find the beauty in every day

15.8.2017

Hei muruset! Aurinko paistaa, ja elokuu antaa parastaan. Loistava sää oikeastaan mille tahansa toiminnalle. Ja kauneutta on tässäkin päivässä. Monia asioita, kun vain osaa katsoa, ja ennen kaikkea haluaa löytää sitä kauneutta!

Taisin tuossa jossain postauksessa vähän sivutakin sitä, että kesän aikana on tullut mietittyä blogia ja bloggaamista moneltakin kantilta. Näitä pieniä kriisejä tulee aina, tasaisin väliajoin, ja ehkä niin on jopa hyvä. Silloin nimittäin tulee miettineeksi esimerkiksi sitä, miksi ja minkä vuoksi blogia ylipäätään on alkanut aikoinaan kirjoittaa. Jokaisella on ihan varmasti omat syynsä, ja nykyisin moni kai aloittaakin koko homman hyvin tavoitteellisesti. Itselleni kuitenkin se suurin syy, ja liikkeelle sysäävä voima, on ollut juurikin se jokapäiväisen kauneuden etsiminen. Se ajatus, että kauneutta on hyvin pienissäkin jutuissa, eikä elämän tarvitse olla luksusta ollakseen kaunista. Sen kun muistaa, osaa ehkä paremmin tehdä sitä omaa juttuaan. Koska niinhän se on, että tekemisenilo tulee parhaiten kun on oma itsensä, ja tekee asiat tavalla joka tuntuu itsestä hyvältä.

Sitä jokapäiväistä kauneutta voi siis löytää vaikka kahvikupposesta tai kimpusta oman pihan kukkia. Itse asiassa, joskus vain pelkkä valonsädekin riittää!

Nappasin tuon otsikon kosmetiikkapussini kyljestä. Nimenomaan kosmetiikkalaukun kyljessä tuon tekstin voi kai ymmärtää monellakin tavalla. Voi ajatella sitä jokapäiväistä yleistä kauneutta tai siirtää ajatuksen omaan itseensä ja pyrkiä etsimään siitä peilikuvastaankin niitä positiivisia asioita turhan negatiivisuuden sijaan. Toisaalta se kauneudenhoitokin voi olla arkista kauneutta. Hetki itselle ja omalle hyvinvoinnille.

Aina välillä kyselette kosmetiikavinkkejä, ja ajattelin nostaa nyt pari tuotetta tuolat kauneuspuoleltakin pöydälle. Olen nimittäin tämän kesän aikana hurahtanut retinolivoiteeseen! A-vitamiinin, eli retinolin sanotaan olevan yksi tehokkaimpia ihon uudistajia. Retinoli onkin yksi niistä harvoista kosmetiikan raaka-aineista, jonka vaikuttavan tehon ja ikääntymisen merkkien hidastamisen jopa lääketieteemme tunnustaa. Retinoli siloittaa juonteita ja ryppyjä tehokkaasti ja aktivoi hiussuonia. Kun iho saa enemmän happea se vastaanottaa myös muut hoitavat ainesosat paremmin, ja kuona-aineet poistuvat ihosta tehokkaammin. Retinoli vilkastuttaa hyaluronihapon ja kollageenin  muodostumista ihossa, mikä taas johtaa ihon pehmeyteen ja elastisuuteen.

Ei tuo retinoli tietenkään mikään portti ikuisen nuoruuden lähteelle ole, mutta kesän käytettyäni voidetta huomaan kyllä ihon parantuneen. Jopa siinä määrin, että koen kevyemmän kerroksen meikkivoidettakin riittävän. Itselläni se on nimittäin myös tasoittanut ihon väriä. Retinolin käyttö pitää kuitenkin aloittaa pikkuhiljaa, ja teinkin niin, että käytin voidetta aluksi vain joka toinen ilta ja siirryin sitten päivittäiseen käyttöön. Yön aikana retinolivoide ikään kuin toimii tehokkaana naamiona ja aamulla iho näyttää taas kirkkaammalta.
Toisille retinoli saattaa ainakin aluksi aiheuttaa ihon kuivumista, mutta itse en tätä huomannut, vaikka ihoni erittäin herkkä ja kuiva onkin. Ehkä kevät ja kesä ovatkin parempi aika retinolin käytön aloittamiselle, kuin esimerkiksi alkuvuoden kuiva pakkasilma. Niin, ja käytän muutenkin kuivan ihon tuotteita, joten ehkä se osaltaan vaikuttaa myös. Yksi suosikkini on *Madaran SOS -voide, joka taltuttaa kiristävän ihon kasvoilta hetkessä, ja esimerkiksi saunan jälkeen ihoni oikein huutaa voisetta. Tuo BM Optiretin taasen on sellainen helposti saatavissa oleva (ja kohtuuhintainen) retinolivoide, ja tomii siitä syystä erittäin hyvin tällaiselle maalaiselle. :)

Tiedättekö, mä ostin juuri ihka ensimmäiset koulutarvikkeet. Vain pari kolmen euron muistikirjaa Tokmannilta, mutta kuitenkin. Tunsin itseni ehkä vähän jopa lapselliseksi, mutta oi että kun tuli hyvä fiilis! Joskus ne aika pienetkin asiat voivat tuoda paljon iloa.

Aurinkoa päiväänne! ♡

*Madaran SOS -voide saatu blogin kautta / Life

Save

Save

Save


One Response to “find the beauty in every day”

  1. Oi, miten kaunis ajatus blogiharrastuksen takana! Itse aloitin bloggaamisen aikoinaan ihan vain, koska ajatus tuntui hauskalta, mutta nykyään mua inspiroi eniten muiden ihmisten inspirointi ja innostaminen. Olen saanut onnenkantamoisen ja päässyt unelma-ammattiini (toki se on vaatinut onnen lisäksi myös aivan älyttömästi työtä) ja nyt, kun huomaan, miten älyttömän paljon parempaa elämä on unelma-ammatissa haluan kannustaa muitakin tarttumaan toimeen.

    Niin kauniita kuvia täällä! Huomaa, että sä rakastat kauneutta :).

    <3 Hannele