Koko maailma

26.7.2017

Kinastelu. Siinä asia, joka erottaa tämän kesän edellisistä. Lapset ovat oppineet kinastelemaan keskenään, ja kyllä, välillä se ärsyttää ihan valtavasti. Välillä pinnani on muuten vain kireällä, ja välillä jonkun toisen pinna. Meillä itketään, huudetaan, halataan ja pussataan. Riidellään ja sovitaan, riidellään uudestaan ja sovitaan vielä sittenkin. Halataan ja pyydetään anteeksi. Niin aikuiset kuin lapsetkin. Ollaan ihmisiä, erehtyväisiä, ja joskus väärässäkin – vaikka se ei aina siltä itsestä tunnukaan.

Mietin näitä menneitä vuosia. Omia kasvukipuja, lasten kasvamista, parisuhdetta ja perhettä. Kuinka tärkeää onkaan, että jokaisella on myös ne omat jutut. Että meillä aikuisilla on omat työmme ja menomme, ystävämme ja harrastuksemme. Että meillä kaikilla on jotain perheen ja kodin ulkopuoleltakin. Jotain esimerkiksi sen kinastelun vastapainoksi, tiedättehän?

Ja silti. Koko maailma mahtuu kuitenkin niihin kaikkein rakkaimpiin. Niihin, joiden kanssa riidellään ja sovitaan, halataan ja pussataan. Niihin, joiden kanssa saa olla täysin oma itsensä – puutteineen ja heikkouksineen.
Onhan se hienoa ja tärkeää, että on sitä muutakin, mutta nämä kaikkein rakkaimmat ovat kuitenkin mulle se koko maailma!


4 Responses to “Koko maailma”

 1. Linda sanoo:

  Ihanan rehellistä puhetta! Elämässä on myös riitaa ja onneksi sitä sopimistakin :)

 2. neito sanoo:

  Lasten kinastelu / tappelu on kyllä jotain sellaista, mistä mulla rupeaa savu nousemaan. Meillä rauhallinen esikoinen ärsyttää helposti tulistuvaa pikku-siskoa välillä ihan tarkoituksella. Tietää, että pikku-sisko ärsyyntyy määrätätyistä asioista ja vaivihkaa tekee tepposensa ja sitten pikku-sisko rähjähtää, ja vanhemmat suuttuu. Sitten yleensä virnistelystä huomaa, että jaahas isoveljellä on ollut näppinsä pelissä asian suhteen.

  • Hei kuule, meillä on tuo ihan sama juttu! Esikoinen on rauhallinen ja kiltti, mutta pikkusiskonsa kanssa ihmeen viekas. Usein huomaan sen räjähdyksen jälkeen, että ei tämä nyt ihan niin mustavalkoista ollutkaan!

   Mutta kaipa tuo kuuluu myös siihen sisaruuteen, että kinastellaan. Niin me tehtiin myös oman siskon kanssa, eikä meistä sen kummempia tullut aikuisena. :D