Elokuu – uuden edessä

01.8.2017

Olenkohan se vain minä, vai tuntuuko jostakusta muustakin, että elokuu tuli vähän kuin puskista?! Tälle kuun ensimmäiselle päivälle on ollut sovittuna kolmekin erilaista (melkolailla arkeen liittyvää) menoa, ja ikään kuin havahduin asiaan vasta eilen. Niin tosiaan, olin merkinnyt kalenteriini asioita, jotka ovat ajankohtaisia silloin joskus elokuussa. Sitten joskus aikojen päästä. Ja tässä sitä nyt ollaan. Elokuun ensimmäisessä!

Palailimme eilen illalla reissusta, ja nukkumaanmenoni viivästyi tämän päivän puolelle. Niinpä tänä aamuna, kun kello pirisi vaativaan sävyyn seitsemältä (ei siis edes kovin aikaisin!), olisin voinut tehdä kauppaa vaikka raajoistani, jos olisin saanut vain painaa pääni takaisin tyynyyn ja olla autuaan tietämätön koko elokuusta. Mutta kuten itku markkinoilla, myös raihnaiset raajat ovat tässä talossa kesäloma-aamuna melko arvotonta valuuttaa. Ja kenties olisin ensimmäisen toisen kahvisaavillisen jälkeen jo tullut katumapäällekin. Mutta sen verran koville otti, että nyt on motivaatio kohdillaan tuon vuorokausirytmin korjaamisen kanssa. Jos nimittäin nyt alkaa painaa päänsä tyynyyn ilta kymmeneltä, saa vajaassa parissa viikossa melkoisen talletuksen unipankkiinsa!

Keskimmäinen tämän päiväisistä sovituista tapaamisista oli päiväkodilla. Meillä nimittäin koittaa uusi aika, kuopuksen aloittaessa päiväkotihoidon. Melkoinen muutos tutun ja turvallisen perhepäivähoidon jälkeen, ja asia, joka keväällä lomille jäätäessä vielä haudattiin sinne jonnekin mielen perukoille. Sinne elokuulokeroon. Toistaiseksi vielä päiväkoti tuntuu vähän kolkolta ja laitosmaiselta verrattuna maailman parhaaseen hoitotätiin ja kodinomaiseen hoitoon, mutta eiköhän me totuta!

Elokuu tuo aina mukanaan uutta, oli se sitten koulujen alkua tai kesälomien päättymisiä. Kuten olen ennenkin kirjoittanut, itselleni tämä on jopa vuoden vaihdetta suurempi puhtaalta pöydältä aloittaminen ja jollakin tapaa sellainen taitekohta, mitä elämässä vähän tarvitaankin; aloitetaan uutta ja uudella innolla! Ja vaikka moni nauraakin niille syksyn ja uuden vuoden ryhtiliikkeille, niin johan se olisi elämä tuomittua, jos välillä ei itse kukin hiukan puntaroisi esimerkiksi elämänsä terveellisyyttä. Minä ainakin myönnän, että juuri tuon nukkumisen suhteen on hyvä tehdä itselleen diiliä niin elokuussa kuin tammikuussakin! :)

Kuunliljoja pidetään vähän vaatimattomina kukkijoina, mutta oikeastaan nuo kukkavarret on aika hauskoja. Toki muutama lehti maljakossa antaa jo mukavasti vihreää sisustukseen, mutta kukkien kanssa noista saa jo ihan näyttävän kimpun olohuoneen pöydälle.

Mutta nyt viimeisiä lakanapyykkejä ripustelemaan. Ihanaa elokuun iltaa!


5 Responses to “Elokuu – uuden edessä”

 1. Annika sanoo:

  Minusta elokuu on juuri tuollainen kuukausi kuin kuvaat ja muutenkin minun ”lempikuukausi”. :) Tykkään uuden alusta, kullankeltaisista viljapelloista ja puinnin jälkeisestä tuoksusta ja pimenevistä illoista.

  Ihanat kuvat! Mukavaa elokuuta ja onnea uuteen!

  • Elokuu on sellainen syksyn perjantai. Luonto alkaa muuttua ja itse rakastan juuri myös noita kypsiä viljapeltoja ja puinnin tuomaa ihanaa lämmintä tuoksua. Aamu-usvaa ja pimeneviä iltoja. Elokuu on oikeasti tosi ihana kuukausi ja tuo mukanaan raikkaan uuden alun! ♡

 2. Piia sanoo:

  Vitsit, täällä toinen yökukkuja viime yöltä ja tänään on ollut kauhea päivä! Aikaansaamatonta ja herkkujen puputusta, päätin, että NYT saa riittää. Haluan normaaliin unirytmiin. On jo elokuu! Me mennään tyttären kanssa huomenna tutustumaan päiväkotiin, hän ei ole ollut ennen hoidossa vaikkakin kerhoillut on. Erilainen syksy siis tulossa meillekin.

  • Hehee, tätä on siis liikkeellä! :D No mutta, nyt on hyvä ottaa uusi startti ja pistää asiat taas ruotuun! :)

   Kaikkea hyvää sinne uuden edessä ja päiväkotielämän alkaessa. Itse tuuduttausun siihen faktaan, että lapset sopeutuvat yleensä meitä äitejä paremmin näihin uusiin juttuihin. :)

 3. Heidi sanoo:

  Elokuu on ihana! Just hyvä aloittaa puhtaalta pöydältä, siivota kesän juttuja ja korjata satoa. En ole erityinen helteen ystävä, niin viilentyvä ilmankin on kiva, vaikkei tänä kesänä ole kuuma edes ollut. Unirytmi ei tällä hetkellä ole omasta reippaudesta kiinni, vaan yhden vauvan ja kolmen pikkulapsen hyppysissä. Mut siitä on iloittava mitä on!