevänä tummenevana vihreytenä puutarhassa on omaan mieleeni vähintään yht paljon kuin alkukesän vaalea viherrys. Innolla odotan myös elo- ja jopa syyskuussa nykyään tulevia hellejaksoja, vielähän niitä ei ollutkaan..

  • Hei, Eva. Toivottavasti et nyt ymmärtänyt tekstiäni väärin. Pahoittelut jos purin ajatukseni sanoiksi epäselvästi.
   Minusta on täysin luontevaa, että kodin merkitys kasvaa, kun arki astuu kuvioihin ja kesälomat ovat useimmille muisto vain. Moni viettää kesänsä jopa vallan poissa kotoaan. Elokuu tuo mukanaan huomattavasti erilaisia asioita, kuin vaikkapa kesäkuu. Tämä ei suinkaan ole pois siitä kesästä nauttimisesta, saati vehreydestä tai helteistä.
   Eletään hetkessä, ei mennä asioiden edelle. :)

  • Johanna sanoo:

   Täällä Etelä-Suomessa on ainakin todella syksyisen oloista! Taivas paksussa pilvessä, pimeää ja satelee. Kyllä minulla ainakin on kesäfiilis hyvin kaukana… eikä sitä tänä kesänä kyllä paljon ole ollutkaan. Että se siitä hetkessä elämisestä. Toiset nauttii, toiset ei …

   • Tuossa juuri maanantaina meillä käynyt sähkömies manasi kesän kelejä. Tajusin, että itse en ollut nähnyt kesää kuitenkaan säiden puolesta yhtä huonona. En tiedä, ehkä se johtuu siitä, etten ole mikään erityinen helteiden suosija, mutta mun mielestä kesä on ollut ihan hyvä. Toki nyt olisi kiva, että ennen koulujen alkua lapset saisivat vielä oikein kunnon lämpimät ilmat, ja uintikelit! Mutta Suomessa kun ollaan, niin eihän täällä kuulukaan olla mitään superlämpimiä kesiä.

    Toivottavasti pääset vielä nauttimaan lämmöstä ja auringosta!