Elokuun värejä

06.8.2017

Sunnuntaita!

Täällä ollaan aikalailla naamatusten sen asian kanssa, että ensi viikolla alkaa arki. Huh, en siltikään tahdo uskoa, että koulujen kesälomat on jo ohi. Juurihan ne vasta alkoivat! Koska totuus on nyt vain nieltävä, taihtoi tai ei, olemme käyttäneet lasten kanssa sunnuntaipäivän hyödyllisesti arkeen valmistautuen. Vaate- ja kenkävarastot on käännetty ylösalaisin, samoin muutama lelusäkki (joista löytyi muuten kaikki ne kadoksissa olleet miljoona hiuslenkkiä ja pinniä). Imuri ja lattiapesuri ovat hurisseet, ja kuin palkinnoksi, puhdas koti kukitettiin elokuun väreillä.

Vaikka ajan kulkua kauhistelenkin, niin täytyy myöntää, että arjen alkaminen kyllä kutkuttaa mukavasti myös vatsanpohjasta. Pidätän kuitenkin oikeuden muuttaa mieltäni kun arki vyöryy päälle ja herätyskello ei tahdo jättää rauhaan edes viikonloppuisin. Mutta jos asiat aloittaa positiivisella asenteella, kenties se tekemisen mielekkyys säilyy pidempään.  Näin ainakin haluan uskoa, ja siksipä meillä puhutaan arjesta ja arjen alkamisesta vain ja ainoastaan positiiviseen sävyyn!

Tänään pestään vielä pyykkiä ja poltellaan kynttilöitä. Seuraavat kolme päivää univarastoja täytetäänkin sitten oikein kunnolla ja vuorokausirytmi hiotaan vimpan päälle arkiseen vetoon.

Ja on se muuten niinkin, että kun maljakossa on keltaisia kukkia ja sisällä niin pimeää, ettei ilman sähkövaloa pärjää, tulee väkisinkin vähän syksyinen fiilis!

Kaunista sunnuntain jatkoa!


4 Responses to “Elokuun värejä”

 1. Seija sanoo:

  Oikein ihania loman lopetuspäiviä. Siunausta ja enkeleitä kouluun ja hoitoon ja sinulle uuden kynnykselle. Minulla loma vasta alussa, toivoisin aurinkoa, tultiin Hämeenlinnasta, eilen aurinko pilkisti. Hiukan aurinkoa kaipaan. Kynttilät palaa ja ilo on lomasta. Ensi viikonloppuna on ihanaa seuraa♡

 2. Juuri noin minun mielestäni pitääkin ajatella ja pyrin samaan. Niin kauan kunnes voitan lotossa, pyrin ajattelemaan töiden ja arjen alkamisesta positiivisesti. Se on ainut järkevä tapa, koska mitä hyötyä negatiivisuudesta olisi? Lottovoiton jälkeen voin sitten miettiä, vieläkö palaan töihin vai muuttuuko arkeni ;)
  Täälläkin poltellaan kynttilöitä, koska kaatosade ja yllättävä pimeys. Tunnelmallista, kieltämättä. Silti ei haittaa, vaikka saisimme nauttia muutamasta kesäillastakin vielä ennen oikeaa syksyä.
  Tsemppiä alkavaan viikkoon!

 3. On tosiaan pari kuukautta sujahtanut, kun just tuli tuosta karvasta tuolilla mieleen, kun pohdit keväällä pitäisikö taljoja jo siirtää pois? Nyt ne saa miltei kaivella kohta esille taas :)

  Täällä Irlannissa koulut alkaa vasta elokuun vika päivä ja odotan jo ihan hirmuisesti kunnon arkirytmin alkamista.

 4. Kirsi sanoo:

  Hei!

  Ekaa kertaa kommentoin postaustasi, mutta oli pakko ruveta kyselemään, että mistä keittiön matto on ostettu? Minulla on ollut jo pitkään hakusessa tuollainen suurempi matto ja tuo näyttää tosi hyvälle valkean pöydän kanssa.

  Kiitos ihanista inspiroivista kuvista :)!